CS0ki írta:Épp ez különbbözteti meg a többi kaustól, hogy a legtöbb akkor se jön ki, amikor kéne. Nyilván arról nem születnek látványos videók, hogy na nézzék milyen jól áll egyhelyben a kapus, amikor ha kijön, megakadályozta volna a helyzetet vagy a gólt. Neuer kijebb tolta azt a vonalat, amit a legtöbb kapus nem lép át, és szerintem ezzel sok helyzetet akadályoz meg.Nyilván van, amikor elszámolja magát, pl a mostani kifutása is talán necces volt, de olyan sok nincs ilyenből, különben minden meccsről lenne három ilyen videó, és nem születnének cikkek arról, hogy meddig merészkedett ki.
Itt alapvetően eggyébként az a vélemény különbség alapja, hogy te máshogy látod azt, hogy mennyi helyzettől, góltól menti meg a kifutásaival a csapát. Szerintem idény szinten 5-10 körül legalább van. És eddig kapott egy gólt a szar kijövetelével. Akkor moist baromásg volt, hogy kirohangál a kapuból?
Én értem miért látjátok ezt előnynek. Sőt azt is, hogy igen ezzel megmentette a góltól már a csapatát. De szerintem míg Ti pont a szimpátiátok - én nem utálom, én azt utálom amit a média művel vele, pont azt hogy agyondícséri az őrült húzásai miatt - miatt érzitek azt hogy mekkora mentés volt, miközben meg lehet ha marad a seggén akkor sincs gól.
Zivornak abban igaza van, hogy sokszor azért kényszerül ilyen kijövetelekre mert a védelem elől lébecol. Ha innen nézzük, igen, tuti nem szezononként 1x mentette meg ezzel BM seggét 1-1 góltól.
DE: nálam az egész egy felfúj lufi, amit a média táplál, és igazából emiatt Neuer gyakrabban is teszi meg - lásd tegnap - és akkor sem érzem ezt akkora plusznak, hogy emiatt ő legyen a legjobb. Ő alapból nagyon jó kapus. De az én szememben - és kérlek ezt fogadjátok el - sokkal több veszélyt kockáztat azzal hogy kifut és mindent egy lapra feltéve megindul a labda felé. Példának hoztam fel: ha ezen menne el egy BL döntő, akkor talán felfogná más is hogy milyen veszélyekről beszélek. Orosz rulett ez a szememben. Nem tudom már hogy példálozzak, hogy értsétek nálam sokkal nagyobb kockázattal jár ez a szokása Neuernek, mint az, hogy eddig bejöttek az ilyen kijövetelei. Ami még fontos, sokszor azért nem lett ebből gól, mert mikor hibázott is, nem tudta gólra váltani az ellenfél, és ez nem Neuer képességeit dicséri, mert nem rajta múlott. Nekem az meg nem érv, hogy nem mindenki tudja berúgni félpályáról. Elég véletlen rosszul kifutni, szabálytalankodni aztán piros lap vagy akármi. Az esetek legkisebb részében látom ésszerűnek a kijöveteleit, amikor más lehetőség már nem maradt. Neuer kifutásai inkább egy olyan média és szimpatizánsok által túlfújt őrült szokásává vált, ami sokkal több kockázattal jár mint amennyi haszonnal. Legyen is eddig akárhány sikeres akciója Neuernek.
Nem ettől klasszis és kiváló kapus Neuer. Szerintem.