Nálam is a képmutatás viszi a prímet ezekben a sztorikban (a Hebdonál is ugyanez volt). Tény és való rengetegen meghaltak és valószínűleg a sérültek nagy száma miatt még fognak is, ez tiszta sor. Viszont mikor hangoztatjuk a minden ember egyenlő mantrát akkor mégis belehazudunk a világ arcába. Afrika elfeledett részein meg a Közel-Keleten is meghalnak ennyien kb heti rendszerességgel ilyen-olyan robbantásokban, merényletekben, az oroszok is kb 2 hete pottyantak le repülővel - amit szintén az ISIS vállalt - mégsem borult orosz, szíriai...akármilyen színekbe a facebook, nem volt hatalmas összefogás - most is csak szavakban van - meg egymás vendégkönyveibe írogatás. Ment tovább mindenki.Én csippantom őket, sokszor voltam, focijukat is lávolom, stb.stb...mégsem érzek késztetést arra, hogy cseréljek. Igaz, nem vagyok nagy fb matyi.
Szóval vagy fel kéne vállalnia az USA-EU tengelynek, hogy bizony itt 1-2-3 generációs emberi jogok szem előtt vannak tartva, meg mindenkit szeretünk, csak nem egyformán. És kimondanák, hogy bezony többre értékeljük a nyugati életünket egy másik földrészen és világlátásban élőtől, ez a polkorrekt beszédek feladását jelentené.
A másik megoldás, hogy a lobogót napi rendszerességgel eresztjük félárbócra és rívunk reggeltől-napestig, hogy a világban embereket ölnek amihez mi is tevékenyen hozzájárulunk, persze mi már kinőttük ezt az amatőr "odamész-lelőlek" eljárást és mi legalább civilizáltan rakétázgatunk meg küldjük a drónokat elvégezni amit el kéne.