KAG írta:
De, ha magyar akkor nálam Soproni. Illetve most kóstoltam meg a Dreher Dry Hopp (hideg komlós) nevezetű dolgát.
Az is bejövős volt nagyjából. Bár lehet csak a 40 fokos meleg és a hideg sör tette meg a kellő hatást
A hidegkomlós Dreher szerintem nagyon fasza, csak legyen jó hideg
Amúgy Hoegaardent úgy igyatok, hogy kúrjatok bele legalább 1 karika narancsot és egy kicsit hagyjátok állni benne (2 perc kb). Iszonyatos illatokat és ízeket hoz ki belőle, pont ez lenne annak a sörnek a lényege. Nem a kedvencem, de nekem bejön, viszont kritikusok által a világ egyik legjobb búzasörének lett titulálva. Mondjuk lehet csak a mi paraszti ízlelőbimbóink nem bírják elviselni
Marci77 írta:
Az utobbi idoben a buzasoroket megszerettem es ezzel kapcsolatban lenne is egy kerdesem,hogy miert adnak hozzajuk citromot? Azaz mi a funkcioja,ezt sajnos nem tudom
Mondjuk en meg kiemelem a sorok mellett akarmennyire izesitett,a meggysoroket. Egy jo belga/kezmuves meggysornel nem sok jobb van.
(erossegre meg ugyis 6% felettiek azaz meg erosebbek is egy olcsobb alapnal)
A búzasörös kérdésre: azért raknak bele citromot, mert a búzasör alapjáraton édeskés, vajszerű valami, aminek nincs kimondottan sör íze. Viszont ha belepottyantod a citromot, az pont megadja azt a savasságot, illetve kesernyés ízt, amit mondjuk egy lagertől (világos sörtől) várnál. Nem kötelező belerakni, viszont akkor más íze van ugyebár.
A meggysörre pedig: Szegeden a Malátában adtak egy időben meggyágyon elrakott sört. Na az aztán valami csoda volt. Tényleg brutálisan meggy íze volt, a Belle Vue meggysör kanyarban sem volt ahhoz képest. Ha újra lesz, biztos rámegyek egy-két korsóra