Egyáltalán nem látom vészesnek a helyzetet, szerintem Benitez jobban fogja tudni használni ezt a keretet mint Carlo tavaly. Eleve csak ha rotál néha tavaly Ancelotti meg lehetett volna könnyen a BL döntő. Persze azért Bale és a nem létező helye és formája továbbra is aggasztó, de nekem inkább Modric jövőbeli fizikai állapota ami kétséges. Nem tudom, hogy mennyire fogja bírni ezt a box-to-box rohangálást. 30 éves, sérülékeny lett, és nagyon nincs backupja a keretben. Nem tudjuk őt pótolni minőségben, (Verratit/Thiagot/Fabregast padra nem hozhatunk az azért világos) de azért vmi hajlamot jó lett volna látni Perezék részéről, hogy megpróbálnak keresni valaki igazolhatót (pl Gündogan) aki helyettesíteni tudja.
Az újakat illetően:
Casemiro el fog férni itt, ütközőember azért nem árt a keretben, labdával nem is ügyetlen annyira, tehermentesítésre simán jó, és én egy Casemiro-Modric-Kroos stabilabb középpályát se tartanék elvetélt ötletnek, bár az eddigi meccseken nem nagyon próbálta ezt Benitez.
Cherysev nálam nem üti meg a szintet, taktikai elemnek nem lenne rossz egy ilyen vonalszélső, de lehetne akasztani róla lóvét, el kell adni. Ha marad az se baj, de ő nagyon felesleges ide.
Lucas nekem tetszik, jó 1v1-ben, kényszerítőket érzi, nem tűnik elveszett gyereknek, Carvajallal egész jól megértik egymást. Sajnos nem elég robbanékony, viszont spanyol, fiatal, nálam simán aktív rotáció része.
Asensio kifejezetten ügyes, kicsit Iscora emlékeztet, technikás, gyors, agilis, szertelen még, de ő belőle lehet egy válogatott szintű csatár szerintem idővel. Első osztályú csapatnak kölcsön kell adni, hogy játsszon, jövőre meg jöhet vissza.
Borja Mayoral.... Díos mío! Morata ügyetlenebb verziója, pedig az eredeti sem egy labdazsonglőr, irtó gyenge, kajla lábak, bohózat.
Ödegaard ellenben nagyon technikás, látszik hogy tényleg csiszolatlan gyémánt, nem szabad elkótyavetyélni. Fejlődése szempontjából fix kezdő kéne neki valahol... Pletykák hogy mi lesz vele?
Danilo Carvajal mögé cserének perfekt, dehogy minek kellett 30-ért? Lógtunk a Portonak úgy látszik.
Jesét meg nem tudom hova rakni. Egyszer csettintek olyan dolgokat csinál, máskor meg egy jó megmozdulása nincs.
Nagyon kiváncsi leszek erre az őszre. Benitez vajh' milyen alapcsapatot rak majd fel? Lesz e tényleg aktív rotáció, vagy csak olyan, hogy éppen ki padozik Bale helyett? Benzemát lerakja e a padra, mert az sztem egyértelmű továbbra is hogy a keret adottsága nem bírja el a BBC-t. Érdekes szezon lesz, megtippelni se tudom, benne érzem mindkét végletet. Azért az szomorú, hogy meglenne mindenünk ahhoz, hogy egy olyan Realt lássunk hétről hétre, ami szépen játszik, hűen hagyományaihoz, latinosan, ehelyett Perez és Bale miatt borul minden. Pedig a welszi árából milyen jól betudnánk foltozni a lyukakat, és meggyőződésem hogy letarolnánk Európát, látványosan játszva. És akkor Gareth irányít, Isco pad.
Na azért persze nagyon várom már a szezont, és hala Madrid!
"Down for Rodrygo... Éder Militao. Carvajal. It's Carvajal's cross... RODRYGOOO, oooh it's extraordinary!!! They prayed for miracles and miracles arrived! REAL MADRID, THE TEAM OF DREAMS. Where has that come from? How did that happen?!"