Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

Re: Taktikai háború (Legyél Benítez)

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2015. november 24., kedd 9:08

Most biztos nem, értelmes alternatíva nincs. Fogyasztjuk az edzőket, túlságosan is, nem jó marketing ez nekünk

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. november 24., kedd 8:35

Most?
Úgy nem látom értelmét, hogy kirúgnád-e a nyáron? Mert lehet addig triplázik :lol:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

VanillaSky

HozzászólásSzerző: VanillaSky » 2015. november 24., kedd 8:34

Kirúgnád Benítezt?
Most? Értelmetlennek tartom. Az egész felső vezetés mehet, ő egymagában nem oszt, nem szoroz. Ha egy előzetes elnökválasztással lenne egybekötve, akkor esetleg meg lehet próbálni. Viszont milyen edző jönne ide? Volt itt az elmúlt években Capello, Ancelotti, Mourinho, Pellegrini, Juande Ramos meg még néhány emberke. Nekik előzetesen is voltak eredményeik vagy biztató játékot mutató csapataik, aztán valahogy mégis mindig más kellett. A keret nem illett az elképzelésekbe, a játék nem volt jó...

Lehet tényleg Zidane vagy vmi nullkilométeres ember kéne ide, aztán jöhet a PROJEKT (ver 11). :lol: Ami meg ez ellen szól, hogy már így is 4-5 évente bírunk bajnokságot nyerni, idén se adnék rá egy forintot se, akkor meg a nyomás lesz nagy.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. november 24., kedd 7:48

S(z)avazás.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2015. november 23., hétfő 19:24

Köszönjük a sok Barcásnak a tippeket, továbbítjuk őket Madridba. :mrgreen:

Főleg Pogbát és Allegrit, tuti tippek ezek. :lol:
Nem illik.

palesz77
Kedvenc játékosaid: Xavi, Iniesta, Verratti, Dahoud
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: palesz77 » 2015. november 23., hétfő 19:22

kiserik írta:A Barcában Busquets mit is csinál? Megkapja/megszerzi a labdát és leadja a legközelebb álló, üresen levő játékosnak, majd üresbe mozog, hogy vész esetén vissza lehessen neki tenni a bogyót.
Idén már nem csak ennyit csinál amúgy, bár ellenetek megint nem hozta azt, amit eddig megszokhattunk 15/16-ban tőle. De egy dolgot kihagysz nála, hogy olyan szinten érzi ezt a rövid passzos játékot és a labdakihozatalokat, mint nagyon kevesen. Masch sokkal jobb romboló nála, mégis érződik amikor az argentin játszik, mert egyszerűen nem helyezkedik olyan jól ösztönből mint Busi, és nem tudja annyira gyorsan tenni-venni a labdát, ezáltal nem is tudjuk olyan jól kihozni a bogyót. Casemiro ugyanez a kategória. Csakúgy mint Maschnak, neki is kiváló hosszú indításai vannak - lehet jobbak is -, de a gyors, rövid passzos játékban és labdakihozatalokban már kevésbé jó, ott pl Kroos hasznosabb, mert fejben a játék előtt jár - csak ő meg nem vkp, tudom.
kiserik írta:Másik probléma, hogy James és Isco sem kkp (így alakul ki a 424, mert akarva akaratlanul ők bizony támadók), így a 433 nekik nem megfelelő
Szerintem mondjuk Isco elég jól beletanult, ha nem kellene CR és Marcelo miatt ennyit védekeznie, akkor baromi jó lenne ott szerintem a középpálya bal oldalán. Ini 2.0 kb, én ott látom az ő "jövőjét", más csapatban is akár.
kiserik írta:Megoldás lehetne a 442, amit Carlo alkalmazott Bale sérülése idején, Isco-Kroos-Modric-James, előttük a BBC-ből kettő, aktuális forma alapján, de én kipróbálnék inkább egy gyémántot (ezt tettem volna a Barca meccs második félidejében is egy Karim-Casemiro cserével):

--BBC-ből kettő
------James
Kroos------Modric
----Casemiro

Természetesen ez csak egy másik dimenzióban fordulhatna elő, és amíg ez nem változik (elnök hozzáállása, több érinthetetlen játékos, báb edző, stb), addig csak ilyen szegényes lesz a kupa termés.
Ezekkel meg egyetértek, úgy talán közelebb is lennének a csapatrészek egymáshoz, ami szintén elég sokat dobna a játékotokon..

KAG
Kedvenc játékosaid: G.H#14 ; LuMo#19 ; M#12 ; SR#4 ; CR#7
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: KAG » 2015. november 23., hétfő 19:22

MesQueUnClub írta:Az a gond, hogy egy Kloppnak vagy Löwnek, nem egy szezon kéne, hogy felépítsék a csapatot, és saját magukat a játékosok szemében, ahhoz, hogy identitást tudjanak adni a csapatnak, nagy mozgástér kéne, mind átigazolási szempontból, mind marketing szempontból (Cr/Bale) cserélhetővé tétele.

Beníteznek idén van az ami Carlonak tavaly nem volt, minőségi cserék. A sérülésekkel mind2en megküzdöttek. Csak míg Rafa ősszel, addig Carlo a bajnokság szempontjából sokkal fontosabb tavaszi szakaszban.

Perez szvsz fényévekkel jobb elnök mint volt Calderon volt, csak az a gond, hogy elkezd (jól) építkezni, és amikor látja, hogy kezdenek bejönni az igazolások, többet és többet akar a csillogásból a sztárokból.

De például egy Allegrit is eltudnék képzelni nálatok, persze ez megint többrétű dolog, mert a játékosoknak és Pereznek is asszisztálni kéne az elképzelései alá.

Első részével egyetértek, viszont Allegrit a csapat közelébe nem akarom látni.
Szvsz Beníteznél rosszabb edző és szintén védekező mentalitású elsősorban
ZIDANE

MesQueUnClub
Kedvenc játékosaid: Ronaldinho, Ronaldo, Zizou, Kaká, Messi, Eto'o, CR, Deco
Kedvenc csapatod: Barca

HozzászólásSzerző: MesQueUnClub » 2015. november 23., hétfő 19:08

Az a gond, hogy egy Kloppnak vagy Löwnek, nem egy szezon kéne, hogy felépítsék a csapatot, és saját magukat a játékosok szemében, ahhoz, hogy identitást tudjanak adni a csapatnak, nagy mozgástér kéne, mind átigazolási szempontból, mind marketing szempontból (Cr/Bale) cserélhetővé tétele.

Beníteznek idén van az ami Carlonak tavaly nem volt, minőségi cserék. A sérülésekkel mind2en megküzdöttek. Csak míg Rafa ősszel, addig Carlo a bajnokság szempontjából sokkal fontosabb tavaszi szakaszban.

Perez szvsz fényévekkel jobb elnök mint volt Calderon volt, csak az a gond, hogy elkezd (jól) építkezni, és amikor látja, hogy kezdenek bejönni az igazolások, többet és többet akar a csillogásból a sztárokból.

De például egy Allegrit is eltudnék képzelni nálatok, persze ez megint többrétű dolog, mert a játékosoknak és Pereznek is asszisztálni kéne az elképzelései alá.
♠Ronaldo♣Ronaldinho♥Zidane♦

kiserik_2
Kedvenc csapatod: Real Madrid, AC Milan, BVB

HozzászólásSzerző: kiserik_2 » 2015. november 23., hétfő 19:01

Véleményem szerint ez a keret is alkalmas arra, hogy elérjen bármit. Az alap koncepció a rossz: egyeseknek játszania KELL!! Emiatt kényszeresen ragaszkodunk a 433-hoz (CR és Bale miatt), viszont ezt is rosszul alkalmazzuk, Modriccsal a vkp poszton. Majd most jönnek a hozzáértők, hogy már elavult a vkp, meg amúgy is minek az, de nézzük meg azt a csapatot, akik már jó ideje ezt a felállást tökéletesre fejlesztették. A Barcában Busquets mit is csinál? Megkapja/megszerzi a labdát és leadja a legközelebb álló, üresen levő játékosnak, majd üresbe mozog, hogy vész esetén vissza lehessen neki tenni a bogyót. Magas, jól fejel, kinézetéhez képest erős, ha baj van, meg orra esik, egy támadóval szemben könnyű eljátszani, hogy nem tisztán szerelt. Szóval megoldható lenne a 433, de szigorúan Casemiroval középen. Másik probléma, hogy James és Isco sem kkp (így alakul ki a 424, mert akarva akaratlanul ők bizony támadók), így a 433 nekik nem megfelelő, pedig azzal mindenki egyetért, hogy James rendre az egyik legjobbunk. Arra már ki sem merek térni, hogy a két szélsőnek (CR, Bale), illene legalább visszakocogni a szélen, nem pedig őrizni a semmit a pálya elején.
Megoldás lehetne a 442, amit Carlo alkalmazott Bale sérülése idején, Isco-Kroos-Modric-James, előttük a BBC-ből kettő, aktuális forma alapján, de én kipróbálnék inkább egy gyémántot (ezt tettem volna a Barca meccs második félidejében is egy Karim-Casemiro cserével):

--BBC-ből kettő
------James
Kroos------Modric
----Casemiro

Természetesen ez csak egy másik dimenzióban fordulhatna elő, és amíg ez nem változik (elnök hozzáállása, több érinthetetlen játékos, báb edző, stb), addig csak ilyen szegényes lesz a kupa termés.

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2015. november 23., hétfő 18:42

Azért Klopp filozófiáját nem mondanám teljesen kompatibilisnek a Real Madridnál elvártakkal. Részben igen, de részben (legalábbis amit Perez gondol, szerintem ezért is nem lett a német az edző, kizártnak tartom hogy nem találkoztak Benitez kinevezése előtt) nem. Löw kapcsán nagyjából egyetértek, bár amennyire te felértékeled a tudását, én annyival értékelem lefelé, kettőnk között lehet az igazság.

Szerintem Carlo Madridja verte Benitezét egyrészt koncepcióban is, azaz jobban idomult az olasz a kerethez és ideálisabbra alakította az alapanyagot, másrészt pedig kellemesebb légkört teremtett. Amiben nem volt a jó, az a nagy meccsek előtti ""játékosok fanatikus állapotba""" hozása, ami meg Mourinho nagy fegyvere volt, csak ő meg a légkört nem tudta fenntartani plusz a médiával sem volt jóban. Szóval érdekes ezt megnézni, hogy az utóbbi három edző milyen aspektusok miatt bukott( fog megbukni) meg, mindannyian 1-1 tényező miatt.

És olyat találni, akik ezeket kivétel nélkül megoldják, szerintem nem lehet jelenleg, nem is feltétlenül miattuk, hanem amiatt a feloldhatatlan problémakör miatt, amit az elnök-játékosok-elvárások háromszög okoz.
Nem illik.

Matt009
Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2015. november 23., hétfő 18:34

Szerintem egy gyengébb képességű edzővel is lehetünk sikeresek. Csak azokat az erényeket kellene megtalálni amik nekünk fontosak.
Egyetértek. Csak ehhez szakmai alapokon kellene kiválasztani a megfelelő jelölteket, és az olyanokat, mint Mourinho vagy Benitez kilométerekről elkerülni, mert nem kompatibilisek a csapattal. Mindig az adott sztáredzőt üldözzük, és közben figyelmen kívül van hagyva, hogy az adott edző miért volt sikeres az akkori csapatával.

Mint írtam feljebb, Klopp és Löw az a két edző, aki a leginkább kompatibilis azzal, amiről a Real Madrid csapatának szólnia kellene, és amit a szurkolók elvárnának a csapattól. A gond azonban az, hogy a jelenlegi helyzettel ők sem tudnának mit kezdeni. Ott tart a Real, ahol a Galaktikus éra közepén Beckham leigazolása után. Sok lett a sztár, a melós kevés, és a sok nagy ego nem fér meg egymás mellett.

Klopp BVB-je és Löw válogatottja mind a fiatal, sikeréhes tehetségek köré épült, akik szétfutották és szétpasszolták az ellenfelet, miközben technikailag is az ellenfeleik fölé nőttek. Az idősebb játékosok pedig nem páváskodtak a pályán, hanem vezérré léptek elő, és űzték, hajtották a fiatalokat. Erre itt nincs esély, csak egy teljes nagytakarítás esetén.

Vosztok
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema, Ibrahimovic, Cantona, Griezmann
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Chelsea

HozzászólásSzerző: Vosztok » 2015. november 23., hétfő 18:09

Most akkor Benzema útlevelét visszaadta a francia rendőrség? Ukrajnába nem elég a személyi igazolvány.
https://youtu.be/nmOE4AtDRDk
https://youtu.be/35_YJNHFkWA

Navas - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - James/Bale, Modric, Kroos, Isco - Benzema, Griezmann

sander
Kedvenc játékosaid: Varane

HozzászólásSzerző: sander » 2015. november 23., hétfő 17:55

Matt009 írta:Szabad kezet kapva lenne jó pár edző, akik csomagban többet tudnak adni.
Itt a legnagyobb baj az hogy olyan edző szerintem nincs aki 100%-ig szabad kezet kapna. Talán még Mou sem kapott.... Amugy szerintem a legnagyobb baj az hogy a keretben nincs egy olyan játékos sem aki képes lenne váratlant húzni..... DM elengedése nem volt egy jó ötlet... abban a szerepkörben jó volt. Nem lett volna ő soha akkora király de egy fogaskeréknek megfelelt ott. Meg persze így utólag visszatekintve Bale leigazolása. Akkora nulla lett itt hogy az valami hihetetlen. Ami itt nagyon fontos az az hogy a sajtót ki hogyan tudja kezelni, ezen akár az egész szezon is múlhat, naaa meg persze az hogy a játékosokkal meg kell találni a közös hangot. Szerintem akinek ez megy annak már félig nyert ügye van. Nem feltétlenül kell mindig a legjobb edző úgy ahogy nem mindig a legjobb játékos kell. Meg kellene találni az aranyközép utat. Szerintem egy gyengébb képességű edzővel is lehetünk sikeresek. Csak azokat az erényeket kellene megtalálni amik nekünk fontosak.

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2015. november 23., hétfő 15:48

A védelemben nem igazán van variálási lehetőség.
Carvajal-Pepe-Varane-Nacho/Danilo
Èrtettem Kerlon,csak jol jott ez most ki :D
Sztm Varane-Pepe lesz az,hadd kapjon vissza egy kis onbizalmat a francia,az oreg meg hadd játszon ezen a talán már nem annyira fontos meccsen...ja ès sapka sál kesztyu,unicumos kutya... :lol:
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2015. november 23., hétfő 15:43

morientes írta:
Kerlon írta:Örülnék a Sahtar ellen egy ilyennek:

Modric-Casemiro-Isco
James-Benzema/Ronaldo-Bale
Annyira azèrt nem rosszak hogy hatan-heten is elverjuk oket :mrgreen:
A védelemben nem igazán van variálási lehetőség.
Carvajal-Pepe-Varane-Nacho/Danilo
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

morientes

HozzászólásSzerző: morientes » 2015. november 23., hétfő 15:41

Kerlon írta:Örülnék a Sahtar ellen egy ilyennek:

Modric-Casemiro-Isco
Annyira azèrt nem rosszak hogy hatan-heten is elverjuk oket :mrgreen:
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2015. november 23., hétfő 15:35

Örülnék a Sahtar ellen egy ilyennek:

Modric-Casemiro-Isco
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

morientes

HozzászólásSzerző: morientes » 2015. november 22., vasárnap 16:57

Mondjuk Löw kapcsán még érdekes lenne, hogy kűzdene meg a komolyabb egokkal.
Az o kapcsán nekem az a legnagyobb kèrdès,hogy kuzdene meg egy klubcsapat padjával,mert már az idejèt sem tudom mikor dolgozott klubcsapatnál.
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2015. november 22., vasárnap 16:53

Mondjuk Löw kapcsán még érdekes lenne, hogy kűzdene meg a komolyabb egokkal. Ilyen szempontból azért ez a német válogatott igen nagy részt jófiúk gyülekezete, akiket csak terelgetni kell.

Conte kapcsán nekem árnyalja a képet, hogy egy full közepes Allegri mit tudott elérni kb ugyanazzal a csapattal.
Nem illik.

morientes

HozzászólásSzerző: morientes » 2015. november 22., vasárnap 16:49

Prandelli, Conte és Cholo
Prandellit nem vennèm a deffenziv felfogásu edzok sorába,se a fioreval sem a válogatottal nem azt játszatta.Más kèrd3s hogy ekkora egokkal neki sem volt dolga,mèg a válogatottban sem,de azèrt szivesen megnèznèm.
Thomas Tuchel is nagyon igèretes,már ami a stilust illeti,de neki boven nagy falat lenne a Real.Ha esetleg 2-3 ilyen szezont hozna a dortmundal,mint most,èn ot is szivesrn megnèznèm.
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép

Vissza: