Értékeld a legutóbbi meccset

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
miro
Kedvenc játékosaid: Maradona, Guti, Modric, Bale
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: miro » 2016. február 12., péntek 14:00

morientes írta: Mèg mindig azt hiszed hogy egzakt tudomány.Mondjuk Mou is,ugy hogy semmi gond... :lol:
:lol: :lol: kcsog.. :lol:
wZoLee7 írta:miro, marha szép amit leírtál, csak az a baj, hogy egy pályán a valóságban nem úgy valósul meg ahogy a tankönyvekben :D
Engem pont nem érdekel az atletico hogy csinálja amit csinál, de amíg a támadóink nem képesek letámadni addig a kp is esélytelen lesz. Csapatként kell védekeznie mindenkinek a pályán, és ezzel senki sem azt mondja, hogy az egész csapat a labda előtt védekezzen. A mi 442-nk sosem lesz igazi 442 CR-el, mert amit neki kellene csinálnia, azt vagy Kroos vagy Isco veszi át, helyettük meg senki.
En nem is a letamadasrol irtam,hanem amikor a vedok meghuzzak a vonalat.. A letamadast irtam hogy teljesen mas.. De fuggetlenul attol,a palyan nem valosul meg..? Direkt azert linkeltem a kepeket,hogy az alapja a ket negyes sor. :)
Perez & CR :arrow:

Zidane :luck:

Coutinho-Karim-Bale :box:

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2016. február 12., péntek 13:15

miro, marha szép amit leírtál, csak az a baj, hogy egy pályán a valóságban nem úgy valósul meg ahogy a tankönyvekben :D
Engem pont nem érdekel az atletico hogy csinálja amit csinál, de amíg a támadóink nem képesek letámadni addig a kp is esélytelen lesz. Csapatként kell védekeznie mindenkinek a pályán, és ezzel senki sem azt mondja, hogy az egész csapat a labda előtt védekezzen. A mi 442-nk sosem lesz igazi 442 CR-el, mert amit neki kellene csinálnia, azt vagy Kroos vagy Isco veszi át, helyettük meg senki.

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2016. február 12., péntek 13:05

Én ezeket nem az interneten olvasom ám,hanem 15 éve tanulom. Ne hogy már újra akard írni a foci alapelveit.
Mèg mindig azt hiszed hogy egzakt tudomány.Mondjuk Mou is,ugy hogy semmi gond... :lol:
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

miro

HozzászólásSzerző: miro » 2016. február 12., péntek 11:15

Realista24 írta:
Ezen elvek alapján, akkor elég lenne 8+1 ember a pályára, kettő teljesen felesleges. Elég 8 futó játékos meg egy kapus, mert ha támadás van, kettő kiesik, ha védekezés van, akkor is kiesik kettő. Remélem ezeket nem az osztrák csapatnál tanulod, mert ha igen, akkor gyorsan igazolj el.
https://defendingwiththeball.files.word ... pwggpk.jpg

https://atamaster123.files.wordpress.co ... =300&h=168

http://cdn.bleacherreport.net/images_ro ... 1408448786

akár az atletico is ha 4 védővel áll föl:

http://img.bleacherreport.net/img/artic ... h=433&q=85

http://www.myjuventus.net/wp-content/up ... ctics.jpeg

A különbség esetleg akkor van ha nem két csatár van,hanem támadó középpályás.
Akkor a tkp a félpályáig bemegy a két kk közé,és a mélységi irányítót próbálja követni,de mivel az nem helyezkedik följebb,(mivel 1 biztosító kell az ellenfélnek is a támadások közben) ezért a tkp se kell hogy vissza menjen mélyebben,hanem max 30-35-ig,de onnan már labda előtt helyezkedik,ugyanúgy mint a két támadó,és nem labda mögött.

Én ezeket nem az interneten olvasom ám,hanem 15 éve tanulom. Ne hogy már újra akard írni a foci alapelveit.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2016. február 12., péntek 8:45

miro írta: Akkor már mondottam,két négyes sor elég.Nem tudom egyszerűen elképzelni hogy te mire gondolsz,miért jönne ki létszámfölény? Illetve hol? Kaputól mondjuk 60 méterre,ha belép a belső védő és CR vagy Benz nem veszi föl?

Ezért hangsúlyozom hogy 4 védő-4kp elég kell hogy legyen,ha jól le vannak fedve a területek,és a párharcokat mi nyerjük meg akkor nem lehet baj belőle.
Ezen elvek alapján, akkor elég lenne 8+1 ember a pályára, kettő teljesen felesleges. Elég 8 futó játékos meg egy kapus, mert ha támadás van, kettő kiesik, ha védekezés van, akkor is kiesik kettő. Remélem ezeket nem az osztrák csapatnál tanulod, mert ha igen, akkor gyorsan igazolj el.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2016. február 11., csütörtök 16:46

Kroos intelligenciája, nyugodtsága, profizmusát nem lehet Casemiro-kal meg Kovacic-ekkel pótolni.
Hát ja,láttuk hogy a kis bokszolofeju horvát kèpes elkattanni,Casemiro sem megy a szomszèdba egy kis pokrócfeelingèrt,a nèmetnek meg sárgája se nagyon van.
Ja mer alibizik jovan :mrgreen: :lol:
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2016. február 11., csütörtök 15:17

miro írta:Nálam menne a helyére Kova.
Csak azt elfelejted, hogy Kova hiába dolgozik többet, mint Kroos, 1/4 annyi esze sincs egy ilyen poszthoz, mint a németnek. A nyugalomról ne is beszéljünk. Isco bármekkora kedvencem, de a k.pályánkról Toni meg Modric kománk érinthetetlen! Kroos intelligenciája, nyugodtsága, profizmusát nem lehet Casemiro-kal meg Kovacic-ekkel pótolni.
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2016. február 10., szerda 23:13

Ott van a dortmund elleni kupadöntő amikor a védelem előtt játszott tökegyedül, vagy ott van az első Madridi évének jelentős része. Semmi gond nem volt akkor vele, nem hinném hogy kicsúszott teljesítmény lett volna. Meg kell találni a harmóniát a középpályán, és rendben lesz a történet. Kroos nem az a csillogó játékos, aki magasabb szintre emeli a focidat, az Modric. Kroos az a tökéletes elem, aki métereket, másodperceket nyerve teszi tökéletessé a gépezetet, úgy, hogy észre sem veszed szinte.
Nem illik.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2016. február 10., szerda 22:59

A csatar mogotti dolog az mas kerdes. Jelenleg ilyen pozicio nalunk nincs, meg ha lenne is, ott Isco is meg James is jobb tole.

Isco vagy Modric szerepkore es feladata teljesen mas, mint a fenti. Azokra meg Kroos alkalmatlan.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

numberone1
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F., Ferencvaros

HozzászólásSzerző: numberone1 » 2016. február 10., szerda 22:51

Szerintem ez nem csak taktikai elemek es tokeletes csapatmunkarol szol csak. Kroos elete legjobb teljesitmenyet eddig a csatar mogotti pozicioban tette meg...es nem egy Muller fele csetlo-botlo jatekot produkalt ott. Tartom maga ahhoz, h otthon a bundasban jobban teljesitene, mint a spanyolban.
A Bayernben volt mogotte ket vedekzobb jatekos akik tehermentesitettek, egyebkent abban a harmasban jobban megvolt a kemia, mint a mienkben most. Akar hogy is nezzuk nalunk is hianyzik egy Javi Martinez fele arc, csak en nala jobbat szeretnek.
Casillas--Cafu,Hierro,Ramos,Robi Carlos--Kroos,Redondo,Modrics--Ronaldo,Benzema,Zidane

34. Liga, 13. BL :coffee:
Merci Zizou :salute: KAK :sziv:

Ónó
Kedvenc játékosaid: Lampard Zidane Ronaldo

HozzászólásSzerző: Ónó » 2016. február 10., szerda 22:28

ziro4vr írta:Mert a Bayern egy olyan 4231-es tökéletes rendszert játszott akkoriban, ahol Javi Martinez szűrt klasszis szinten, Schweini irgalmatlan sokat dolgozott b2b-ként, a két gyors és jól 1v1ező szélső (Ribery meg Robben) pedig bejátszotta a teljes szélet. Plusz volt egy pozíciós centerük, Gomez. Tökéletes csapatszintű mozgások voltak ott, ahol Kroosnak relatíve kisebb területet kellett bejátszania, mert ketten güriztek helyette. És bár a két szélső klasszis volt, de nem az individualizmuson volt a hangsúly, hanem azon az összehangolt csapatmozgáson, ami miatt lejátszottak mindenkit a pályáról. Ha megnézel egy akkori bayern meccset, Kroos letámadása kb azonos azzal amit Beniteznél játszott azon a pár meccsen, csak a BM-ben a társak összehangoltan mozogtak vele, nálunk meg teljes káosz és 20 méteres üres zónák voltak. Nem akkora rejtély ez szerintem.
Nyertél :mrgreen: de nálunk ilyen soha nem lesz. Egyszerűen nem vagyunk ilyen alázatosak...

Ónó
Kedvenc játékosaid: Lampard Zidane Ronaldo

HozzászólásSzerző: Ónó » 2016. február 10., szerda 22:26

Zidane kezdeti sikerei nekem bizakodásra adnak okot. Isco nem igazán talált még magára, sok volt neki Benitez... igazából nem rossz az, hogy próbálgatjuk idő kell neki. Ha nem működik akkor pedig jöhet az kroos modric kova közép. Szerintem ez lenne a legstabilabb, így marcelo és carvajal is többet jöhetne előre, amivel többet érünk mint az isco james szenvedéssel. Ide mind a kettő túl lassú. Félre ne értsetek én lennék a legboldogabb ha mind a kettő hozná magát, de jelenleg nem így van. Bale nekem nagyon hiányzik, Ronaldora viszont rá sem ismerek. Modric ha brazil lenne aranylabda esélyes lenne. Tanár. Benzema meg eb cimet fog hozni a franciáknak. Ennyi hiányzott eddig onnan. Amikor azt hittem, hogy megtörik és vége akkor nyom egy ilyen szezont. A golokon kivül küzd hajt harap mezönyben is jó. Kell a fenének lewa :D Ronaldo pótlása lenne jelenleg a legfontosabb Bale Benzema remélem maradnak.a keretet kellene mélyíteni, előre kellene egy két gyors fiatal. Mayoral nem rossz, de fiatal. Olcson egy két szezonra kellene valaki aki birja a padot.penaranda és success szerintem megfelelnének, jelenleg jobbnak tartom öket a jelenlegi szélsőinknél. Következő gyengébb ellenfél ellen megnéznék egy kroos-kova-modric-isco-james-benzema sort :)

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2016. február 10., szerda 22:21

Mert a Bayern egy olyan 4231-es tökéletes rendszert játszott akkoriban, ahol Javi Martinez szűrt klasszis szinten, Schweini irgalmatlan sokat dolgozott b2b-ként, a két gyors és jól 1v1ező szélső (Ribery meg Robben) pedig bejátszotta a teljes szélet. Plusz volt egy pozíciós centerük, Gomez. Tökéletes csapatszintű mozgások voltak ott, ahol Kroosnak relatíve kisebb területet kellett bejátszania, mert ketten güriztek helyette. És bár a két szélső klasszis volt, de nem az individualizmuson volt a hangsúly, hanem azon az összehangolt csapatmozgáson, ami miatt lejátszottak mindenkit a pályáról. Ha megnézel egy akkori bayern meccset, Kroos letámadása kb azonos azzal amit Beniteznél játszott azon a pár meccsen, csak a BM-ben a társak összehangoltan mozogtak vele, nálunk meg teljes káosz és 20 méteres üres zónák voltak. Nem akkora rejtély ez szerintem.
Nem illik.

numberone1
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F., Ferencvaros

HozzászólásSzerző: numberone1 » 2016. február 10., szerda 22:16

Rengeteg olyan sziutuacio van meccsekken amikor a "palya" kette szakad...Zizou strategia valtasaban ez elegsokszor megtortent es fog is. A 2 szelso vedo rendszeresen megy fel, a harom kp-bol az egyik feljebb helyezkedik es Modric is szemmel lathatolag tobb tamado feladatot kapott. Ilyenkor szoktunk bajban lenni,es nem azert mert CR nem vedekzik(az egy masik tortenet),hanem mert Kroos az egyeduli aki hatrebb van, ezert kell oda aki sokkal jobb vedekezesben. Azt adom, h meg sem kozeliti Xabi fenykoraban nyujtott teljesitmenyet, nekunk olyan kellene. Iden atmenetileg Kovacicot jatszatnam Kroos karara, jovore hoznek oda is egy jobb arcot.

A masik.
___Samy___ írta:Nem értek egyet. Egy néhány hónapja bebizonyította, hogy fent még rosszabb. Olyan bűnlassú volt a kp ha ő feljebb lépett, hogy rossz volt nézni, Benítez ide vagy oda. Ahhoz, hogy jól működjön a középső hármasunk, ahhoz nem fentebb van szükségünk egy biztos pontra, hanem mindig a labdás mögött. Mert Kroos nem az a játékos, aki létszámfölényt fog kidolgozni és elvisz két-három embert. Oda egy Pogbához, vagy Modrichoz hasonló egyént tudok elképzelni, akik nagy mezőnymunkát végeznek, jól mozgatják a csapatot, távolról is veszélyesek a kapura, és meg tudják teremteni a létszámfölényt.
Azt mond meg nekem, h a Bayernben miert volt qva jo a csatar mogotti poszton...nalunk pedig nem? Ha ezt nekem vki elmagyarazza, akkor visszaszivok mindent amit Kroosra negativan irtam es nem fogok tobbet. Lehetoleg azt ne! amit mar megfogalmaztam ebben a temaban.
Kroosnál én két dolgot hiányolok.
Taktikailag elvegzi a dolgat, de nincs erzeke a vedekezeshez.
Casillas--Cafu,Hierro,Ramos,Robi Carlos--Kroos,Redondo,Modrics--Ronaldo,Benzema,Zidane

34. Liga, 13. BL :coffee:
Merci Zizou :salute: KAK :sziv:

wxyz

HozzászólásSzerző: wxyz » 2016. február 10., szerda 21:53

Kroosnak javulnia kell védekezésben, de ettől nem ő a fő probléma. Modric és Kroos mellé egy gyorsabb játékos kellene, aki terhet tud levenni róluk védekezésben, támadásépítésben és bizony a támadóhármas kisegítésében is. Isco védekezése szinte kimerül az akaratban. Könnyen lefordulnak róla, elfutnak mellette, helyezkedést sem érzi kellően, visszazárásoknál lassú. Labdakihozataloknál még elfogadható. Lehet sokak nem értenek velem egyet, de bizony a támadókat nem tudja kellően támogatni. Annak ellenére, hogy milyen nagyra van tartva 1v1ekben én emlékszem, hogy tudott volna egyszer is zavart kelteni az ellenfél védelmében

Kovacicot kell berakni a kezdőben és felépíteni. Gyorsabb, dinamikusabb, így mindhárom feladatban többet tudna hozzátenni, így nagyobb egyensúly lehetne a csapatrészek között

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2016. február 10., szerda 21:09

Egyetértek Samyval. Alapvetően Kroos feladatköre és posztja amióta itt van változatlan, kivéve azt a kis Benitezes kitérőt, ami meg megbukott a lenti okok miatt. Ugyanakkor a teljesítménye jelenleg nincs azon a klasszis szinten, amin volt az érkezése után. A Benitezes idők miatt nem szabad kiemelni, azonban most már azt várom, hogy tavaszra végre ismét top legyen, mégha az nála nem is annyira látványos, mint egy Modricnál. Bár hozzáteszem, egy-egy olyan lézer keresztpassz, vagy kulcspassz, kiugratás, gyors egyérintős kihozatal azért igencsak szembetűnő.
Nem illik.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2016. február 10., szerda 20:59

Nem értek egyet. Egy néhány hónapja bebizonyította, hogy fent még rosszabb. Olyan bűnlassú volt a kp ha ő feljebb lépett, hogy rossz volt nézni, Benítez ide vagy oda. Ahhoz, hogy jól működjön a középső hármasunk, ahhoz nem fentebb van szükségünk egy biztos pontra, hanem mindig a labdás mögött. Mert Kroos nem az a játékos, aki létszámfölényt fog kidolgozni és elvisz két-három embert. Oda egy Pogbához, vagy Modrichoz hasonló egyént tudok elképzelni, akik nagy mezőnymunkát végeznek, jól mozgatják a csapatot, távolról is veszélyesek a kapura, és meg tudják teremteni a létszámfölényt.

Kroos posztja ezt kívánja sajnos. Nem tűnik ki a mezőnyből, nem cselezgeti ki az embereket, gólpasszt is ritkán ad, viszont borzasztóan fontos a jelenléte. Épp ezért csalóka az egész. Hiába tesszük oda Casemirot, döcögős a játék, nem olyan sima. Pedig ugyanaz az "alibi" a feladata neki is.

Kroosnál én két dolgot hiányolok. Egyik a védekezésbeli agresszió, a másik meg az, hogy kényszerítővel sosem lép fel, ezzel megzavarva az ellenfelet (ilyenkor ugye a hármas egyik tagjának vissza kellene zárnia a helyére). Elvileg Xabi kiválásával azt a fajta statikus játékot kívántuk sutba vágni Kroos-al, amit akkoriban játszottunk a spanyollal, és egy sokkal dinamikusabb, többet elmozgó kp-at akartunk fölrakni. Ehhez képest minden ugyanaz, csak DM helyett Isco, Xabi helyett meg Kroos van. Érzésem szerint ezt is orvosolni kellene.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

miro

HozzászólásSzerző: miro » 2016. február 10., szerda 16:03

csabi87 írta:Én írtam amúgy,de majd most kiderülnek a dolgok a következő hetekben. :)
Csak várjuk ki a végét.
Kroos a védők előtt nem jó,ezt továbbra is tartom.
Nálam menne a helyére Kova.
Elsőnek a Bernabeuba kapna 2x90 percet aztán mehetne idegenben is a kezdőbe.
Átjáróház a kp,nincs sok vesztenivaló,főleg hogy egy hatalmas tehetséget építhetnénk be.

csabi87

HozzászólásSzerző: csabi87 » 2016. február 10., szerda 15:58

Én írtam amúgy,de majd most kiderülnek a dolgok a következő hetekben. :)
Csak várjuk ki a végét.
Kroos a védők előtt nem jó,ezt továbbra is tartom.
Ez a videó tökéletesen bemutatja, hogy a FIFA mennyire tisztel engem, a klubomat és az országomat. Sok minden érthetővé vált.

miro

HozzászólásSzerző: miro » 2016. február 10., szerda 15:35

wZoLee7 írta:Jah meg ez az alibi passzos rész, nem tudom ki találta ki de jó nagy marha lehetett. Áll a kp-n labdával, tőle balra Marcelo vagy Isco, jobbra Modric, előtte letámad az ellenfél, mert CR áll mint f... a lakodalomban. Modric szervezi a támadásokat, így ha megjátszható jó választás, Marceloról és Iscoról meg mindenki tudja mire képes a szélen, szintén nem lehet mellé lőni azzal ha oda passzol. Persze az ő hibája, közel állnak hozzá és a sima passzt választja, nem adja el a labdát...jaaaj Tony..
Leírtad hogy Kroos mellett ki miben erős,és mit csinál,de azt te se hogy a német mit tud. Vagyis de,hogy oda passzolja a legközelebbi embernek,mert azok majd megoldják. Ő nem képes rá,mert nem mozgékony,nem dinamikus,kényelmesen elkéri a belső védőktől a labdát.
Nehéz ezt beismerni,és nem azt mondom hogy rossz játékos,csak nálunk szerintem nem erre van szükség,kicsit sokoldalúbb kpsra. A védekezése se extra,támadása sem. Nem értem miért kéne védeni,mi az indíttatás rá.
ha CR a tőle 3 méterre áll labdás emberre se hajlandó védekezni, akkor valakinek a kp-ról kell kilépnie a labdás emberre, ez rendszerint Isco vagy Kroos (mert ugye CR hozzájuk játszik közelebb, és nem Modrichoz). Na már most ha egy emberre két támadó jut akkor az ott elég nehéz meló,
Ezt nem értem megmondom őszintén.Elképzelni se tudom hogy mire gondolsz.
Kezdjük ott hogy én nem letámadásról beszéltem. Az más,ott kell az egész csapatos letámadás.
Viszont amikor fölvesszük a védekezést..
Akkor már mondottam,két négyes sor elég.Nem tudom egyszerűen elképzelni hogy te mire gondolsz,miért jönne ki létszámfölény? Illetve hol? Kaputól mondjuk 60 méterre,ha belép a belső védő és CR vagy Benz nem veszi föl?
A másik hogy ilyen nincs a mai futballban,terület védekezés van,aztán hogy melyik zónába kezdődik a védekezés,ott kell arra törekedni hogy ne legyenek föl passzok,hanem oldalpasszra kényszeríteni az ellenfelet,aztán ha ebben hibáznak,akkor kitámadni és párharcot kezdeményezni.
Na már most ahol mi a védekezésünket szoktuk általában kezdeni az kb a középpálya,kaputól olyan 40-50 méter. Ergo ha Ronaldo rohangál az ellenfél védővonalában Benzemával karöltve ugyanúgy kiesnek a védekezésből,mivel mélységben visszamozognak,és elkérik az ellenfél kpsai simán,mert nem ott kezdődik a védekezésünk,tehát Modric és Kroos nem megy velük,mert nem ez a taktika,hanem várják őket kicsit mélyebben,és ott úgy fedik a föl passz sávokat hogy ne lehessen följebb vinni a támadásukat.
Azaz passzív védekezés van abban a zónában ahol CR és Benz van.
Ezért hangsúlyozom hogy 4 védő-4kp elég kell hogy legyen,ha jól le vannak fedve a területek,és a párharcokat mi nyerjük meg akkor nem lehet baj belőle.

Vissza: