Mozi, filmek
- mocsok
Re: Mozi, filmek
hú pedig meg kell.
amíg nem kell megnéznünk, addig semmi
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K
- mocsok
mi bajotok a project x című remekművel?
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Ígéretet tettem magamnak, hogy végignézemDe ezeken egyáltalán minek erőszakolod túl magad? Miért nem nyomod ki a pcsába?
FF7...minden héten, legalább egyszer
És ha már újabb filmek, ezen a Kém címűn elég sokat röhögtem. Pontozni nem illik, de jól szórakoztam.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- Tádám
- El Siete
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Pipita, Morientes, Zidane
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Újpest
- Kapcsolat:
Realista24 írta:Projekt X minek minősül? Katasztrófa filmnek? Mert hogy nem vígjáték az fix Bár mocsoknak más a véleménye erről.
Azt hiszem ez az a film, amit a legtöbb részletben voltam képes megnézni, de megcsináltam!
De ezeken egyáltalán minek erőszakolod túl magad? Miért nem nyomod ki a pcsába?
Inkább tedd be a Halálos iramban 7-et, és újrázd..
Rengeteg klubnak van komoly történelme, de csak egyetlen klub írja a történelmet... Hala Madrid!
Hierro azt mondta: "Raúl egy Ferrari, amely idővel mindenkit le fog hagyni."- Igaza volt !
VARANE
Hierro azt mondta: "Raúl egy Ferrari, amely idővel mindenkit le fog hagyni."- Igaza volt !
VARANE
- sonic
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric
Faust írta:Ugye Kelvinnek mardosó bűntudata vagy az öngyilkosság miatt, épp ezért ragaszkodik annyira a szerelméhez, annak ellenére hogy tudja, nem igazi. Ez a vonal van végigvezetve az egészen, és Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!épp ezért üt a vége, nekem második megnézésre "esett le": amikor Kelvin háza, és a helye ahol él, konkrétan az óceán egyik szigetén van, mintha az egész élete az óceán által az agyába vetített vízió lenne - ergo a bűntudata nagyobb mint hinnénk. Miért? Talán épp a Solarison történtek miatt? vagy már az is a projekció része volt?
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Igen engem is becsavart a vegen a sziget. A sajat farkat felfalo kigyo esete. El is vesztettem a fonalat azon a ponton. Elkezdtem vegigfuttatni a filmet a fejembe ujra, az uj informacio tudataban, es elkezdte fesziteni a koponyamat. Hooooold on! Itt valamin nem tudok kiigazodni. Mert akkor az is felmerulhet hogy az osszes esemeny a filmben csak Kelvin tudatanak a kivetulese volt. A gyerekkora, a beszelgetes a pilotaval az elejen, meg minden. De akkor mi ertelme az egesznek? Marmint akkor az osszes dolog amit a film alatt gondoltam, az majdhogynem egy az egyben kuka, de lagalabbis nagyon uj megvilagitast kap. Mert akkor az egesz nem valosag, hanem a valosagnak Kelvin altal erzekelt szelete/variacioja. Igazabol mar azok a reszek is nagyon furcsak voltak, szoval nem is lenne meglepo. Viszont ha jol emlekszek vannak olyan reszek a film elejen, ahol Kelvin ott sincs (bar lehet rossszul emlekszek), ugyhogy annyira nem tiszta ez. De vegul ezt nem tudtam magamban megerositeni, vagy megcafolni, aztan megfajdult a fejem a sok agyalastol es elmentem aludni...
A buntudatos resz az igy ok, vilagos, en is levagtam hogy buntudata van, csak en nem tudtam kapcsolni a tobbi felmerult problemahoz ami engem jobban foglalkoztatott, es emiatt nem is volt nekem valami fajsulyos, mellekesnek, jelentektelennek tunt. Viszont ha ez a film vezermotivuma akkor rosszul vagyok osszerakva. Szoval nyugtaztam, es aztan visszakanyarodtam a valosag-kepzelet kerdessel kapcsolatos problemamhoz es azon gyilkoltam az agysejtjeimet a film vegeig... Ott meg ahogy mondtad is. Jott a gyomros, meg az ujratervezes.
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."
Ugye Kelvinnek mardosó bűntudata vagy az öngyilkosság miatt, épp ezért ragaszkodik annyira a szerelméhez, annak ellenére hogy tudja, nem igazi. Ez a vonal van végigvezetve az egészen, és Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!épp ezért üt a vége, nekem második megnézésre "esett le": amikor Kelvin háza, és a helye ahol él, konkrétan az óceán egyik szigetén van, mintha az egész élete az óceán által az agyába vetített vízió lenne - ergo a bűntudata nagyobb mint hinnénk. Miért? Talán épp a Solarison történtek miatt? vagy már az is a projekció része volt?
- sonic
Koszi az inputot maestro. Nekem a buntudat tema nem annyira jott le belole, lehet vakon voltam vegig. (Gondolom Khari ongyilkossagaval kapcsolatos?) Errol amugy irhatnal par sorban, erdekel. A film alatt meg utan ereztem is, hogy valoszinuleg nem mindent vagtam le. Agyaltam is vagy 3 orat utana reszben a vege miatt is.Faust írta:Óriási film, jó nyomon jársz (bár inkább a bűntudatra épít, mint a valóság/vízió viszonyra. A hangulata egészen elképesztő, a vége pedig irgalmatlanul földhöz vág - de nekem is a Stalker mögött van picit. Rubljov nem rossz de nem az igazi, ráadásul kurva hosszú is.Most fogom egyébként elolvasni a könyvet + megnézni a Soderbergh-féle verziót.
A Clooney-s filmrol meg azt olvastam hogy az se rossz, viszont a mozinezoknek nem igazan nyerte el a tetszeset. Mondjuk ha olyasmi mint az eredeti akkor ez annyira nem meglepo. Majd mondd el milyen volt, bar megnezni sosem fogom szerintem.
Rublevet meg egy baratom ajanlotta meg regebben azert kerult a megnezendok listajara. Raadasul arrol is pozitivakat olvastam.
Óriási film, jó nyomon jársz (bár inkább a bűntudatra épít, mint a valóság/vízió viszonyra. A hangulata egészen elképesztő, a vége pedig irgalmatlanul földhöz vág - de nekem is a Stalker mögött van picit. Rubljov nem rossz de nem az igazi, ráadásul kurva hosszú is.
Most fogom egyébként elolvasni a könyvet + megnézni a Soderbergh-féle verziót.
Most fogom egyébként elolvasni a könyvet + megnézni a Soderbergh-féle verziót.
- sonic
Solarys:
Nem egy sztori oriental film, de azert aki nem latta az ne olvasson tovabb, lehet hogy SPOILERES.
Nagyon beszippantott a film atmoszferaja, foleg a masodik feleben ahol Kelvin mar az urallomason van. A latvany es a zene zsenialis, tokeletesen elhitette velem hogy egy idegen foldon kivuli helyen vagyok. Azert ez egy 40+ eves scifinel nem akarmi. Persze volt egy ket jelenet aminek jot tett volna a modern technika, peldaul a sulytalansagos resz, mai szemmel mar fura volt, de az elmenyen igazabol nem rontott. A nyomaszto, klausztrofobikus, kicsit melankolikus hangulat mar onmagaban fent tartja a feszultseget egeszen a film vegeig, amire rajatszanak a valoszerutlen tortenesek. Nehol kicsit alomszeru, es megfoghatatlan, ami jol passzol a tortenethez miszerint egy idegen bolygo oceanja a szereplok emlekeit materializalja valosagkent. Telitalalat es szamomra sokkal eredetibb, es (vices, de) hihetobb egy ilyen foldonkivuli eletforma mint a kis szurke emberek, pont azert mert megfoghatatlan es idegen, mindentol tavoli amit ismerunk. Tobb szempontbol is erdekes es elgondolkodtato, es nagyon jo temat szolgaltat a filmnek, azert is mert szcifi, es azert is mert a felszin alatt igen kololy kerdeseket feszeget, a letezessel kapcsolatban, vagy hogy az erzekelt valosag mennyire egyezik a "valodi" valosaggal, vagy egyaltalan van-e abszolutnak tekintheto valosag, mi igazi es mi nem, lehetseges-e hogy ket szemely ugyanazt a dolgot maskent erzekeli, letezhet-e egyszerre tobbfele valosag, es hogy ezek milyen hatassal vannak az emberi kapcsolatokra. (Kelvin jobban szerelmes a kepzeleteben letezo Kharira, mint az igaziba volt, es abszolut hajlando lenne mindent feladni es ezt az elkepzelt valosagot elni ahelyett hogy visszaterjen a folder.) Gondolom cask a felszint kapirgalom, nagyon nem konnyu ertelmezni a filmet, de mint a Stalkernel, itt is az tetszett hogy a film alatt vegig jart az agyam mindenfelen, es probaltam osszerakni a kepet (vagy egy kepet a sok kozul, a sajatomat). Ahogy az ocean a szereplok emlekeibol epiti fel a valosag egy reszet, ugy a film a nezok gondolataibol epit fel egy szemelyre szabott filmelmenyt. Ebben sokat segitenek a vegtelenre elnyujtott snittek ahol semi mast nem latunk cask pl az ocean morajlasat, vagy Kelvint alvas kozben. Hagy idot ragodni es emeszteni. A tema, es az iranyvonal adott, de erzesem szerint a mondanivalo es a konkluzio valamennyire a nezon mulik. Ezert zsenialis. A film egyebkent lehet megerne egy ujranezest a befejezes miatt. Abban az utolso nehany percben kicsit mas megvilagitasba kerult minden, csavart Tarkovski az egesz filmen egyet. A kedvenc reszem a konyvtaros szuletesnapozas volt, ahol osszecsapott Khari es Sartorius. Talan a film csucspontja. Egyebkent a Kharit jatszo szineszno gyonyoru.
Nem veletlenul kult klasszikus, abszolut meg is erdemli. Kivalo film. Nekem szemely szerint a Stalker talan jobban tetszett, de lehet cask azert mert az a tema jobban foglalkoztatott. Mindenesetre orulok hogy ra tudtam szanni magma (nem volt konnyu, mert tudtam milyen faba vagom a fejszemet). Kovetkezo project Andrej Rublev, de hogy mikor jutok el addig azt meg nem tudom.
9/10
Esetleg aki latta az reagalhatna, hatha rossz nyomon jartam. Ramzudithatnatok egy kis brainstormot.
The Dreamers:
Ezt egybol Solarys utan neztem levezetesnek, de nem is volt annal tobb. Tarkovskiez kepest, ez igen popcorn volt, pedig amugy lehet nem az. Az elso ketharmada feelgood mozinak egesz jo volt, de a legvege nem tetszett. Kicsit lapos a lezaras, es a magasroptu intellektualis kicsit hivalkodo epitkezes utan a megoldas eleg nagy csalodas volt. Sok helyen hatasvadasznak tunt, nehol kicsit tulzasba is estek talan. Volt benne par jelenet ami tetszett ezert nem bantam meg hogy megneztem de nem let egy maradando elmeny. Eva Greent amugy en is szivesen agyba vinnem egysze. Meg most is, de azt a par evvel fiatalabb verziot meg foleg. Emellett nem tudtam elmenni szo nelkul...
6/10
Nem egy sztori oriental film, de azert aki nem latta az ne olvasson tovabb, lehet hogy SPOILERES.
Nagyon beszippantott a film atmoszferaja, foleg a masodik feleben ahol Kelvin mar az urallomason van. A latvany es a zene zsenialis, tokeletesen elhitette velem hogy egy idegen foldon kivuli helyen vagyok. Azert ez egy 40+ eves scifinel nem akarmi. Persze volt egy ket jelenet aminek jot tett volna a modern technika, peldaul a sulytalansagos resz, mai szemmel mar fura volt, de az elmenyen igazabol nem rontott. A nyomaszto, klausztrofobikus, kicsit melankolikus hangulat mar onmagaban fent tartja a feszultseget egeszen a film vegeig, amire rajatszanak a valoszerutlen tortenesek. Nehol kicsit alomszeru, es megfoghatatlan, ami jol passzol a tortenethez miszerint egy idegen bolygo oceanja a szereplok emlekeit materializalja valosagkent. Telitalalat es szamomra sokkal eredetibb, es (vices, de) hihetobb egy ilyen foldonkivuli eletforma mint a kis szurke emberek, pont azert mert megfoghatatlan es idegen, mindentol tavoli amit ismerunk. Tobb szempontbol is erdekes es elgondolkodtato, es nagyon jo temat szolgaltat a filmnek, azert is mert szcifi, es azert is mert a felszin alatt igen kololy kerdeseket feszeget, a letezessel kapcsolatban, vagy hogy az erzekelt valosag mennyire egyezik a "valodi" valosaggal, vagy egyaltalan van-e abszolutnak tekintheto valosag, mi igazi es mi nem, lehetseges-e hogy ket szemely ugyanazt a dolgot maskent erzekeli, letezhet-e egyszerre tobbfele valosag, es hogy ezek milyen hatassal vannak az emberi kapcsolatokra. (Kelvin jobban szerelmes a kepzeleteben letezo Kharira, mint az igaziba volt, es abszolut hajlando lenne mindent feladni es ezt az elkepzelt valosagot elni ahelyett hogy visszaterjen a folder.) Gondolom cask a felszint kapirgalom, nagyon nem konnyu ertelmezni a filmet, de mint a Stalkernel, itt is az tetszett hogy a film alatt vegig jart az agyam mindenfelen, es probaltam osszerakni a kepet (vagy egy kepet a sok kozul, a sajatomat). Ahogy az ocean a szereplok emlekeibol epiti fel a valosag egy reszet, ugy a film a nezok gondolataibol epit fel egy szemelyre szabott filmelmenyt. Ebben sokat segitenek a vegtelenre elnyujtott snittek ahol semi mast nem latunk cask pl az ocean morajlasat, vagy Kelvint alvas kozben. Hagy idot ragodni es emeszteni. A tema, es az iranyvonal adott, de erzesem szerint a mondanivalo es a konkluzio valamennyire a nezon mulik. Ezert zsenialis. A film egyebkent lehet megerne egy ujranezest a befejezes miatt. Abban az utolso nehany percben kicsit mas megvilagitasba kerult minden, csavart Tarkovski az egesz filmen egyet. A kedvenc reszem a konyvtaros szuletesnapozas volt, ahol osszecsapott Khari es Sartorius. Talan a film csucspontja. Egyebkent a Kharit jatszo szineszno gyonyoru.
Nem veletlenul kult klasszikus, abszolut meg is erdemli. Kivalo film. Nekem szemely szerint a Stalker talan jobban tetszett, de lehet cask azert mert az a tema jobban foglalkoztatott. Mindenesetre orulok hogy ra tudtam szanni magma (nem volt konnyu, mert tudtam milyen faba vagom a fejszemet). Kovetkezo project Andrej Rublev, de hogy mikor jutok el addig azt meg nem tudom.
9/10
Esetleg aki latta az reagalhatna, hatha rossz nyomon jartam. Ramzudithatnatok egy kis brainstormot.
The Dreamers:
Ezt egybol Solarys utan neztem levezetesnek, de nem is volt annal tobb. Tarkovskiez kepest, ez igen popcorn volt, pedig amugy lehet nem az. Az elso ketharmada feelgood mozinak egesz jo volt, de a legvege nem tetszett. Kicsit lapos a lezaras, es a magasroptu intellektualis kicsit hivalkodo epitkezes utan a megoldas eleg nagy csalodas volt. Sok helyen hatasvadasznak tunt, nehol kicsit tulzasba is estek talan. Volt benne par jelenet ami tetszett ezert nem bantam meg hogy megneztem de nem let egy maradando elmeny. Eva Greent amugy en is szivesen agyba vinnem egysze. Meg most is, de azt a par evvel fiatalabb verziot meg foleg. Emellett nem tudtam elmenni szo nelkul...
6/10
- P. Krisz
A női Szellemírtok mellé még az eredetit is rebootoljàk .
Ez a kép mindent elmond az első reakciómról .
Ez a kép mindent elmond az első reakciómról .
Hogy híjják?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?
- danianevem
- Kedvenc játékosaid: Puyol, Messi, Koeman, Xavi, Ronaldinho, Cruyff
- Kedvenc csapatod: Barcelona
Nem írtam ennek az ellenkezőjét, én is elsősorban látványfilmeket nézek a moziban. Idén csak 3 kivétel volt eddig, viszont..h3x0r írta:Csinalnak most is "okosabb" filmeket, csak a legtobb embert nem az hogy nem erdekli a film, hanem maga a mozi elmeny nem ad nekik annyi pluszt, hogy megerjen kifizetni erte tobb mint 1000 forintot, mikor otthon ingyen is megnezhetik Full HD-ban. Ha pedig jon egy olyan film, ahol a latvany van a kozeppontban, azert szivesebben adnak ki penzt, mert tudjak hogy azt a latvanyvilagot a laptop kepernyoje vagy a TV nem adja ugy vissza. Legalabbis a barati tarsasagom nagy resze igy velekedik...
Ennek az oka, hogy az "okosabb" filmeknek - pontosabban kis költségvetésű alkotásoknak - vagy nincs meg a kellő marketingjük, azaz csúszással jutnak el a hazai közönséghez (egyébként ez külföldre is igaz, mert az amerikai filmlapok az egyik legjobb idei filmként utalnak az Elly története c. drámára, pedig egyébként 2009-es). Vagy pedig egyáltalán nem kerülnek moziba, mint idén az Ex Machina és a Mr. Holmes is bőven moziban nézős lett volna nálam, de egyiket csak egy filmfesztiválon adták le, a másik meg egyelőre úgy tűnik legfeljebb majd DVD-n kerül forgalomba Magyarországon. Sajnos nem egyedi esetek.h3x0r írta:... es amennyire en eszrevettem, a kevesbe latvanyos, de minosegi filmekrol itt is inkabb akkor beszelnek az emberek, amikor felkerul a "polcokra" es nem a mozibemutato utan. Akinek nem tetszik a jelenlegi rendszer, az annyival tud minimalisan valtoztatni rajta, hogy azt a par minosegi filmet nem netrol szerzi be, hanem kifizeti erte a mozijegy arat.
Én egyébként nem vagyok a mostani rendszer ellen, ha ez jött ki az írásomból. Megkésve, de általában tudom pótolni azt, amiről esetleg lemaradok a mainstream alkotások miatt.
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kapcsolat:
+1. Hányszor mondtam már, hogy nem azt kell csesztetni, aki a DC és Marvelről beszélget folyton, hanem azt, aki csak jártatja a száját, de nem képes utánajárni a dolgoknak. Rengeteg film jön ki évente, és a sok silány szar mellett sok jó is világot lát. Nem csak Hollywoodban, hanem Ázsiából vagy Európából. Aki keres a talál.Sunsky írta:...
Csak sokan azt várják, hogy majd odarepül az ölükbe az új Aranypolgár, az új Keresztapa, stb. Nem...
Azt meg, hogy mit játszanak a mozikban, és, hogy miért azokat... azt Sunsky leírta.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
- Sunsky
- Kedvenc játékosaid: Ibra, Modric, Isco, Neymar
Szerintem a legtöbb ember egy kicsit többre vágyik mikor filmet választ annál, hogy a való életben tapasztalt dolgokat lássa a képernyőn is, moziban pláne. Ez nem értem miért lenne igénytelenség. Én is ha van időm úgy választok filmet, hogy melyikben van több akció, sci-fi, mert egyszerűen ezeken tudok szórakozni, engem ez érdekel.
Jó pár éve itthon annyi időm volt, h sokat dolgoztam, de olyan meló volt, h nem kellett odafigyelnem, ezért vittem magammal laptopot és minden nap 3 filmet megnéztem. Akkor viszont folyamatosan drámákat szedtem le, Gran Torino, Millió Dolláros bébi, Boldogság Nyomában, Hét élet.. jöttek ezek egymás után és tetszettek, próbáltam színészek és osztályzatok alapján olyat választani, ami leköt.. De ha nekem vasárnap este van két szabad órám és utána fekszek le, mert megyek másnap dolgozni, akkor soha nem jutna eszembe ilyen filmet választani, moziban meg aztán végképp nem tenném be a lábam ilyenre.
Középiskolás koromban kötelező jelleggel bevittek a Fehér tenyér, meg valami holokauszt-os filmre moziba... hát nem azt mondom, hogy rossz filmek voltak, de hadd ne mondjam, h moziban nem volt egyik sem valami kellemes élmény..
Aztán itt visszatérünk oda, h vannak az olyan agyradír filmek, mint a Halálos iramban franchise, a Mad Max (bár ez nekem sok volt), amiket lehet szidni, de beülsz, jól szórakozol, elmosolyogsz egy-két jeleneten és nem gondolkozol az élet nagy dolgain. Persze ez szubjektív, de Hollywood tudja, hogy a többség is így gondolkodik, ez számukra üzlet, semmi okuk nincs változtatni. A Mcdonalds-ot sem érdekli, a Coca-Cola-t sem, hogy egészséges e a termékük, ha valakinek nem tetszik, úgysem veszi, mindig van más, nem kell megmondani a másiknak h mit csináljon, mi tetsszen neki. A bevétel meg őket igazolja. Nem attól lesz valaki kövér, ha ezeket fogyasztja, hanem ha mellette csak nézeget, meg sír h mekkora hasa van, közben meg két lépést nem képes megtenni, sportolásról nem is beszélve. Filmnél sem lesz igénytelen valaki, mert ezeket nézi.
Bejelentenek egy új Batman, SW, Halálos iramban filmet és akkor hány és hány hozzászólásban olvasod, hogy minek ez, úgysem fogod megnézni, felesleges... Miért lenne felesleges? Veszítesz azzal, ha megrendezik? Ha neked bejön a többi része és az újra nem vagy kíváncsi, akkor nem nézed meg, lezárod a történetet és kész. Senki nem fog pisztolyt senki fejéhez mégis a fanyalgás az megy, hogy ez meg minek.. De a legtöbben ezek közül az emberek közül már a premier napján ott ülnek a moziban.
Jó pár éve itthon annyi időm volt, h sokat dolgoztam, de olyan meló volt, h nem kellett odafigyelnem, ezért vittem magammal laptopot és minden nap 3 filmet megnéztem. Akkor viszont folyamatosan drámákat szedtem le, Gran Torino, Millió Dolláros bébi, Boldogság Nyomában, Hét élet.. jöttek ezek egymás után és tetszettek, próbáltam színészek és osztályzatok alapján olyat választani, ami leköt.. De ha nekem vasárnap este van két szabad órám és utána fekszek le, mert megyek másnap dolgozni, akkor soha nem jutna eszembe ilyen filmet választani, moziban meg aztán végképp nem tenném be a lábam ilyenre.
Középiskolás koromban kötelező jelleggel bevittek a Fehér tenyér, meg valami holokauszt-os filmre moziba... hát nem azt mondom, hogy rossz filmek voltak, de hadd ne mondjam, h moziban nem volt egyik sem valami kellemes élmény..
Aztán itt visszatérünk oda, h vannak az olyan agyradír filmek, mint a Halálos iramban franchise, a Mad Max (bár ez nekem sok volt), amiket lehet szidni, de beülsz, jól szórakozol, elmosolyogsz egy-két jeleneten és nem gondolkozol az élet nagy dolgain. Persze ez szubjektív, de Hollywood tudja, hogy a többség is így gondolkodik, ez számukra üzlet, semmi okuk nincs változtatni. A Mcdonalds-ot sem érdekli, a Coca-Cola-t sem, hogy egészséges e a termékük, ha valakinek nem tetszik, úgysem veszi, mindig van más, nem kell megmondani a másiknak h mit csináljon, mi tetsszen neki. A bevétel meg őket igazolja. Nem attól lesz valaki kövér, ha ezeket fogyasztja, hanem ha mellette csak nézeget, meg sír h mekkora hasa van, közben meg két lépést nem képes megtenni, sportolásról nem is beszélve. Filmnél sem lesz igénytelen valaki, mert ezeket nézi.
Bejelentenek egy új Batman, SW, Halálos iramban filmet és akkor hány és hány hozzászólásban olvasod, hogy minek ez, úgysem fogod megnézni, felesleges... Miért lenne felesleges? Veszítesz azzal, ha megrendezik? Ha neked bejön a többi része és az újra nem vagy kíváncsi, akkor nem nézed meg, lezárod a történetet és kész. Senki nem fog pisztolyt senki fejéhez mégis a fanyalgás az megy, hogy ez meg minek.. De a legtöbben ezek közül az emberek közül már a premier napján ott ülnek a moziban.
Én már bele sem szólok mert teljesen felesleges.
- h3x0r
sentry írta:Hálivúd meg bármikor megtehetné, mert az erőforrások (pénz, technika, tapasztalat, színészek mind ezerszer jobb) csak nem akarja, és ez a kulcsszó.
Hogy miért?
Azért mert az emberek többsége igénytelen. Igénytelen a filmeket tekintve is. Persze lehet szórakozni filmeken, nem kell mindig drámázni. Megértem ezt is, teljesen! De míg az emberek mindenféle semmilyen filmre is kifizetik a mozi árát, addig nem kényszerítik rá a nézők a készítőket, hogy jobbat készítsenek. Kiválóan működik a közgazdaság (vagy piac) alappillére: kereslet-kínálat.
Talán így már megértitek, hogy miért "fáj" nekem ez az egész ennyire. Ezért. Változtatni tudok? Talán nem.
Csinalnak most is "okosabb" filmeket, csak a legtobb embert nem az hogy nem erdekli a film, hanem maga a mozi elmeny nem ad nekik annyi pluszt, hogy megerjen kifizetni erte tobb mint 1000 forintot, mikor otthon ingyen is megnezhetik Full HD-ban. Ha pedig jon egy olyan film, ahol a latvany van a kozeppontban, azert szivesebben adnak ki penzt, mert tudjak hogy azt a latvanyvilagot a laptop kepernyoje vagy a TV nem adja ugy vissza. Legalabbis a barati tarsasagom nagy resze igy velekedik es amennyire en eszrevettem, a kevesbe latvanyos, de minosegi filmekrol itt is inkabb akkor beszelnek az emberek, amikor felkerul a "polcokra" es nem a mozibemutato utan. Akinek nem tetszik a jelenlegi rendszer, az annyival tud minimalisan valtoztatni rajta, hogy azt a par minosegi filmet nem netrol szerzi be, hanem kifizeti erte a mozijegy arat.danianevem írta:Azt nem értem, miért kellene Hollywoodnak változtatnia? Nem művészeti ágként tekintenek a filmekre, hanem befektetésként. Ergo az, hogy esetleg csinálhatnának "okosabb" filmeket szűk rétegnek halott ötlet lenne a producerek részéről, mert 5-10 milliós kamaradrámákkal max. 20-30 milliós bevételeket szoktak elérni. Ezzel szemben egy 100-150 milliós ismert franchise megfilmesítése és simán hozzák a dupláját. Teljesen jól csinálják, amit csinálnak...
Hát ja, a projekt x is borzalmas, de igen, a Jump Streetek jutottak az eszembe nekem is, amire így emlékszem. A Wall Street Farkasa sem volt rossz, de az is messze áll a vígjátéktól. Mondjuk az is ilyen bosszúállós történet, mert a moziba szakadt mindenki velem együtt is.Realista24 írta:Projekt X minek minősül? Katasztrófa filmnek? Mert hogy nem vígjáték az fix Bár mocsoknak más a véleménye erről.
Azt hiszem ez az a film, amit a legtöbb részletben voltam képes megnézni, de megcsináltam!
Sentrynek meg köszönöm az építőjellegű kritikát.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Projekt X minek minősül? Katasztrófa filmnek? Mert hogy nem vígjáték az fix Bár mocsoknak más a véleménye erről.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Norbii:
"Ehh ez nem jött át" neked. Szóval én nem vitatkozom veled. Nincs értelme. Legyen igazad! Demagóg vagyok.
Ráadásul azt hiszed, hogy menő vagy meg okos, ha szarkasztikus vagy meg cinikus.... meg ha kisarkítasz dolgokat.
Mielőtt valaki azt hinné megsértődtem: NEM. Csak egy leírtam egy saját véleményt, erre páran meg személyes támadásnak vélték. Beszarás.
Na pá!
"Ehh ez nem jött át" neked. Szóval én nem vitatkozom veled. Nincs értelme. Legyen igazad! Demagóg vagyok.
Ezt teljesen belátom, régebben le is írtam. Meg most is utaltam rá. Egyetértek.danianevem írta:Azt nem értem, miért kellene Hollywoodnak változtatnia? Nem művészeti ágként tekintenek a filmekre, hanem befektetésként. Ergo az, hogy esetleg csinálhatnának "okosabb" filmeket szűk rétegnek halott ötlet lenne a producerek részéről, mert 5-10 milliós kamaradrámákkal max. 20-30 milliós bevételeket szoktak elérni. Ezzel szemben egy 100-150 milliós ismert franchise megfilmesítése és simán hozzák a dupláját. Teljesen jól csinálják, amit csinálnak...
A vígjátékok viszont tényleg kritikán aluliak. Füves+McCarthy-féle hányós förmedvényekre költenek x milliókat, de miért ne tegyék, ha van rá igény? Az már megint csak nem Hollywood hibája...
Egyik legirritálóbb (ez személyeskedésnek is veheted, tojok rá) fórumozó vagy, mert provokatív vagy és folyamatosan személyeskedsz.Kerlon írta:Nem, mert a témában sentry a király, tehát ha eltérsz tőle, akkor baromság, a filmintelligenciád 0 stb.. Mondjuk most olvastam vicces dolgokat.nmate írta:Igazan vicces, hogy olyan dolgokon próbáltok vitatkozni, ami 80%-ban egy szubjektív dolog
Ráadásul azt hiszed, hogy menő vagy meg okos, ha szarkasztikus vagy meg cinikus.... meg ha kisarkítasz dolgokat.
Mielőtt valaki azt hinné megsértődtem: NEM. Csak egy leírtam egy saját véleményt, erre páran meg személyes támadásnak vélték. Beszarás.
Na pá!