Én most 3. éve használok Huaweit. Először egy Y300-asom volt, amit gyűlöltem, de csak azért, mert éppen, hogy csak a belépőszint felett volt és nekem nagyon kevés volt. Miután cseréltem, megkapta faterom, aki ugyan nem egy nagy techguy (és akkor finoman fogalmaztam), de a lassulásra, fagyásra elég kényes, de az ég adta világon semmi baja vele. Jelenleg egy Mate 7-est használok, ami a Huawei tavalyi csúcsmobilja volt, és imádom, nagyon minőségi anyagokból van összerakva, egy döccenést nem tapasztaltam így kb 3 hónap alatt, pedig tényleg szinte teljes mértékben kihasználom az Android adta lehetőségeket. A legnagyobb bajom az vele, hogy ha picit izzadt az ujjam, akkor az ujjlenyomat-olvasó nem mindig ismeri fel az ujjam.
Ha esetleg phabeletek is szóba jöhetnek (ez ugye 6"-os, szóval nem egy cuki kis darab), akkor ezt is tudom ajánlani esetleg megfontolásra.
Egyébként haverom használ P8-at, ő nagyon meg van elégedve vele, amikor a kezemben volt nekem is nagyon bejött.
Egy szó mint száz, abszolút tudom ajánlani a márkát, mert hiába kínai, de pár év alatt eljutottak arra a szintre, hogy nem kell egy picit sem szégyenkezniük a hagyományosan jónak tartott gyártók mellett, sőt minőségben és a telefonok tudását tekintve a legtöbbet lehagyták.