Real Madrid vs. Barcelona

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
MesQueUnClub
Kedvenc játékosaid: Ronaldinho, Ronaldo, Zizou, Kaká, Messi, Eto'o, CR, Deco
Kedvenc csapatod: Barca

Re: Real Madrid vs. Barcelona

HozzászólásSzerző: MesQueUnClub » 2016. május 18., szerda 20:05

Egyébként BL és bajnokság összevetés, ez a 2 legértékesebb trófea, ám mind a 2nél kb 2 erős csapat dönti el, hogy tied lesz-e a kupa vagy sem, mert akárhogy nézzük, az Atma/RM/Barca hármason kívül, a többi csapatot ez a 3 kb egyenlő arányban veri meg és szerez pontokat, ami dönt azok az egymás elleniek, ez ha megnézzük a pontokat tökéletesen látszik is. A BL annyiban más, hogy ott a 2 egymás elleni párharc közben nincs 20 másik meccs és 5 hónap, de lényegében ott is van 3-4 erős csapat azt szevasz. Ennyiben tök ugyan az a 2 szitu. (Persze ez csak a La ligával összevetve állja meg a helyét). De a marketing és a nézettség miatt ennek a kupának van a legnagyobb presztízse. Így nyilvánvaló, hogy épp ez miatt a legjobban vágyott serleg is ez.
♠Ronaldo♣Ronaldinho♥Zidane♦

Matyi
Kedvenc játékosaid: Iniesta, Agüero, Messi
Kedvenc csapatod: FC Barcelona

HozzászólásSzerző: Matyi » 2016. május 18., szerda 19:56

Elfogadom, kinek mi a fontosabb, de megmagyarázni, hogy már akkor is mindenkinek a BL kell legyen a fontosabb, fölösleges. :)

dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2016. május 18., szerda 19:52

Hungarokatalán írta:
dzsi91 írta:de nekem savanyú lenne ha ti behúznátok a bl-t mi meg a ligát ennyit írtam.
No offense. De ez a hozzáállas eléggé hasonló az ilyen Piqué félékhez, akik többet foglalkoznak a rivális csapattal, mint a sajátjukkal, és az alapján ítélik meg a csapatuk sikerességét, hogy a másik csapat hány kupát nyert.
Hat nemtom, ha a rivális csapat nyeri a bl-t az nekem rosszul esik, a bajnokság meg a kupa annyira nem zavar.Ettől nem foglalkozok többet velük csak mivel a bl az első számú nekem így az gyenge ponton ha a barca nyeri, vagy neadj isten az atletico.

Most abba meg nem megyek bele,hogy számomra egy trófea nélküli év is élvezhető,elsősorban a gólok miatt nézek focit, abból meg mi baszott sokat lövünk.Meg a jó meccseket is szeretem szval én a 15-16os szezonra is örömmel emlékszek vissza mégha a végére le is eresztettünk.De most a kupákról volt szó.

És ha valaki elém tol egy papírt,hogy a követkető 3 évben nincs bajnoki cím de van 2 bl döntő én gondolkodás nélkül alá írom.Bajnoki címre mindig ott az esély bl döntő viszont ritka,most jön a 14ik döntőnk 60 év alatt ki tudja mikor lesz a következő...ezt én nem cserélném be egy bajnoki címre se.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

Hungarokatalán
Kedvenc játékosaid: Szalai
Kedvenc csapatod: Barcelona, Bulls

HozzászólásSzerző: Hungarokatalán » 2016. május 18., szerda 19:07

dzsi91 írta:de nekem savanyú lenne ha ti behúznátok a bl-t mi meg a ligát ennyit írtam.
No offense. De ez a hozzáállas eléggé hasonló az ilyen Piqué félékhez, akik többet foglalkoznak a rivális csapattal, mint a sajátjukkal, és az alapján ítélik meg a csapatuk sikerességét, hogy a másik csapat hány kupát nyert.

A Real szereplése sztem teljesen irreleváns a Barca szezonjának megítélésében. Legalábbis szerintem. És ugyanez igaz fordítva is.

Palesszal egyetértek. Nálam sem csak a kupák száma határozza meg a szezon "sikerességét", hanem pl. hogy mennyire volt élvezhető a csapat játéka, miben tudott fejlődni a csapat az előző szezonhoz képest stb.
"Régen szegények fociztak és a gazdagok nézték
Most a gazdagok fociznak és a szegények nézik"
Puskás Ferenc

Stegen-Alba-Bartra-Pique-SR-Samper-Thiago-Rafinha-Halilovic-Messi-Neymar

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2016. május 18., szerda 18:53

nmate írta:Hát mondjuk ha nyerjük, ha nem, a Barcának összességben jobb szezonja van, ezzel egyetértek.
Ezzel nincs is gond, de ha csak a Király-kupa döntőjében lennének, Piqué akkor is ezt nyilatkozta volna :lol:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2016. május 18., szerda 18:49

Hát mondjuk ha nyerjük, ha nem, a Barcának összességben jobb szezonja van, ezzel egyetértek.

dzsi91

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2016. május 18., szerda 18:47

Matyi írta:
dzsi91 írta:Nekem savanyú lenne a bajnoki cím egy barca bl győzelemmel de ők tudják.
Miért, ezek szerint ha az Atlético behúzza a BL-t, akkor jó szezonunk volt, ha viszont Ti, akkor rossz?
Számomra a BL a creme de la creme, a legnagyobb trófea a klub futballban.A bajnoki cím is fontos örülök is neki ha nyerünk, de nekem savanyú lenne ha ti behúznátok a bl-t mi meg a ligát ennyit írtam.A triplázós éveitek is csak azért zavartak mert a bl-t is nyertétek.

Pl ott van a 100pontos bajnoki évünk és a 2014es bl győzelmünk.Hát számomra nem 1 kategória a 2 siker.
vagy ottvan a címvédésünk 2007-08ból, szerinted azt választanám vagy a 3év/2 bl döntőt?

Az meg ,hogy nektek milyen szezonotok volt azt döntsétek el ti.De eddigi tapaszalataim alapján a Barcelona mércéje a Real Madrid mióta világ a világ.A nyert trófeák elsőszámű öröm faktora az,hogy a Real Madrid lett meg előzve vagy,hogy a Real Madrid nem nyerte meg és aztán jön a többi öröm.Ha a Real Madrid felül európa trónjára szerintem azzal sehogy sem tud vetélkedni a barca a bajnoki címével,akkor sem ha azt a bajnoki címet 2szer nyerte meg... így a válaszom igen, a mi meccsünktől függ,hogy a szezonotok ,hogy lesz elbírálva a barcások között.A wikipédián jó szezonotok lesz mindenképpen a 2 kupával, de hogy legbelül ez mekkora az öröm azt döntsétek el ti.Az én véleményem az amit írtam,hogy savanyú lesz az emlék ha bl-t nyerünk, ha nem akkor meg édes.

De mi még kurvára nem nyertünk semmit.Szóval jobb szezonotok van egyelőre.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2016. május 18., szerda 18:43

BL mindenek felett, legrangosabb sorozat, legerősebb csapatok ellen, leghangulatosabb környezetben. Persze most már szép lassan leeshetne egy liga is, mert beér minket a Barca. Jövőre elvárom, hogy megnyerjük, nincs kifogás. Minden adott.

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2016. május 18., szerda 18:42

De hogy lehet már elorèbb helyezni egy spanyol ligát,mint a BL-t :lol:
Akárki akármit mond,az a világ legutosebb sorozata,teljesen mindegy milyen szinten van a mai foci,arra minden csapat 200%osan felszivja magát.Elèg csak megnèzni a wolfsburgot pl,akik a bundásban bukdácsoltak,ellenunk meg hoztak egy ragyogo meccset.
Ebben a sorozatban játszanak a világ legjobb játèkosai.
Csak megint az a kisebbsègi komplexus mint a hulyegyerekeknèl,hogy akármid van,az enyèm jobb... :kivagyhe:
Miért, ezek szerint ha az Atlético behúzza a BL-t, akkor jó szezonunk volt, ha viszont Ti, akkor rossz?
Egyáltalán nem erre gondolt,feltèteles módban irta azt,hogy milyen èrzès lehetne ez nektek.Az hogy milyen volt a szezon bárkinek,nagyon szo sem volt.
Realista24 írta:A Barcanak is fontosabb a bajnokság biztos azert közvetítették a 10 evvel ezelőtti bl címet ujramert nem fontos nekik :lol:
De az a 2006-os az más volt.Az volt minden idok legjobb BL dontoje.Hogy lehetunk ennyire idioták hogy nem fogjuk ezt fol.Javaslom az uefa-nak,hogy mind az atma,mind mi,álljunk meg a 26. percben,igy emlèkezve erre a világraszolo,ès csodálatos,egetveroen fenomenális gyozelemre...
Vesszen a zsarnokság,èljen Katalonia! :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára morientes 2016. május 18., szerda 18:44-kor.
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

palesz77
Kedvenc játékosaid: Xavi, Iniesta, Verratti, Dahoud
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: palesz77 » 2016. május 18., szerda 18:41

Na, én meg jövök a legelvontabb véleménnyel, mert nálam nem a kupák száma alapján "sikeres" az év. Nyilván trófeákban de, de például a mostani szezonra én személy szerint szívesebben fogok visszagondolni pár év múlva, mint például a 14/15-ösre, mert szerintem a szezon nagyrészében jobban játszottunk. Vagyis hát a középpályásaink, főként Ini és Busi, ezért sokkal jobban élveztem a meccseink többségét. Nyilván ezzel nem "panaszkodok" a tavalyi évre, mielőtt valaki kiforgatja a szavaim, de az én ízlésemnek ez a szezon jobban bejött. BL-ből kiestünk, szörnyű volt a formaidőzítés, Luchoék is elrontották az MSN rotálását, mellé még olyan csapattal futottunk össze, amelyikkel csúcsformában is 3 esélyes meccseket játszunk, van ez így. Tavaszi Clásico szintén, benne lett volna a vereség csúcsformában is, Messiék hozzáállása felcseszett mondjuk, mert rajta pl nem láttam sok akarást, de a Madrid ellen mindig benne van a vereség. Úgyhogy nekem kupák számától függetlenül ez az év több boldogságot nyújtott mint a tavalyi. De ilyen volt a 11/12-es és a 12/13-as év is, Titoval valami irdatlan sok ponttal nyertük a bajnokságot emlékeim szerint, mégis szívesebben gondolok vissza a 11/12-es szezonra összességében, pedig nem is emlékszem már, hogy nyertünk-e valamit év végén - kupát ha jól rémlik igen, de nem 100%.

Úgyhogy nekem igazából mindegy, hogy BL vagy Bajnokság, év elején talán én is a BL-t mondtam volna a duplázás miatt, de a bajnoki címnek is baromira örülök, főleg a véghajrá miatt, mert sikeresen öszekapták magukat a srácok. De ha esetleg azt is bebuktuk volna a rossz zárás miatt, nekem akkor se lett volna kudarc ez a szezon - de hát ezért sem vagyok elnök ugye.. :lol:
IkerCasillas írta:CR - Messi összehasonlításnál felmerülő gól-gólpassz fontossági sorrend ,,dezsavüm" (sic!) van. :mrgreen:
Pedig pont azt mondta, hogy idén a BL-nek jobban örült volna, miközben nem jutotunk elődöntőbe sem.

Hungarokatalán
Kedvenc játékosaid: Szalai
Kedvenc csapatod: Barcelona, Bulls

HozzászólásSzerző: Hungarokatalán » 2016. május 18., szerda 18:32

Mindkettő ugyanannyira fontos (legalábbis számomra), viszont a bajnokság elvesztése sokkal nagyobb kudarc, mint a BL-é. Persze ez attól is függ, hogy a BL melyik szakaszában búcsúzol.
"Régen szegények fociztak és a gazdagok nézték
Most a gazdagok fociznak és a szegények nézik"
Puskás Ferenc

Stegen-Alba-Bartra-Pique-SR-Samper-Thiago-Rafinha-Halilovic-Messi-Neymar

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2016. május 18., szerda 18:28

A Barcanak is fontosabb a bajnokság biztos azert közvetítették a 10 evvel ezelőtti bl címet ujramert nem fontos nekik :lol:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

IkerCasillas
Kedvenc játékosaid: IC
Kedvenc csapatod: RMCF

HozzászólásSzerző: IkerCasillas » 2016. május 18., szerda 18:25

Matyi írta:Amúgy nálam akkor fontosabb a BL, mikor lehetőségünk van címet védeni, mint most, egyébként a Ligát előrébb helyezem, de ez szubjektív.
CR - Messi összehasonlításnál felmerülő gól-gólpassz fontossági sorrend ,,dezsavüm" (sic!) van. :mrgreen:

Matyi
Kedvenc játékosaid: Iniesta, Agüero, Messi
Kedvenc csapatod: FC Barcelona

HozzászólásSzerző: Matyi » 2016. május 18., szerda 18:14

dzsi91 írta:Nekem savanyú lenne a bajnoki cím egy barca bl győzelemmel de ők tudják.

Amúgy nálam akkor fontosabb a BL, mikor lehetőségünk van címet védeni, mint most, egyébként a Ligát előrébb helyezem, de ez szubjektív.

ateeemadrid

HozzászólásSzerző: ateeemadrid » 2016. május 18., szerda 17:32

Jó,akkor döntsétek el helyettem hogy nekem melyik a fontosabb. / Egyszerűen azért mert a BL-t nem tudom elvárni a csapattól, túl sok összetevős a dolog, elég egy rossz meccs, vagy akár egy rossz félidő,és ki is estél. Nyilván ettől szép a sorozat, és nehezebb is.
Egészen mást jelent a kettő. Az hogy melyiket várod el, és melyik a fontosabb az miért lenne ugyanaz?
Én se várom el a BLt a csapattól, le is írtad azokat a tényezőket, ami miatt soha sem lehet teljesen reális elvárás egy BL cím, ettől függetlenül sokkal nagyobb örömet tud okozni, mint hogy Granadák és Deportivok legyőzésének köszönhetően behúzunk 1 bajnokságot.
tbo. fede ase rüdi fran. cama ceba güli jude. vini mbappe

dzsi91

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2016. május 18., szerda 17:31

Nekem savanyú lenne a bajnoki cím egy barca bl győzelemmel de ők tudják.

Na de mi még nem nyertünk semmit jelenleg az ő szezonjuk jobb.

Berti

HozzászólásSzerző: Berti » 2016. május 18., szerda 17:31

Fordított helyzetben is azt mondanám, hogy inkább BL. Mindig is a BL lesz az a kupa, ami a legértékesebb. Hatalmas respect a Leicesternek a PL-ért, de azért egy BL-t egyhamar nem fognak megnyerni, legalábbis jelen helyzetben.
Amikor hosszu idő után kupát nyertünk (és Ramos beejtette a busz alá :mrgreen: zseniális) az is csak arra volt jó, hogy ott észre lehett venni azt, hogy újra a csúcsra fogunk törni és egy ilyen gyengébb kupa megnyeresével meg is mutattuk.
Utána a bajnokság természetesen nagy dicsőség volt, mert csúcstartók voltunk és már rég nem sikerült megszerezni. Relativ rég.
De azt hiszem, hogy a mostani madrisita réteget majd ha megkérdezed 20-30 év múlva..a la decimara fog mindenki emlékezni a 2010-2015 időszakban.
Pique egy kretén, nem kell itt fényezni a dolgokat. Egy olyan bajnokságra veri, amit sokszor szerencsével mentettek meg és a hajrában maguk alá szartak, hogy mostmindentelbukunk. Olvastam mi ment túloldalt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Berti 2016. május 18., szerda 17:32-kor.

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2016. május 18., szerda 17:29

Valami azt súgja, ha fordtíva lenne a 2 csapat helyzete, ti lennétek döntősök, mi pedig bajnokok, akkor egyből a másik lenne a fontosabb. Ez az utóbbi években általában így ment.
Igy hát.Mindig az a fontos kupa,trofea,serleg,cim,apámfasza amit ok nyernek.Az mindig fontosabb mint amit más nyer.Mert azt ok nyertèk.Megyek okádni.
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2016. május 18., szerda 17:22

Jó,akkor döntsétek el helyettem hogy nekem melyik a fontosabb. Direkt idézőjelbe tettem az előbb, de nálam első a bajnoki cím. Egyszerűen azért mert a BL-t nem tudom elvárni a csapattól, túl sok összetevős a dolog, elég egy rossz meccs, vagy akár egy rossz félidő,és ki is estél. Nyilván ettől szép a sorozat, és nehezebb is.
De nálam nem elvárás soha a csapat felé, míg a bajnokságot "elvárom".
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

dzsi91

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2016. május 18., szerda 17:19

Tegye fel a kezét aki elcserélné a 2006-07 és 2007-08 as szezonunkat erre a 3 évre 2014-16 :lol:

Vissza: