Öntsünk tiszta vizet a pohárba:
Matt a burkoltan hergeljük a fórumot nagymestere, aztán ha arcba kapja, akkor sír.
Sosem volt célom a fórum hergelése. Viszont van egy véleményem a dolgokról, ami sokszor nem egyezik az átlag véleményével, vagy sokan sértőnek találják, mert éppen a kiskedvencüket találja meg az írásom. Ha valaki ezt hergelésnek veszi, sajnálom, nem szándékos.
Ujra leirom. En feltetlezest irtam, o konkrétan állította. Ilyenert amugy mehetne a warn, de meg jo fej is voltam.
Te provokálsz, te kezdesz a személyeskedést, majd visszakapsz az arcodba egy személyeskedést, és arra menne a warn? Oké. De akkor magadnak is adj egy warnt. Zöldként neked kellene példát mutatnod, nem hergelni, provokálni a fórumozókat, mégis megteszed. Utána reagáltál még egyet, amire először írni akartam valamit, aztán rájöttem, hogy nem akarok ismét lealacsonyodni arra a szintre. Erre megtoldottad még egy hsz-szel, miután nem válaszoltam.
nem tudom mi bajod.. Szeretem az oldalt, de a te személyed tönkreteszi, tudom h nem fogok hiányozni, felőlem jöhet a végleges.. Mindenesetre az elgondolkodtató h hányan miattad nem fórumoznak itt és hányan kerülnek ki azmiatt amiért én is most... Neked mindent szabad, engem eddig is tök ártalmatlan dolgokért küldtél pihenőre.. Legalábbis ahhoz képest amiket te megengedsz magadnak... Kicsit irritáló a lenéző, fölényeskedő stílusod...
ű
Itt a példa erre. Nem én írtam, de más is látja ugyanazt, amit én. Tubatibi +1 is jelzi, hogy nem egyedül vagyok a véleményemmel.
Még egy dolog. A legutóbbi 1 hónapos kitiltásom oka az volt, hogy "csabi" kommentálta Carlo elküldését, és Perezre írt egy jelzőt. Nem emlékszem mi volt az, de sértő, becsmérlő volt, határesete annak, amit egy fórumon meg lehet engedni. Én annyit írtam vissza, hogy nem Perez az, hanem Carlo. Ugyanazt a szót használva. Én kaptam 1 hónapot, csabi semmit. Nincs azzal gond, ha moderáljuk az embereket, csak ne essen már bele a móderátorstáb abba a hibába, hogy kettős mérce van.
A trógerság, amit meg írtam... Nos ha ezt valaki személyes sértésnek veszi, mert a kedvencéről ezt írtam, hát nehéz ezt kommentálnom. Főleg annak fényében, hogy mik meg lettek engedve Khedira, Bale, DM, Higuáin becsmérlésére, de Benzemáról, Iscoról, Pogbáról már nem lehet úgy írni, mert jönnek a modik. Kicsit kellene a kevésbé népszerűbb játékosokról írt véleményeket is moderálni, mert én szégyellem magam mások helyett, amit Baleről, Khediráról azaz a kedvenc csapatuk játékosáról egyesek írnak. Nem véletlenül védtem meg őket nem egy alkalommal.
Nem lehet mást látni, mint gyűlölködést. Utálom ezt a mélyről gyökeredző gyűlölködést, ami itt 1-2 labdarúgó felé árad. Volt itt 1-2 kutyaütő játékos, de egyikük sem kapott annyi egyoldalú savazást, amit Khedira és manapság Bale kap.
A másik véglet is jelen van, az pedig a kultstátusz 1-2 játékosnál. Kurva érdekes, hogy amiket leírnak manapság CR-ről, hogy már lefelé halad a csúcsról, jövőre el kéne adni, már sosem lesz a régi, én már egy ideje ezt látom, le is írtam. Sokáig provokátornak voltam tartva, a CR-fanok kifordultak a hitükből, és orrvérzésig vitatkoztak velem. Realista is adta alájuk a lovat. Aztán hirtelen idén megváltozott a szél fújása, mert Realista is elkezdte finoman CR-t ekézni. Most már nem gáz, hogy a fél éve provokációnak tartott dolgokat hirtelen más leírja? Fél éve még provokáció volt, most már nem az?
A válasz az, hogy akkor sem volt az. Akkor sem provokáltam. Ez volt a véleményem.
De egyszer ernem meg hogy sírás helyett tökös(ék) vagy(tok) es nem másban keresitek a menekülő útvonalat. De ahhoz kene egy kis karakter.
Karakter ahhoz kell, hogy valaki fel merje vállalni a véleményét akkor is, ha tudja, a többség nem fog vele egyetérteni, és ki áll akkor is az igazáért, amikor senki sem támogatja ebben. Én ezt megteszem. Sosem bújtam a tömeg szoknyája alá, sosem szajkóztam azt, amit a tömeg, csak azért, hogy népszerűbb legyek. Valószínűleg többen kedvelnének itt a fórumon, ha KAKoznék, meg CR-t isteníteném minden egyes kiesőjelölt csapatnak vágott tripla után, de nem teszem. Mert egy fórumra ilyen is kell. Aki nem a sablont nyomja.
Sunsky leírta, hogy sok értelmes fórumozó már nem fórumozik itt ilyen-olyan okok miatt. Nagyon kevésre csökkent a száma azoknak, akiknek érdemes elolvasni a hsz-t. RMFC, CSOki, Vanillia Sky, Sonic, Madridronnie, hehe (amikor nem mérhetetlenül elfogult témában ír), nekik érdemes elolvasni a hsz-eit (van még 1-2, akik idetartoznak, de most hirtelen ennyi ugrott be, ha valakit kihagytam, sajnálom.), mert a gyűlölködésen és a sablonon kívül van valami más is bennük. Egy új gondolat, egy más látásmód. Régen 'distán sokkal többen voltak. Mielőtt még nekem estek, én nem tartom magam a fent említett fórumozók kategóriájába. Az írásaim sokszor sekélyesek, és hiányzik az írásaimból az, amit angol szakkifejezéssel "fancy"-nek neveznek. De próbálok kicsit hozzátenni a fórumhoz, kicsit színesíteni. Akkor szoktam általában írni, amikor van olyan mondanivalóm, ami mástól nem jött elő, vagy kicsit árnyalni akarom a képet. Amikor nyerünk 5-0-ra, nincs értelme még egy dicsőítő hsz-t írni. Ha nincs mondanivalóm, nem írok. Nyilván akkor lesz új mondanivalóm, ha észreveszek egy hibát, vagy egy változást, vagy kiszúrok egy újonnan fennálló mintát. Sokszor ez provokációnak és negatívnak tűnik. Sajnálom. De megint csak azt tudom írni, hogy nem fogok minden 5-0 után ódákat zengeni a csapatról a szimpátia elnyerése érdekében. Másfelől meg nekem magasan van mérce. Engem a csapat nyűgözzön le tavasszal is. Az a kunszt, nem az őszi félkomoly 5-0-k.
Úgy gondolom, hogy egy fórum minőségét az is meghatározza, hogy milyen karakterek a fórum irányítói, hogyan formálják a közösséget, hogyan segítik elő a kulturált eszmecserét, partnerek-e egyáltalán ebben. Nem akarok senkit megbántani, nem akarok senki ellen uszítani, nem akarok provokálni, de úgy gondolom, hogy ebben, és példamutatásban nem mindig végeznek megfelelő munkát.
Bocsánat, hogy hosszú lett, és bocsánat ha valakit a neve említésének elmaradása (vagy éppen használata) miatt megsértettem. Sosem állt szándékomban provokálni, sosem akartam, hogy miattam vitázzanak emberek.