Mozi, filmek
Re: Mozi, filmek
Bocs a dupláért: de hollywoodnak feltenném a kérdést
Mivan b_zik, az oroszok 1 millió dollárból, komolyabb, és őszintébb filmet forgattak mint ti 200-300x több pénzből?
(Persze tisztelet a kivételnek)
Ez a jó példa, amúgy, mert az oroszok jó filmet akartak csinálni, és ez érződik és meg is lett az eredménye.
Hálivúd meg bármikor megtehetné, mert az erőforrások (pénz, technika, tapasztalat, színészek mind ezerszer jobb) csak nem akarja, és ez a kulcsszó.
Hogy miért?
Azért mert az emberek többsége igénytelen. Igénytelen a filmeket tekintve is. Persze lehet szórakozni filmeken, nem kell mindig drámázni. Megértem ezt is, teljesen! De míg az emberek mindenféle semmilyen filmre is kifizetik a mozi árát, addig nem kényszerítik rá a nézők a készítőket, hogy jobbat készítsenek. Kiválóan működik a közgazdaság (vagy piac) alappillére: kereslet-kínálat.
Talán így már megértitek, hogy miért "fáj" nekem ez az egész ennyire. Ezért. Változtatni tudok? Talán nem. De míg azt hiszik sokan, hogy én vagyok a szigorú okoskodó filmesztéte filmbuzi okoska, nagyon tévednek. Én csak az igényes filmeket védem, és nehezen viselem el, hogy a világ nagy része lesz_rja kb hogy mit néz. Nekik más a film mint nekem.
Pedig a filmekkel sok problémára rá lehetne világítani (meg is teszik ez) és rá is kell, amin az emberek elgondolkozhatnának. Hogy ez miért fontos? Azért mert azok az ingerek amik bennünk körülvesznek, hatnak ránk, azok befolyásolják az életünket, és a személyi fejlődésünket. De nem akarok ebbe jobban belemenni most.
Talán most már pár embernek leesik az hogy mit képvisel az én szememben a film, mi a szerepe, és miért tartom fontosnak a jó filmeket, és miért támadom ha a szar van terítéken. Mindemellett elfogadom, hogy mindenkinek mást jelent a film, és hogy kellenek szórakoztat, könnyed filmek is. DE mint az életben mindenhol, itt is fontos lenne az egyensúly, és a mérték fogalma.
Brékesség.
Mivan b_zik, az oroszok 1 millió dollárból, komolyabb, és őszintébb filmet forgattak mint ti 200-300x több pénzből?
(Persze tisztelet a kivételnek)
Ez a jó példa, amúgy, mert az oroszok jó filmet akartak csinálni, és ez érződik és meg is lett az eredménye.
Hálivúd meg bármikor megtehetné, mert az erőforrások (pénz, technika, tapasztalat, színészek mind ezerszer jobb) csak nem akarja, és ez a kulcsszó.
Hogy miért?
Azért mert az emberek többsége igénytelen. Igénytelen a filmeket tekintve is. Persze lehet szórakozni filmeken, nem kell mindig drámázni. Megértem ezt is, teljesen! De míg az emberek mindenféle semmilyen filmre is kifizetik a mozi árát, addig nem kényszerítik rá a nézők a készítőket, hogy jobbat készítsenek. Kiválóan működik a közgazdaság (vagy piac) alappillére: kereslet-kínálat.
Talán így már megértitek, hogy miért "fáj" nekem ez az egész ennyire. Ezért. Változtatni tudok? Talán nem. De míg azt hiszik sokan, hogy én vagyok a szigorú okoskodó filmesztéte filmbuzi okoska, nagyon tévednek. Én csak az igényes filmeket védem, és nehezen viselem el, hogy a világ nagy része lesz_rja kb hogy mit néz. Nekik más a film mint nekem.
Pedig a filmekkel sok problémára rá lehetne világítani (meg is teszik ez) és rá is kell, amin az emberek elgondolkozhatnának. Hogy ez miért fontos? Azért mert azok az ingerek amik bennünk körülvesznek, hatnak ránk, azok befolyásolják az életünket, és a személyi fejlődésünket. De nem akarok ebbe jobban belemenni most.
Talán most már pár embernek leesik az hogy mit képvisel az én szememben a film, mi a szerepe, és miért tartom fontosnak a jó filmeket, és miért támadom ha a szar van terítéken. Mindemellett elfogadom, hogy mindenkinek mást jelent a film, és hogy kellenek szórakoztat, könnyed filmek is. DE mint az életben mindenhol, itt is fontos lenne az egyensúly, és a mérték fogalma.
Brékesség.
Leviatán (2014)
Hideg és kemény a film mint az orosz tél.
A fényképezés az pazar. Sosem gondoltam volna, hogy az oroszok ilyen filmet le tudnak tenni. Színészi játék, a zene, a történet, a karakterek mind-mind kiválóak. Le a kalappal.
A történet, nem egy agyafúrt dolog, de lassan és szépen bontakozik ki, kiválóan meg van írva. Nem mellesleg zseniális kis apró jelenetekkel, képekkel, motívumokkal van tele a film. No meg persze, amiről igazán szól a film.... azt is szépen bemutatják, és életszagúan tálalják. Abszolút elképzelhető, hogy a valóságban ez megtörténhet (vagy meg is történt).
Megértem hogy Cannes-ban (legjobb forgatókönyv) is kapott díjat és Golden Globe (legjobb idegennyelvű film) is leesett.
A nyitó meg zárójelenet téynleg pazar, a sok kis apró utalások, háttérben elrejtett (de azért könnyedén kivehető) motívumok.. pazar megoldások, na! Meg hogy nincs minden szájba rágva. De érhető!
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Tetszett, hogy bevonták az vallási szálat. Tetszett, ahogy szépen a "rendszer" megmutatja ki az erősebb, és ha baszakodsz, kíméletlenül félresöpörnek. Ez nem csak oroszokra jellemző...csak mások az eszközök, módszerek. Kijegyzetelve rengeteg apró képet lehetne elemezni, de nincs kedvem hozzá. Pedig lehet egyszer megérné. DE szerintem szar ha már szájba kell ezeket rágni.
9/10
Azt hiszem még nyáron nézek pár orosz filmet.
Hideg és kemény a film mint az orosz tél.
A fényképezés az pazar. Sosem gondoltam volna, hogy az oroszok ilyen filmet le tudnak tenni. Színészi játék, a zene, a történet, a karakterek mind-mind kiválóak. Le a kalappal.
A történet, nem egy agyafúrt dolog, de lassan és szépen bontakozik ki, kiválóan meg van írva. Nem mellesleg zseniális kis apró jelenetekkel, képekkel, motívumokkal van tele a film. No meg persze, amiről igazán szól a film.... azt is szépen bemutatják, és életszagúan tálalják. Abszolút elképzelhető, hogy a valóságban ez megtörténhet (vagy meg is történt).
Megértem hogy Cannes-ban (legjobb forgatókönyv) is kapott díjat és Golden Globe (legjobb idegennyelvű film) is leesett.
A nyitó meg zárójelenet téynleg pazar, a sok kis apró utalások, háttérben elrejtett (de azért könnyedén kivehető) motívumok.. pazar megoldások, na! Meg hogy nincs minden szájba rágva. De érhető!
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Tetszett, hogy bevonták az vallási szálat. Tetszett, ahogy szépen a "rendszer" megmutatja ki az erősebb, és ha baszakodsz, kíméletlenül félresöpörnek. Ez nem csak oroszokra jellemző...csak mások az eszközök, módszerek. Kijegyzetelve rengeteg apró képet lehetne elemezni, de nincs kedvem hozzá. Pedig lehet egyszer megérné. DE szerintem szar ha már szájba kell ezeket rágni.
9/10
Azt hiszem még nyáron nézek pár orosz filmet.
- ziro4vr
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Szerintem sem volt rossz, bár a témában a fülkét jobban csípem, vagy félig témában a colleterált.Kerlon írta:Locke: hát ez is furi road volt. mondjuk csak a végére kezdtem unni, de elég fura lett a befejezés.
Nem illik.
Locke: hát ez is furi road volt. mondjuk csak a végére kezdtem unni, de elég fura lett a befejezés.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K
- wZoLee7
- Kedvenc csapatod: REAL MADRID
Nekem például tetszett. Akció az van benne akármennyi, az első felében vagy akár harmadában nincs megállás se. Kellett egy ilyen is már
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kapcsolat:
+1. Valahogy így.ziro4vr írta:Mad Max...
Tény, először úgy ültem le elé, hogy "legalább ezt is megnéztem és húúú 7 és fél órás". De , ahogy teltek az órák ( ) úgy jöttem rá, hogy ez a film engem nagyon megfogott. (másodjára meg pláne...) Elsősorban a képi világával, mely brutálisan lehangoló, nyomasztó és kényelmetlen egy olyan ember számára, aki bár jól ismeri az Alföldet és az ottani életet, de mégis csak egy "fejlett" városban él, tévével és számítógéppel a szobájában. A 7 és fél órás játékidőnek hála pedig nem csak ízelítőt kapunk az ott élő emberek életéből, hanem már-már átéljük mi is azt, amit ők, hála a hosszú snitteknek. Elvarázsol a film, még ha nem is feltétlenül pozitív értelemben a film drámai témája miatt. Hiába az itt-ott feltűnő humor, végeredményében egy keserű, az életkedvet is megölő filmet kapsz, ami örök élmény lesz, ha tetszik, ha nem. Olyan igazi tömény, magyar ízvilága van a filmnek.nmate írta: Hat nem tom hogyan lehet végignézni, ki az akit ez a "film" szórakoztat, es nem csak azert nézi vegig hogy elmondhassa: Végignéztem.
Ezt most ne vedd támadásnak, inkabb győzzmeg.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
- ziro4vr
Mad Max: szerzői film, rengeteg évig volt előkészületben, sokáig forgatták, külső helyszíneken, minimális cgi stb. Amekkora erőt beleöltek a filmbe, a stúdió kivételesen támogatott egy ilyen projektet, ez egy szerencsés együttállás. Mivel nem egy átlagos blockbuster ami biztosra megy, lásd marvel, ezért megosztóbb is. Míg egy full gyökk thor film vagy hangya is csak annyiban osztja meg az embereket, hogy nem volt rossz, talán kezd kicsit uncsi lenni az egész, addig a mad max már nagyobb vitákat vált ki, mert más. Szerintem ezzel nincsen baj. Ez egy "hell of a ride" film, az elején akit nem fog meg, az már nem fog tudni útközben felpattanni. A néma főhős, túltolt feminista vonal, kezdetleges sztori mind szembe megy a mai divattal. Attól függetlenül, hogy valakinek tetszik e ez a vonal vagy sem, elismerni mindenképp el kell, mert különben nézhetnénk 100 ugyanolyan random akciófilmet, aztán némán bólogathatnánk, hogy hmm jó volt, hmm nem volt olyan jó de végülis jó volt.
Nem illik.
- torjack
- Kedvenc játékosaid: R9, Zizou, Raúl, RC, San Iker, Redondo, Hierro, Xabi, Ramos, CR7
- Kedvenc csapatod: RMCF, Fradi,Nationalelf
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Tudom, de ezen el lehetett volna egy kicsit időzni. Max nem 100 perc lesz az autós üldözés, hanem csak 90. Tipikusan volt a tarsolyukban egy csomó ötlet az autós jelenetekre, aztán köré dobáltak némi sztorit.Kerlon írta:Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Hogyne tudnánk a világról. Olaj háborúk, atom támadások formáltak, amik miatt kialakult az, amit láttál az egészben.torjack írta:Max-et én baromira untam. Oké, hogy az autós jelenetek látványosak, de ezen kívül...Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Kergetőznek A pontból B pontig, hogy ott rájöjjenek, hogy mégis A pont a tuti...és kergetőznek vissza A pontig. Magáról a világról szinte semmi nem tudunk meg, arról nem is beszélve, hogy Max mellékszereplő a saját filmjében.
Megnéztem a Hangyát is...a Marvel vonalába passzoló könnyed kis popcorn mozi, nem is rossz, de itt is tipikusan a könnyebbik végét fogták meg a dolgoknak. Bár azután, hogy kiderült, hogy Lang lesz a főhős, nem Pym, nem is vártam mást. Mondjuk tény, hogy egy asszonyverő, önbizalomhiányos, identitászavarral is küszködő karakter nem lett volna túl családbarát
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Hat nem tom hogyan lehet végignézni, ki az akit ez a "film" szórakoztat, es nem csak azert nézi vegig hogy elmondhassa: Végignéztem.Remy írta:Pedig viccen kívül a Sátántangó egy jó film, szerintem. Rendkívül hatásos, és nem a hossza miatt.nmate írta:Nekik átlagos, örülj neki hogy neked nem. En is csíptem, nagyon jot szórakoztam alatta.
Számomra meg Tarr Bubu filmjei képviselik a legalját Főként azert mert ennyire tulfujtak, aztán annyi az egesz hohy röpke 6 órán at nézhetsz egy istállót.
Ezt most ne vedd támadásnak, inkabb győzzmeg.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Hogyne tudnánk a világról. Olaj háborúk, atom támadások formáltak, amik miatt kialakult az, amit láttál az egészben.torjack írta:Max-et én baromira untam. Oké, hogy az autós jelenetek látványosak, de ezen kívül...Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Kergetőznek A pontból B pontig, hogy ott rájöjjenek, hogy mégis A pont a tuti...és kergetőznek vissza A pontig. Magáról a világról szinte semmi nem tudunk meg, arról nem is beszélve, hogy Max mellékszereplő a saját filmjében.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Csak szebben írtam le azt, hogy unalmas, kiszámítható, a történet és a karakterek pedig amatőr hatás érzését váltották ki nálam.Kerlon írta:Na, de ilyen megfogalmazásban mégsem az, mintha ráöntenél egy kamion szart, mint realistahuni sentry modeban.
A fő gonosz bácsi meg szerintem is ratyi, de nem is foglalkoztak vele túl sokat a filmben.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- torjack
- Kedvenc játékosaid: R9, Zizou, Raúl, RC, San Iker, Redondo, Hierro, Xabi, Ramos, CR7
- Kedvenc csapatod: RMCF, Fradi,Nationalelf
Max-et én baromira untam. Oké, hogy az autós jelenetek látványosak, de ezen kívül...Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Kergetőznek A pontból B pontig, hogy ott rájöjjenek, hogy mégis A pont a tuti...és kergetőznek vissza A pontig. Magáról a világról szinte semmi nem tudunk meg, arról nem is beszélve, hogy Max mellékszereplő a saját filmjében.
Na, de ilyen megfogalmazásban mégsem az, mintha ráöntenél egy kamion szart, mint realistahuni sentry modeban.
A fő gonosz bácsi meg szerintem is ratyi, de nem is foglalkoztak vele túl sokat a filmben.
K
K
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Jó, értelek.
Egyrészt én láttam az "eredetit", másrészt nekem ez pont olyan hatású film volt, mint neked a "valamilyen sérelem miatt fegyvert fog, aztán aki az útjába áll azt lelövi a 'csába."
Furiosa karaktere még egész jó volt, Maxé - Hardy ide vagy oda - nekem kevés volt. Főgonosz bácsi meg egyenesen nevetséges.
Egyrészt én láttam az "eredetit", másrészt nekem ez pont olyan hatású film volt, mint neked a "valamilyen sérelem miatt fegyvert fog, aztán aki az útjába áll azt lelövi a 'csába."
Furiosa karaktere még egész jó volt, Maxé - Hardy ide vagy oda - nekem kevés volt. Főgonosz bácsi meg egyenesen nevetséges.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Úgy kezdem, hogy én nem néztem meg az előző Mad Max filmeket és nem is olvastam utána soha se.Realista24 írta:Kérdezem én, hogy mitől nem átlagos? Eleve kiszámítható. Nem látom, hogy miben nyújtott volna újat vagy átlagon felülit. Bár annyit értek a filmekhez, mint ziro a fogadásokhoz.Kerlon írta:meg is néztem a Mad Maxet újra. Valaki írja le, hogy miért átlagos, mert kurvára nem az. Alapból a történet sem a teljesen megszokott és egy akció filmhez mérten a terítés teljesen más. A dráma meg jön a végén, mint egy jó finn-magyaron.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!De a látvány világ már alapból kiemeli szerintem(a szar fake hollywood). Aztán a történetnél én mertem volna fogadni, hogy ott lesz vége, hogy meglépnek és az anyák majd elviszik őket, de ugye Max a múltja miatt segít rajtuk, aztán meg a végén mégis lelép. És én végig tudtam izgulni az egész filmet, pedig a 80% tényleg autós üldözés volt. Illetve Furiosa és Max karaktere is jól lett szerintem felépítve. A számomra sokkal átlagosabb, mikor valaki valamilyen sérelem miatt fegyvert fog, aztán aki az útjába áll azt lelövi a 'csába.
K
K
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Kérdezem én, hogy mitől nem átlagos? Eleve kiszámítható. Nem látom, hogy miben nyújtott volna újat vagy átlagon felülit. Bár annyit értek a filmekhez, mint ziro a fogadásokhoz.Kerlon írta:meg is néztem a Mad Maxet újra. Valaki írja le, hogy miért átlagos, mert kurvára nem az. Alapból a történet sem a teljesen megszokott és egy akció filmhez mérten a terítés teljesen más. A dráma meg jön a végén, mint egy jó finn-magyaron.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- ziro4vr
Én már akkor istenítettem a filmet mikor te valamelyik elvadulásod utáni pihenődet töltötted a fórumon kívül, szóval menj aludni.
Nem illik.
Annyira már ismerlek, hogy lehetetlen meggyőzni, szóval nem kell alkudni, csak leírtam, hogy hatalmas túlzás, amit a filmről gondolsz. Vélemény, a véleményről tiszta inception.
Jól van, ne nyaljál.ziro4vr írta:Veled értek egyet a témában te.... de ezek után még meggondolom.
K
K
- realistahuni
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
- Kedvenc csapatod: Los negros
Hiába szenvedsz Kerlon úgysem alkuszom.
Viszont kösz a John Wick tippet, felirom a listára, de arra amelyik nem watch-al kezdődik.
Viszont kösz a John Wick tippet, felirom a listára, de arra amelyik nem watch-al kezdődik.