Olyanok voltunk, mint a szökésben a szereplők. Fosi, hetty, ziroremynmate, ziro4never. Igazi nagycsapat, de én visszataláltam a jó útra.P. Krisz írta:Ki volt a cellatársad ziro ? Csak nem fosi ?
OFF
- ziro4vr
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: OFF
Nem illik.
- ziro4vr
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Azt kell mondanom kétségbeejtő, rideg, rémisztő. Azonban mikor már kezdenéd feladni, és csak a sötétség marad, hirtelen elkezd pislákolni egy fénysugár, és már kint is vagy. Viszont azt az 1 napot sose felejtem el!
Nem illik.
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kapcsolat:
Mondjuk ő ilyen szabadulóművész, szóval olyan sokat nem érzett a bezártságból.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
- IkerCasillas
- Kedvenc játékosaid: IC
- Kedvenc csapatod: RMCF
Pipita írta:De szerintem a megfélemlítésre,megalázásra és erőszakra építő magyar börtönstratégia helyett
Ezt szerintem valami amerikai filmben láthattad, vagy nem tudom, de itthon nem így van.
Gabo95 egyébként nagyon jó dolgokat írt, teljesen egyetértek.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Valahogy nehezen tudom elképzelni ahogy Lakatosek jo útra térnek es rendesen dolgoznak vagy egy legális vállalkozásba kezdenek Kolomparekkal. Amikor elvenni könnyebb.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- Pipita
- Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
- Kedvenc csapatod: Real, Leeds
Én n sem arra gondoltam, hogy osztogassunk PS4-et megHD tévét a tömeggyilkosainknak. De szerintem a megfélemlítésre,megalázásra és erőszakra építő magyar börtönstratégia helyett lehetne költségkímélő nevelést tartani,társadalomba szoktatni őket itt is. Ez nem azt jelentené, hogy jobb dolguk lenne a börtönlakóknak, mint a minimálbéren tengőknek, vagy mint bárkinek, de akit visszaengedünk az emberek közé,azt nem árt emberként kezelni, különben robbanni fog megint.
Én nem látom, miért lenne ez lehetetlen. El nem tudom képzelni hogy sokkal többe kerüljön egy ilyen rendszer, mint a mostani, bár nyilván nem látok bele.
De még egyszer, nem az életkörülményeiket javítanám és nem a norvég rendszer vezetném be ide én se, nyilván nem vagyok annyira agyhalott. De van átmenet a kettő között és szerintem erre rá lehetne találni.
Én nem látom, miért lenne ez lehetetlen. El nem tudom képzelni hogy sokkal többe kerüljön egy ilyen rendszer, mint a mostani, bár nyilván nem látok bele.
De még egyszer, nem az életkörülményeiket javítanám és nem a norvég rendszer vezetném be ide én se, nyilván nem vagyok annyira agyhalott. De van átmenet a kettő között és szerintem erre rá lehetne találni.
-
Egyszerűen nem lehetne fenntartani anyagilag ezt, sokkal szarabb a gazdaságunk és emellé kétszer akkora a népességünk. Társadalmilag is egész mások a normák nálunk, mint a világ egyik leggazdagabb országában. + egy ilyen rendszer bevezetése sok-sok év, akár több évtized is lehet, nem lehet egyszerűen csak varázsütésre kitalálni, hogy akkor mostantól ez lesz (bár gondolom te sem erre gondoltál).Pipita írta:Miért lenne elképzelhetetlen?gabo95 írta:(meg ugye ez a rendszer itthon sok dolog miatt elképzelhetetlen)
- Becksy23
- Kedvenc játékosaid: Beckham, Scholes, Modric, Nani, Varane, James
- Kedvenc csapatod: Manchester United, Real Madrid, Portugália, New England Patriots
Igen, ezt írtam hogy már így is úgy járnak be mint más a teszkóba. Az kéne még hogy még jobb körülményeik legyenek...Remy írta:Na, azért itt sincs rossz dolguk.Becksy23 írta:Az kéne még hogy luxusszálóvá alakítsuk, az összes semmirekellő már indulna be.
Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Verratti, Modric, Kroos - Bale, Benzema, Ronaldo
Casilla, Nacho, Coentrao, Casemiro, Isco, Lucas Vazquez, Lacazette
Yanez, Vallejo, Hugo Mallo, Kovacic, Asensio, Odegaard, Mariano
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kapcsolat:
Na, azért itt sincs rossz dolguk.Becksy23 írta:Az kéne még hogy luxusszálóvá alakítsuk, az összes semmirekellő már indulna be.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
- Becksy23
- Kedvenc játékosaid: Beckham, Scholes, Modric, Nani, Varane, James
- Kedvenc csapatod: Manchester United, Real Madrid, Portugália, New England Patriots
Voltál már börtönben? Nem véletlenül kerül oda a nagytöbbség, olyan mintha a fekete afrikába mennél. Így sincs semmi visszatartó ereje, ezek a "svédek" nyaralni járnak be, bent vannak a haverok, szállás, kaja... Az kéne még hogy luxusszálóvá alakítsuk, az összes semmirekellő már indulna be.Pipita írta:Miért lenne elképzelhetetlen?gabo95 írta:(meg ugye ez a rendszer itthon sok dolog miatt elképzelhetetlen)
Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Verratti, Modric, Kroos - Bale, Benzema, Ronaldo
- sebydani
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles
Köszönöm szépen a választ, értékelem ! Bevallom, én kicsit félúton voltam azzal, hogy ő neki akkor mit is jelent ez a 21 év, nem tudtam hova tenni meg elképzelni, hogy őt visszaengedik a társadalomba, de így már világos A többi részére reagálva, természetesen van ráció abban ahogy ők kezelik az elítélteket, és értem is a logikát, csak eddig nem voltam tisztában ezekkel a rendszerbeli dolgokkal
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa
-
Én is jogászhallgató vagyok, bár csak másodéves, de azért hallottam és tanultam pár olyan dolgot, ami esetleg magyarázatként szolgálhat és érdekelhet.sebydani írta:
Engem érdekelne Peti, ha nem nagy erőfeszítés neked akkor én megköszönném.
Először is, valószínűleg az embert, ahogy előttem is mondták, soha nem fogják kiengedni. Nem felelne meg a kritériumoknak.
Ami fontosabb, az az, hogy a norvég büntetés-végrehajtás TELJESEN más alapokon nyugszik, mint itt. Norvégiában az elítélteket szeretnék egyszer visszahelyezni a társadalomba, reszocializálni, éppen ezért nagyon fontos náluk az, hogy az összes elítéltet emberként kezeljék, ezért a jó börtönkörülmények, ezért ez a jó bánásmód. Megtehetik, mert pénzük van rá, és itt jön a legmegdöbbentőbb dolog: jól működik ez náluk. Ők úgy fogják fel, hogy a büntetőjog, és a büntetések rendszere ne a megtorlásra menjen, hanem a javításra. Gondoljunk bele: mi a társadalom érdeke? Az, hogy egy elkövetőt bezárjunk 10 évre, ahol megalázzák, erkölcsileg még tovább rontják őket, aztán a letelte után engedjük őket vissza a társadalomra úgy, hogy SEMMI jó nem ragadt rá, csak újabb fogásokat tanult, esetleg még ki is gyúrta magát, vagy megtanult kést gyártani a semmiből. Vagy pedig emberként kezelni (a kezelés a kulcsszó) és 10 év után úgy visszaengedni őket, hogy nevelve, értékeket átadva esély van arra, hogy megváltoznak, ezzel viszont a bosszút, megtorlást magát elengedve? Ezen lehet vitatkozni, vannak természetesen pro és contra érvek mindkettőnél (meg ugye ez a rendszer itthon sok dolog miatt elképzelhetetlen), de az tény, hogy náluk működik, a visszaesők száma nagyon durván csökkent, de persze nyilván vannak olyanok, akiken már nem lehet segíteni. Nyilván erre az esetre lebontva ez nem feltétlenül állja meg a helyét, mert egy ilyen tömeggyilkost aztán lehet kezelni élete végéig, de remélem átjött, hogy mire gondolok és hogy miért is figyelnek oda annyira a norvégok erre.
Hali!
Tudnátok Nekem olyan oldalt mondani, ahol kedvcsinálókat, pozitív beszámolókat találok új filmekhez angolul?
Tudnátok Nekem olyan oldalt mondani, ahol kedvcsinálókat, pozitív beszámolókat találok új filmekhez angolul?
"If you don't like your destiny, don't accept it."
- peti_madrid
- Kedvenc játékosaid: Zizou, Guti, Modric, CR
- hehe
- Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
- Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.
jogilag teljesen rendben van, nincs mit erről beszélni, itt nem a jogi része a kérdés, hanem az etika és az emberi oldal.
előre kitervelt tömeggyilkosság után ne legyenek az embernek jogai sztem...
előre kitervelt tömeggyilkosság után ne legyenek az embernek jogai sztem...
- peti_madrid
- Kedvenc játékosaid: Zizou, Guti, Modric, CR
Oké, rákérdezek majd, ha itthon lesznek Hétvége van, hazament a többség, szóval kb hétfő-kedd magasságában tudom megkérdezni őket és írni ide nektek ;)
- sebydani
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles
Engem érdekelne Peti, ha nem nagy erőfeszítés neked akkor én megköszönném.peti_madrid írta:
Vannak jogászhallgató barátaim itt kint, megkérdezhetem őket, hogy mit gondolnak az esetről, ha érdekel benneteket.
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa