miért ne lenne??Suareznek se lesz még egy ilyen éve mint a mostani az is biztos
2 évvel ezelőtt is nagyon ment.
A meccsről:
Belenyúlt a bíró, én nem adtam volna pirosat.
DE
az a helyzet, hogy a Barca valami olyasmi, mint mondjuk a Star Wars 7. Tök mindegy mi a helyzet, egyszerűen már a meccs előtt eladják nekünk, hogy ők tökéletesek és szentek.
A Star Wars 7 folytatásnak, SW filmnek teljesen pocsék, mégis mindenki el van ájulva tőle, mert már a vetítés előtt eladták nekünk, az egész világnak, hogy ez jó.
Anno pár évvel ezelőtt láttam egy dokumentum filmet Laporta elnökösködésének első 2 évéről.
A filmben bemutatták, hogy Laporta milyen nagy hangsúlyt fektetett a jó kommunikációra. Arra hogy hogyan kommunikáljon a klub a szurkolókkal és a sajtóval.
Ez rendkívül fontos pont volt az ő elnöksége idején. Tulajdonképpen most is ezt folytatják a Barcanál. Szerintem Laporta minden idők legnagyobb presidentéje a katalánoknál...
Igazából ha végiggondoljátok a Barca nem hoz rossz döntést, csak jót. Nincs rossz igazolás, csak jó, nincs rossz edző, csak jó. Nincs rossz játék, csak jó.
Nincs náluk jobb csapat, ha mégis, akkor sincs, csak ők teljesítenek maguk alatt.
Ez ott alapvetés. És egy idő után be is jönnek a húzások.
Összehasonlításképpen, hogy mire is gondolok.
Az elmúlt bő 10 évben 3 BL győztes edző ült a Barca padján, mindegyik 0 kilométeres edző volt. (Jó-jó LE már edzett pár csapatot,de nem volt kiemelkedő eredménye,). És senki, még egyszer SENKI nem kérdőjelezte meg, hogy a döntés jó-e vagy sem. persze akadhattak rosszalló hangok elvétve, de alapvetően nem volt ilyen.
És akkor tegyük ez mellé Calderón nyilatkozatát a klasszikus előtt Zidaneról.
Ugye.. a Barcánál ilyen belső kiszólás nincs.Ilyen megjegyzés nincs. Ha volt is kritika max Cruyff engedhette meg magának néha.
A Barca az elmúlt 10 év legsikeresebb klubja, ez egyrészt a sok jó játékos, az állandó jó koncepció ( itt most gondolok a tiki-taka alapelvre, a 4-3-3ra.. ehhez csak igazodni kell, csiszolni rajta itt -ott, nem kell feltalálni semmi újat.) valamint a jó légkör - ami a kialakult mítoszból fakad- miatt van így.
Ez a 3. opció tehet arról hogy arányosan sokkal többet fújnak a Barcanak. Nem az hogy náluk van többet a labda, vagy hogy többet támadnak. Nem.
Hanem mindenki úgy áll hozzájuk, hogy ők jók, zsenik, tökéletesek.
Pl a mai eset adható volt, na de ki fújja be ezt így sárgával egy Bl negyeddöntő 34. percében. Aztán 2 perc múlva a túloldalon ugyanerre meg nincs lap. A bíró nem mérlegel necces szituban a Barca ellen, csak a Barca mellett.
Adható, akkor megadom. Nem gondolkodik,hogy talán ezzel nem kéne elszarni egy egész párharcot, hiszen az van a fejében, hogy a Barca szép és jó, a többiek meg csúnyák.
Ennyi.
Zsínórban 3 Bl elődöntőt vívtak Guardiolával a padon úgy, hogy mindig kapott az ellenfél egy pirosat. Előtte meg botrányos meccs volt Londonban a Chelsea ellen. Pl.
Ne értsen félre senki, fantasztikus csapat a Barca, de ez is hozzátartozik az igazsághoz, hogy másképp is tekintenek rájuk, így máshogy is fújnak nekik.