Real Madrid vs. Barcelona
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
Re: Real Madrid vs. Barcelona
szegény tito, remélem, meggyógyul.
bár ahol 3x kiújul egy ilyen betegség, ott már aztán tényleg nagyon rezeg a léc.
talán ha kikerül ebből a stresszes közegből, és 1000%-al csak a gyógyulásra koncentrálhat, sikerülhet.
az anyagi vonzatokkal nem lehet baj, bízom benne, hogy kilábal belőle, és lehet még valaha egészséges ember.
az edzőkérdéshez...
ez valóban elsülhet többféleképpen is.
ha házon belül oldjuk meg (eusebio,rubi,roura) akkor kizártnak tartom, hogy a szakmai munka nívósabb lesz, mint volt.
rourával biztosan gyengülne a csapat, a másik két úriember munkája kérdéses, de nem kecsegtetne sok jóval.
ha házon kívülről jön edző, az kétélű fegyver, összehullhat az egész csapat, de akár új az impulzosokkal újra erőre is kaphat a gárda.
nyilván nagyban függ az új tréner személyétől, egy heynckess, klopp, vagy bielsa szerű edző nem hiszem, hogy szétbarmolná a csapatot, ellenben mondjuk mancini kinevezésétől nem sok jót várnék.
az a lényeg, hogy ha külsős tréner jön, a meglévő alapokat fűszerezze meg kicsit a saját stílusjegyeivel, újításaival.
ne akarja feltalálni a "katalán viaszt", mert az egyrészt nem pár hónapos projekt lenne, másrészt pedig ez a keret nyilván nem alkalmas kontrafocira, ívelgetésre vagy catenacciora, továbbra is a labdabirtokásra, technikai fölényre kell helyezni a hangsúlyt, csak kicsit bele kell nyúlni a részletekbe, és ennyi.
bízakodva várom a bejelentést, bárki is jön, nem fogom addig megbélyegezni, vagy elítélni, ameddig nem játszott le vele a csapat jó pár meccset.
akiknek örülnék/elfogadnék : klopp,heynckess,bielsa,wenger,avb,laudrup,jesús,de boer...így fejből.
off : együttérzést tanúsítani szerintem nyilván nem kötelező, biztos vagyok benne, hogy ha mourinho, ronaldo vagy pepe lenne rákos, a barcások körében is lennének olyanok, akiknek sokkal fontosabb lenne az, hogy hú, most mennyit gyengül/erősödik a real, mint maga az emberi élet.
ezeket az embereket viszont nem tudom megérteni.
én aztán közel sem vagyok a tökéletes ember mintapéldánya, sőt, de emlékszem, hogy amikor de la red összeesett, percekig fogtam a fejem, 160 volt a pulzusom, és aztán egész este az az eset járt a gondolataimban.
pedig kikapott ám a real madrid, ami minden más esetben nyilván jó kedvvel tölt el, de valahogy nem tudtam kárörvendeni, és nem az volt a fő gondolatom, hogy hú, ezzel az eredménnyel még ki is pottyanhattok.
ha valami fontosabb a focinál, az az emberi élet.
bár ahol 3x kiújul egy ilyen betegség, ott már aztán tényleg nagyon rezeg a léc.
talán ha kikerül ebből a stresszes közegből, és 1000%-al csak a gyógyulásra koncentrálhat, sikerülhet.
az anyagi vonzatokkal nem lehet baj, bízom benne, hogy kilábal belőle, és lehet még valaha egészséges ember.
az edzőkérdéshez...
ez valóban elsülhet többféleképpen is.
ha házon belül oldjuk meg (eusebio,rubi,roura) akkor kizártnak tartom, hogy a szakmai munka nívósabb lesz, mint volt.
rourával biztosan gyengülne a csapat, a másik két úriember munkája kérdéses, de nem kecsegtetne sok jóval.
ha házon kívülről jön edző, az kétélű fegyver, összehullhat az egész csapat, de akár új az impulzosokkal újra erőre is kaphat a gárda.
nyilván nagyban függ az új tréner személyétől, egy heynckess, klopp, vagy bielsa szerű edző nem hiszem, hogy szétbarmolná a csapatot, ellenben mondjuk mancini kinevezésétől nem sok jót várnék.
az a lényeg, hogy ha külsős tréner jön, a meglévő alapokat fűszerezze meg kicsit a saját stílusjegyeivel, újításaival.
ne akarja feltalálni a "katalán viaszt", mert az egyrészt nem pár hónapos projekt lenne, másrészt pedig ez a keret nyilván nem alkalmas kontrafocira, ívelgetésre vagy catenacciora, továbbra is a labdabirtokásra, technikai fölényre kell helyezni a hangsúlyt, csak kicsit bele kell nyúlni a részletekbe, és ennyi.
bízakodva várom a bejelentést, bárki is jön, nem fogom addig megbélyegezni, vagy elítélni, ameddig nem játszott le vele a csapat jó pár meccset.
akiknek örülnék/elfogadnék : klopp,heynckess,bielsa,wenger,avb,laudrup,jesús,de boer...így fejből.
off : együttérzést tanúsítani szerintem nyilván nem kötelező, biztos vagyok benne, hogy ha mourinho, ronaldo vagy pepe lenne rákos, a barcások körében is lennének olyanok, akiknek sokkal fontosabb lenne az, hogy hú, most mennyit gyengül/erősödik a real, mint maga az emberi élet.
ezeket az embereket viszont nem tudom megérteni.
én aztán közel sem vagyok a tökéletes ember mintapéldánya, sőt, de emlékszem, hogy amikor de la red összeesett, percekig fogtam a fejem, 160 volt a pulzusom, és aztán egész este az az eset járt a gondolataimban.
pedig kikapott ám a real madrid, ami minden más esetben nyilván jó kedvvel tölt el, de valahogy nem tudtam kárörvendeni, és nem az volt a fő gondolatom, hogy hú, ezzel az eredménnyel még ki is pottyanhattok.
ha valami fontosabb a focinál, az az emberi élet.
- RealVazquez
- Kedvenc játékosaid: CR
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Hát akkor mégis csak okolható Villanova,hiszen ő is észrevehette volna már,amit te is,hogy Xavi belassult és körülményes lett. Szerintem Villanova teljesen alkalmatlan vezetőedzői feladatokra,megpróbált kilépni a Guardiola árnyékából,el is ismerte,hogy szüksége lett volna a rá... de nem sikerült neki (bár azért csak leesett nekik egy bajnoki cím... kiegyensúlyozottabbak voltak,mint mi.)A fék a csapatban pedig nem ő volt szerintem,hanem elkezdődött xavi kiöregedése.....már nincs meg az a dinamika előre,azok a beindítások,az az ütem amit ki tudott választani.
Közben Marquinhos hivatalos! 5 évre szerződött. 35 millió euró volt.
http://www.psg.fr/en/Actus/003001/Artic ... r-cinq-ans
Szóval igen, a srác 19, összesen játszott eddig 26 mérkőzést a Rómában (tavaly ment oda) és még hatot ezen kívül valahol Brazíliában... Ilyen megközelítésből Illarra sem volt sokban. Vagy Varane-ért is kb. ennyit kellett volna fizetnünk anno. Atyaég, most akkor érhet 50 milliót a francia. Picit megint elszálltak az árak
http://www.psg.fr/en/Actus/003001/Artic ... r-cinq-ans
Szóval igen, a srác 19, összesen játszott eddig 26 mérkőzést a Rómában (tavaly ment oda) és még hatot ezen kívül valahol Brazíliában... Ilyen megközelítésből Illarra sem volt sokban. Vagy Varane-ért is kb. ennyit kellett volna fizetnünk anno. Atyaég, most akkor érhet 50 milliót a francia. Picit megint elszálltak az árak
1956 ● 1957 ● 1958 ● 1959 ● 1960 ● 1966 ● 1998 ● 2000 ● 2002 ● 2014 ● 2016 ● 2017 ● 2018
- pheco
- Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.
Nagyon várom az új szezont. A Barca játéka rég érdekelt ennyire, nagyon érdekel, hogy mi lesz Neymarral és ezáltal Messivel, most az új edző csak hab a tortán. A Realról meg nem is kell beszélni, új edző, új felfogás, új igazolások, remélhetőleg normális taktika. Szerintem az őszi klasszikus az utóbbi évek egyik legjobbja lesz.
-
- Kedvenc játékosaid: Sergio
- Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.
Remélhetőleg meggyógyul vilanova.
A fék a csapatban pedig nem ő volt szerintem,hanem elkezdődött xavi kiöregedése.....már nincs meg az a dinamika előre,azok a beindítások,az az ütem amit ki tudott választani.
A fék a csapatban pedig nem ő volt szerintem,hanem elkezdődött xavi kiöregedése.....már nincs meg az a dinamika előre,azok a beindítások,az az ütem amit ki tudott választani.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.
- morientes
- Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
- Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Annyit azért hozzátennék,hogy Tito friisítete a széljátékot Telloval,voltak màr hosszu indítások is,valamint messziről is próbálkoztak,többet mint Pep alatt.Iniesta,Pedro,olykor még Xavi is ráverte a 16-os környékéről...nem ez volt a jellemző,de ennyiből más volt az a csapat,mint a Guardiola féle...Meglátásom szerint Tito Villanova egy fék volt a csapatban,próbálta ugyanazt nyomatni mint Pep idején,ami egyre kevésbé eredményes már. Egy új,ráadásul külső edzővel nemhogy gyengülni,hanem erősödni fognak - szerintem. Vagyis,attól függ,kit hoznak Tito helyére.
LEGIO PATRIA NOSTRA
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az...
Persze, abban, hogy "a barcelonának vége" arra gondolok, hogy a Guardiola-Tito féle BCN-nak. Simán benne van, hogy újra jók lesznek (jobbak) az új edzővel. Pár dolgon kéne változtatni, amit Tito mostanáig eléggé elhanyagolt.
Pl: kényszeres ragaszkodás Thiago Silvához... nem fog menni idén. El kéne fogadni. Jövőre meg 30 lesz, Marquinhost sem véletlenül igazolja le a PSG. Egy ütős, fiatal belső védő kéne Piqué mellé, szerintem ez kellene, hogy legyen a legfontosabb. Puyol túl öreg, állandóan sérült, Mascherano, Bartra meg Song azon a poszton enyhén szólva is vicc. Emellett kéne egy épkézláb kapus, nagyképű Valdést meg elküldeni. Le merem fogadni, hogy senki sem jelentkezett be érte, ezért is marad még egy évet. A középpályát is meg kéne erősíteni, Elég sokan kiváltak, Xavi szintén öreg, nem fogja bírni az egész éves terhelést. Egyedül Vkp poszton vannak cserék, Cesc meg hát eddig nem nagyon villogott (leszámítva azt a jónéhány gólt, amit vert még a legelején, amikor jött) de mint irányító, szerintem semmi. A csatárok közül meg eladni a felét, Alexis simán beáldozható lehetne, teljesen felesleges oda. Vagy Pedro. És a legfontosabb, dobni ezt a passzolgatós taktikát. A Milan vert 2-t egy rosszabb napján a Barcának, a Madrid meg szétpi ta pár héten belül kétszer. A Bayern 7-0-ról meg már ne is beszéljünk. Az egész világ kiismerte már ezt a sokpasszos szarakodást, Guardiola spanyol viaszára már megvan a megoldás. Újítani kell ott is.
Szóval lesz dolga az új edzőnek, kérdés, hogy Rosell és a többi igazi üzletember mennyi casht ad neki és hogy mire. Érdekes lesz innentől kezdve a Barcelona, végre.
Pl: kényszeres ragaszkodás Thiago Silvához... nem fog menni idén. El kéne fogadni. Jövőre meg 30 lesz, Marquinhost sem véletlenül igazolja le a PSG. Egy ütős, fiatal belső védő kéne Piqué mellé, szerintem ez kellene, hogy legyen a legfontosabb. Puyol túl öreg, állandóan sérült, Mascherano, Bartra meg Song azon a poszton enyhén szólva is vicc. Emellett kéne egy épkézláb kapus, nagyképű Valdést meg elküldeni. Le merem fogadni, hogy senki sem jelentkezett be érte, ezért is marad még egy évet. A középpályát is meg kéne erősíteni, Elég sokan kiváltak, Xavi szintén öreg, nem fogja bírni az egész éves terhelést. Egyedül Vkp poszton vannak cserék, Cesc meg hát eddig nem nagyon villogott (leszámítva azt a jónéhány gólt, amit vert még a legelején, amikor jött) de mint irányító, szerintem semmi. A csatárok közül meg eladni a felét, Alexis simán beáldozható lehetne, teljesen felesleges oda. Vagy Pedro. És a legfontosabb, dobni ezt a passzolgatós taktikát. A Milan vert 2-t egy rosszabb napján a Barcának, a Madrid meg szétpi ta pár héten belül kétszer. A Bayern 7-0-ról meg már ne is beszéljünk. Az egész világ kiismerte már ezt a sokpasszos szarakodást, Guardiola spanyol viaszára már megvan a megoldás. Újítani kell ott is.
Szóval lesz dolga az új edzőnek, kérdés, hogy Rosell és a többi igazi üzletember mennyi casht ad neki és hogy mire. Érdekes lesz innentől kezdve a Barcelona, végre.
1956 ● 1957 ● 1958 ● 1959 ● 1960 ● 1966 ● 1998 ● 2000 ● 2002 ● 2014 ● 2016 ● 2017 ● 2018
- EnzoZidane89
- Kedvenc játékosaid: Zidane,Ronaldo,C.Ronaldo,X.Alonso
- Kedvenc csapatod: Hala Madrid!
Press írta:Nem, arra gondolok, hogy ennek az elmúlt 4-5 év barcelonájának vége. Nyerhetni nyerhetnek sok címet, sőt, nagyszerű játékosai vannak, mert Tito távoztával nem lett gyengébb a csapat. Itt a felfogásra, játékképre gondolok. Eddig Guardiola ötlete valósult meg, Villanova meg tavaly ugyanazt alkalmazta (ezért is őt választották, oldották meg házon belül az edzőkérdést) és gyakorlatilag nélküle lett bajnok a csapat. Így, hogy külsős jön az hozza majd a saját embereit, elképzeléseit. Villanovának (elnézést) nem volt karaktere, alkalmazkodott az elvárásokhoz. Ha jön egy nagyobb név a padra, az nem fogja Guardiola ötletét nyomatni még x évig... Nem lesz Busquetsből tkp, nem erre gondolok, de biztos, hogy más stílusban játszanak innentől kezdve. Lehet visszajön egy új edzővel a 4-4-2 Neymarral és Messivel elől, vagy nem tudom, de így ennek itt vége. Szerintem.
Ez mind igaz,amit mondasz,csak néha az az érzésem,hogy a játékosok szabják meg milyen stílusban játszanak. Tito próbált valamit változtatni,látszott,csak nem a jó irányba ment el. Ugye láthattunk,hogy az "ős tiki-taka" amit Peppel játszottak,már nem működött Tito alatt,ilettve jó ha volt 1-2 meccs ahol formában voltak az emberek is ahhoz a rendszerhez. A másik kérdés pedig az,hogy egy új edző bele mer e majd nyúlni ebbe a filozófiába,meg meri e húzni azt,hogy nem lesz meccsenként 2000 passz. (vagy átálnak kontrára )
- RealVazquez
Meglátásom szerint Tito Villanova egy fék volt a csapatban,próbálta ugyanazt nyomatni mint Pep idején,ami egyre kevésbé eredményes már. Egy új,ráadásul külső edzővel nemhogy gyengülni,hanem erősödni fognak - szerintem. Vagyis,attól függ,kit hoznak Tito helyére.Gondolom,hogy nem nyernek semmit...Nem tudom miért kell lebecsülni a legfőbb riválist..
Én azt mondom,hogy ha még Valdest eltakarítanák a kapuból,és valami értelmes kapust szereznének,akkor sokkal jobban tartanék a Barcelonától,bár azért így is van miért félnivaló,Neymar miatt.
Bár azért... mi sem vagyunk piték,Montoya is elismerte,hogy jól igazolunk idén...
Ui: közben megjött az érvelés
Nem, arra gondolok, hogy ennek az elmúlt 4-5 év barcelonájának vége. Nyerhetni nyerhetnek sok címet, sőt, nagyszerű játékosai vannak, mert Tito távoztával nem lett gyengébb a csapat. Itt a felfogásra, játékképre gondolok. Eddig Guardiola ötlete valósult meg, Villanova meg tavaly ugyanazt alkalmazta (ezért is őt választották, oldották meg házon belül az edzőkérdést) és gyakorlatilag nélküle lett bajnok a csapat. Így, hogy külsős jön az hozza majd a saját embereit, elképzeléseit. Villanovának (elnézést) nem volt karaktere, alkalmazkodott az elvárásokhoz. Ha jön egy nagyobb név a padra, az nem fogja Guardiola ötletét nyomatni még x évig... Nem lesz Busquetsből tkp, nem erre gondolok, de biztos, hogy más stílusban játszanak innentől kezdve. Lehet visszajön egy új edzővel a 4-4-2 Neymarral és Messivel elől, vagy nem tudom, de így ennek itt vége. Szerintem.EnzoZidane89 írta:Gondolom,hogy nem nyernek semmit...Nem tudom miért kell lebecsülni a legfőbb riválist..
- EnzoZidane89
- Kedvenc játékosaid: Zidane,Ronaldo,C.Ronaldo,X.Alonso
- Kedvenc csapatod: Hala Madrid!
El Unico írta:Itt mire gondolsz?Mindegy ki jön, a barcelonának ezennel vége.
Gondolom,hogy nem nyernek semmit...Nem tudom miért kell lebecsülni a legfőbb riválist..
- RealVazquez
Itt mire gondolsz?Mindegy ki jön, a barcelonának ezennel vége.
Michael Laudrup (Swansea), Ronald Koeman(Feyenoord), Ernesto Valverde (Athletic) Luís Enrique (Celta) valamint Heynckes és Bielsa (mindkettő csapat nélkül), ők az opciók jelenleg (Villas-Boas kizárt)
Mindegy ki jön, a barcelonának ezennel vége.
A legesélyesebb Luís Enrique, akit 10 millióért tudnának kivásárolni jelenlegi szerződéséből.
(AVB 14 lenne)
Mindegy ki jön, a barcelonának ezennel vége.
A legesélyesebb Luís Enrique, akit 10 millióért tudnának kivásárolni jelenlegi szerződéséből.
(AVB 14 lenne)
- RealVazquez
Szerintem mindenképpen bepróbálkoznak Heynckes-nél... és az már csak az öregen fog múlni,hogy aláír-e egy egyéves szerződést... Ha igen,az brutál lenne.
Guardiola,Yupp,Ancelotti,Mourinho,Moyes... a nagy csapatok új trénerei.
Aki még szóba jöhet náluk szerintem: Rijkaard. Ismeri őket,ismeri a rendszert,ismeri a klubot,mindent tud. Szerintem sima lenne.
Guardiola,Yupp,Ancelotti,Mourinho,Moyes... a nagy csapatok új trénerei.
Aki még szóba jöhet náluk szerintem: Rijkaard. Ismeri őket,ismeri a rendszert,ismeri a klubot,mindent tud. Szerintem sima lenne.
-
Állítólag január körül már lemondott, de nem fogadták el. Most, elfogadták mert a ma megkapott leletek szerint sajnos kiújult (vagy rosszabbodott). Ezt ma olvastam az egyik fórumon egy barcástól. Milyen emberek ülnek annál a klubnál ,ahol nem engedik el a súlyosan beteg alkalmazottjukat?! (Ha igaz a hír) Több mint egy klub.Kerlon írta:
Titonak meg már év közben is ezt a döntést kellett volna meghoznia. Jobbulást neki, de ahol a rák 3-szor kiújul ott nagyon nagy a gáz...
Jobbulást és nagy lelkierőt kívánok neki.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Alexaszaszin 2013. július 19., péntek 21:48-kor.
- ziro4vr
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Srácok ne feledjétek..a mágus mindig visszatér. Csak mondom.
Amúgy az új edzőnek egy 30 perces előadással kell majd meggyőznie a vezetőket és a magas fiút melynek címe a "hogyan lesz messi az ász az én rendszeremben" lesz.
Amúgy az új edzőnek egy 30 perces előadással kell majd meggyőznie a vezetőket és a magas fiút melynek címe a "hogyan lesz messi az ász az én rendszeremben" lesz.
Nem illik.
- morientes
- Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
- Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Sztm Rouraval futnak neki a felkészülésnek,de hogy aztán hogyan tovább....Bielsat én nem gondolnám,túl balhés ő a klub "filozófiájához"Szerintem Bielsa lesz, mert Rosellnek nagy spanja és szabad is már, de amúgy nem tudom, hogy ki illene a Barcába. Luis Garcia. :mrgreen:
Akár még Jorge Jesús is befutó lehet...
LEGIO PATRIA NOSTRA
Szerintem Bielsa lesz, mert Rosellnek nagy spanja és szabad is már, de amúgy nem tudom, hogy ki illene a Barcába. Luis Garcia.
Titonak meg már év közben is ezt a döntést kellett volna meghoznia. Jobbulást neki, de ahol a rák 3-szor kiújul ott nagyon nagy a gáz...
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K
döme már utón van sztem, a bdsrstnt neki.
"A gólöreme nem volt szép nekem mégis óriási örömöt okozott mert abban a pillanatban tudtam mennyi Real\Cr gyülölő rohad el belülről életük legszörnyűbb élménye az agyukba is beleégett úgy odarakta a köcsögöknek..." - dzsi91
- Mezner2
- Kedvenc játékosaid: Sergio Busquets, Lionel Messi,Andrés Iniesta, Böde Dani,Lipcsei Peti
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona, FTC
Hát persze, Sandro első dolga volt elnökként, hogy elpaterolja a klubtól az öreget, olyan szinten utálja, hogy arra szavak nincsenek, volt egy időszak amikor 2hetente köpködött rá a sajtóban, majd biztos idehozza utána a hollandot Ebből AVB lesz szerintem, bár én F.De Boerban látom a legtöbb fantáziát..GT37 írta: Cruyff
Jupp Heynckes :
"Amit Messi elért, a négy Aranylabda és 50 szerzett gól, az valami földönkívüli teljesítmény. Van rá egy szó, amivel jellemezni lehet:egy fenomén. A fiatal kora ellenére már Zidane, Pelé, Maradona vagy éppen Cruyff szintjén van."
"Amit Messi elért, a négy Aranylabda és 50 szerzett gól, az valami földönkívüli teljesítmény. Van rá egy szó, amivel jellemezni lehet:egy fenomén. A fiatal kora ellenére már Zidane, Pelé, Maradona vagy éppen Cruyff szintjén van."