Mennyei futball

Foci a Real Madridon túl...
kiserik_2
Kedvenc csapatod: Real Madrid, AC Milan, BVB

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: kiserik_2 » 2015. szeptember 5., szombat 10:38

A magyar foci ugyan olyan, mint kishazánkban minden: mutyi, mutyi, mutyi. Amíg az érintetteknek meg van a biztos kis zsebpénzük, addig nem érdekük ezen a helyzeten változtatni. Itt valakit/valakiket agyon kellene verni ahhoz, hogy változás legyen.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2015. szeptember 5., szombat 10:21

kelemen.istvan írta:
Remy írta:Én úgy gondolom, hogy az elmúlt 30 év igencsak nagy bukás. Óriási változás még sincsen, szóval itt lehet, hogy az lenne a nyerő, ha véletlen leesne egy EB vagy VB kijutás. Aztán hátha...
Hátha mi? Hátha eltakarítanák a Mezey féle bagázst?! Hátha nem azok a gyerekek játszanának az utánpótlás csapatokban, akinek a szülei vettek a csapatnak mezt? Hátha az ügyesebb,de szegényebb rétegekből kikerülő gyerekek is bekerülhetnek a csapatba?!
Szóval ilyen elvárások vannak? Enyhe álomvilág, én úgy gondolom. Ha utolsók lennénk a csoportban, akkor is ez lenne a helyzet. Égtünk mi már le mindenki ellen, mégse történt változás. Majd, talán 15-20 év múlva... talán... Ettől függetlenül igenis cél, hogy kijussunk egy EB-re vagy VB-re. És nem olyan kérdéseket kell feltenni, hogy Minek? :lol:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

ikelemen5
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2015. szeptember 5., szombat 10:17

Remy írta:Én úgy gondolom, hogy az elmúlt 30 év igencsak nagy bukás. Óriási változás még sincsen, szóval itt lehet, hogy az lenne a nyerő, ha véletlen leesne egy EB vagy VB kijutás. Aztán hátha...
Hátha mi? Hátha eltakarítanák a Mezey féle bagázst?! Hátha nem azok a gyerekek játszanának az utánpótlás csapatokban, akinek a szülei vettek a csapatnak mezt? Hátha az ügyesebb,de szegényebb rétegekből kikerülő gyerekek is bekerülhetnek a csapatba?!
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2015. szeptember 5., szombat 10:11

miro írta:Ahhoz,hogy bármi is változzon a Magyar futball körül elsőnek egy óriási bukás kell,ami miatt fejek hullanak.
Szóval ez az eredmény...Rövid távon jó,de hosszú távon megint csak nem elég.
Mondhatni ezt az egész csoportra is akár.
Én úgy gondolom, hogy az elmúlt 30 év igencsak nagy bukás. Óriási változás még sincsen, szóval itt lehet, hogy az lenne a nyerő, ha véletlen leesne egy EB vagy VB kijutás. Aztán hátha...
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

miro
Kedvenc játékosaid: Maradona, Guti, Modric, Bale

HozzászólásSzerző: miro » 2015. szeptember 5., szombat 10:06

Ahhoz,hogy bármi is változzon a Magyar futball körül elsőnek egy óriási bukás kell,ami miatt fejek hullanak.
Szóval ez az eredmény...Rövid távon jó,de hosszú távon megint csak nem elég.
Mondhatni ezt az egész csoportra is akár.
Perez & CR :arrow:

Zidane :luck:

Coutinho-Karim-Bale :box:

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2015. szeptember 5., szombat 9:14

Illetve van egy olyan kis apróság is, hogy 5, azaz ÖT meccse nem kaptunk gólt a selejtezőben. Ha ez nem fejlődés, akkor semmi...
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

Enrique

HozzászólásSzerző: Enrique » 2015. szeptember 5., szombat 9:11

Ami pozitív ebben a selejtezősorozatban, hogy úgy ülhet le az ember meccset nézni, hogy tudja mire számíthat a csapattól, el lehet várni egy szintet, amit stabilan hoznak a srácok. Nyilván ez egy elég csekély szint, de a csapat együtt van, jól szervezett, mindenki tisztában van a képességeivel, feladataival és most a nyilatkozatokban sincsenek ígérgetések, nagyotmondások.
Látva a következő meccseket, szerintem továbbra is a 3. hely a realitás, ami Feröer legyőzésével nagyjából biztossá is válik, jobb pozícióhoz már szerencse is kellene, de azt szerintem már előttük egy időre. :D
'Aki látni szeretné a szivárványt, annak meg kell tanulnia szeretni az esőt.'

Toti

HozzászólásSzerző: Toti » 2015. szeptember 5., szombat 6:43

hehe írta:urbán flóri :lol: :lol: :lol:
most olvastam el, h mit nyilatkozott. lefordultam a székről. :lol: :lol:
"A gólöreme nem volt szép nekem mégis óriási örömöt okozott mert abban a pillanatban tudtam mennyi Real\Cr gyülölő rohad el belülről életük legszörnyűbb élménye az agyukba is beleégett úgy odarakta a köcsögöknek..." - dzsi91

istimester
rex madridistae
Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
Kedvenc csapatod: DAC

HozzászólásSzerző: istimester » 2015. szeptember 4., péntek 23:31

Mindenki nyugodjon le. Ez a realitás.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2015. szeptember 4., péntek 23:30

Már az is baj, ha lelkesen buzdítanak az ősellenség ellen, amikor van egy kevés esélyünk, hogy kijussunk valahova? Menjetek már... Nem realitás pár dolog, ezt mindenki tudja csak a hozzá nem értő barmok nem. Egy középerős csoportban vagyunk, ahol jól megkeverte a lapokat a görög alul- és az ír felülteljesítés, de attól még pont ott vagyunk, amire vártuk magunkat a 3. helyre, viszont most lehet esélyünk a másodikra is egy kis szerencsével. Az meg, ha sikerülne, akkor megint legalább megemlítenék pár helyen a nevünket és szurkolhatnánk 3 meccsig a saját hazánkért az EB-n...

Szerk.: és ugyan abból a generációból milyen előrelépést akarsz kihozni El Unico? Magyarázd már meg légyszíves! Mert a mag 5 éve ugyanaz, pár új arccal és igen is léptünk előre, mert már szervezettek vagyunk és sokkal tudatosabb amit csinálunk, mint Egervári irányítása alatt például. Attól, mert nem vertünk meg egy sokkal jobb erőből álló románokat még nem jelenti azt, hogy nem haladunk valamerre. Egyedül a jobb játékosokra, jobb formában lévő játékosokra lenne szükség.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kerlon 2015. szeptember 4., péntek 23:32-kor.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2015. szeptember 4., péntek 23:28

El Unico írta: Sehová nem vezet ez az út,ha ki is jutunk,minek?
Selejtező sorsolása után --> Talán elcsíphetjük a 3. helyet... talán... de inkább nem...
Selejtező közepén --> 3. helyen állunk, mindenre van esélyünk...

Erre mi van? Szar az egész, minek jussunk ki stb. Komolyan mondom, talán meg sem érdemeljük, mert egyszerűen nem is akarjuk, hogy ott legyünk. Minek? Most ez komoly kérdés? Hihetetlen.

Nem az Aranycsapat vagyunk, nem vagyunk senkik, csak még mindig azt akarják többen belelátni ebbe a csapatba, hogy OTT KELL lennie egy világeseményen. Nem.. egyáltalán nem elvárás, már nem. Viszont most van esélyünk, és ennek kéne örülni. Még egy szaros selejtező is siker, mert igenis az. Az meg, hogy a románok és a görögök is rosszabbul teljesítenek, mint korábban... kit érdekel? Ha a Barca a történelmének legrosszabb szezonját hozza, akkor a Real érdemeit elveszed? Ki kell használni, és valamilyen szinten ki is használjuk. Tény, lehetett volna nyerni a görögök ellen is, de továbbra sem vagyunk olyan csapat, amelyiknél elvárás, hogy megverjen egy görög csapatot. Jó az X. Jól állunk a csoportban.

Ezt az eredményt MINDEN magyar aláírta volna 1 éve. Most meg köpködés van, mert jajj, nem vagyunk jobbak... dehogynem. Nem kapunk ki minden csapattól. Nem kapunk idétlen gólokat, stb. Ez nem előrelépés? Ennyi idő alatt ennyit tudtunk. Még szerintem ez is egy hirtelen jött pozitív változás, hiszen ugyanez a generáció égett le folyamatosan, most meg ugyanezek érhetnek el olyan sikert, amire már régóta nem volt példa.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

sentry

HozzászólásSzerző: sentry » 2015. szeptember 4., péntek 23:23

El Unico írta:Szar az egész. Úgy ahogy van. Totálisan elmond mindent a magyar labdarúgasról ez az egész produktum. Ezek az eredmények valójában nem eredmények,hanem átmeneti "sikerek". Mert ezek az eredmények szinte már sikernek mondhatóak el. Hihetetlen. Sehová nem vezet ez az út,ha ki is jutunk,minek? Most komolyan,mondjatok érveket. Mert annyira kevés a focink,hogy még a tisztes helytálláshoz is kevés. Nem érzem a tüzet a focistákban,nem érzem rajtuk,hogy akarnak futballozni. Rég nem látott mélységben a román és a görög válogatott,mégsem tudjuk őket megverni.
Persze,ez a realitás,én nem várok csodát,ezt tudják a magyar focistáink,ennyi van bennük. Ők csak a végtermékek ebben a rendszerben.

Csalódott vagyok,de nem az eredmény miatt elsősorban,hanem azért,mert egyhelyben toporgunk,és nem látni az irányt.

Lenéztem a Népligetbe,jó volt látni,hogy mennyi embert mozgat meg a foci,ez a hullagyenge foci is összehozza az embereket,gondoljatok bele milyen közönség lenne minden magyar meccsen,ha az emberek végre minőséget kapnának... A magyar emberek imádják a futballt,a nők is,az öregek is,szinten mindenkinek van véleménye a fociról,és ez jó. Jó lenne,ha elindulna végre valami,egy koncepció,ésszerűen felépített rendszer,teljesen végig gondolva,megfontolva,odatenni a pénzt ahova kell,tanulni a külföldi szakemberektől... Dárdait szeretem,mert egyenes ember,és érződik,hogy Németországban magára szedte az ottani mentalitást. Több ilyen kéne.

Sajnálatos,de szerintem nem leszünk ott az EB-n,és a VB-n se,jó darabig... És talán jobb is.
+1

Jobb ám, mert rajtunk röhögne a fél világ. Nem értem ezt a hurráoptimizmust sem. Média meg a kemény trollfocis adminok túlpörgették az egészet. Rátett az is hogy Dardai valami előre mozdított. Annyira akarna mindenki valami kis sikert, kis fejlődést, hogy elhiszi hogy valami változik, változhat, de közben meg tényleg csak tipródás megy egyhelyben. Ez bosszant engem is a legjobban (meg amit írtam, hogy ennek ellenére eszetlenül szórjuk a pénzt ebbe).

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2015. szeptember 4., péntek 23:22

ziro4vr írta:
Remy írta: Kövi meccset kell mindenáron behúzni.
Mármint a gyors, daráló É-Írek ellen idegenben, a lassú, fáradt, játékon kívüli embereinkkel? Hát jó. :mrgreen:
Annyira nem lehetünk fáradtak, mert tényleg semmi extrát nem adtunk bele a 60. perc után. Ráadásul Gera sokat fog jelenteni középen.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

RealVazquez
Kedvenc játékosaid: CR

HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2015. szeptember 4., péntek 23:15

Szar az egész. Úgy ahogy van. Totálisan elmond mindent a magyar labdarúgasról ez az egész produktum. Ezek az eredmények valójában nem eredmények,hanem átmeneti "sikerek". Mert ezek az eredmények szinte már sikernek mondhatóak el. Hihetetlen. Sehová nem vezet ez az út,ha ki is jutunk,minek? Most komolyan,mondjatok érveket. Mert annyira kevés a focink,hogy még a tisztes helytálláshoz is kevés. Nem érzem a tüzet a focistákban,nem érzem rajtuk,hogy akarnak futballozni. Rég nem látott mélységben a román és a görög válogatott,mégsem tudjuk őket megverni.
Persze,ez a realitás,én nem várok csodát,ezt tudják a magyar focistáink,ennyi van bennük. Ők csak a végtermékek ebben a rendszerben.

Csalódott vagyok,de nem az eredmény miatt elsősorban,hanem azért,mert egyhelyben toporgunk,és nem látni az irányt.

Lenéztem a Népligetbe,jó volt látni,hogy mennyi embert mozgat meg a foci,ez a hullagyenge foci is összehozza az embereket,gondoljatok bele milyen közönség lenne minden magyar meccsen,ha az emberek végre minőséget kapnának... A magyar emberek imádják a futballt,a nők is,az öregek is,szinten mindenkinek van véleménye a fociról,és ez jó. Jó lenne,ha elindulna végre valami,egy koncepció,ésszerűen felépített rendszer,teljesen végig gondolva,megfontolva,odatenni a pénzt ahova kell,tanulni a külföldi szakemberektől... Dárdait szeretem,mert egyenes ember,és érződik,hogy Németországban magára szedte az ottani mentalitást. Több ilyen kéne.

Sajnálatos,de szerintem nem leszünk ott az EB-n,és a VB-n se,jó darabig... És talán jobb is.
:goat:

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2015. szeptember 4., péntek 23:05

Remy írta: Kövi meccset kell mindenáron behúzni.
Mármint a gyors, daráló É-Írek ellen idegenben, a lassú, fáradt, játékon kívüli embereinkkel? Hát jó. :mrgreen:
Nem illik.

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2015. szeptember 4., péntek 23:02

Jó ez. Románok ellen két X. 3. hely már kb biztos. Simán ott az esély, hogy legjobb 3. helyen leszünk. Lehet variálni, illetve azért lesznek még érdekes meccsek. Nincs vége, bármi lehet.

Kövi meccset kell mindenáron behúzni.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

hehe
Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.

HozzászólásSzerző: hehe » 2015. szeptember 4., péntek 23:00

urbán flóri :lol: :lol: :lol:
Kép
Kép
Kép

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2015. szeptember 4., péntek 22:57

Kerlon írta:Szalai volt előről a legkorrektebb
Hogy ez mennyire elmond mindent a focinkról.
Nem illik.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2015. szeptember 4., péntek 22:56

Ja, Szalai korrekt döntés volt, gondolom meccs előtt már látta Storck hogy őt nyomatni kell ma.

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2015. szeptember 4., péntek 22:53

nmate írta:Valószínűleg tudtunk volna nyíltabb, dinamikusabb focit tolni, de abban rengeteg rizikó lett volna a lassú védelem és középpálya miatt. Most ebben ennyi volt, a "biztosat" választotta az újonc edzőbá, én nem savazom, bár dicséretet sem érdemel.
Hát nem tudom. Igazából ezt bárki megcsinálhatta volna. A játékosokat a szurkolók feltüzelték, Storcknak meg a legerősebb csapatott kellett kitenni, amit tudott. Védekezésben Fiola, Kádár és szerintem Guzmics (bár volt pár bizonytalanabb esete) is jól helytállt. Az első félidőben Tőzsér, a második félidőben Elek tűnt el a középpálya közepéről. Dzsudzsák két esésén kívül sok mindent nem tudott hozzáadni a játékhoz... Stieber rengeteg rontott, Niko is. A jóslatod meg nem vált be szerintem, mert Szalai volt előről a legkorrektebb, akit csoda, hogy nem küldött le a bíró a végén, amikor tank módjára 4 román között birkózott.
K

Vissza: