Berti írta:Attól még, hogy előre a legelső embernek lepasszolja és nem keresi a bemozgó embert, attól az még alibi passz és kihozatal is egyben.
Ezen az alapon Verratti is alibi az esetek 90%-ában, konkrétan ellenetek végig az volt, mert egy jó kiugratása sem volt, pedig ő még előrébb is játszik. Meg akkor Kroos játéka is alibi - bár mondjuk ezt sokat is olvastam már -, és lehetne sorolni az ilyen stílusú játékosokat. Ezek az emberek az esetek döntő többségében nem fogják a kiugratást keresni, egy labdatartós játékban nem ez a szerepük. Az a feladata, hogy juttassa el a legnehezebb körülmények között is a labdát A-ból B-be minél gyorsabban, lehetőleg úgy, hogy a társak épp tisztán legyenek. Ebben meg az egyik legjobb, és nélkülözhetetlen is a játékunkban, mert szinte bármilyen helyzetből képes jól kihozni a lasztit. Mellé meg védekezni is nagyon tud, de ez lényegtelen is igazából most.
Nektek is inkább egy ilyen ember kéne amúgy vkp posztra, legalábbis Zidane eddigi játéka alapján én úgy gondolom. Kroos tökéletes is lehetne, ha jobban védekezne, de tényleg látszik azért a különség védekezésben, ha nem ő van ott. Egy Jorginho+ jó is lenne nektek, ő védekezik, jól passzol, rengeteg kiugratással próbálkozik.. Egyedül annyi baj van vele, hogy szerintem pont egy szinttel gyengébb, mint ami egy Realba kéne. Más nincs..
(Mondjuk én titkon remélem, hogy Pep vagy a PSG lecsap rá.)
Ha Kanté képes lenne ebbe beleszokni, akkor nyilván az a mezőnymunka még pluszban hatalmasat dobhatna a középpályátokon, de ha nem menne vele olyan gördülékenyen a labdajáratás, akkor szerintem többet veszítenétek vele előre, mint amennyit nyernétek hátra.