Csakhogy én egyáltalán nem arról beszélek, hogy inkább a középpályát kéne erősíteni. Bale-t alapból hülyeség elhozni, mert közel se hozná azt, amit Madridban elvárnak, és ennek pont CR a legnagyobb oka.Szerintem nem csak mi, de Pérez is tanult a múlt hibáiból. Attól, hogy elhoznánk egy world class játékost még nem követnénk el nagy hibát, sőt semmifélét sem. Senki nem mondta, hogy a KP-t nem lehetne megerősíteni.
Azt sem mondhatjuk, hogy kell a pénz a 70 milliós Vidalra és a 65 milliós Schweinsteigerre, mivel az ilyen kaliberek hozhatatlanok. Hiába spórolunk meg 150 milliókat középpályásokra, ha nincs a piacon igazi nagyágyú, csak ígéretek és bizonyítás közben lévő fiatalok, akiknek az ára 15-30 közt mozog.
Százszor leírtam már, hogy mindkét játékosnak kell a nagy terület, a szabad mozgástér, kötetlen pozíció és hogy rájuk épüljön a játék. Ezt Bale nem fogja megkapni, mivel a Real játéka CR-re épül. Jóval kisebb területre fog szorulni, mivel két szélső nem lehet, hogy nem végez mezőnymunkát, nem védekezik, így Bale be lenne erőltetve egy kötöttebb, csendesebb pozícióba, ahol ő semmit se ér. Szvsz Di Maria-szintjénél se hozna többet. Erőlködne egy minimális területen, néha lenne egy-két jó elfutása, de ennyi. De meg se közelítené azt, amit a Spursben hoz, egy átlagjátékos válna belőle.
Két ilyen, egyéni megoldásokra, klasszis villanásokra építő játékos nem fér meg egymás mellett. A múlttal nem a középpálya elhanyagolására utaltam: CR mellett egy akkoriban szintén világklasszis Kaká közel se hozta azt, amit egyébként tudna, Di Maria és Benzema is kvázi klasszisként érkezett (utóbbi egyértelműen Európa és talán a világ legnagyobb csatártehetsége volt), hogy aztán egyikük se tudja azt hozni, amit elvárnak. A Barca hasonló, ott Messire épül a játék, és olyanok "épültek le" mellette, mint az akkoriban szerintem a világ legjobb csatára, Villa vagy a szintén mindenki által imádott Alexis. Ez a két játékos mellett az ilyenek nem tudnak érvényesülni.
Lehet reménykedni a megvétele esetén, hogy "húú, most itt szélen agyonverünk mindenkit", de ez minden évben lemegy, a Barcások összeszarták a nadrágjukat a CR-Kaká duótól, a Madridisták Villa, Alexis és ugye újonnan Neymar érkezésétől, hogy itt most esélyük se lesz. Lett? Azt hozta a csomag, amit előzetesen ígért? Nem? Jah, értem...
A Realba olyan spíler kell, aki mezőnyben tud alkotni, nem kell neki a rivaldafény, akár halkan és szinte észrevétlenül teszi a dolgát, diktálja a játék ritmusát. Isco ilyen. Bale nem.