Kosárlabda (NBA, Euroliga stb.)

Forma-1, kézilabda, kosárlabda, motorsportok, Olimpia és minden más.
sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

Re: Kosárlabda (NBA, Euroliga stb.)

HozzászólásSzerző: sebydani » 2016. február 7., vasárnap 18:47

ziro4vr írta:El kell kezdenem nba-t nézni megint, végre egy nem focis topik, ahol lehet szakmázni és választ is kapsz. nem lehet nehéz, Máté komám is elvan itt a nagyágyúk között. :mrgreen: :mrgreen:
Szar is mikor senkit nem érdekel a kézilabda, mi? :mrgreen:
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2016. február 7., vasárnap 18:44

El kell kezdenem nba-t nézni megint, végre egy nem focis topik, ahol lehet szakmázni és választ is kapsz. nem lehet nehéz, Máté komám is elvan itt a nagyágyúk között. :mrgreen: :mrgreen:
Nem illik.

Zsombor

HozzászólásSzerző: Zsombor » 2016. február 7., vasárnap 18:41

Ez a Draymondos komment meg kurva nagy öngól annak tudatában, hogy az ember a liga egyik legjobb védője, Curry után a GSW legjobbja, ráadásul úgy állítod mind ezt, hogy Westbrook a liga legnagyobb stapaddere. :lol:

Zsombor

HozzászólásSzerző: Zsombor » 2016. február 7., vasárnap 18:39

Sejtettem, hogy Westbrookos gondolatmeneted nem tudod majd védeni, de legalább reagáltál rá. :lol:

De hidd már el, hogy beszélhetsz ilyen dolgokról, hogy félbetörték volna meg faszom tudja, de az ember az NBA történetének a legjobb dobója, semmit nem kezdhetsz vele. Fizikálisabb játék volt akkoriban, de még egy Muggsy is képes volt megragadni a ligában.
Meg összehasonlítani különböző korszakokat teljesen értelmetlen. Akkor még a tripla vonal is közelebb volt, teljesen más felfogással nyomták, a centerek fénykora volt. Gondolj már bele. Más pace-szel ment a játék, most a spacingről szól minden, mindenki tud triplát dobni. A mai játék szülő atyja gyakorlatilag d'Antoni volt a 7 seconds or less felfogásával, mikor Marion is tudott triplát dobni, lement négyesbe, de sokszor kinn állt a sarokban és Nash mellett kettes-hármas poszton spot-up shooterek voltak. Erre fejlődött a liga, teljesen egyértelmű. Már egy 09-es Lakers is a triangle-lel bucira lenne verve szerintem.
Ugyanúgy marhaság összehasonlítani mondjuk a Chamberlain féle korszakot Jordanékkel. Semmi értelme.
Értem én, hogy te MJ-n nőttél fel, meg az volt az etalon, de egyszerűen hiába mondod, hogy akkor mi volt, meg ha Jordan itt lenne mit csinálna, nem lesz ilyen, így felesleges erről beszélni. Mintha azt mondanám, hogy ha itt lenne nálunk egy csúcs Makelele agyonvernénk a világot. Nettó marhaság.

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2016. február 7., vasárnap 18:39

Zsombi, a két játékos freeflow offenséről írnál esetleg kicsit nekem? Vagy hogy melyik a nagyobb mvp contender szerinted. :Đ :mrgreen: (mégmindigcsakirigyvagyok)
Nem illik.

hehe
Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.

HozzászólásSzerző: hehe » 2016. február 7., vasárnap 18:30

hogy a stat lófasz, a legjobban egy draymond green esete mutatja.
Kép
Kép
Kép

hehe

HozzászólásSzerző: hehe » 2016. február 7., vasárnap 18:24

Bár gondolom ezt a kommentemet is pár szóval elintézed majd, hogy a statisztika az lófasz, a te szemed a lényeg.
én akartam leírni, de köszi hogy megtetted helyettem. :mrgreen:
Ez a Curry meg a bírói segítség is elég vicces úgy, hogy az ember történelmi szezont fut támadó oldalon és lehetetlen megfogni.
nem azt írtam, hogy bírói segítség , ne forgasd ki a szavaimat.

pont hogy lehetetlen megfogni (ami sztem eleve baromság, mert akkor ő lenne a valaha volt legjobb, ami meg baromság), ez mutatja, hogy milyen kibaszott gyenge a liga és milyen mértékben elbaszottak a szabályok.
Kép
Kép
Kép

Zsombor

HozzászólásSzerző: Zsombor » 2016. február 7., vasárnap 18:17

De hehe, te miről beszélsz amúgy? Rosenak nincs értelmes jumpere. Fadeaway szerű szar, nem véletlen, hogy használhatatlan már az ember. Néha ha nem fáj a térde kicsúszik egy-egy jobb este, amikor be tud törni, de nem tud dobni, látjuk is milyen eredménnyel játszik, arról beszélve, hogy ő sose volt jó playmaker, ezért már nem hogy a Bullsban, de bajnokesélyes csapatban sincs helye úgy, hogy ő az első vagy második opció.

Westbrookba meg szerelmes vagy, nem tudsz objektíven ránézni, Durant kategóriákkal jobban dob, MVP is volt, 4-szeres gólkirály, méretéhez képest baromi jól passzol és szervezi a játékot.
Clutchban jobban dob és több pontot
De a minap jött ki egy adat, hogy rookie éve óta az NBA-ben pl bevert 7 game winner triplát. A második helyezett 3-nál járt.
Érdemes ránézni az advanced statokra: TS%, ami megmutatja súlyozva, hogy ki hogyan dobja a ketteseket, triplákat és büntetőket: 8!!!! % különbség a javára, ami rengeteg, de idén fejlődött Westbrook és még így is hatalmas a szakadék.
Defrtg-ben Westbrook jobb 103 illetve 101. Ami ugye azt jelenti, hogy ha a pályán vannak, 100 védekezés alatt kapnak 103 illetve 101 pontot.
Ránézve az offrtg-re 123 vs 105 KD-nek. Ez egészen elmebeteg.
Ezt még így lehetne folytatni, bár nem tudom de mivel indokoltad, hogy Westbrook jobb, mert olyan dolgokat hajtogattál, amiben rajtad kívül szerintem senki nem hisz a világon. Vagyis az NBA-ben biztos, hogy nem. Csak talán Westbrookot is el lehet adni a pörgésével, mint ahogy Kobe-nál is rengeteg emberben az maradt meg, hogy micsoda kosarakat dobott, az ordas nagy faszságaira meg rá sem néznek.
Bár gondolom ezt a kommentemet is pár szóval elintézed majd, hogy a statisztika az lófasz, a te szemed a lényeg.

Ez a Curry meg a bírói segítség is elég vicces úgy, hogy az ember történelmi szezont fut támadó oldalon és lehetetlen megfogni.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2016. február 7., vasárnap 16:02

Hát Russel:
10-16 között 0.398; 16+ 0.400; 3pt 0.287
Dobásainak 50%-a innen jön. Ilyen magassággal, meg erővel lehetne jobb.
Rose 16+ 0.316 és 0.247 a tripla. Odáig nincs különösebb baj, csak már nem tud úgy betörni ugye. Minden sportban kellenek ezek a változások, ha csúcson akarsz maradni.
Összehasonlításként: CP3 pl. 0.518 16+

Persze lehet nincs igazam ebben, de megnézek egy Kobe-t, MJ-t vagy fociból Cé-t, mind-mind átalakította a játékát ilyen tekintetben.

hehe

HozzászólásSzerző: hehe » 2016. február 7., vasárnap 15:51

rose és westbrook is teljesen fasza kintről.
vagy te a kintet azt a triplára érted?
mennyit láttad westbrookot az elmúlt kb 3 évben?

mindenesetre nekem körivel eddig nem volt bajom, de egyre inkább a bíróknak is köszönhetően csak jobban és jobban várom, hogy egy charles oakley reinkarnáció odabassza vmi meccsen úgy igazánkeményen.

azért az vicc, hogy egy kosárlabda nevű sportágban nem lehet hozzá se érni az ellenfélhez.
hátezmiafaszom.
Kép
Kép
Kép

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2016. február 7., vasárnap 15:47

Hát Westbrooknak bőven fejlődnie kell még kintről, azért az a sebesség/erő az egy mulandó képesség. Lásd Rose, ha megtanult volna dobni, a sérülések ellenére is teljesen jó játékos lenne még.
Egyébként sokkal jobban csípem Westyt én, még talán őt is választanám KD felett, de fejlődnie kéne több dologban.

hehe

HozzászólásSzerző: hehe » 2016. február 7., vasárnap 15:07

nem nagyon indokoltad meg hogy miért jobb durant, de szép próbálkozás volt.
Kép
Kép
Kép

Zsombor

HozzászólásSzerző: Zsombor » 2016. február 7., vasárnap 14:26

hehe írta:
Durant meg simán jobb, mint Westbrook. Nagyon csípem Westyt, de szerintem a ligában nincs nagyon olyan GM/edző, aki előbb vinné el a kicsit mint KD-t.
ezt cáfolom, overall package-ben, helyzetkialakításban, playmakingben, attacking mindsetben, védekezésben, mindenben jobb.
durantnek finomabb a keze, de kb ennyivel van beljebb.
Arról nem beszélve hogy Nyíregyházáról emeli rá a pull-up J-ket.
nem kell hozzá nagy ész, pusztán pl annyi, amit ma westbrook csinált, hogy nem a pick alá mozog, hanem áttöri magát fölül. ja hogy ahhoz dolgozni kéne, nem pedig kislányként pihenni, mint kb mindenki más a ligában.

btw azért az a leonard nem egy nagy extra.
De hiába cáfolod, ha nincs igazad. :mrgreen: Mentalitásban jobb Westbrook, ebből következik, hogy az 1-1 elleni védekezésben is jobb, de pl labda nélkül ő is sokszor benézi a dolgokat. Másban biztos, hogy nem jobb. Statpadder játékos Westbrook, fejben fejlődik évről évre minimálisan, de az is kevés. Durant meg sokkal jobb kláccsban is. Kevés ő azért, nem véletlen, hogy tavaly, egyedül rájátszásba se tudta vinni a csapatot.
Kobe egy hasonló állományt szépen betolt 2006-ban a PO-ba aztán ott majdnem kicsapták prime Nashéket.

Ez a Leonard nem extra meg nagyon durva kijelentés. Eszméletlenül jól dob(50 mezőnyből, 47 tripla, 87 büntető, ~62 ts), emellett meg magasan a liga legjobb védője. Volt valami statisztika, hogy Jamest, Georgeot, Melot meg Durantet is harcminvalahány százalékon tartotta mezőnyből. Egyedül Butler dobott ellen 50-nel. Finals MVP és még mindig csak 24 éves.

hehe

HozzászólásSzerző: hehe » 2016. február 7., vasárnap 13:55

Durant meg simán jobb, mint Westbrook. Nagyon csípem Westyt, de szerintem a ligában nincs nagyon olyan GM/edző, aki előbb vinné el a kicsit mint KD-t.
ezt cáfolom, overall package-ben, helyzetkialakításban, playmakingben, attacking mindsetben, védekezésben, mindenben jobb.
durantnek finomabb a keze, de kb ennyivel van beljebb.
Arról nem beszélve hogy Nyíregyházáról emeli rá a pull-up J-ket.
nem kell hozzá nagy ész, pusztán pl annyi, amit ma westbrook csinált, hogy nem a pick alá mozog, hanem áttöri magát fölül. ja hogy ahhoz dolgozni kéne, nem pedig kislányként pihenni, mint kb mindenki más a ligában.

btw azért az a leonard nem egy nagy extra.
Kép
Kép
Kép

Zsombor

HozzászólásSzerző: Zsombor » 2016. február 7., vasárnap 13:37

Mondjuk hatalmas nagy szánalom lesz, ha eltörlik ezt a büntetőzős témát pár gyökér miatt, akik évi 10+ millió mellett nem tudnak megtanulni dobni a vonalról. Vicc.

Hehe. Az egy dolog, hogy keményebb volt 20 éve a játék. De felesleges azt mondani, hogy MJ mit csinálna idén, semmi értelme. Teljesen átalakult az egész NBA. Most minden a spacingről szól, az a 4-es, aki nem tud triplát dobni, jóformán el is van veszve, arról nem is beszélve, hogy vannak centerek akik már szintén ráemelik a hármast ha úgy adódik. Megváltozott a játék képe, felesleges összehasonlítani. Btw Curryt kb lehetetlen megfogni. Ráraknád prime Paytont, talán, de hát emberünk egy brutális paraméterekkel rendelkező Leonardot is úgy hintába ültetett múltkor, hogy csak lesett. Arról nem beszélve hogy Nyíregyházáról emeli rá a pull-up J-ket.

Durant meg simán jobb, mint Westbrook. Nagyon csípem Westyt, de szerintem a ligában nincs nagyon olyan GM/edző, aki előbb vinné el a kicsit mint KD-t. RW legjobb szezonját futja jelenleg és az a durva, hogy pl TS%ban így is 8-cal elmarad Duranttől. Imádnám, ha jönne a Lakersbe, de ha játékost kell választanom, hogy kire építek egy csapatot, egyértelműen előbb vinném KD-t.
Amúgy meg Curry és Leonard. :D

Triplaversenyt meg Redick komám behúzza.

PEEtör

HozzászólásSzerző: PEEtör » 2016. február 7., vasárnap 13:32

nmate írta: Amúgy ez a 3pt contest ez mi? :lol:

Bosh meg Harden a 35 százalékukkal...
Ja, nemhogy ott lenne James helyettük... :cens: :vivo:

:mrgreen:

A GSW meccset nézegettem egy kicsit, és amikor kb a második sor játszott, azon gondolkoztam, hogy ezt a sort egy ligaalja csapatnál akár még kezdőnek is elfogadnák, szemben pl a Cavset hozom fel megint, ahol még a kezdők közül sem ülhetnének le padra máshol, kis (nagy) túlzással.
Suarez nagyon képzett,és a vérében van a kapu támadása,olyan akit ha megkötözöl,és elé tolsz egy kaput, akkor elkezd habzani a szája,és ha elvágod a kötelet akkor orra bukik,mert menne mint az állat a kapura. - R.M.C.F.

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2016. február 7., vasárnap 10:52

hehe írta:most meg már olyan szabályt is akarnak, hogy a 4 darab balfaszt kimentsék, aki nem tud büntetőt dobni.
4 játékos miatt bazzeg. a nagyorrú CEO jó nagy hülyeségre készül, a pénz mindenek felett megint.
Mondjuk én annak örülök kicsit, volt amikor felkeltem egy Clippers - Houston meccs miatt és a több mint 4 órás büntetődobálást inkább kösz nem néztem végig.
Persze, az is szégyen hogy nem tudnak értelmesen dobni, ezzel is egyetértek.

Amúgy ez a 3pt contest ez mi? :lol:
Stephen Curry, Golden State Warriors
James Harden, Houston Rockets
Klay Thompson, Golden State Warriors
Khris Middleton, Milwaukee Bucks
Kyle Lowry, Toronto Raptors
JJ Redick, Los Angeles Clippers
Chris Bosh, Miami Heat
Devin Booker, Phoenix Suns

Bosh meg Harden a 35 százalékukkal...

hehe

HozzászólásSzerző: hehe » 2016. február 7., vasárnap 10:10

Curryre meg azért ha jól láttam fújtak jó szívű kis +1-eket is.
:lol: :lol:
hát ja, nevetséges az egész, szó szerint nem lehet hozzáérni senkihez, innentől kezdve az ilyen bébipopsi felépítésű kisgyerekek dominálnak.
nem csoda, hogy a nemzetközi játékosok így be tudtak épülni az élvonalba, ez is mutatja, hogy mennyire lejjebb van a szint. pl egy porzingist a 100 kilójával kb. a 3. meccsén törték volna derékba korábban.
nem tetszik nekem ez az irány, na.
ha ilyen körülmények közt jön egy mj, akkor menne a tripladupla szezonátlag a 45 ponttal, teljesen esélytelen megállítani.
most meg már olyan szabályt is akarnak, hogy a 4 darab balfaszt kimentsék, aki nem tud büntetőt dobni.
4 játékos miatt bazzeg. a nagyorrú CEO jó nagy hülyeségre készül, a pénz mindenek felett megint.
Kép
Kép
Kép

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2016. február 7., vasárnap 9:46

hehe írta:verhető lenne a gsw, ha ibaka nem a faszát fogdosná egy helyben, meg durantben lenne kis élni akarás is. hiába dobott sokat, ha döntő pillanatban tele a gatya. körri meg vigyorogva csinálja meg a kiélezett helyzeteket.
Azért KD elég clutch szerintem, nem egy nyerő dobása volt már életében.

Meg nekem a 2-es poszt is bűzlik. Ez a Waiters meg Morrow baszott gyengének tűnik. Szebben nem tudom mondani. Ha lenne bárki olyan, aki képes konzisztens teljesítménnyel dobálgatni, már előrébb lenne az OKC talán.

Amúgy szépen megfogták a GSW triplákat, ez is haladás már szerintem. Curryre meg azért ha jól láttam fújtak jó szívű kis +1-eket is.

Na majd Oklahomában.

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2016. február 7., vasárnap 7:18

Butler mennyit hagy ki a térde miatt? Következő 4 meccs nagyon meleg lesz a Bullsnak, keleten idén a cavs-t leszámítva izgalmas lesz a P.O harc,szeressük az ilyet B-)

Vissza: