Előtte még 442ben játszottak ha jól emlékszek. A Zágrábban talán előrébb játszott, de a Spursben ugyanez volt a szerepköre meg a posztja is, csak más felállásban. Itt a tökéletes példa: https://www.youtube.com/watch?v=YqMbChAxjQImiro írta:Nem úgy volt hogy addig amíg VDV nem jött Ő volt a tkp?
Értékeld a legutóbbi meccset
- M1Ö
- Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Értékeld a legutóbbi meccset
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero
- miro
- Kedvenc játékosaid: Maradona, Guti, Modric, Bale
Nem úgy volt hogy addig amíg VDV nem jött Ő volt a tkp?M1Ö írta:Most nem azért, de miről beszélsz? Parkerrel volt párban a k.pályán VdV mögött. Csak akkor játszott előrébb ha valaki kidőlt a sorból.miro írta:Rengeteget,sőt,szinte mindig Ő volt a TKP.
Perez & CR
Zidane
Coutinho-Karim-Bale
Zidane
Coutinho-Karim-Bale
- M1Ö
Most nem azért, de miről beszélsz? Parkerrel volt párban a k.pályán VdV mögött. Csak akkor játszott előrébb ha valaki kidőlt a sorból.miro írta:Rengeteget,sőt,szinte mindig Ő volt a TKP.
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero
- miro
- Kedvenc játékosaid: Maradona, Guti, Modric, Bale
Rengeteget,sőt,szinte mindig Ő volt a TKP.Kerlon írta:Azért sokat változott Modric a Spursben. Sűrűn volt a szélre kitolva vagy tkp poszton is
Ott egyáltalán nem ezt a posztot játszotta. Zágrebről nem is beszélek.. Tipikus 10-es volt.
Perez & CR
Zidane
Coutinho-Karim-Bale
Zidane
Coutinho-Karim-Bale
- M1Ö
Annyira sűrűn azért nem. alap volt a Modric-Parker/Sandro-Pienaar-VdV-Lennon-Defoe sor. Csak ha volt hiányzó, akkor pakolgatták Modricot. Alapból amúgy ugyanúgy szervező volt mint nálunk, csak nem 4-3-3-ban, hanem 4-2-3-1-ben.Kerlon írta:Sűrűn volt a szélre kitolva vagy tkp poszton is, nem volt ennyire egyértelmű helye, mint nálunk.
Azért sokat változott Modric a Spursben. Sűrűn volt a szélre kitolva vagy tkp poszton is, nem volt ennyire egyértelmű helye, mint nálunk. Mondjuk ez annak is betudható, hogy egy az egyben is jó és jók az ütem váltásai is, viszont kész tény, hogy ő ebben a felállásban a legjobb.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K
- M1Ö
A nagy részével egyet értek, de csak a pontosság kedvéért... Modric feladata ugyanaz volt a Spursben is, mint nálunk, csak nem űzte ennyire magas szinten. Bár onnan is kilógott felfelé. Alan Smith meg egy közepes támadó volt és SAF nem szűrőt csinált belőle, hanem kényszerből betette középre szervezni.morientes írta:Egyáltalán nem.Csak a feladat eltèro,maga a poszt ugyan az.A tobbi már csak gyakorlás kèrdèse.
Modric szerepkore is más volt a spursbe,más itt.
Sot,mondok mást,ehhez a poszthoz amit Modric játszik,ki kell forrni,meg kell rá èrni.
Modric sem 20 èvesen lett a kp profja.
Ès,ha már Alan Smith-bol tudott SAF csinálni egy szurot,(center volt ha valaki nem emlèkezne rá,nem is akármilyen),akkor Kovacicbol is lehet egy Modric tipusu játèkost faragni.Már ha akarunk egyáltalán.Arra mondjuk termèszetesen nincs garancia hogy ugyan olyan jo lesz.
Nem hiszek abban,hogy minden futballistát be kell kategorizálni,elhelyezni a mágnestáblán,ès aztán onnan sehova.
A fejlodès ott van mindenkiben.
Én bírom Kovacicot, meg bízok is benne. De össze sem lehet hasonlítani Modriccsal. Más stílus a kettő, Kovacicsban nincs meg az a profizmus, az a nyugalom, az az inteligencia, az az ösztönös zseniség ami Modricsban igen. Írtam már, de nekem Di María jutott eszembe róla. Nagyon jó játékos, jól cselez, bátran megindul, de túl szertelen és könnyen zavarba hozható. Egyébként ha kihozza magából a maxot, akkor rengeteget profitálhatunk belőle, de Modrichoz köze sincs.morientes írta:Nyilván nem arra gondoltam hogy Hameszbol vagy Isobol lehetne egy ilyet,de Kovacic qualitásai nagyban gasonlitanak Modricèihoz,a harcosság,az hogy megtartja a labdát ha kell,elèggè lát a pályán,jo lo,ez mind mind olyan tulajdonság ami jo lehet.Persze lehet hogy nem,de kategorikusan kijelenteni,mikor a gyerek játszik 20 percet meccsenkènt...persze kár is ebbe belemenni,majd veszunk vkit oszt kèsz.
- morientes
- Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
- Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Nyilván nem arra gondoltam hogy Hameszbol vagy Isobol lehetne egy ilyet,de Kovacic qualitásai nagyban gasonlitanak Modricèihoz,a harcosság,az hogy megtartja a labdát ha kell,elèggè lát a pályán,jo lo,ez mind mind olyan tulajdonság ami jo lehet.Persze lehet hogy nem,de kategorikusan kijelenteni,mikor a gyerek játszik 20 percet meccsenkènt...persze kár is ebbe belemenni,majd veszunk vkit oszt kèsz.Azonban mindenkinek vannak mentális, fizikai és képességbeli korlátai.
Modric is az volt a spursbe.Egyébként Kovacicot én inkább egy b2b-nek képzelem el alapvetően.
LEGIO PATRIA NOSTRA
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az...
- Veidt
- Kedvenc játékosaid: guti, de rossi, arbeloa
- Kedvenc csapatod: real madrid
Azonban mindenkinek vannak mentális, fizikai és képességbeli korlátai. Egyébként Kovacicot én inkább egy b2b-nek képzelem el alapvetően.morientes írta: Egyáltalán nem.Csak a feladat eltèro,maga a poszt ugyan az.A tobbi már csak gyakorlás kèrdèse.
Sot,mondok mást,ehhez a poszthoz amit Modric játszik,ki kell forrni,meg kell rá èrni.
Ès,ha már Alan Smith-bol tudott SAF csinálni egy szurot,(center volt ha valaki nem emlèkezne rá,nem is akármilyen),akkor Kovacicbol is lehet egy Modric tipusu játèkost faragni.Már ha akarunk egyáltalán.Arra mondjuk termèszetesen nincs garancia hogy ugyan olyan jo lesz.
Nem hiszek abban,hogy minden futballistát be kell kategorizálni,elhelyezni a mágnestáblán,ès aztán onnan sehova.
JUANITO MARAVILLA
LM19 - TK8
LM19 - TK8
- morientes
Egyáltalán nem.Csak a feladat eltèro,maga a poszt ugyan az.A tobbi már csak gyakorlás kèrdèse.Veidt írta:Sajnos én úgy látom hogy Modric és Kovacic két teljesen eltérő kaliberű, és ezáltal eltérő szerepre alkalmas játékos.morientes írta: El kell gondolkodni lassan azon is,hogy Modricot hogyan potoljuk majd egyszer.Ès hát Kovacic èppen adott a feladatra,pláne hogy a legjobbtol tanulhat
LEGIO PATRIA NOSTRA
- Veidt
Sajnos én úgy látom hogy Modric és Kovacic két teljesen eltérő kaliberű, és ezáltal eltérő szerepre alkalmas játékos.morientes írta: El kell gondolkodni lassan azon is,hogy Modricot hogyan potoljuk majd egyszer.Ès hát Kovacic èppen adott a feladatra,pláne hogy a legjobbtol tanulhat
JUANITO MARAVILLA
LM19 - TK8
LM19 - TK8
- morientes
Szerintem ha átnevelnèk a gyereket,(kèrdès lehet e mèg,vagy haszosabb e egyáltalán támadobol visszábbkreálni,tehát a kèrdès csak akadèmikus),akkor ha a csapatrèsz minden tagja arányosan foglalkozna a vèdekezèssel,(ès mondjuk Kova a legtobbet),akkor nem lenne azzal gond,mègha a Kroos-Modric kettosrol is beszèlunk.Kovačičban én is látok lehetőséget, de Kroos mellett önmagában kevésnek érzem. Modrič fizikuma vissza fog esni és Kroos nem szélvész típus, ezért Kován felül is elfér egy fizikailag átlagon felüli játékos.
Ámde...
El kell gondolkodni lassan azon is,hogy Modricot hogyan potoljuk majd egyszer.Ès hát Kovacic èppen adott a feladatra,pláne hogy a legjobbtol tanulhat
Ès ahogy irod,èn is az egyensulyt preferálom technikás futballisták+megfelelo dinamika,gyorsaság.
A barcának helyel-kozzel sikerult megoldani ezt.Szal nem ordogtol valo a dolog.
LEGIO PATRIA NOSTRA
- istimester
- rex madridistae
- Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
- Kedvenc csapatod: DAC
Kovačičban én is látok lehetőséget, de Kroos mellett önmagában kevésnek érzem. Modrič fizikuma vissza fog esni és Kroos nem szélvész típus, ezért Kován felül is elfér egy fizikailag átlagon felüli játékos.morientes írta:Ezt adom István,egyet èrtek.Mondjuk szerintem most mèg ki lehetne nevelni Kovacicbol egy jo kis pitbullt,nem kèso,mert neki azèrt van nèmi fogalma a labdához,ha meg nem,akkor igazolni kell,nincs mese.
Elmélet szintjén érdekes gondolat, de szerintem nem szükséges hangsúlyosan ebbe az irányban elindulni. Törekedjünk az egyensúlyra. Minket a dinamizmus hiánya a rosszul összerakott keret mellett a játékosok korosodása - főleg CR statikussá válása és James/Isco megoldatlan szerepköre - miatt érint hatványozottan. A középpályán már egy játékos igazolásával (majd később Modrič pótlásával) rendben lennénk, elől pedig a széleket kell rendbetenni. Pérez minden hülyesége mellett most nem érzem, hogy a keret katasztrófális állapotban lenne, "csak" egy közepes átalakítást kell végrehajtani. Személy szerint annak is örülnék, ha Benzema mellett egy szignifikánsan már karakterű csatár is szerepet kapna a keretben. A védelem szerintem rendben van, ott a kiegészítő embereket kell pótolni.CS0ki írta:Nekem tegnap pont az jutott eszembe, hogy milyen lenne összerakni egy minden posztron rohadt gyors csapatot. Nem kell, hogy nagyon technikásak legyenek (persze azt sem árt), hanem hogy tényleg mindenki sokat és gyorsan tudjon futni. Érdekelne, hogy mit alkotnának. James-t nézegetve jutott ez eszembe...Hiába ötször technikásabb az ellenfélnél, ha egyszer sebességben egy kiscsapat embere is lenyomja simán, és meg tudja fogni.
- wZoLee7
- Kedvenc csapatod: REAL MADRID
Leicester, rohadt gyorsak, néztem a hétközi meccsüket, hát ezek rárobbannak mindenkire
Nekem tegnap pont az jutott eszembe, hogy milyen lenne összerakni egy minden posztron rohadt gyors csapatot. Nem kell, hogy nagyon technikásak legyenek (persze azt sem árt), hanem hogy tényleg mindenki sokat és gyorsan tudjon futni. Érdekelne, hogy mit alkotnának. James-t nézegetve jutott ez eszembe...Hiába ötször technikásabb az ellenfélnél, ha egyszer sebességben egy kiscsapat embere is lenyomja simán, és meg tudja fogni.Minden formációba kell legalább egy dinamikus gyors ember.
- morientes
Ezt adom István,egyet èrtek.Mondjuk szerintem most mèg ki lehetne nevelni Kovacicbol egy jo kis pitbullt,nem kèso,mert neki azèrt van nèmi fogalma a labdához,ha meg nem,akkor igazolni kell,nincs mese.istimester írta:Viszont fizikumban hasonló kalibert kell beilleszteni a középpályára, az se baj ha valamivel gyorsabb játékost. Minden formációba kell legalább egy dinamikus gyors ember. Hiába a játéktudás, ha elbukunk a statikusságon.morientes írta:Az ember nem is a váratlant várná tole,hanem hogy oldja meg a várhatot.Az a baj,hogy a kozèppályás alapfogalmakat nem tanitották meg vele,s most már keso.Nèha felvillan neki valami èrzèsbol,de ez meg kevès.
Helyezkedès,utempasszok,passzsávok lezárása,nem elkèsve,oldalpasszok mikor lassitani kell a játèkot,nem pedig pl negyvenrol felrugni a holdra.Veidt írta:Mire gondolsz pontosan?morientes írta: Az a baj,hogy a kozèppályás alapfogalmakat nem tanitották meg vele
Kps-kènt gondolkodni egèsz pontosan.
Van hozzá èrzèke,az látszik pl egy hosszu inditáson,de nekem olyan mintha edzèsen nem foglalkoztak volna avval hogy milyen is,mi is egy kozèppályás...pedig 1X brazil válogatott.
Ez amugy nem az o hibája,csak fèlek kèso lenne már az alapoknál kezdeni.
LEGIO PATRIA NOSTRA
- Veidt
Mire gondolsz pontosan?morientes írta: Az a baj,hogy a kozèppályás alapfogalmakat nem tanitották meg vele
JUANITO MARAVILLA
LM19 - TK8
LM19 - TK8
- istimester
- rex madridistae
- Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
- Kedvenc csapatod: DAC
Viszont fizikumban hasonló kalibert kell beilleszteni a középpályára, az se baj ha valamivel gyorsabb játékost. Minden formációba kell legalább egy dinamikus gyors ember. Hiába a játéktudás, ha elbukunk a statikusságon.morientes írta:Az ember nem is a váratlant várná tole,hanem hogy oldja meg a várhatot.Az a baj,hogy a kozèppályás alapfogalmakat nem tanitották meg vele,s most már keso.Nèha felvillan neki valami èrzèsbol,de ez meg kevès.
- morientes
Szerintem rutinhiány,Fèl ha elszabja le lesz baszarintva.Pedig nem kellene.Egyszerűen nekem az az éárzésem, hogy a gólvonalig gyalogolhatna a labdával, de mindig vagy megáll, vagy ad helyette egy alap passzt.
Ja,kb mintha kaszparov játszott volna szimultánt a kocsma bajnokaival.Annyival elobbre volt fejben játèkban.Kár hogy a tobbiek nem igazán vettèk a lapot,igy,azután persze hogy nem tunt ki.Durva volt pl Kroos, akit nem dicsértem agyon manapság, konkrét teljesítméányben most sem votl lenyűgöző, de egyszerűen látszott rajta, hogy három szinttel magasabban van, mint körülötte a játékosok. Az mondjuk probléma, hogy Jamesen ez nem annyira látszódott ilyen környezetben sem...
Az ember nem is a váratlant várná tole,hanem hogy oldja meg a várhatot.Az a baj,hogy a kozèppályás alapfogalmakat nem tanitották meg vele,s most már keso.Nèha felvillan neki valami èrzèsbol,de ez meg kevès.Az igaz hogy sokszor sokat gondolkodik de szerintem ha Modric a pályán lenne akkor nem tőle kellene várni a váratlant.
LEGIO PATRIA NOSTRA
Nem akartam csak én előhozni, de a tegnapi meccs inkább érdekességnek volt jó, mint iránynak. Bírom Lucast, pont ilyen emberek kellenek a padra, nem 20 milliókért hozni szerencsétleneket. De a tegnapi meccs az pont olyan volt, mint amikor két kiscsapat játszik egymással. Azzal az 1-2 magasabb szintű játékosunkkal meg megnyerttük a meccset. Durva volt pl Kroos, akit nem dicsértem agyon manapság, konkrét teljesítméányben most sem votl lenyűgöző, de egyszerűen látszott rajta, hogy három szinttel magasabban van, mint körülötte a játékosok. Az mondjuk probléma, hogy Jamesen ez nem annyira látszódott ilyen környezetben sem...Nem tudom hogy a TVn hogy jott át,de nagyon suta volt szegèny...oke hogy hajt neg akar,nincs is ezzel gond,de egyáltalán nem alapkezdo szint.Ugyan ezt èreztem amugy Nacho,Mayoral esetèben.Rossz hátmogè adott passzok,elpattano labda...
Kovacicnak meg mondja meg Zidane, hogy egyszer végre ne álljon meg passzolja le a labdát, amikor megindul. Egyszerűen nekem az az éárzésem, hogy a gólvonalig gyalogolhatna a labdával, de mindig vagy megáll, vagy ad helyette egy alap passzt.
Mayoral játéka meg megmutatta, hogy milyen nehéz is a madrid center élete, alid jutott labda a közelébe.