Real Madrid vs. Barcelona

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
reeed_ati
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane

Re: Real Madrid vs. Barcelona

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2015. november 22., vasárnap 0:03

sociobarca írta:Sziasztok,

Új vagyok a fórumon, Eurobarcán szoktam lenni, nyilván most annyira hiányzik nektek ide egy Barcás okoskodása, mint lónak a hátúszás, de gondoltam leírom a véleményemet a kialakult helyzetről.
Nincs ezzel gond szerintem, nem provokálni jöttél és az értelmesebbeket szívesen olvassuk. :)
Amúgy meg teljesen egyetértek a gondolataiddal.
A mai eredmény meg totál nem ért váratlanul, ezt még meccs előtt meg is írtam, persze ennek ellenére reménykedtem a győzelemben, de semmi meglepő nem volt itt most...

sociobarca
Kedvenc játékosaid: Messi
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: sociobarca » 2015. november 21., szombat 23:57

Sziasztok,

Új vagyok a fórumon, Eurobarcán szoktam lenni, nyilván most annyira hiányzik nektek ide egy Barcás okoskodása, mint lónak a hátúszás, de gondoltam leírom a véleményemet a kialakult helyzetről.

Azt kell mondjam, ez egy olyan pofon volt, aminek egy normálisan működő Real Madridnál nem kellene megtörténnie, lévén a világ egyik legjobb klubjáról beszélünk, ami rengeteg játékos álma. De akkor mi a probléma? Szerintem a vezetőség, pontosabban annak a teteje, Florentino Pérez, és az általa megálmodott filozófia. Ha korrektebb akarok lenni, akkor ez nem is filozófia, hanem egy rekordösszegű építkezés, anélkül, hogy le lennének rakva az alapok, ergo a ház újra meg újra összedől. Kézenfekvő példa erre Ancelotti, illetve Benítez esete.

Ancelottival kapott egy stabilitást az együttes, akárhonnan is nézzük, és kapott egy tiszteletreméltó, vérprofi edzőt, amilyenből kevés van a világon, ráadásul nem akármilyen eredményeket tud felmutatni. Amint jött egy kis böjt, megint valami újba kezdett bele a főnök, aminek az eredményét most is láthattuk a pályán. De ez nem csak ennyi. A játékosok sincsenek koncepciózusan megválogatva, hiszen nem az edzők alakítják a keretet, hát persze, hogy nem, mert itt az edző csak egy fogyóeszköz, semmi több, akinek az a dolga, hogy megpróbáljon összekovácsolni egy olyan keretet, ami, hogy is mondjam, nem feltétlen csak sportszakmai érvek mentén van összeállítva.

Most ki kell térnem egy kicsit a Barcelonára is. Itt is már évtizedek óta építkezés folyik, de tégláról téglára. Kezdődött ez egy bizonyos Johan Cruyffal, akinek talán a legtöbbet köszönheti ez az egyesület, de most a nevekbe ne menjünk bele. Ő megálmodott egy olyan filozófiát, ami tökéletesen passzol ehhez a sporthoz. Tudta, hogy a labda és a csapatmunka a legfontosabbak ebben a sportágban, és akkor lehet a legsikeresebb egy csapat, ha a labdával a legügyesebben bánik, és végig ő a legjobb barátja. Minden egyes játékosnak. Ehhez az kell még, hogy a társak maximálisan odafigyeljenek egymásra, és teljes odaadással legyenek egymás és a futball iránt is. Úgy gondolom, ezzel a hitvallással a lehető legjobb útra terelte a Barca életét Johan Cruyff, és mindenki, aki ebben részt vett. Az, ahol most tart a klub, egy hosszú folyamat eredménye, ami ebből indult ki. E köré épült minden.

A Real Madridnál rövid folyamatok ismétlik egymást, mert rövid idő alatt kellene komoly eredményeket elérni egy, ha úgy tetszik, a klubhoz képest ínséges időszak után. Ez így nem működik, lassan be kell látni. Elég egy-egy BL-győzelemhez, elég egy-egy bajnoksághoz, de hosszútávú kiélezett versenyhez nem. Azért áldozatot kell hozni, és talán olyan dolgokat kell beáldozni, amikért bizonyos szempontokból kár lenne, de később annál jobban megérné. Ezt kellene észrevennie annak az embernek, vagy azoknak az embereknek, akik vezetik a Real Madridot jelenleg. Nem csinálják jól. Látszatra egy grandiózus valamit alkotnak, de a valóság mást mutat már egy ideje. Egy másik, ennél sokkal jobb felfogás már valami jóval nagyobb dolog lenne a mostaninál.

Nem vagyok egy fm-es, de Unai Emeryt érdemes lenne megfontolni a Real Madridnak a jövőben. Tud komoly csapatot építeni, és tartósan versenyre kelni vele. Kezdetnek mindenképp egy ilyen ember kell a kispadra, csak időt kell neki hagyni. A többit talán már elmondtam, amit gondolok.

Köszönöm szépen, ha valaki időt szánt arra, hogy elolvassa, amit írtam, és üdvözlök mindenkit.

VanillaSky

HozzászólásSzerző: VanillaSky » 2015. november 21., szombat 20:14

Mit lehetne mondani?

Gratulálok a Barcának meg a szurkolóiknak, tetszetős kis játékot produkáltak, a tökéleteshez mondjuk kellett volna egy méltó ellenfél is!

Ez a mai Madrid se taktikailag, se mentálisan, se játékerőben meg se közelítette ellenfelét. Ki lehet kapni, egy 2-2-es meccs a 90. percig majd a hosszabbításban kapott gól idegessé teszi az embert. Itt ilyesmi nem történt, mély csalódottság inkább. Ami nagyobb baj, hogy ez már kezd bebetonozódni és nem igazán látom a kitörés lehetőségét. :'(

Csabi
Kedvenc játékosaid: Figo, Cristiano Ronaldo, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Csabi » 2015. november 21., szombat 19:01

116 goles entre Neymar-Messi-Suárez con el Barça en el año 2015: 10 más que TODA la PLANTILLA COMPLETA del Madrid (106).
:lol: :lol: :lol: :lol:

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2015. november 21., szombat 17:33

András93 írta:Ezt találtam marca-n: Keylor; Danilo, Varane, Ramos, Marcelo; Kroos, Modric, James; Benzema, Bale y Cristiano Ronaldo.

Ez a helyes valószínűleg, több helyen is ezt írják.
Az első verzió kicsit para lett volna szerintem.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

András93

HozzászólásSzerző: András93 » 2015. november 21., szombat 17:30

Ezt találtam marca-n: Keylor; Danilo, Varane, Ramos, Marcelo; Kroos, Modric, James; Benzema, Bale y Cristiano Ronaldo.

realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2015. november 21., szombat 17:28

Oké, de mostmár elég a találgatásból, 45 perc múlva meccs és még kezdő sehol. Még a másfél évvel ezelőtt használt twitter accomat is beüzemeltem, de még mindig semmi. :lol:
Benitez, te kis hamis. :mrgreen:

KAG
Kedvenc játékosaid: G.H#14 ; LuMo#19 ; M#12 ; SR#4 ; CR#7
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: KAG » 2015. november 21., szombat 17:27

Szerintem akkora gond nincs vele.
Annyi, hogy én Bale helyett Jamest pakolnam fel oda, de mason nagyon nem tudok valtoztatni.
Azt személy szerint meg már rég eldobtam, hogy Benya kezdő lesz.
ZIDANE

M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2015. november 21., szombat 17:26

realistahuni írta:Nagyon remélem hogy nem
Nem tudom elképzelni, hogy hamarabb lenne kezdő Jesé mint Benzema vagy James.
Szerintem BBC lesz ebből.
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2015. november 21., szombat 17:25

Ha ez lesz nagyon sokkal megnő a meccs előtti sörfogyasztásom :lol:
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

realistahuni

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2015. november 21., szombat 17:24

csababarca írta:
realistahuni írta:A mi kezdőnk még nem került nyilvánosságra?

Navas
Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo
Kroos, Modric, Isco
Bale, Cristiano, Jesé

ezt találtam,de lehet nem hivatalos.

Nagyon remélem hogy nem :lol:

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2015. november 21., szombat 17:22

realistahuni írta:A mi kezdőnk még nem került nyilvánosságra?

Navas
Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo
Kroos, Modric, Isco
Bale, Cristiano, Jesé

ezt találtam,de lehet nem hivatalos.

realistahuni

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2015. november 21., szombat 17:19

A mi kezdőnk még nem került nyilvánosságra?

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2015. november 21., szombat 17:13

Barcelona line-up: Bravo - Alves, Alba, Piqué, Mascherano - Busquets, Iniesta, Rakitic, Roberto - Suárez & Neymar

Mi így leszünk.
4 kp, de nem Masch lép fel, hanem Rakitic bekerült.

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2015. november 21., szombat 14:31

Elmondom nektek, hogy az elmúlt 5 évben ő volt az egyetlen, aki észrevett olyan dolgokat, mint Di Maria szerepeltetése a KP-n vagy a tavalyi őszi 442 Ronaldoval.
+1

Valoban igy van,de vannak dolgok amiben sem Benitez,sem más nem tud változtatni,mègpedig abban,hogy vannak olyan játèkosok,akiknek mindig,minden korulmènyben játszani kell,ilyen Ronaldo,ilyen Bale,akiket egyszeruen nem lehet padon kezdetni,mert akkor osszedol a Perez fèle világ,s annak a szakmai stáb,leginkább az edzo issza a levèt.Èrtsuk meg,be van a faszi szoritva egy olyan kozegbe ahol egyszeruen nincs választása...
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

M1Ö

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2015. november 21., szombat 14:19

pheco írta:Tippem 3-2: Cé 2, Bale(valamiért gólt érzek a walesitől) és Neymar, Suárez.
Mondjuk az úgy adná magát, hogy Cé és Bale rossz formában vannak, erre összejön nekik, Neymar és Suarez pedig szárnyal és pont ma nem jönne nekik össze semmi. :) Tudnám élvezni, az biztos :roll: :mrgreen:
Szerintem 3-1 lesz ide. :sly:
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

metalBOY

HozzászólásSzerző: metalBOY » 2015. november 21., szombat 14:12

Van egy szinte tökéletes keret, és a csapat Keylortól függ. Szerintem ez mindent elmond az idei teljesítményről. Azért már nagyon régen nem volt gond a támadójátékkal. Gólokat mindig sikerült lőni, most meg ha begyötörnek kettőt akkor az már sok.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2015. november 21., szombat 14:07

Matt009 írta:
Kerlon írta: JA, csak az a különbség, hogy ősz és tavasz. Tavasszal mikor a leginkább kellettek volna a variációs lehetősége senki nem volt. Jó mondjuk nálad még a legnagyobb kontárok is előrébb vannak, mint Ancelotti. Elmondom nektek, hogy az elmúlt 5 évben ő volt az egyetlen, aki észrevett olyan dolgokat, mint Di Maria szerepeltetése a KP-n vagy a tavalyi őszi 442 Ronaldoval.
Ha van edző az elit edzők köréből, akit Carlonál is gyengébb edzőnek tartok az Benitez. Többször is leírtam, hogy ő és LVG azok, akik helyett nem cseréltem volna el Carlot. Sőt Carlo még stílusban passzol is a Real Madridhoz, ami mondjuk Mou-ról, Simeonéról, LVG-ről vagy Benitezről nem mondható el.

A különbséget meg nem értem, hogy miért érdekes, hogy tavasz vagy ősz. Ugyanaz a helyzet áll fenn, sok sérült, mindkét edzőnek temérdek gondja volt. Csak amíg Carlonál a rossz játék mellett szervezetlenség uralkodott, Beniteznél legalább szervezett a csapat. Az igaz, hogy tavasszal osztják a kupákat, de akkor erre a témára térjünk vissza tavasszal.
Mondjuk tavasszal benne van az egész ősz a lábadban, ősszel meg nem vagy kifacsarva. Legjobb példa rá Toni Kroos, aki remekelt ősszel, súlytalan volt tavasszal. Ergo Carlonak volt egy csomó sérültje meg túlterhelt embere, Beníteznek meg van egy csomó sérült embere, de szerintem még a keret is erősebb. Gondolhatok itt Casemiro-Illarra, Khedira-Kova cserékre, vagy Lucasra. De még Jesé is értelmesebb, mint tavaly.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

pheco
Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: pheco » 2015. november 21., szombat 13:54

M1Ö írta:
ziro4vr írta:bár a nagy félelmem Neymar és az ő megfogása, oda Danilo kevés lesz.
Nekem is ez az egyik, lehet Danilo hányni fog meccs után a sok forgástól... :(
A másik Pepe. Félek, hogy Ő fog kezdeni és nem Varane a válogatott meccsek miatt.
Az a baj, hogy Carvajal is kevés volt Neymarhoz, pedig akkor nem is ekkora formában tolta a brazil. Én is tőle tartok leginkább meg azért Suárez is képes egy helyzetből gólt lőni, láthattuk tavaly. Viszont azért, ha nincs Messi(nem tudom kezdő lesz-e), akkor elvárnám, hogy jobban semlegesítsék a másik kettőt.
Tippem 3-2: Cé 2, Bale(valamiért gólt érzek a walesitől) és Neymar, Suárez.

M1Ö

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2015. november 21., szombat 13:43

ziro4vr írta:bár a nagy félelmem Neymar és az ő megfogása, oda Danilo kevés lesz.
Nekem is ez az egyik, lehet Danilo hányni fog meccs után a sok forgástól... :(
A másik Pepe. Félek, hogy Ő fog kezdeni és nem Varane a válogatott meccsek miatt.

Vissza: