madridronie írta:Úgy látom a 2 oldal szokás szerint nem akarja megérteni a másikat; itt ugyanis a lényeg elsősorban nem a 4 db-on, hanem a minőségen volt!
Persze és bármily meglepő én sem Karim primátusa ellen vagyok, de a legendary által "klasszisnak" nevezett játékosok és a 0-kmes Morata (aki egyébként semmiben nem tűnik extra tehetségesnek) között létezik egy ún. aranyközépút is!
Egyébként meg nem azzal van itt probléma, hogy C. Ronaldo húzza a csapatot, sokkal inkább azzal, hogy sokszor van/volt tavaly olyan érzése az embernek, hogy rajta kívül erre senki más nem képes a csapatból!
Értem én, hogy a minőséget keveselled (Moratában) és nem Benzemával van a bajod, olvasom, hogy miket szoktál írni.
De még azt sem tudjuk, hogy mit is tud pontosan a gyerek. És igen, van aranyközépút. Alább írtam, hogy régebben én is ezt szorgalmaztam. De úgy fest, hogy Madridban máshogy gondolják, vagy nem találtak megfelelő embert az aranyútra. Mert mondani ezt így könnyű, de vajon valóban van olyan 31-32 éves top közeli csatár, aki eljönne most a Realba padozni? Vagy akkor vegyünk Suárezt vagy valakit, és adjuk el Benzemát. Padra felesleges itt tartani. És ha jól tudom, Neki is már csak 2 év van hátra a szerződéséből. (Mint Khedriának.
) De akkor meg Suárez mögé kéne keresni valakit.
madridronie írta:A többi nagy csapatban, ki ugrik be oda, ha az első számú csatár kidől, eltiltódik?
MU. --> Van Persie, Rooney, Chicharito, Welbeck;
Chelsea (most) --> Torres, Ba, Schürrle, Lukaku, (+igazolnának még egy csatárt);
City --> Agüero, Dzeko, Negredo (+ mennek Joveticért);
PSG --> Ibra, Cavani, Lavezzi, stb.
Bayern München (Guardioláig) --> Mandžukić, M. Gómez;
Barca (mostanáig, bár ők eleve más kávéház) --> D. Villa, Alexis Sánchez;
AC Milan --> Balotteli, El Shaarawy, Niang, Pazzini, Robinho stb.;
Juventus --> Tévez, Llorente, Vucinic, Giovinco, Quagliarella, Matri
A lényeg itt is mindenhol a
minőségen van
az adott csapat szintjéhez mérten! Nos ezekhez képest
a Real Madridban egy Morata, hát no comment kategória .............
A MU eleve két csatárral játszik, hiába van Rooney hátrébb vonva, így több csatár elfér náluk. (Meg ugye ott van +1 kupa, ha jól tudom.) És azért Chicharito és Welbeck sem rémlik, hogy olyan nagy szintet képviselnének. Persze mivel nem követem Őket, simán tévedhetek.
Chelsea: Ba játszott idén általában, ha jól tudom. Ez és csatárkeresés -meg a Torres karikatúrák- mutatják, hogy ott sem igazán volt eddig alternatíva. Mourinhoról meg már itt láthattuk, hogy kell neki 2 azonos szintű csatár, hátha kioltják egymást.
(Bocs, ez most övön aluli volt. De nem bírom a portugál ürgét.) És ugye itt is játszik a +1 kupa.
City: Róluk nem tudok túl sokat, hány csatárral játszottak általában? És ők is angol csapat.
PSG: Ibra elég gyengécskén produkált a BL-ben (gólok terén), és ha jól tudom, eleinte Ibra és Lavezzi is a pályán volt egyszerre. Így Lavezzi nem nevezhető igazi helyettesnek, mert akkor Őt kéne helyettesíteni. Cavanit meg most igazolták, valószínűleg ezen okokból. Pont ezért akar Ibra lelépni.
Bayern: Gómezt mit szidták itt egyesek. De ha jól tudom Ő és volt még valaki, alig játszottak. Általában Mandzukic nyomta, éppen ezért akarnak távozni. De igazad van, a Bayern jó példa.
A Barca más. Ők nem játszanak igazi csatárral. És mondjuk Sánchez nem is az szerintem.
AC Milan: Robinho sem csatár. Ha jól tudom a fáraó vitte ősszel őket a hátukon, aztán leigazolták Balotellit, és a fáraó ment ki szélre. Niang és Pazzini nem tudom, hogy mennyit és milyen szinten játszottak.
Juventus meg gondolom nem ok nélkül keres új csatárt magának, és Ők nem 3-5-2-ben, kvázi két csatárral nyomták? Ezt kérdezem, mert én csak a Realt követtem. BL-ben meg néha Sportklubon csíptem el pár másik meccset. De azért az látszik, hogy közel azonos szintű csatárok csak akkor férnek meg a keretben egymás mellett, ha általában mindketten a pályán vannak. Az aranyközépútról meg már írtam feljebb.
A csapat szintjéhez mérten? Azért a többi csapatot sem kéne így lenézni. (Sejtem, hogy nem annak szántad.) Meg a fórum másik felének(?) kivételével -ha emlékem nem csal- a szakma Benzemát is a top csatárok közt tartja számon. Moratát meg nem hiszem, hogy eleget láttuk ahhoz (én biztosan nem), hogy megítéljük, hogy mit is tud a posztján. Igen, null kilométeres, tapasztalatlan, de ki az, aki szerinted eljönne helyette padmelegítőnek? Leírhatom újra, hogy én is mást gondoltam arra a posztra, de Ancelotti és Zidane már látott pár focistát ahhoz, hogy meg tudja ítélni az előszezon során, hogy Morata elég lesz-e nekünk vagy sem.
madridronie írta:Azért azt ugye tudod, hogy ha náluk odesorolod Robinhót, Alexis Sanchezt vagy Lavezzit, akkor nálunk is bátran hozzáveheted Cristianót és Jesét.
Vártam, hogy valaki erre repül rá kapásból (ettől függetlenül ez a tényeken és a minőségen semmit nem változtat)!
Csak míg az általad említett arcok egytől egyig nem kevés első osztálybeli és nemzetközi tapasztalattal is bír, addig Morata és Jesé, nos ...! Nekem
csak ennyi a problémám.
Hát most úgy fest lesz Nekik is.
De abban egyetértünk, hogy nem igen tudjuk egymást meggyőzni. Bár igazából nem is nagyon kell. (Ugye én is máshogy képzeltem el.) A különbség annyi, hogy én beletörődtem ebbe, és reménykedem benne, hogy végre lesz egy saját nevelésünk, aki ha végül nem is találtatik megfelelőnek, de legalább az esélyt megkapja. De még hátra van másfél hónap, ki tudja mi történik még.