CS0ki írta:Ezzel csak az a baj, hogy kivásárlási ára volt az emberünknek ami 30 milla volt + az adók. Se Bale se Suarez nem rendelkezik kivásárlási árral, mert akkor megnyugtatlak, hogy már Bale is régen itt vigyorogna Real mezben...
Bocs, de te tudod mi az a kivásárlási ár? Azt nem kötelező ám kifizetni, ahogy nem kötelező a az eladónak sem csak annyiért elengednie. Isconak 35 millió volt az ára, mégis eladták 27+3-ért.
Ha már ennyire Iscot hozod fel. Ugye Neki 1(!) évvel ezelőtt volt egy szerződéshosszabbítása, ahol a ~20-25 milliót megemelték 35-re. Ezt épp ésszel nem írja alá senki, valószínűleg az történt, hogy megígérték Neki, hogy jövőre távozhat.
Másrészről, a Málagának -tudom, hogy tudod, de ennyi Iscozás után csak azért is leírom megint- igen komoly pénzügyi gondja vannak. A valószínűleg pénzügyi mentőövként áhított EL indulás sem engedett, sőt még büntetést is fizetniük kell. Gyorsan szükségük volt a pénzre.
Végül pedig Isco megmondta a vezetőségnek, hogy csak a Real Madrid, nem a City. Így nem volt sok választása a Málagának. Nyilatkoztak olyat, hogy nem kötelező Őt eladniuk, de az már kb csak arra volt jó, hogy +3 milliós opciót beleírják. Ezért volt az, hogy Isco nem a kivásárlási áráért jött.
A kivásárlási záradék a játékos érdeke, azért van, hogy ha a játékos váltani szeretne, de a klubja nem engedné el, ez egy módja a váltásnak. Csak ilyenkor sosem a játékos, hanem mindig a vevő klub szokta kifizetni. Az "eladó" persze az az érdeke, hogy ez az ár minél több legyen, mert ez korlátozza őt. Ronaldo és Kaká esetében az "anti sejk záradék" csak gesztusként került bele. Nem emlékszem, hogy milyen elrugaszkodott összeg van benne, de azt minden bizonnyal nem CR meg Kaká erőltette bele, hanem a klub íratta bele a szerződésbe, ezzel sugalmazva a játékosok és a későbbi próbálkozók felé, hogy milyen fontosak Ők a Real számára. (Nem CS0kinak: Igen, az aláíráskor még Kaká is az volt.)
CS0ki írta:Még a PSG sincs olyan helyzetben, hogy egy 40-45 millióért vett, valószínűleg nem keveset kereső játékost jegeljen a szezon elején, pláne amikor ez a játékos a csapata egyik meghatározó játékosa volt tavasszal Ancelotti alatt. Utána meg a nem megfelelő alapozás miatt meg tavasszal nem lesz elég a teherbírása.
Egyrészt a PSG olyan helyzetben van, hogy megteheti, másrészt nincs olyan játékos, aki viszont megtenné azt, hogy olyan szinten sztrájkoljon. Más az, hogy az előszezonban jár a szája, meg nem jelenik meg az edzésen, és megint más az, hogy szezon közben valaki nem csinál semmit. Arról nem is beszélve, hogy csodálkoznék, ha kéne a madridba vagy bármelyik top csapatba olyan játékos, aki ennyire nem lenne profi.
Szerintem a PSG sem teheti meg, hogy egyik alapemberét jegelje. Ez nem pénz kérdése.
Én sem mondtam, hogy csak üljön a babérjain. Akiket példának hoztam (Ribéry és Modric ugye), Ők mind a ketten nyáron és az előszezonban sztrájkoltak, és jártak be folyton az elnök nyakára. Én azt írtam, hogy a szezon elején nem tehetik meg, hogy nélkülözik. Ez úgy jön össze (az én elméletem szerint), hogy az előszezon kimarad a játékosnál, így az alapozás is, ezt utólag kell pótolni, és valószínűleg a klub is megbüntetné (pad vagy lelátó) még pár meccsig. Azt egy játékos sem teheti meg, hogy teljesen megtagadja az edzést, mert az súlyos szerződés szegés.
CS0ki írta:Ki mondta, hogy Ancelottival kötötték? (Vagy erről szólt a hír? Most nem tudom.) Azt a 4-4,5 milliót nem Ő fizette ki a PSG-nek.
Az volt a hír...
Akkor bocs! Nekem csak annyi rémlett, hogy Ancelottinál kötötték. Akkor a hírforrás hülyén fogalmaz. Ha van is ilyen kitétel a szerződésben, az nem Ancelottiéban, hanem a Real és a PSG között köttetettben van benne.
CS0ki írta:Nekem nem kell elmondani, hogy mennyire befektetés egy játékos.
...
Így vagyok ezzel a gyerekkel én is. Nem ér meg 38 milliót az, hogy x% az esélye annak, hogy nagyon nagy játékos lesz. Ettől még persze válhat azzá...De nyilván a madridi vezetők máshopgy gondolkodnak erről, az ő fejükben úgy jött ki, hogy megéri a kockázat.
Igen, azt sejtettem. Gazdasági dolgokban jobban képben vagy mint én informatikusként.
De ne felejtsd el a piacot! Bár egyikünk sem játékosmegfigyelő (ugye nehéz eldönteni, hogy a Realnak van-e egyáltalán
), én meg amúgy sem követek más csapatokat, de azt ne felejtsük el, hogy mi Illaramendi posztja. Nem csak középpályás. Ő -ha jól tudom- mélységi irányító. Ezért lássuk be, hiába van itt Kondogbia, Vidal stb., és hiába nem játszatnád / játszatnátok sokan (olyan fórumozók is, akiknek tudok adni a véleményére, hadd ne soroljam) ilyen posztú játékost, Ancelotti úgy fest tervez ezzel a poszttal, és ilyen játékos nincs sok. Pláne olyan, aki megüt egy bizonyos szintet ÉS eladó (Verratti ugye). Így viszont kell valaki Alonso helyett, amíg felépül/mögé/majd utódjának. És ez fontos poszt. Alonsonak is majdnem 1 évébe került, amíg összeszokott a társakkal, pedig Ő már nem kevés tapasztalattal jött. Így az idő is sürgetett minket (gondolom csak 1 év van az építkezésre). Tehát elég szűk ezen a poszton a piac.
Eredetileg mondjuk olcsóbban jött volna, csak ugye a baszk szurkolók haragját nem merte kivívni az elnökük. Bár ez nem érv, csak körülmény.
CS0ki írta:milyen érdekes, hogy mikor Mourinho igazolt Coentraot, Khedirát, Sahint, di Maríát, csak pár hozzászólás volt, hogy talán egy picit drága, de utána jött a csomó hozzászólás, hogy "de majd meglátjátok!", "in Mourinho we trust!" és társai.
Olvasd vissza a hozzászólásaimat Conetrao vagy DM esetén.
Coentraot szerintem mindenki sokalta egyébként.... Sahin meg kifejezetten olcsó volt, ahogy Khedira is ért akkor annyit.
Ezt nem Neked írtam, csak általánosságban a fórum akkori és mostani hangulatára, annak kontrasztjára. És én is azt írtam, hogy drágállták (a "picit sok" rész erre volt), de jött utána, hogy "in Mourinho we trust!". Ezt most nem igen olvasni. (Persze nem Mourinhora gondolok, és tudom, hogy sokan nem látják itt szívesen Ancelottit.)
Khedira mondjuk kilóg a sorból, ez igaz. De azt ne felejtsük el, hogy Sahinnál választhattunk, hogy Ő vagy Vidal. Mi a sérült Sahint választottuk, és ekkor jöttek a hozzászólások, hogy "de majd meglátjuk, hogy..." És hasonló árban voltak. Meg ugye mind Sahin, mind Özil és Khedira is már csak 1 évig tartó szerződéssel bírtak emlékeim szerint.
Coentraonál meg sokan bizonygatták (elhiszem Neked, hogy Te nem), hogy több poszton is bevethető, és Mourinho majd itt meg ott játszatja majd, és így olcsó lesz, mert 2-3 posztra jött. Illaramendi egy posztra jött, de hiányposztra. És -én nem láttam, de- Ancelotti és Zidane látnak benne valamit. (Csak aztán nehogy Ancelotti is úgy járjon, mint Mourinho. Mikor idejött ugye nem ismertem, akkor még én is bíztam benne. De utána...
Bár gondolom ez a legkevésbé sem érdekelné, hogy én mit gondolok róla.
)