A lövöldözés tényleg egyszerű megoldás. De utána még 5 évig lehetne lövöldözni a miatta kitört háborúban.
Új törvényre lenne szükség, az egy megoldás. Külön speciálisan erre alakítva. De nálunk agyhalál van. Egy angolszász jogrendszerben már másnapra lenne.
Kerítés az nem megoldás, még a határőrség sem. Vagy egész Magyarországot bekerítjük, meg hol van annyi ember, aki ezt őrzi? Ha nem a szerbeknél jönnek, akkor jönnek az ukránoktól, vagy a horvátoktól. Mindenképp jobb, mint a semmi, de ez jelenleg csak kampány duma.
Mondjuk a horváttal való trükközés jó lenne, lehetne tolni olaszba is őket tengeren, bár a krabótok ki is lépnének az EU-ból, ha valami kemény mélytorok érné őket már most az elején. Úgyhogy a másra való teheráthárítás azon kívül, hogy kockázatos, nem biztos, hogy működne.
Én papírok nélkül senkit nem engednék be. Ezek, akik összetépik mehetnének haza, ha ellenkezik mehet az erőszakkal való visszatoloncolás, rabosítás. Akár rabszállító gépeken hazaszállítás, mivel lőni nem lehet, kevesebbért is tört már ki háború, börtönben tartani meg ugyanúgy pénzbe kerül.
Papírral meg Európa számára előnyösebb munkavállalók jöhetnek. Olyan sok kecskepásztor úgyse kell.
Próbaidős polgári státuszt létrehozni(már a táborban), hogyha elkövet valamit, az többszörösen súlyosbító tényezőt kapjon, és kitiltást. Mivel így ezt nem lehet leírni szimplán a törvénybe, mert diszkrimináció lenne, a státusszal megkerülhető lenne.
Azért azt nem kell elfelejteni, hogy mi is bevándorlók vagyunk ugyanúgy Ausztriában, Németországban, és Angliában is. Teljesen megtiltani a belépést gyerekes, és önző lenne. Legelsőnél például már kifejezetten felfigyeltek a magyar lakosoknak kifizetett rohamosan növekvő szociális juttatásokra, szóval még élősködünk is, de eddig nem akartak lelőni minket. Pedig vagyunk kint fél milliónál is többen.
De itt a másik véglet, hogy drága menekültnek még lesz....mosom a lábát, mert annyit gyalogolt, stb. kifejezetten irritáló, ezek a képmutató emberek eddig hol voltak a sajátjaikkal?
Szóval a két véglet között lesz valahol a jó út. De megszüntetni nem lehet, aki ezt állítja hazudik, vagy van egy 10 méteres betonfalról kész tervrajza. A korlátlan beözönlést kell megállítani, és erre lenne jó szűrő a törvény, meg a határozott fellépés. Nem ilyen, hogy a rendőr integet nekik a kerítésnél normális országban már fel lenne függesztve.
Bármi lesz itt, egy komoly politikai játszma megy már most, és annak lesz győztese, meg vesztese. Szerencsére a mi, a történelmünk során mindig jók voltunk ebben. Ja, nem.
Pipita írta:1. Megkérdezhetem, hogy hány hajléktalan ment be a házadba az elmúlt tíz évben, telente?
2. Hát ez marhavicces, pedig milyen kurvajó világot élnénk, ha nem így lenne.
Az a gond, hogy te elég elszigetelve élsz mindentől, így nem látsz át sok mindent, igaz a többiek sem feltétlen látják ezt át.
1. Elég sok. Illegális lakásfoglalót láttam már párat. Úgyhogy a kérdésedre a válasz igen lenne. Télen bemegy, majd nem lehet kilakoltatni őket tavaszig. A lakásnak annyi, a pénzt bukta a főbérlő, és még a gázszámla is van.
Ha nem adnak ki nekik lakásokat, akkor mennek a szállóra, és a magyar hajléktalant kiüldözik onnan.
2. Ők egy olyan országból jönnek, ahol ez így van. Jártam már Szíriában, ott a fogason gépfegyver lóg, az esernyő helyett. Csúnyán néznek az asszonyra, akkor már lelövik a másikat. Amikor ott voltam is állandóan lövöldöztek, pedig háború se volt.
Ez a nyócker duma meg már elavult. Pesten elég sok nyócker van már, ahol Houdinik laknak, mert ott hagyod az autót, és eltűnik egy kiadósabb kulázás után.
Én már jártam olyan helyen is, ami egyedi népcsoport igényeire volt kialakítva infrastrukturálisan. Kocsma mellett, méhtelep, majd a sok digis, és egyben upcs antennás ház. (rom) Különös vonzalmuk lehet a műholdas televízió iránt gondolná az átlag, pedig csak nem fizetik a számlát, és kikapcsolás után más nevére váltogatják az előfizetést, úgyis elég nagy a család pár évig el lehet játszani a szolgáltatókkal.