sentry írta:
Szerintem meg sokkal több a könnyedebb, vagy gondolkodást nem igénylő, "pihentető" filmek mint mondjuk 5-10 évvel ezelőtt. Orbitális számban jönnek ki a remake-ek, a képregényfilmek, a 23. ugyanoylan vígjátékok, a csak csajoknak, vagy csak pasiknak szóló filmek stb.
Nem igaz, mert a remake filmek inkább stagnálnak, elég kevés jön ki belőlük évente, de az utóbbi 4-5 évben nyugodtan mondhatjuk hogy csökkennek.
csak hogy számokkal alátámasszam:
2004 - 20 db
2005 - 23
2006 - 24
2013 - 12
2014 - 8
2015 - 5
Képregényeknek most van divatja, illetve általában csak a folytatások szoktak jönni, illetve még azt se lehetne nagy %ukra mondani hogy szar lenne ami miatt értelmetlen a ezzel példálózni. Főleg úgy hogy itthon is megvan a célközönség, mint bárhol a világban. Vígjátékokból szintén durván kevesebb van és nem vettem észre minőségi romlást, emlékszem hogy többször is megjegyeztem ismerőseimnek hogy végre nézhetőek a mostani vígjátékok.
sentry írta:
. Azért mert leesik pár valamivel több jobb film mint 5 évvel ezelőtt az neked változás?
.
Az. Miért is ne lenne az? Az a pár átlagban nézve szerintem elég soknak számít, főleg ha belepakolom a független film fesztiválokra készült nem csak arisztokratáknak emészthető filmeket is, amik hatalmas színvonalat képviselnek. Dark comedyből is egyre több van, azt meg ki se fejtem hogy növekedett az igény az eredeti forgatókönyves filmekre, ami arra utal következtetést hogy egyre jobban elvárják a jó filmeket. Ugyan ez a helyzet a sorozatoknál, ott az élő példa rá hogy az emberek igénylik a minőséget.
sentry írta:
De lehet igen én vagyok vak, meg demagóg. Ez is egy lehetőség, de én kizárnám, mert nem túlzás amit írtam, és elég erősen megalapozott.
Persze hogy te vagy demagóg, hiszen egyáltalán nem megalapozott. Nézz rá egy statisztikákkal foglalkozó oldalon hogy mennyire nőtt az igény az eredet forgatókönyves sztorikra.
Összességében, több a néző a minőségibb filmeken mint régebben, több az eredeti forgatókönyves illetve megtörtént eseményeken alapuló filmek, doksik, dark comedy, független filmek amik nincsenek elfelejtve de ezt egy torrent oldalon is megtapasztalhatod, főleg úgy ha rákuksizol az imdb számra illetve a kommentekre.