Na lejárt a transfercirkusz értékeljünk egy kicsit:
Barca: 51 millióra igazoltak, 48-ra adtak el, -3 millió a vége.
Az új emberek (az a 2 db.) januárig nem játszhatnak, Xavi és Pedro elég nagy érvágás nekik szerintem, jelenleg létszámban nagyon vékony a keret, a stílusuk is lassan át fog alakulni, sebezhetőbbek lesznek, mint tavaly. Ja igen van még egy új igazolásuk Vermaalen személyében.
Real: 82 millióra igazoltunk, 15 a bevétel, -67 a vége.
Gyakorlatilag itt is 2 új ember van, Casemiro és Cherisev hazahívva. A padot valamilyen szinten feltöltöttük (majd kiderül mennyit érnek), a kapuscirkusz továbbra sincsen lezárva (Iker - Diego Lopez - Navas - DDG saga...). 82 millió elköltött pénz rettenetesen soknak tűnik ha megnézem az érkezőket, az eladásban továbbra sem jeleskedünk, jótékonysági egyesület...
Atletico: 139 millióra vettek játékosokat (!!), bevétel is volt vagy 100, -39 a vége
Óriási játékosmozgás, a nagy részét nem ismerem őszintén, nekem úgy tűnik erősödtek, talán néha focizni is akarnak majd, ez lehet a vesztük
Valencia: 142 millióra igazoltak, 50-re adtak el, -90 a vége
Fű alatt befutottak első helyre a pénzköltésben, ahogy nézem lerabolták a Benficát. 1 nagy távozójuk van, a beérkező minőség itt is kérdéses számomra, de már alapból nem voltak rosszak, és úgy tűnik ők is keretet erősítettek, tehát lesz versenyhelyzet, értelmes kispad.
Sevilla: 34 kiadás, 52 bevétel, +18
Őket is idevettem, mert bejutottak a BL-be. Papíron úgy tűnik inkább gyengültek, de nagyon hajtós, harcos csapat.
Elég vastagon költött a Valencia és az ATMA is, ez szerintem egy korábbiaknál szorosabb bajnoki küzdelmet fog hozni, sokakkal ellentétben szerintem már a 90 pont is elég lehet a győzelemhez. A triplázás után és a keret gyengülése miatt a Barcától várok egy minimális visszaesést (csak néhány pontocska), a Real őszintén nem tudom mire lesz képes, egyelőre egy Betis elverése nem jelent semmit (főleg mert előtte pontot vesztettünk). A bajnoki címre azért továbbra is Barca-Real az esélyes, az Atleti meglepheti ismét őket, a Valencia idén még nem hinném. Viszont a győztes kilétét eldöntheti egy Valencia, Sevilla is egy-egy nemvárt(?) győzelemmel.
*Az adatokat a transfermarktról néztem, lehet nem 100%-ban pontosak, de lényegtelen, 1-2 (5) millió nem változtat a nagyképen.