Le a kalappal előtte, csodálatos gólokat lőtt. A régi Cét idézték ezek a találatok. Még mindig tartom a véleményem, amit már egyszer itt leírtam, hogy nagy esélyt látok rá hogy visszakapaszkodjon a csúcsra.
Nekem úgy tűnik, hogy a már elég régóta tartó formahanyatlása inkább egyfajta mentális eredetű probléma lehet, nem pedig a kezdődő"kiöregedés" következménye. Nyilván lassult az elmúlt időben, de szerintem ezt bőven kompenzálhatja a tehetségével (még így is gyorsabb, mint Messi)
Én, a Manchester United-es kora óta csodálom őt. Már Zöldfülűként is magára vonta az ember figyelmét, ha nála volt a labda. Gondoltam is magamba, hogy ez a gyerek szép kis karriert fog befutni!( Bár, ekkorára azért még talán én sem számítottam)Nagy hasonlóságot vélek felfedezni a helyzetkihasználtság terén Ronaldo, Neymar és Suárez között. A brazil és az uruk is hasonló mentális gödörbe kerülhetett mostanság, mint amibe a portugál van, lassan egy éve. Szerintem azokat a helyzeteket vagy 11-eseket, amiket most kihagynak, vagy kapufára lőnek, edzésen kb 10ből 10szer beverik rezzenéstelen arccal. Valami viszont meccsen olyan idegállapotba hozza őket, amely rendkívül rossz hatással van a megfelelő helyzetkihasználásukra, azokban a bizonyos kritikus pillanatokban.
Nem azt mondom, hogy egyszerű leküzdeni, ezeket a mentális eredetű problémákat, de ilyen szinten, ahol ők vannak, nagyon komoly szakemberek segítenek nekik megoldani , ezeket a gondokat. CR már elég régen van ebben a gödörben, szóval szerintem lassan ki fog mászni belőle, van akkora profi. Messinek is volt egy hasonló időszaka 2 éve.
Ha Ronaldo, maga mögött tudná hagyni ezt az elmúlt 1 évet, mentálisan feloldódna és hozná azt a focit, amit tud és benne van (mert öregedés meg lassulás ide vagy oda, a tehetség nem szívódik fel csak úgy), komolyan megdobná a Madrid esélyeit a BL-ben. Főleg hogyha ehhez hozzájönne egy Bale, aki (most először) csúcsformáig pörög és egy hajrában jól beszálló, visszatérő éles Benzema.
A mondandómban persze túl sok a ha és a spekuláció, de szerintem amennyi balszerencse érte mostanában a Madridot, hogy most már valami szerencsés dolognak kell következnie a nagy számok törvénye alapján. Persze, Barcelona szurkolóként nem nagyon szeretném ezt a végkifejletet, de nem lepődnék meg ha bekövetkezne.
Azért megnéznék végre egy El-Clásico BL döntőt…..bár előtte lehet bevennék egy marék szívgyógyszert és ráhajtanék egy fél üveg vodkát