dannen írta:bocsánat, hogy itt megszakítom a magas röptű gondolatokat, de van itt valaki aki gyakorlatban is dartsozik? most vettem egy táblát pár nyíllal és bármilyen hasznos tanácsot szívesen várok, azon kívül, hogy gyakoroljak sokat gondolom a nyíl fogását/dobás technikáját magadnak kell kitapasztalni, mert mindenkinek más kényelmes, más válik be, de ha van valami amire nagyon oda kell figyelni akkor szívesen olvasom. például arra válaszolhatna valaki, hogy van-e olyan dobástechnika amikor a nyíl "nyakát" megpörgeted dobás közben a hüvelyk és a mutató ujjaddal, mert ezt is próbálgattam most és az sem volt rossz. amúgy meg úgy dobok, hogy simán 3 ujjal fogom a nyilat és kb. mikor derékszögben van az alkarom és a felkarom akkor engedem el a nyilat, az alkarom persze megy tovább dobás után is, amolyan taylorosan szóval bármilyen okoskodást szívesen hallgatok
a neten nagyon sok videó van, hogy a profik, hogy dobnak (pl.
ando,
lewis), de lényegében neked kell kitapasztalnod, mi a kényelmes. láthattad a VB-n is, hogy ahány ember, annyi technika.
meg kell találnod, hogy a dobóvonalon hova állsz, a legtöbben kicsit a dobókezükkel ellentétes irányban állnak, hogy így a kezük a táblával pont szemben legyen (de pl. bunting teljesen jobbra, gilding teljesen balra áll ki).
külsővel állsz oda, bedőlve, hogy minél közelebb legyél a táblához, vagy lábfejjel (mint pl. anderson), hogy a tested szemben legyen a táblával.
az, hogy a nyíl fogása hogyan a legkényelmesebb, ahhoz kell a legtöbb kipróbálás. ha van a közeledben darts klub, egyszer nézz be és próbálj meg minél több stílusú nyíllal dobni. mindegyiknek más az aerodinamikája, a súlyeloszlása, a rece a testen, ami befolyásolja a fogást.
végszó, tényleg ki kell tapasztalni, vegyél több nyílkészletet ha megteheted és kombináld össze a testeket a szárakkal és a tollakkal. én a nyílon amivel dobok, ami egy winmaus test harrows-os szárral és Lewis-os tollal
, ha lecserélem a tollat már teljesen máshogy száll és áll bele a táblába.