Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: nmate » 2013. július 12., péntek 5:05

Figyelj, hogy ponttal írd be a tizedesjegyet, én ha jól nézem számolja mindenütt.

Anyaka
Kedvenc játékosaid: Raul
Kedvenc csapatod: Hungary

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2013. július 12., péntek 2:47

Faust írta:Megbolondult a googledocs, nem számolja az átlagokat. Wtf.

Lehet bevett valami másik cellát is a képletbe. Egyébként egy kerekítés is beleférne még, mondjuk egy tizedesjegyig. Mert látom kettőnknél már beköszöntött a sátán a sok 6-ossal. :lol:

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2013. július 12., péntek 2:02

Megbolondult a googledocs, nem számolja az átlagokat. Wtf.

Jóarc vagyok és Santira még várok...

realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2013. július 12., péntek 1:39

A svindler

Ahhoz képest amit vártam egynek elment. Én is tartom, hogy a színészi teljesítmények szépen húzzák fölfele a filmet, viszont a hossza nekem sok volt, és az üresjárat is.
Megmondom őszintén, én a nő karakterét nem igazán értettem, hogy mit akar, mi a célja, de újranézni semmiképp nem fogom.
A drámai vonal egyébként jól lett eltalálva.

Nálam a film egy korrekt, közepes 6,5/10

francois
Kedvenc csapatod: FC Barcelona, Olympique de Marseille, FC Parma

HozzászólásSzerző: francois » 2013. július 11., csütörtök 23:50

a nyomozó

jó film, nem véletlenül ajánlottam anno odaát :D sőt, nem csak hogy jó film, de nekem egyedi is. most láttam asszem' harmadjára vagy negyedjére és attól függetlenül h tudtam mi lesz a csattanó ugyanúgy lekötött mint először. nekem rohadtul átjön malkáv búvalcseszett karaktere, lényegében az ő mélabús képére épül az egész film. a történet nem egy hű de nagy valami, de szerintem bőven kihozták belőle amit lehetett, sőt, így hogy tök komor meg egyedi az egész, sokkal jobb mintha csináltak volta egy sablon hangulattal rendelkező krimit. nekem a játékidővel sem volt semmi bajom, bár az eleje lehetett lecsíphettek volna nyugodtan egy 10 percet.
egyike a legjobb magyar filmeknek.

8.5/10
Kép
Kép
Kép

Milanito
Kedvenc játékosaid: Gera, Morientes
Kedvenc csapatod: Real Madrid és FTC

HozzászólásSzerző: Milanito » 2013. július 11., csütörtök 23:14

Sziasztok, meghoztam az INSOMNIAt.

Na, nekem az ellenkezőjét okozta. 6x aludtam el rajta. Az első skandináv film, ami nem köt le.
Unalmas, nincs szerethető karakter, de ezeket már leírták előttem.
Újat nem tudok írni a filmről, sajnálom, de ez nálam nem ér többet:
3/10nél.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2013. július 11., csütörtök 22:52

A svindler

Nehezen indult be és majdnem be is aludtam rajta, de miután megismerte a lányt gondoltam, hogy ő fogja meghozni a változást, bár nem ilyen kimenetellel. Ami viszont fura, hogy a végén még nem tűnt fel Charlie. Amúgy egy-két helyen eléggé ellaposodott, de szerencsére a film vége jó volt és így azért feledteti a nehézkes kezdést.
7/10
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2013. július 11., csütörtök 20:44

Sierra írta:Én sem hallottam, viszont szintén örülök, hogy van végre egy magyar film is. Ha jól emlékszem eddig két magyar film volt a klub történetében.
3, ott volt az Immigrants c. remekmű :lol: :lol:

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2013. július 11., csütörtök 20:40

Santi írta:Ma én is jövök az első körös filmmel, eddigis csak azért csúszok vele, mert semmi nem motivált, hogy megnézzem (most motivál a szűk határidő :mrgreen: ), kedvem meg csak akkor volt, amikor épp más fontosabb dolgom is volt, bezzeg amikor volt egy kis szabadidőm, akkor meg filmezni nem akartam, inkább pihentem. Az utóbbi időben nem is filmeztem egyáltalán, csak valamelyik Batmant néztem, de azt is csak félig. :/

De nem szeretek így muszájból filmezni, mert az sokszor kihatással van a filmélményre is, dehát a filmklub ezzel is jár.
Only one question: akkor miért jelentkeztél erre a körre? :mrgreen:
nmate írta:Magyar film jó választás, életemben nem hallottam róla.
Én sem hallottam, viszont szintén örülök, hogy van végre egy magyar film is. Ha jól emlékszem eddig két magyar film volt a klub történetében. :D

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2013. július 11., csütörtök 20:31

A nyomozó

Engem is érint a kór sajnos, láttam :)

Április közepén láttam, szóval most nem nézem újra, ha nem jelent gondot.

Végletekig jól kidolgozott film. Ereje a sötét humor, egyfajta magyar Sírhant művekként funkcionál. Magyar filmek között előkelő helyen van szerintem, nemzetközi szinten is megállná a helyét.

Bírtam nagyon, hogy figyeltek a részletekre, a párbeszédekre, a karakter kidolgozására, a mozis jelenetre, a tv-ben szereplő dolgokra, valamint az angol szövegekre.

Pontszám: az eb-n hetest adtam rá, 7,5-re felmegy, a kör végéig újranézem, lehet még jobban fölétornászom :)
"And my heart will leave you never."

francois

HozzászólásSzerző: francois » 2013. július 11., csütörtök 19:34

lordgabi írta:Én is majdnem így jártam, amikor a Könyörtelenek c. filmet néztem ki ajánlani valónak, de szerencsére felvilágosított elõtte Faust, hogy már volt a túloldalt, mivel sosem látogatom az oldalt, nem tudhattam.

Amúgy nem láttam/nem hallottam róla eddig, így nekem jó.
persze, persze nem lebaszásból írtam, hisz honnan is tudhattad volna. csak megemlítettem h ehhez azért elég nagy mák kell, hogy kikaptuk ua. a filmet :D

sok jóra ne számíts, amennyire megismertem az itteni nép filmes ízlését egy stabil 6-os lesz. odaáát nekem is annyi volt kb :D
Kép
Kép
Kép

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2013. július 11., csütörtök 19:21

Én is majdnem így jártam, amikor a Könyörtelenek c. filmet néztem ki ajánlani valónak, de szerencsére felvilágosított elõtte Faust, hogy már volt a túloldalt, mivel sosem látogatom az oldalt, nem tudhattam.

Amúgy nem láttam/nem hallottam róla eddig, így nekem jó.
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

Anyaka
Kedvenc játékosaid: Raul
Kedvenc csapatod: Hungary

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2013. július 11., csütörtök 18:40

Csatlakozom Faust-hoz. Én is láttam, és értékelésben is hasonlót adnék.

A nyomozó

6/10

A film maga műfajában jó, főleg, hogy magyar, de én az első perctől az utolsóig azt vártam, hogy lesz e valami érzelem Malkáv arcán. Egy kihasználatlan kártya maradt a rendező zsebében, kár. Némi humor, azért elfért volna, bár kétségtelen, hogy így is volt pár, komikusabb jelenet, amit a főszereplőnk magához hűen fapofával élt át. Malkáv Tiborunk nem ment át semmilyen jellemfejlődésen, pedig történt vele pár dolog.

Egyenlőre röviden ennyi. Még talán megpróbálom feleleveníti az emlékeimet. Most film nélkül maradtam. :( Na sebaj, majd a Lone Ranger, meg a Pacific Rim talán leköt a hétvégén.

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2013. július 11., csütörtök 18:37

Istenem, pedig tökéletesnek tűnt, legközelebb majd csekkolom akkor a szomszédot is. :( :lol:
Mekkora fail. :lol:

Na mindegy, megyek átolvasok pár értékelést, hogy tudjam, mire számítsak. :lol:

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2013. július 11., csütörtök 18:36

Jó, de szerencsére nem sokan fórumoznak odaát :lol: Magyar film jó választás, életemben nem hallottam róla.

francois

HozzászólásSzerző: francois » 2013. július 11., csütörtök 18:34

ez az ajánlás olyan szempontból marha nagy baklövés, hogy odáát én is ezt ajánlottam nem olyan rég, uhogy biztos lesz egy pár ember aki látta már... :lol:

azért mekkora mák kell már ahhoz h kiválasztottad a világ 4324799834932 filmje közül pont azt amit én is :lol:
Kép
Kép
Kép

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2013. július 11., csütörtök 18:05

Szerencsére már láttam. :mrgreen:

A nyomozó

Magyar viszonylatban, pláne az elmúlt évek termését tekintve szerintem kifejezetten korrekt film. Elég jó hangulattal rendelkezik, és van benne pár vizuálisan igencsak megfogó részlet. Külön érdekesség, hogy a Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!gyilkosság, és még pár jelenet egy gyerekkorom óta nagy cimborám lakhelyén történik. :)

Az egyetlen dolog, amivel Malkáv nőjén kívül bajom volt, az a tempó. Eléggé elnyújtott az egész, ami kölcsönöz a filmnek egy kissé melankólikus, "reménytelen" atmoszférát, amihez a főszereplő karaktere csak még jobban hozzájárul. Azonosulni nem nagyon lehet vele (ahogy ő is képtelen azonosulni az őt körülvevő világgal), ami eléggé megnehezíti a film átélését, konkrétan engem egy percig sem érdekelt, hogy most lebukik-e, vagy sem, ami egy ilyesfajta kriminél nem mondható pozitív dolognak. A végkifejletet kicsit bullshitnek éreztem, megmondom őszintén. Anger pedig...hát nem tudom. Szinkronszínésznek sokkal jobb.

Szóval azontúl, hogy tényleg egy korrekt film szerintem, felemásak az érzéseim. Azontúl, hogy nem szórakoztam rosszul, a film semmi pluszt nem adott, de legalább a "kötelezőt" hozta.

6/10

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2013. július 11., csütörtök 18:03

Azta, milyen pontos vagyok, csak pár percet kések. :mrgreen:
Szóval azért lesz érdekes és egyben ironikus az ajánlásom, mert pár napja néztem újra a filmet, és egy kicsit hasonlít Isti filmjére, amit pár napja eléggé sikerült lehúznom, viszont nekem ez akkor is jobban tetszett, meg azért csak egy kicsit hasonlít, stílusában, de amúgy különbözik. :mrgreen:

Szóval:

A nyomozó
The investigator

Nagyon szépen megkérek mindenkit, hogy véletlenül se kattintsatok magyar oldalra a filmmel kapcsolatban. Mindenféle port.hu-s, kritikustömeges, bármilyen leírást mellőzzetek, mert egy kikúrt nagy spoiler az egész!

Én legalábbis első nézéskor elkövettem azt a hibát, hogy elolvastam őket, és bár az érdeklődést felkeltette, gyakorlatilag lelőtte a film egyik legnagyobb poénját. Legalábbis remélem hogy csak ezért nem volt olyan sokkoló, de majd hamarosan kiderül a vélemények alapján. :) Szóval egy magyar - svéd - ír co-produkcióról van szó Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!és lesz is erre a co-produkcióra egy zseniálisan gúnyos mondat a filmben. :lol: de főként én magyarnak nevezném egyébként, a színészek mind, a rendező is magyar... na mindegy. Talán a krimi műfaj illik rá leginkább.

Szóval a történetünk szerint Malkáv Tibor (Anger Zsolt) egy magának való kórboncnok, aki egyetlen emberi kapcsolatát a haldokló anyjával tartja, aztán kap egy lehetőséget hogy megmentse őt, többet nem is érdemes erről mondani, nézzétek meg szépen. :mrgreen:

Lehet hogy rossz az időzítésem, de már egy ideje eldöntöttem, hogy ezt fogom ajánlani, úgyhogy nem zavart a korábbi hasonló stílus sem, remélem nem haragszotok meg érte. :D

---

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Nem is tudom mi mást mondhatnék még, a színészek közül Anger kiemelkedően hozza az életunt formát, a többiek meg elhanyagolhatóak gyakorlatilag. Kicsit gagyinak hathat az, mikor a fejében "lejátssza", megbeszéli magával az eseményeket, de szerintem zseniális volt, főleg a végén az a bírósági tárgyalás, amiből kihozza, hogy a feleség a 'megrendelő' :D

Szóval nekem tetszett második megnézésre is a film, bár kétségtelen, hogy valamivel unalmasabb volt, főleg hogy már a fordulat abszolút nem volt számomra meglepő. De azért így is jó szórakozás volt.

Na ennyi mára, nézzétek. :mrgreen:

Ja, és nálam ez egy

7 / 10

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio

HozzászólásSzerző: realfan » 2013. július 11., csütörtök 15:22

lordgabi írta:Pontszám? :)
ó bakker tudtam,hogy valamit elfelejtettem :'(

A svindler

8/10

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2013. július 11., csütörtök 14:05

Ma én is jövök az első körös filmmel, eddigis csak azért csúszok vele, mert semmi nem motivált, hogy megnézzem (most motivál a szűk határidő :mrgreen: ), kedvem meg csak akkor volt, amikor épp más fontosabb dolgom is volt, bezzeg amikor volt egy kis szabadidőm, akkor meg filmezni nem akartam, inkább pihentem. Az utóbbi időben nem is filmeztem egyáltalán, csak valamelyik Batmant néztem, de azt is csak félig. :/

De nem szeretek így muszájból filmezni, mert az sokszor kihatással van a filmélményre is, dehát a filmklub ezzel is jár.

Vissza: