morientes írta:az èvek munkájának gyumolcse
Pontosan. Nem is értettem korábbi oldalakról, hogy Zidane taktikailag össze lett verve. Mivel? Akkor lehetne ezt mondani, ha Simeone húz valami váratlant, amivel borul a meccs. Semmi ilyen nem történt, azt játszották, amit eddig is, talán annyi különbséggel, hogy mintha kevesebb tuskóság lett volna és kicsit több foci. Ezt meg már több helyen olvastam, hogy amúgy is jellemzi idén az Atleticot; lehet, hogy nyomokban focit tartalmazó játékot is adnak már elő a pályán.
Azt is igaznak tartom, hogy a focit "ölni" egyszerűbb, mint építkezni, persze ezzel nem veszem el a matracosoktól, hogy védekezni nagyon megtanultak, és ez évek munkája valóban. Más kérdés, hogy számomra ez nagyon élvezhetetlen, de így lehet nagy csapatot építeni, lassan majd eldől Simeonéról is, hogy akar-e valaha élvezhető focit játszatni, vagy megmarad verőember képzőnek.
Egyébként nagy meglepetés azért nem ért, csodát nem vártam idén már a csapattól. Benítez alatt is látszott, hogy kupát nyerni nem fogunk idén, így az ilyen meccsekkel arra tökéletes ez a fél év, hogy Zidane valamennyi rutint szerezzen és feltérképezze a csapat hiányosságait. Nyáron meg hagyni kell, hogy Ő igazoljon és az előszezon az Ő tervei szerint menjen végbe, aztán jövő nyáron majd értékelünk.
Persze ettől függetlenül van még 5-6 meccs idén amire fel kell szívni magunkat, hátha leesik azért a BL. Akkor meg sikeresnek is könyvelném el a szezont, de bárhogy is alakul, a fentiek miatt szerintem egyébként is hasznos lehet.