OFF
- Ferencváros
- Kedvenc csapatod: Ferencváros, Nashville, Magyar válogatott
Re: OFF
Holnap, vagy holnapután vennék új telefont. egy LG Optimus L7 néven futó okostelefont néztem ki. Aki jobban ért a telefonokhoz, az elmondaná, hogy mit gondol róla?
-
- Kedvenc játékosaid: R9, Marcelo, Isco
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Sziasztok.
Olyan gondom van, hogy újra raktam az xp-t majd a géppel kapott cd-ket felinstalláltam. Monitor, videokartya, processzor hoz vmi inteles cd.. És most az asztalon minden indulás után megjelenik egy szöveg:
Your display driver has changed, the auto rotation feature needs to reinstall the rotation driver. If this message reappears, please update your display drivers. Please re-install now.
Mit kellene újra telepítsek?
Olyan gondom van, hogy újra raktam az xp-t majd a géppel kapott cd-ket felinstalláltam. Monitor, videokartya, processzor hoz vmi inteles cd.. És most az asztalon minden indulás után megjelenik egy szöveg:
Your display driver has changed, the auto rotation feature needs to reinstall the rotation driver. If this message reappears, please update your display drivers. Please re-install now.
Mit kellene újra telepítsek?
- ___Samy___
mondjuk én nem tudom a többi mennyit kapott, meg nem is érdekelt
én fősuli mellett mentem el, de nem mint diák, mert levelezőn vagyok, és 47-et kaptam, de azóta már emeltek rajta ha jól tudom
én fősuli mellett mentem el, de nem mint diák, mert levelezőn vagyok, és 47-et kaptam, de azóta már emeltek rajta ha jól tudom
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
egyébként a hivatalos közmunkában (tehát ahol nem diákokat szerveznek be valahogy) ott azért elétrő a bérezés, nem mindegy, hogy nyolc általánosod van, vagy diplomával szívsz.
haverom érettségivel keresett 6-7 ezerrel többet havonta egy művelődési házban alibizve, mint azok az iskolázatlan emberkék, akik nyírták a füvet, meg rakták a járdát.
haverom érettségivel keresett 6-7 ezerrel többet havonta egy művelődési házban alibizve, mint azok az iskolázatlan emberkék, akik nyírták a füvet, meg rakták a járdát.
- ___Samy___
persze, nem mindegy milyen munkakörben vagy azért a kis pénzért még közmunkán sem
most pl nálunk az önkormányzat telepített 2000 méter uborkát, és azt a közmunkásoknak kell művelni a többi tennivalón felül, szóval nálunk már nincs olyan, hogy 10 méter árkot egy hétig pucolok ki....aztán még van egy pár ember, aki fel van háborodva, mert természetesen büdös neki a munka
én csak arra hoztam fel az egészet, hogy a közmunka már régen nem egyenlő a kaszálással meg az ilyesmikkel
érdeklődni kell, hogy milyen helyekre kellenek még közmunkások, aztán oda be lehet pattanni egy pár hétre vagy hónapra ha úgy van
most pl nálunk az önkormányzat telepített 2000 méter uborkát, és azt a közmunkásoknak kell művelni a többi tennivalón felül, szóval nálunk már nincs olyan, hogy 10 méter árkot egy hétig pucolok ki....aztán még van egy pár ember, aki fel van háborodva, mert természetesen büdös neki a munka
én csak arra hoztam fel az egészet, hogy a közmunka már régen nem egyenlő a kaszálással meg az ilyesmikkel
érdeklődni kell, hogy milyen helyekre kellenek még közmunkások, aztán oda be lehet pattanni egy pár hétre vagy hónapra ha úgy van
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
a 60.000 nettó az nagyjából a 8 órás munkaidővel kb 340 forintos nettó órabér.
a diákmunkáknál viszont szinte kivétel nélkül nettó 474/óra (bruttó 564/óra) szokott lenni a pénz (ennél csak feljebb van, teljesítmény-bérezés pedig már szinte sehol sincs), ami mondjuk szintén nem egy világbajnok összeg, mert ugye a minimálbér összege, de azért nem mindegy.
jó, mondjuk vízibiciklire vigyázni meg általános suliban elvan az ember ennyiért is, még mindig jobb, mint a gép előtt ülni egész nyáron, de gazolni, füvet nyírni vagy kapálni ennyiért csak akkor menjetek, ha tényleg nagyon kell a pénz, mert a közmunkás órabér azokért a munkákért lófütty.
kánikulában kiöli a lelket is belőled.
a diákmunkáknál viszont szinte kivétel nélkül nettó 474/óra (bruttó 564/óra) szokott lenni a pénz (ennél csak feljebb van, teljesítmény-bérezés pedig már szinte sehol sincs), ami mondjuk szintén nem egy világbajnok összeg, mert ugye a minimálbér összege, de azért nem mindegy.
jó, mondjuk vízibiciklire vigyázni meg általános suliban elvan az ember ennyiért is, még mindig jobb, mint a gép előtt ülni egész nyáron, de gazolni, füvet nyírni vagy kapálni ennyiért csak akkor menjetek, ha tényleg nagyon kell a pénz, mert a közmunkás órabér azokért a munkákért lófütty.
kánikulában kiöli a lelket is belőled.
bruttó 90.000 forintnál 10.000 forint a különbség nettóban a kettő között, ha jól emlékszem.ezt meg leszarja kb. a munkáltató [tapasztalataim alapján!!!] mert utánad nem kell semmilyen szarságot se fizetnie, míg egy rendes munkás után kifizeti kb a fizetését még1x az állam felé...)
Hát ennyi pénzért fel se kelnék az ágyból Én egyetem mellett évek óta melózok egy cégnél diákként, 100-120k alatt még nem kaptam fizetést akkor sem amikor alig tudtam menni a sok beadandó rajz miatt...pheco írta:Na ezek jól hangzanak. Az általános sulit meg a tavat is adnám. Haverommal elmegyünk megérdeklődni. Köszi srácok.
Ráadásul ha a diákszövetkezet sokat húz le valaki szerint,(ami úgyis a te béreden felül van, amihez semmi közöd, mert a cég akinek kellesz meghatároz rád egy órabért a diákszövetkezet meg megmondja hogy mi minden munkánál ennyit kérünk pluszba óránként... ezt meg leszarja kb. a munkáltató [tapasztalataim alapján!!!] mert utánad nem kell semmilyen szarságot se fizetnie, míg egy rendes munkás után kifizeti kb a fizetését még1x az állam felé...) akkor nézze már meg 60k-ért napi 8 órában, mennyi az órabére... és mondjuk hasonlítsa össze egy normális diákmunkával. Ott se keresel ennél kevesebbet, mert nem tudsz, és akkor lehet hogy nem az esőben vagy még jobb a kánikulában kell a tűző napon a parlagfüvet húzgálnod. Érdemes jobban utána nézni, mert szerintem senkinek se mindegy hogy mit csinál azért a kevés pénzért 1 hónapig.
Ráadásul én otthon kezdtem el dolgozni Mo.-n most pedig már külföldön pengetem az életem (igaz nyáron itthon vagyok), és ezt is a diákszövetkezetnek köszönhetem, hogy volt olyan rendes és elintézte nekem hogy a multi vállalatnál tudjak kint is melózni.
- L.Miki
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.
Nálunk például az van, hogy 11 embert vesznek fel és nem olyan közmunka, hogy kapálni meg ilyesmi. Hanem szinte mindenki kivan rendeltetve a tavunkra, ami ilyen üdülőféleség, vízzel, házakkal, szórakozási lehetőséggel.pheco írta:Azt hallottam, hogy az önkormányzat ad munkát diákoknak, hallgatóknak. Ez igaz? Milyen jellegű munkákról van szó?
Na és ott kell például jegyet árulni, a rendet figyelni, a vízibiciklikre vigyázni és stb. A polgármester úr azt mondta, hogy 55-60-at kapunk kézhez, nyolc órában. Júliustól kezdődik.
- ___Samy___
egyébként a közmunkásokat nem csak kaszálásra meg gyomlálásra szokták alkalmazni, vagy kihelyezik őket pl iskolába, vagy az ottani vezetők kérik őket
én pl az ősszel 4 hónapot húztam le az általános suliban, az irodában segítettem a gépeket bűvölni, ünnepségen volt hogy én kezeltem a hangosítást, meg ilyenek, de voltak olyanok akik a csengetést rendezték
tehát én is közmunkás voltam, de nem az utcán tétlenkedtem a többi között
szóval ilyenekkel is kell számolni
én pl az ősszel 4 hónapot húztam le az általános suliban, az irodában segítettem a gépeket bűvölni, ünnepségen volt hogy én kezeltem a hangosítást, meg ilyenek, de voltak olyanok akik a csengetést rendezték
tehát én is közmunkás voltam, de nem az utcán tétlenkedtem a többi között
szóval ilyenekkel is kell számolni
- pheco
- Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.
Mondjuk én kényes vagyok, mert a 35 fokban kb 20percig bírnék gyomlálni és összeesnék
Diákszövetkezeteknél akadnak egész jó munkák, de nem akarom rajtuk keresztül intézni, mert lehúznak sok zsét. Amúgy valami könnyű fizikai munkát szeretnék, raktáron pakolgatós vagy valami ilyesmi. Nyáron 1 hónapot le kéne húznom.
Diákszövetkezeteknél akadnak egész jó munkák, de nem akarom rajtuk keresztül intézni, mert lehúznak sok zsét. Amúgy valami könnyű fizikai munkát szeretnék, raktáron pakolgatós vagy valami ilyesmi. Nyáron 1 hónapot le kéne húznom.
- Santi
- Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros
Netto 49-et kapnak, akik 8 órában dolgoznak. Most van ez az új idén, hogy az új felvettek már 6 órában dolgoznak, ebben 37-et kapnak.
- ___Samy___
valszeg közmunka, ott meg megkapod a minimálbért
- norberto11
nálunk is júliustól indul... gyomlálás meg ilyenek de mondjuk a fizetés nem lesz rossz, 60-at hallottam innen onnan..pheco írta:Azt hallottam, hogy az önkormányzat ad munkát diákoknak, hallgatóknak. Ez igaz? Milyen jellegű munkákról van szó?
- miró
- Kedvenc játékosaid: Guti, Ibrahimovic
szvsz közmunka..fűnyírás,virággondozás stb.
de aztán lehet óriási hülyeséget írtam most.vállalom,ha igen.
de aztán lehet óriási hülyeséget írtam most.vállalom,ha igen.
Szegény Benzemát a válogatottban is elnyomja a köcsög CR, meg a falábu Özil nem adja neki a passzokat, sőt nem érzi a kapitány bizalmát se. Ezért nem talált be már vagy egy éve, meg annyira veszélyes a kapura, mint Lloris meccsek óta. -By Anthony
- miró
- Kedvenc játékosaid: Guti, Ibrahimovic
egyébként én is így voltam anno..minden hülyeségért kicserélték..de most,amikor tényleg baja van,természetesen nem.10ezer ftbol már a 9. csukámat nyúzom, 3 év alatt. birom ezt a garancia cuccot
Szegény Benzemát a válogatottban is elnyomja a köcsög CR, meg a falábu Özil nem adja neki a passzokat, sőt nem érzi a kapitány bizalmát se. Ezért nem talált be már vagy egy éve, meg annyira veszélyes a kapura, mint Lloris meccsek óta. -By Anthony