Edző és vezetőség

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Edző és vezetőség

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. december 30., szerda 23:28

Az sem véletlen, hogy a Castillánál komolyabb csapatot nem mert elvállalni.
Ezt amúgy mikor mondta neked?
övezzetek meg, de nekem Zizou edzősködése kicsit olyannak hat, hogy nem tud mit kezdeni magával, és jobb híján (talán kicsit Perez nyomására is) elkezdett edzősködni. Elnöknek még fiatal, a sportigazgatóság meg bizonyos szempontból kamu szakma, bizonyos szempontból pedig nem árt bizonyos edzői háttértudás hozzá, marad a másodedzői, edzői poszt.
De hogy érdemben is válaszoljak egy kicsit.
Zidane-nak komoly vállalkozása(i) van(nak), ott a négy gyerek és az egyéb felkérések. Biztos nem tud mit kezdeni magával.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2015. december 30., szerda 23:20

Matt009 írta:De jobb lenne, ha első osztályú csapatnál tanulná.
De ég és föld a két dolog. Elküldhetnéd egy kiscsapathoz, az ottani feltételek egy másfajta munkát igényelnek, mint egy Real Madrid (vagy Barca, MU, City, stb) irányítása. Nyilván kell egy alap, de azt azért ő már megtanulhatta, hiszen világklasszis szinten űzte a sportot. Egy legenda, aki ráadásul dolgozott neves edzőkkel. Carlo mellett meg a kispadra is leült segítőnek. Minket nem felfuttatni kell, mint ahogy tette azt Pellegrini a Villarreallal vagy Simeone az Atleticoval. Teljesen más feltételek, szemléletmód, stb.

Benítez se hülye a szakmához, mégis gyengék vagyunk vele. Hiába taktikus meg minden, nem jó ide. Ide egy családapa kell, kis túlzással.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. december 30., szerda 23:16

2008-ban már két éve visszavonult. Az már nem friss. Bőven volt ideje átgondolni ezt a dolgot, és még akkor sem hajlott az edzőség felé.
Azt hittem vetted az idézőjelet.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Matt009
Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2015. december 30., szerda 23:13

Még "friss" visszavonuló volt, komolytalan nyilatkozatnak tekintem. Pláne, hogy vissza akarok térni, elnökként, egy nagy klubhoz?
2008-ban már két éve visszavonult. Az már nem friss. Bőven volt ideje átgondolni ezt a dolgot, és még akkor sem hajlott az edzőség felé.

Általában egy nyilatkozatból, sok mindent nem lehet leszűrni. Viszont mégsem nyomásra nyilatkozta, vagy sablondumának szánta, kellett ennek okának lennie. Vagy önmagát nem tartó megfelelő alkatnak az edzősködésre, vagy nem érdekelte igazán. Akármelyik ok az igaz, nem megnyugtató, még akkor sem, ha az utóbbi esetben revideálta a korábbi álláspontját.

Kövezzetek meg, de nekem Zizou edzősködése kicsit olyannak hat, hogy nem tud mit kezdeni magával, és jobb híján (talán kicsit Perez nyomására is) elkezdett edzősködni. Elnöknek még fiatal, a sportigazgatóság meg bizonyos szempontból kamu szakma, bizonyos szempontból pedig nem árt bizonyos edzői háttértudás hozzá, marad a másodedzői, edzői poszt.

Ettől függetlenül lehet, hogy ő lesz a tökéletes edző. Ha van valaki, akiben tudok hinni, akkor ő az. Biztos, hogy volt valamekkora szerepe a tizedik elhódításában, és egyértelműen jótékony hatással van a jelenléte a csapatra. Talán ő az egyetlen ember, akinek Perez szabad kezet adna. Csak nagyon kellene mellé egy olyan ember, aki a szakmát is tudja valamennyire, ugyanis a szakértelmével kapcsolatban erős kérdőjelek fogalmazódnak meg bennem. Az sem véletlen, hogy a Castillánál komolyabb csapatot nem mert elvállalni. Tanulja a szakmát az oké. De jobb lenne, ha első osztályú csapatnál tanulná.

kiserik_2
Kedvenc csapatod: Real Madrid, AC Milan, BVB

HozzászólásSzerző: kiserik_2 » 2015. december 30., szerda 23:07

Realista24 írta: Ez 2008-as nyilatkozat:
"Vissza akarok térni a labdarúgásba, egy igazán nagy klubnál szeretnék dolgozni" - jelentette ki Zidane a Canal+ tévécsatornának. "Nem akarok edző lenni, sokkal inkább igazgató vagy elnök" - tette hozzá a klasszis.

Még "friss" visszavonuló volt, komolytalan nyilatkozatnak tekintem. Pláne, hogy vissza akarok térni, elnökként, egy nagy klubhoz? :) Át sem gondolta szerintem.
Miért ne? Megbújik egy nagy csapatnál, mint utánpótlás edző. Belopja magát mindenki szívébe. Beférkőzik a legbensőbb körökbe is. Elhiteti, hogy majd ő lehet a nagy edző, stb, stb, aztán... BUMM! Lecsap Perezre és kipicsázza az elnöki székből :lol: :mrgreen:

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. december 30., szerda 21:32

Matt009 írta:
Nekem rémlik egy Zidane nyilatkozat a pályafutása végéről, amelyikben kijelentette, hogy nem akar edző lenni, nem passzol hozzá az a pálya. Azért maradt meg, mert nagyon szomorú voltam miatta, hiszen én őt akkoriban ideális jövendőbeli Real edzőnek képzeltem el.

Meg is lepődtem, amikor mégis felmerült a Mou-korszak alatt a későbbi edzősködésének a lehetősége.

Mindenesetre nem volt véletlen az a nyilatkozat, mint ahogy az sem, hogy kis túlzással a kortársaihoz képest 5-10 év lemaradásban van. Ettől még lehet jó edző lesz belőle, de más edzőjelölt azonnal leült volna egy Monaco padjára, de nem vacilált volna a Real kispadjának az elfogadásával.
Ez 2008-as nyilatkozat:
"Vissza akarok térni a labdarúgásba, egy igazán nagy klubnál szeretnék dolgozni" - jelentette ki Zidane a Canal+ tévécsatornának. "Nem akarok edző lenni, sokkal inkább igazgató vagy elnök" - tette hozzá a klasszis.

Még "friss" visszavonuló volt, komolytalan nyilatkozatnak tekintem. Pláne, hogy vissza akarok térni, elnökként, egy nagy klubhoz? :) Át sem gondolta szerintem.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Matt009

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2015. december 30., szerda 21:29

hehe írta:
Zidanenak is már a második csapatát kellene fogyasztania, mint a kopasz spanyolnak, de azért nem véletlen, hogy nem tart még ott.
minden ember más, zidane kifejezetten maga kérte, hogy ne kelljen még nagycsapatot elvállalni, hogy tudjon tanulni kicsiben. (biztos, hogy több csapat is kereste)
biztos nem azért lett edző, mert nem volt épp más meló amúgy.
egyértelmű, hogy zidane-nak van kikövezve az út, kérdés, hogy mikor veszi át.
Nekem rémlik egy Zidane nyilatkozat a pályafutása végéről, amelyikben kijelentette, hogy nem akar edző lenni, nem passzol hozzá az a pálya. Azért maradt meg, mert nagyon szomorú voltam miatta, hiszen én őt akkoriban ideális jövendőbeli Real edzőnek képzeltem el.

Meg is lepődtem, amikor mégis felmerült a Mou-korszak alatt a későbbi edzősködésének a lehetősége.

Mindenesetre nem volt véletlen az a nyilatkozat, mint ahogy az sem, hogy kis túlzással a kortársaihoz képest 5-10 év lemaradásban van. Ettől még lehet jó edző lesz belőle, de más edzőjelölt azonnal leült volna egy Monaco padjára, de nem vacilált volna a Real kispadjának az elfogadásával.

RealVazquez
Kedvenc játékosaid: CR

HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2015. december 30., szerda 21:28

Ezen a szinten inkább pszichológusnak,tanárnak kell lenni,ezeket a sztárokat kezelni kell,egységbe verni,onnantól sínen van a dolog. Ha ugyanarra evez az edző és a jàtékosok,az már fél siker. Ha egységben vannak a játékosok és tudjàk mit kell játszani,tudják mit vár az edző,akkor siker van. Legjobb példa a Barca. Ugy jatszottak a futballt,hogy a nagymamam is ulhetett volna a padon.

Nalunk is meg van a tokeletes anyag,csupa vilagklasszis,minden poszton a legjobbak szinte (Marcelo bal,Carvajal jobb bekk poszton TOP,kozepen Ramosnak nincs parja a vilagon,KP-n vilagbajnok Kroos,ott van Modric,elol CR,mellette Benzema,akkor a vilag leggyorsabb lova futkoraszik elol,es akkor meg ott van Isco,James... Csak egy jo edzo kell,akire felneznek es kovetik ot. Zidane a megoldas.
:goat:

torjack
Kedvenc játékosaid: R9, Zizou, Raúl, RC, San Iker, Redondo, Hierro, Xabi, Ramos, CR7
Kedvenc csapatod: RMCF, Fradi,Nationalelf

HozzászólásSzerző: torjack » 2015. december 30., szerda 21:27

Anthony írta:Igen, csak kérdés a spanyol 3-ad osztályban 18-21 éves fiatalokkal dolgozni elég tapasztalat-e egy RM irányításához? Tudom, ott volt Carlo mellett egy évig, az biztos sokat számít szerintem.

Plusz ugye Világ-és Európa-bajnok, BL-győztes, Aranylabdás, valaha volt egyik legjobb focista. Az se lesz hátrány. Tudja a dörgést, mert benne volt a lehető legmagasabb szinten.

Kerlon írta:Raúlt meg csak leültetném mellé sportigazgatónak. Guti meg pályaedző. Figo meg jöhet majd elnöknek. :mrgreen:
Roby Carlos és Becks meg néha beugrik Cének megmutatni, hogy kell szabadrúgást lőni. :mrgreen:

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2015. december 30., szerda 21:22

Raúlt meg csak leültetném mellé sportigazgatónak. Guti meg pályaedző. Figo meg jöhet majd elnöknek. :mrgreen:
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

petiamadridista
Kedvenc játékosaid: Ronaldo

HozzászólásSzerző: petiamadridista » 2015. december 30., szerda 21:20

Zidane tökéletes edzője lesz a Real Madridnak.
kérdés mikor.
De én is mellette vagyok.Olyan ember kéne mint ő.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2015. december 30., szerda 21:12

Anthony írta:Igen, csak kérdés a spanyol 3-ad osztályban 18-21 éves fiatalokkal dolgozni elég tapasztalat-e egy RM irányításához? Tudom, ott volt Carlo mellett egy évig, az biztos sokat számít szerintem.
Pepnek milyen tapasztalata volt? Egy ilyen klubnál nem feltétlenül az kell, hogy hatalmas taktikus legyen valaki. Csak kövessék a játékosok, tiszteljék, elfogadják, mint főnök. Ilyen játékosállománnyal ez már hatalmas siker.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Anthony
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: Anthony » 2015. december 30., szerda 21:09

Igen, csak kérdés a spanyol 3-ad osztályban 18-21 éves fiatalokkal dolgozni elég tapasztalat-e egy RM irányításához? Tudom, ott volt Carlo mellett egy évig, az biztos sokat számít szerintem.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. december 30., szerda 20:23

(biztos, hogy több csapat is kereste)
Monaco és még egy francia kész szerződést rakott le neki. Szóval igen. De eleinte a hírek szerint menni akart, de Pérez külön kérte, hogy maradjon, és itt tanuljon, és végül így döntött.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehe
Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.

HozzászólásSzerző: hehe » 2015. december 30., szerda 20:19

Zidanenak is már a második csapatát kellene fogyasztania, mint a kopasz spanyolnak, de azért nem véletlen, hogy nem tart még ott.
minden ember más, zidane kifejezetten maga kérte, hogy ne kelljen még nagycsapatot elvállalni, hogy tudjon tanulni kicsiben. (biztos, hogy több csapat is kereste)
biztos nem azért lett edző, mert nem volt épp más meló amúgy.
egyértelmű, hogy zidane-nak van kikövezve az út, kérdés, hogy mikor veszi át.
Kép
Kép
Kép

Matt009

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2015. december 30., szerda 20:12

Kerlon írta:Üdvözölték Benyót a helyiek

Amúgy vicc volt ma is, nem értem, hogy minek erőltetik. Perez elmehet a csába és nem azért, mert kinevezte, hanem azért, mert még ki sem rakta.
Fordítva gondolom. A kinevezése volt a kiábrándító hiba, mert lehetett rá számítani, hogy ez lesz. A menesztése már kétes értékű húzás lenne. Értelmes edzőt hozni ilyenkor nem lehet (most mondjuk egy Mourinho megdumálható lenne, de alapjáraton nem ez a helyzet, és Mourinhotól is isten mentsen meg minket), egy Lopez Caro-szerű edző pótléknak meg még kevesebb értelme lenne, mint Benitezzel végigtolni a szezont.

Amit meg hehe leírt, abban nagyon igaza van, én is hajlanék Zidane kinevezésére szigorúan a szezon végéig, de leginkább azért, mert veszítenivalónk nincs (és ezzel párhuzamosan Zidanenak sem lenne). 2016 nyarán tuti nem Zidanet ültetném le a padra Rafa helyére.
A Pep-es példa azért sántít, mert Pepnek van egy saját futballfilozófiája, amit ha törik, ha szakad keresztülvisz, és a sikerei a motiváción (és a jó csapatválasztáson kívül) annak köszönhető. Szerintem Zidanenak ez hiányzik, és ezért elég komoly kétségeim vannak azzal kapcsolatban, hogy képes lenne-e arra, hogy első csapatos edzőként komoly dolgot tegyen le az asztalra. Pep és Zidane lényegében kortársak, Zidanenak is már a második csapatát kellene fogyasztania, mint a kopasz spanyolnak, de azért nem véletlen, hogy nem tart még ott.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2015. december 30., szerda 18:01

Üdvözölték Benyót a helyiek

Amúgy vicc volt ma is, nem értem, hogy minek erőltetik. Perez elmehet a csába és nem azért, mert kinevezte, hanem azért, mert még ki sem rakta.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2015. december 30., szerda 15:59

Egyet értek Hehével. Veszíteni valónk nincs. Zidane-nak sincs. Max nem jön be, de őszintén, egy Zidane mindig találna magának csapatot. Ért a focihoz, ért a játékosokhoz, Hehénél jobban ezt nem lehet megfogalmazni, nem is próbálom meg. Más meg nagyon nincs.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. december 30., szerda 14:43

pluszegy
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehe
Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.

HozzászólásSzerző: hehe » 2015. december 30., szerda 14:41

Zidane meg még messze van ahhoz, hogy a Real Madridot, ahol olyan győzelmi kényszer van mint tán sehol máshol átvegye, szinte nulla rutinnal.
sztem ez hülyeség.
látott annyit a pályafutása során, hogy bőven legyen rutinja.
guardiola jó példa erre, messiék szarrá nyerették, azóta is csak az egycsapatos bundesligát húzta be, ami nem a legnagyobb dolog ugyebár.
azt akarom ezzel mondani, hogy a játékosanyag itt is megvan, csakúgy, mint guardiola idejében a barcánál.
a real madridhoz elsősorban nem edző kell, hanem pszichológus, vagy olyan ember, aki ért a játékosok nyelvén, mert csinálta, és sikeres volt.
ancelotti pl ilyen volt, zidane is ilyen. vagy az utolsó sztárokkal telepakolt és győztes madrid esetében delboszke. érdekes, hogy itt csak olyanok tudtak sikeresek lenni, akik korábban a pályán is letettek vmit.
nem véletlen, hogy murinnyó szavatossága végleg lejárt, erőszakkal nem lehet megbaszni egy csapatot és a játékosait, hogy teljesítsenek a mai világban, mert ezek a puhány emberek, akiket focistának nevezünk, inkább fogják a millióikat, a kecót, a sportautókat és lelépnek másik nagycsapathoz.

zidane-t perez is tiszteli és szereti, mindig jóban voltak, nagyon sokat köszönhetnek egymásnak.
épp ezért gondolom, hogy talán perez jobban szabad kezet engedne és "megengedné", hogy sportszakma legyen az első a csapatnál, nem pedig a marketing.
magyarul ha hamesz lassú vagy bél fos és nem hajlandó futni, akkor le lennének baszva a padra.
nem hiszem, hogy zidane-nak nagy falat lenne a real madrid, minden játékossal szemben magasabb rendű és feljebbvaló tud lenni az eredményei és tudása miatt, nem nézik majd szarba se, mint pl benitezt, akit már-már kezdek sajnálni, annyira komédia....

oda meg már be se megyek, hogy ha olyan szeme van, hogy varane-okat néz ki, illetve tudjuk, hogy milyen stílusú és felfogású játékot képviselt, akkor csak nyerhetünk vele.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hehe 2015. december 30., szerda 14:44-kor.
Kép
Kép
Kép

Vissza: