Egy kis értékelés a meccsel kapcsolatban laikusként, de nyitott szemmel:
Már a felkészülési meccseken is látszott, hogy egy érdekes koncepciót akar megvalósítani Benitez, miszerint az első 4esnek nincs fix posztja. Vagyis a fix posztok megvannak, de folyamatosan változtatják a helyeiket. Ebből adódóan kicsit eltolódtak a srácok. A meccs 3/4 részében szinte egyvonalban volt a 4 támadó játékos, így nagyon messze kerültek a kp-tól, ahol a Modric-Kroos kettős alig kapott segítséget mind védekezésben, mind támadásban. Ez kulcs szerepet töltött be a meccsen, mert így baromi nehéz támadást építeni, főleg egy felállt védelem ellen, és a kontrák is életveszélyt jelentenek. Ez már az első félidő végén szemetszúrt Rafának is, ez plusz pont, de későn reagált ami mínusz. Először inkább megpróbált frissíteni, csak utána jött a szerkezetválltás Kovaciccsal. Átálltunk 433ra. Erösödött a támadó játékunk és a kp is stabilabb, de sajnos nem volt elég.
Pár játékosról:
Danilo: számomra egyértelmű a kezdetése. Ő a védekezőbb. Mivel a kp-n csak 2 ember van Rafa eddigi rendszerében, így kell egy ember, aki besegít ott, aki Marci, így szükség van hátul a biztosabb emberre. Más felállásnál Dani lesz a kezdő.
Kovacic: nagyon bíztató, jól szállt be, persze 2 nap együtt edzéssel nem kell csodát várni, kevéssé bíztak még benne, főleg Kroos, de jó lesz. Aki meg abból indul ki, hogy hányszor említette a nevét a kommentátor, az nézze inkább Vágási Ferit a Dunán.
Bale: sokakkal ellentétben, nekem ez kevés, mind akarásból, mind mutatott játékból. 10 posztra alkalmatlan, nem képes ősszekőtni a kp-t a támadó harmaddal. Gyakorlatilag nem emlékszem tőle a második félidőben 1 fejesnél többre, pedig Kovacic beállásával egyértelműen neki kellett volna átvenni a 9es vagy hamis 9es posztot. Sehol egy lövés és szerintem rengeteget lassult is, vagy csak nincs kedve futni. Egyértelműen padoztatni kellene, mert a jelleme egy tipikus vesztes lett. Nem magyar véletlenül
CR: sokan szidják, szerintem nem volt vele különösebb probléma. A kezdő felállásunk nem fekszik neki Balel. Ha szélen van, akkor túl messze kerül a kaputól, ha középen, akkor meg nincs aki kiszolgálja. Sokan azt mondják, akkor kezdett el kaparni, mikor már égett a ház, én ezt úgy láttam, hogy a formáció válltással közelebb került a kapuhoz, így veszélyesebb is volt rá. Tőle nem félek, hogy nem fog akarni. Ő nem olyan mentalitású, mint Bale.
Dióhéjban ennyi lenne.
Ui.: volt még egy kulcs eset, Bale szabadrúgása előtt úgy egyszerűen elzavarta onnan CR-t, mint egy taknyost a felsősök a grundon. Lesz ebből még bonyodalom.