Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
András93
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Taktikai háború (Legyél Benítez)

HozzászólásSzerző: András93 » 2015. november 22., vasárnap 13:50

Mondjuk ha ennyire szar edző Ancelotti, aki hibát hibára halmoz, akkor azért abból is lehet tanulni, nem? :lol:
Egyébként Del Bosque semmivel nem jobb edző mint Carlo.
2000 előtt meg olyen edzője volt Zidane-nak, mint Lippi, de hát nyilván tőle sem tanult semmit. :lol:

Ugyanakkor nem hiszem, hogy ez határozná meg, hogy mennyire lehet jó edző vagy sem. Ellenben én is szkeptikus vagyok, hogy a(z egyik) legjobb labdarúgóból a legjobb edző legyen.

Amúgy a korosztályából Robi Carlos is edzősködik már. :mrgreen:

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2015. november 22., vasárnap 13:48

Matt009 írta:
Kerlon írta:Szerintem még erős drogok hatása alatt sem tudnék úgy hozzáállni Matt hozzászólásaihoz, hogy komolyan vegyem. Komolyan ott egy csomó értelmes gondolat, jó meglátás, aztán betol rá valami pusztító baromságot. Má' bocsánat, de egy háromszoros BL győztes edzőtől, hogy a büdös életbe ne lehetne valamit is eltanulni? Főleg Carlotól, aki nem eddig mindig a kerethez igazította a taktikáját és nem a saját szisztémáját erőltette...
Hadd ne kelljen már leírnom Carlo ezerszer csontig rágott gyengeségeit. És nem csak a Realnál voltak komoly hibái, hanem az összes korábbi csapatánál is. Jól tudjátok, hogy nem tartom jó edzőnek, azt is, hogy miért. Ha ezt pusztító baromságnak tartjátok, a ti dolgotok. Én ugyanannak tartom a heti rendszerességgel Carlot visszasíró hsz-eket.
Kérdezem én tőled, hogy kinek nincs gyengesége? Ki nem hibázott még? Löw? Mourinho? Pep? VDB? Scolari? Hagyjuk már Matt, simán elfogult vagy és észre sem akarod venni, hogy mennyi erőssége van Carlonak, akit én épp annyira nem akartam itt látni, mint Benítezt, de mind emberileg, mind szakmailag megnyert 2 év alatt. Mert összerakott egy olyan csapatot, aminek nem volt ellenfele bő 7-8 hónapig. A hibája annyi volt, hogy neki is megvolt kötve kicsit a keze és, hogy nem tudta ezt a jó focit tovább kihúzni, DE egy olyan edzőt tartasz rossznak, aki nyert 3 BL-t. Bármelyik edző aláírná, hogy a karrierje után 3 BL győzelem álljon a neve mellett, bármelyik.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

ericco
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Philadelphia Flyers
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: ericco » 2015. november 22., vasárnap 13:36

Matt, Te magányos harcos :) Nekem amúgy tetszik, hogy így kiállsz a saját véleményed mellett, ekkora ellenszélben is. Mondjuk felemelhetnéd a fejed legalább arra, hogy ha ennyire kevesen osztják a véleményed, akkor azzal valami nem stimmel, és akkor nem kéne mindig bedobni azt az éterbe.
Carlonak vannak hiányosságai, minden edzőnek, embernek van. De ez maitt rossz edzőnek tartani... komolytalan.
Volt pát eltaktikázott meccse, tavaly a rangadók nem jöttek neki össze, viszont azt nem látni, hogy Mourinho után milyen rövid idő alatt formálta át a csapatot, egy szétcseszett keretet minimális idő alatt gyúrt csapattá, nem kicsit elvakult dolog. Még tavaly tavasszal is, amikor nem ment a játék, nagyon együtt mozgott mindenki, nem votlak ekkora rések, területek, még így formán kívül is hihetetlenül jól fel voltak készülve. A gond B Ronaldo+Bale volt, és hogy nem volt aki helyettesítse Modricot. E dolgok maitt dőlt a kártyavár.
Óriási hiba volt elküldeni Carlot. Senki sem értette. A játékosok, a szurkolók, maga az edző, sőt, még a szigorú madridi sajtó sem. Csak Perez és Sánchez...

na meg Matt :mrgreen:
Merci Zizou!

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2015. november 22., vasárnap 13:32

Amíg az elnöki székben olyan ember fog ülni, aki csak üzletet lát a dologban, és minden áron bele akar pofázni a szakmai dolgokba, addig jöhet bárki edzőnek, és jöhet bármilyen játékos, 1-2 kupánál több nem lesz 3-4 szezon alatt. Utána új edző, új csapat és minden megy újra és újra.
Elsőként az elnököt kell félreállítani. Ne kérdezzétek ki legyen az utódja, mert nem tudom, de olyanra sem emlékszem hogy öltönyben rohantam a rokonokhoz (haza nem értem volna) hogy nézzem a meccset...10 percig bírtam és vagy kikapcsolom vagy olyant teszek amit mára nagyon bánnék. Ez már elnöki ügy :D
Utána jöhet az edző csere, új project venné kezdetét, részemről simán indulhat a dolog Zidane-nal a fedélzeten. Az edző pedig eldöntené kikre is van szüksége, mert CR és Bale nem azok az emberek akik ide kellenek. Lehet még Benzema sem a megfelelő egy új kezdethez. Bármennyire fájna, de Pepe eladásán is elgondolkodnék, és ha már arra járok Daniloval is közölném, hogy Carvajal lesz az első számú, tetszik maradsz, ha nem mész.
Isco is kapna két észhez térítő "jó tanácsot" aztán vagy kezd magával és a fejével valamit, vagy ott az ajtó. Teli vagyunk olyanokkal akik egyénileg az elithez tartoznak, de csapatként totális nulla az egész.
Végére hagytam a kapitányunkat...ordító védekezési hibák tegnap is...az ő fejével is kezdeni kell valamit de sürgősen

Matt009
Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2015. november 22., vasárnap 13:27

Kerlon írta:Szerintem még erős drogok hatása alatt sem tudnék úgy hozzáállni Matt hozzászólásaihoz, hogy komolyan vegyem. Komolyan ott egy csomó értelmes gondolat, jó meglátás, aztán betol rá valami pusztító baromságot. Má' bocsánat, de egy háromszoros BL győztes edzőtől, hogy a büdös életbe ne lehetne valamit is eltanulni? Főleg Carlotól, aki nem eddig mindig a kerethez igazította a taktikáját és nem a saját szisztémáját erőltette...
Hadd ne kelljen már leírnom Carlo ezerszer csontig rágott gyengeségeit. És nem csak a Realnál voltak komoly hibái, hanem az összes korábbi csapatánál is. Jól tudjátok, hogy nem tartom jó edzőnek, azt is, hogy miért. Ha ezt pusztító baromságnak tartjátok, a ti dolgotok. Én ugyanannak tartom a heti rendszerességgel Carlot visszasíró hsz-eket.

M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2015. november 22., vasárnap 13:02

Mondjuk az aggasztó, hogy Bale-t a világ egyik legjobbjának nézi. :mrgreen: Vagy lehet csak nézte, azért eléggé elhalkult vele kapcsolatban. :) Viszont Hazardért is oda van, ami nektek nem feltétlen jelent jót. :mrgreen:

Jövőre Bale, CR ki, Agüero, Hazard be, aztán hadd szóljon. :sly:
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2015. november 22., vasárnap 13:01

Szerintem még erős drogok hatása alatt sem tudnék úgy hozzáállni Matt hozzászólásaihoz, hogy komolyan vegyem. Komolyan ott egy csomó értelmes gondolat, jó meglátás, aztán betol rá valami pusztító baromságot. Má' bocsánat, de egy háromszoros BL győztes edzőtől, hogy a büdös életbe ne lehetne valamit is eltanulni? Főleg Carlotól, aki nem eddig mindig a kerethez igazította a taktikáját és nem a saját szisztémáját erőltette...
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2015. november 22., vasárnap 12:55

Kerlon írta:Egy háromszoros BL győztes edzőtől tényleg nem érdemes tanulni. Édes Istenem :lol: :lol:
Indirekt módon ültél fel a provokációnak. :mrgreen: :lol:
Nem illik.

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2015. november 22., vasárnap 12:53

Egy háromszoros BL győztes edzőtől tényleg nem érdemes tanulni. Édes Istenem :lol: :lol:
K

Matt009

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2015. november 22., vasárnap 12:32

Ha van valaki, aki teljes szabad kezet kaphatna Pereztől, az szerintem Zidane. Az egyetlen kérdés itt inkább az, hogy Zidane elég érett-e már a szabad kézre? A válasz szerintem abból a tényből egyértelműen következik, hogy nyáron nem Zidane ült le eleve a padra. De szokták mondani, hogy teher alatt nő a pálma.

Zidane-nal nekem csak annyi bajom van, hogy szerintem ő nem tipikus edző alkat. Néhány játékosról szokták mondani, hogy már játékos korában is kicsit edző volt (pl.: Pep). Zidaneról ezt nem mondták, és még a visszavonulása környékén nyilatkozott olyasmit, hogy ő nem akar edző lenni. Az ő korosztályának játékosai már edzők (Blanc, Mihailovics, Simeone, Seedorf, Luis Enrique, Guardiola, Deschamp), hozzájuk képest le van maradva Zidane.

A másik, hogy a karrierje alatt kevés jó edzővel dolgozott együtt, akiktől eltanulhatta volna a szakmát. A Realos ideje alatt VDB-t leszámítva kóklerekkel dolgozott együtt, a Juvénál és nálunk dolgozott együtt CA-val, akitől szerintem nem érdemes edzői szakmát tanulni, Mou nem tűrte meg maga mellett (szerintem Perez kémjének nézte, indirekt módon talán az is volt), és a francia válogatott sem a jó edzőiről volt híres. A 2000-es évek előtt nem tudom kikkel dolgozott együtt, de azóta a futball sokat fejlődött, az akkori edzők tudásából nem sok mindent lehet felhasználni ma.

Van még egy dolog, ami igazából a hsz írása alatt ugrott be. Perez és Zidane kifejezetten jóban vannak, kölcsönösen tisztelik egymást. Zidane miért nem próbál hatni Perezre, hogy jó szakmai döntéseket hozzon? Ha van érzéke az edzősködéshez, akkor Perez szakmai hibáira fel kellene hívni az elnök figyelmét, esetleg 1-2 jó tanáccsal segíteni. Varane-t ő javasolta, szóval az elnök hallgat rá. De egyéb javaslatnak nincs nyoma. Talán nem jelent ez semmit, de az is lehet, hogy indirekt módon mutatja, hogy Zidane alkalmatlan a feladatra.

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2015. november 22., vasárnap 12:29

palesz77 írta:Itt van a fő probléma nálatok szerintem, csoda ha Kroos és Modric kevésbé hatékonyak idén? Nyilván ez egy kiragadott képkocka, de már volt erről szó régebben is, rengeteg terület van a középpályások és a támadók között, akik ráadásul elég statikusak is.. Pérez szerintem is nagyobb részben hibás a kialakult helyzetért, de ezen mondjuk nem neki kéne változtatnia, ehhez képest Benítez nem tett semmit ez ellen év eleje óta. És amíg ez így is marad, addig a legerősebb csapatrészeteket nem fogjátok tudni maximálisan kihasználni, ami nem kis luxus, és akár címekbe is kerülhet..
Ja, nincs átmenet, 5en fent álldogálnak, nulla mozgással. Ebben a legnagyobb partner a világ legjobbja ( :lol: ). Bale meg visszalép, de totál alkalmatlan középre, mert lassan fordul, lassú fejben és technikailag is van némi hiányossága. Benzema kevés, Jamest meg Iscot a partvonal mellé száműzni... baromság.

Egyre jobban azt érzem, hogy itt 2 ember miatt nincs foci. Annyira látszik, hogy CR-nek és Bale-nek kell megfelelnie a csapatnak... és ugye semmi előnye nincs már a dolognak, sőt hátrányai vannak. Védekezésben ezek ketten szinte nullák, nem elég agresszívek, amit a maradék 8 mezőny játékos nem fog elbírni.

Kicsit utólagos okoskodás, de az elmúlt évekből ezt kellett volna megtartani a jövőre tekintve:
Di Maria-Kroos-Modric-Isco
-------------James
-----------Benzema

Nem szerettem Di Mariat, kifejezetten sok baromsága volt, de legalább tudott focizni és hajtani. Jelenleg pár embertől ez is csoda lenne a keretből, szóval nem gondoltam volna, hogy visszasírom az argentint.
K

M1Ö

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2015. november 22., vasárnap 12:24

miro írta:Na várjunk,azért ne hogy már ez a keret szar lett...
Én nem tudom.... Ma ennyire nem tudok fogalmazni?
Nem azt írtam, hogy szar a keret. De januárig biztos nem lesz kirúgva. Addig még jobban le fogunk maradni a bajnokságban egy ilyen pofon után. Ilyen mélyről meg senki nem fogja visszahozni Őket, ez ellen a Barca ellen. Természetesen nem állítom, de minden jel erre mutat. Nem hiszem, hogy CR egyik pillanatról vissztérne az 1/1-re, a mezőnyjátékáról nem is beszélve. Hogy Bale hirtelen legalább hozna egy olyan szintet mint az első évében.
Ezer sebből vérzünk. Nem lenne értelme szezon közben edzőt cserélni, mert az új edző sem tudna mit csinálni. De csak egy vélemény, azért mert én így gondolom, még nem biztos, hogy ez is lenne...
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

miro
Kedvenc játékosaid: Maradona, Guti, Modric, Bale

HozzászólásSzerző: miro » 2015. november 22., vasárnap 12:09

M1Ö írta:
Ennél nagyobb már nem nagyon. Idén még biztos marad, addig lesz még hátrányuk, mert ebből a pofonból nem fogunk úgy kijönni, hogy ne botlanánk egyetlen egy meccsen sem. Tavasztól meg ki jönne? Alapból nem lenne rá senki képes, hogy egy szétesett Madridot visszahozza ez ellen a Barca ellen. Írtak Zidane-ról. Mi értelme lenne? Csak annyit érnénk el, hogy le lenne írva, hogy nem jó edzőként, mert nem csinált csodát. Közbe meg nem is lehetne elvárni tőle. Nagyon jól írta matt. Ennek az évnek már annyi, egye meg Benítez és Peréz amit főztek, aztán jövőre tiszta lappal lehet újra indulni. Csak a baj az, hogy ezt majdnem minden szezon közben leírjuk. Aztán felébredünk, marad Peréz és csinálja tovább az agymenéseit....
Na várjunk,azért ne hogy már ez a keret szar lett...
Maga a játékosállomány még mindig jó,sőt ugyanaz mint a tavalyi.
Inkább az a kérdés,hogy Zidane mögé beállnának-e,illetve tényleg azt csinálhatná amit szeretne,azok játszhatnának akiket Ő akar...
Perez & CR :arrow:

Zidane :luck:

Coutinho-Karim-Bale :box:

M1Ö

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2015. november 22., vasárnap 12:02

csabi87 írta:Én most azt mondom,hogy ne húzza ki az évet,mert abból nagyon nagy gondok lesznek.
Ennél nagyobb már nem nagyon. Idén még biztos marad, addig lesz még hátrányuk, mert ebből a pofonból nem fogunk úgy kijönni, hogy ne botlanánk egyetlen egy meccsen sem. Tavasztól meg ki jönne? Alapból nem lenne rá senki képes, hogy egy szétesett Madridot visszahozza ez ellen a Barca ellen. Írtak Zidane-ról. Mi értelme lenne? Csak annyit érnénk el, hogy le lenne írva, hogy nem jó edzőként, mert nem csinált csodát. Közbe meg nem is lehetne elvárni tőle. Nagyon jól írta matt. Ennek az évnek már annyi, egye meg Benítez és Peréz amit főztek, aztán jövőre tiszta lappal lehet újra indulni. Csak a baj az, hogy ezt majdnem minden szezon közben leírjuk. Aztán felébredünk, marad Peréz és csinálja tovább az agymenéseit....

palesz77
Kedvenc játékosaid: Xavi, Iniesta, Verratti, Dahoud
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: palesz77 » 2015. november 22., vasárnap 11:43

Itt van a fő probléma nálatok szerintem, csoda ha Kroos és Modric kevésbé hatékonyak idén? Nyilván ez egy kiragadott képkocka, de már volt erről szó régebben is, rengeteg terület van a középpályások és a támadók között, akik ráadásul elég statikusak is.. Pérez szerintem is nagyobb részben hibás a kialakult helyzetért, de ezen mondjuk nem neki kéne változtatnia, ehhez képest Benítez nem tett semmit ez ellen év eleje óta. És amíg ez így is marad, addig a legerősebb csapatrészeteket nem fogjátok tudni maximálisan kihasználni, ami nem kis luxus, és akár címekbe is kerülhet..

Matt009

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2015. november 22., vasárnap 11:03

Nincs értelme elküldeni Benitezt. Nincs szabadon olyan edző, akit érdemes lenne idehozni, akkor meg tök mindegy kivel tolja végig a csapat a szezont. Benitez legalább 4 hónapja ismeri a csapatot. A BL-helyre odaérünk úgyis, a többi kupánál talán számítana egy másik edző, de a tegnapi után nem hiszem, hogy a végső győzelemre esély van, a Real számára meg a nyolcaddöntő vagy az elődöntő lényegében ugyanolyan kudarc...

Nyáron kell új edzőt hozni, értelmesen végiggondolni, ki a legjobb opció, ki passzol a legjobban a csapathoz. Nyugodtan be lehet télen jelenteni, hogy Benitez nyártól nem folytatja, és tulajdonképpen nyíltan lehet tárgyalni a potenciális jelöltekkel. Nem pedig két nap leforgása alatt ad-hoc módon dönteni, ahogy tették azt idén.

oroszisti
Kedvenc játékosaid: Raúl,
Kedvenc csapatod: Real Madrid, EgriFC

HozzászólásSzerző: oroszisti » 2015. november 22., vasárnap 10:45

Jester írta:Az a nagy pech, hogy ez ellen a Barca ellen csak az a játékstílus válik be igazán, amire a madridisták már lengetnék is a fehér kendőt.

Szerk: szerintem inkább Perez menjen el mint Benitez
Érdekes Ancelotti tavaly iszonyat látványos játékkal verte meg a Barcát. Ki kéne használni, hogy jobb a középpályánk, nem pedig középpálya nélkül játszani.
Danilo--Woodgate---Heinze—-Drenthe
-----Gravesen-Gago-Khedira---
Hazard---------------------------Faubert
----------------Jovic------------------

Jester
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldinho, Nesta, Maldini, Buffon
Kedvenc csapatod: Olyan nincs...

HozzászólásSzerző: Jester » 2015. november 22., vasárnap 10:35

Az a nagy pech, hogy ez ellen a Barca ellen csak az a játékstílus válik be igazán, amire a madridisták már lengetnék is a fehér kendőt.

Szerk: szerintem inkább Perez menjen el mint Benitez

csabi87

HozzászólásSzerző: csabi87 » 2015. november 22., vasárnap 10:12

Erre jött Benitez és szétment minden. De ezt az évet remélem lehúzza végig, mert ennek már annyi lesz
Én most azt mondom,hogy ne húzza ki az évet,mert abból nagyon nagy gondok lesznek.
Az lenne a legjobb most,ha őt szépen elküldenék,Perez meg a télen bejelentené,hogy nem folytatja tovább május végére meg kiírnák a választásokat.
Ez lenne a leglogikusabb szerintem.

Remélem az a széttett kéz a páholyban jelentett valamit...
Ez a videó tökéletesen bemutatja, hogy a FIFA mennyire tisztel engem, a klubomat és az országomat. Sok minden érthetővé vált.

M1Ö

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2015. november 22., vasárnap 8:57

dzsi91 írta:Szégyent itt egyedül Perez hozott a címerre az elmúlt 10 évben...
Ennyi kb. Tavaly nem nyertünk semmit, igaz. Bár a 2 szuperkupát elvileg ahhoz az évhez kellett volna számolni, az valahogy elmaradt... De a lényeg, hogy majdnem elbírta azt a csapat, hogy folyamatosan sérültek voltak a kulcsjátékosok, Kroos szarrá lett hajtva, CR sz*rok bele felfogását meg Bale-t úgy alapból ahogy van. Így is az utolsó fordulókban buktuk a bajnokságot és majdnem megvolt a BL döntő is, ott meg ugye bármi lehetett volna, mert Ancelottival jók voltunk a Barca ellen.

Erre jött Benitez és szétment minden. De ezt az évet remélem lehúzza végig, mert ennek már annyi lesz. Nem kéne fél évre felhozni Zidane-t, mert ebbe az évbe bele bukna. Innen nem tudná visszahozni a csapatot. Biztos fel fog állni a csapat idővel, de az már a bajnokságra kevés lesz, mert decemberre szerintem nem csak -6 lesz az. A BL-t meg nem lehet megnyerni, ha egy csapat nem csapatként működik...

Vissza: