Real Madrid vs. Barcelona

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

Re: Real Madrid vs. Barcelona

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2016. május 30., hétfő 14:32

Lopo1 írta:De dzsi épp hogy nem takarózok mert mindenegyes hozzádzolásomba azt hajtogatom hogy igen a legrangosabb és a legnagyobb presztízzsel bíró kupa az a BL :) Hidd el én nem az elvakult Barcás vagyok én szimpatizálok velük ennyi, a Bl-ből is teljesen megérdemelten estek ki. Abban a pillanatban egy jobb csapat búcsúsztata, a Real meg megérdemelten nyerte ennyi slusszpassz, amit a sors eléjük dobott csapatokat sikeresen megverte
Akkor elnézésedet kérem nehéz nem általánosítani mert kollegáid elárasztották a netet mint valami rossz vírus.

Én úgy vagyok vele,hogy mind2 cím fontos de a bl az mindenek előtt és ezt mondtam tavaly is jövőre is és akkor is ha 100 bl-t nyer a barca.A bajnokságot én személy szerint nem érzem igazságosabbnak semmivel, főleg ahogy most állunk hogy orosz rulett az egész egy botlás valami laliga 20ik ellen azt hónapokig lehet szaladni a másik után.Mind2őt kemény munka megnyerni de a bl-ben ezt konolyabb csapatok ellen kell és nincs hibázási lehetőség.

Ez már nem neked
Ez a sok what if story is felszab.Ha a vayern igy ha a barca úgy, kiestek ennyi, mi se érdekeltünk senkit hogy amugy ezerszer jobb csapat vagyunk mint a juve vagy a dortmund,kiestünk ellenük azt ennyi.Az utólsó emlékünk a bajorok ellen egy 2ős győzelem bl elődöntőben a barca ellen meg egy 10 emberrel megnyert clasico, 50-50 lett volna mind2 ellen.És valószínüleg nem azt játszottuk volna mint matracék ellen vagy a city ellen.

Alkalmazkodunk az ellenfeleinkhez,ez az egyik legnagyobb erősségünk.

Míg a barca és a bayern a saját stílusát akarta ráerőszakolni az atletire ha megy ha nem addig mi felmértük az erősségeiket és gyengepontjaikat és ugy futottunk neki a meccsnek.

A kezdősipszóra szerintem Zidane rakta jobban össze a csapatot,meccselni viszont simeone meccselt jobban.Az elképzelés jó volt hogy az első gólig megnyomjuk majd átadjuk a területet amivel nem nagyon tudtak mit kezdeni, csak a kontráink a formán kívüli támadók miatt nem ültek igazán.De amint jobban kinyíltunk mint tette a barca és a bayern jött is az atletico gól.

Jobban felkészültünk matracékból taktikailag mint bármelyik fcb, csakhát ugye a gólokat nem a mágnestábla lövi.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

Berti

HozzászólásSzerző: Berti » 2016. május 30., hétfő 14:21

rashidm írta:
hehe írta:hogy pucolhatja retyókat fogkefével :mrgreen:
Miért vagy ilyen rendes? A nyelvével. :mrgreen:
Az ilyenek miért kellenek amúgy? :hmmm:

Ugyan olyan, mint zseléfej meg penaldo féle barcás piszkálódások.
grownup

Lopo1

HozzászólásSzerző: Lopo1 » 2016. május 30., hétfő 14:07

De dzsi épp hogy nem takarózok mert mindenegyes hozzádzolásomba azt hajtogatom hogy igen a legrangosabb és a legnagyobb presztízzsel bíró kupa az a BL :) Hidd el én nem az elvakult Barcás vagyok én szimpatizálok velük ennyi, a Bl-ből is teljesen megérdemelten estek ki. Abban a pillanatban egy jobb csapat búcsúsztata, a Real meg megérdemelten nyerte ennyi slusszpassz, amit a sors eléjük dobott csapatokat sikeresen megverte

Chris
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Zidane
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Chris » 2016. május 30., hétfő 14:05

A bajnokság ebből a szempontból egyszerűbb, mert ott elég csak kiegyensúlyozottnak lenned a kicsik és a nagyok ellen.
Ha egyszerűbb is, akkor sem a miatt, mert ott "csak" kiegyensúlyozottnak kell lenni. Ennyi erővel meg a Bl egyszerűbb, mert ott csak 4-5 fontos meccsen kell toppon lenni a többi megy rutinból.
A bajnokság szerintem egyszerűen azért kevésbé problémás, mert ott a Barcát meg mostanában az Atléticot kell előzni a BL-ben meg van 5-6 csapat aki hasonló erőt tud képviselni és ott a formaidőzítés, szerencse stb dönt. Persze hosszú távon a tudáskülönbség úgyis kijön.

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2016. május 30., hétfő 14:05

Teljesen más: Bemutatták a Barca új mezét. A Barca szurkolókat kérdezném, hog y nekik mi a véleményük róla.
Szerintem, az elmúlt évek egyik legjobb meze.

Jó nektek, hogy lehet variálni a dizájnt a miénket bármi különlegessel csak elrontatni lehet :mrgreen: Na meg az Adidas sem áll általában a helyzet magaslatán, az idei kék mondjuk tetszett illetve egy pár éve a fekete is (nem a sárkányos) dehát ezek idegenbeliek, a hazain nehéz nagyot alkotni, mint mondtam, azt csak elrontani lehet :)
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem

HozzászólásSzerző: rashidm » 2016. május 30., hétfő 14:04

dzsi91 írta:Ez a hülye elmélet,hogy otthon is bajnoknak kell lenni a bl győztesnek megint az ujgenerációs barcanövendékek hülyesége mint,hogy a 11es nem gól meg hogy a ladbabirtoklás a szép foci.

Europa királya azt a sorozatot kell megnyerje ahol európa királyàt megválasztják.Nem a spanyol kupát meg a nemzeti bajnokságot.Fasza dolog a kettő együtt de most ez a téma csak azért jött elő mert bl-t nyertünk és valami kell a barcanak amibe kapaszkodhat.
Valami ilyesmit akartam volna én is megfogalmazni, csak nem jött össze. :mrgreen:

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2016. május 30., hétfő 14:03

nmate írta:Ilyen faszságokon vitatkozni...jövőre már nagyon örülnék egy bajnoki címnek, mert régen volt már olyan.
De mint minden BL győzelem után a címvédés a cél első sorban. Bár én adok rá úgy 1% esélyt, mivel ehhez a csillagok együttállása is szükséges. Formaidőzítés, szerencse, koncentráció, sérülések elkerülése, jó sorsolás...minden. Egy bajnoki címnél viszont több korrigálási lehetőség is van. Fontos, hogy ki tudja behúzni úgy az őszt, hogy nem veszít kötelező meccseket és közben nem lövi el az összes puskaport a szezonra.
Ennyi, ehhez nincs is mit hozzáfűzni. Legyünk elsők akik megvédik a bl címet.

András93

HozzászólásSzerző: András93 » 2016. május 30., hétfő 14:01

rashidm írta:Pont emiatt nehezebb megnyerni a Bl-t. Van ott 13 meccs, ott kell ügyesnek lenned. A bajnokság ebből a szempontból egyszerűbb, mert ott elég csak kiegyensúlyozottnak lenned a kicsik és a nagyok ellen. Láthattad most is, tavaly is: ha van 10 pont előnyöd még elbukhatod a bajnokságot (mi tavaly el is buktuk, ti éppenhogy nem).
Igen, de valamiért már évek óta nem vagyunk elég kiegyensúlyozottak.
Szóval a mostani csapat pont nem mondhatja, hogy könnyebb bajnokságot nyerni, mint BL-t.
dzsi91 írta:Mint mondtam triplázni duplázni 6 kupázni mi is fogunk még
És a vezetőség mely döntése alapján mondod ezt ilyen biztosan? :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára András93 2016. május 30., hétfő 14:04-kor.

dzsi91

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2016. május 30., hétfő 14:00

Lopo1 írta:
dzsi91 írta::lol: abszolút bajnokok :lol: ez valami újabb barszás agymenés mint a gólpontok ? :lol:

Majd triplázunk mi is előbb utóbb ,utólérve viszont nem leszünk

:lol: abszolút bajnokok bmeg beszarok :lol:
Itt most nem ez volt a legfőbb lényeg hanem valamivel szemléltetni akartam (tenisz) akkor rosszul foglamaztam akkor inkább ugy helyesebb hogy arra azt mondani hogy európa legjobbja nehezen lehet az aki még a hazája bajnokságát se tudja megnyerni :) Így érthető? :) De amit példának leírtam gondolom jól szemléltette :) ahogy egy két Barcás ledegradálja a BL-t feleslegesen úgy Egy két Realos is a bajnokság szerepét... ennyi erővel minek van bajnokság meg kupa? Mindenki csak a Bl-re koncentráljon és pihenjen mivel legtöbb embernél csak az számit :D
Én értem amit beszélsz csak baromság, 91 ponto gyüjtött a barca 90et a Real.Ez mitől különbözik egy tiziparbajos bl döntőtől?A bajnokság sem egy fix erőfelmérő, van aki beszopódik a levante otthonában a másik nem aztán ott van az az egy pont különbség.Meg lehet nézni az elmúlt évek pontszámait 2013 és 12 volt egyértelmű a többi mind pár pontos külöbség, 1 max 2 botlás.Pechesebbek voltunk a ligában mostanában ennyi, de mindig 90 pont környékén végeztünk ami rohadt sok.

Ez a hülye elmélet,hogy otthon is bajnoknak kell lenni a bl győztesnek megint az ujgenerációs barcanövendékek hülyesége mint,hogy a 11es nem gól meg hogy a ladbabirtoklás a szép foci.

Europa királya azt a sorozatot kell megnyerje ahol európa királyàt megválasztják.Nem a spanyol kupát meg a nemzeti bajnokságot.Fasza dolog a kettő együtt de most ez a téma csak azért jött elő mert bl-t nyertünk és valami kell a barcanak amibe kapaszkodhat.

Mint mondtam triplázni duplázni 6 kupázni mi is fogunk még, már csak azért is mert most az a divat mi pedig mindig divatosak voltunk.

De behozni nem fog minket senki sem a bl-ben sem a ligában.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

Lopo1

HozzászólásSzerző: Lopo1 » 2016. május 30., hétfő 13:57

Így van lehet nehezebb is lehet de lehet néha könnyebb is ha valaki előtte pont jókor jó helyen az egyiket eltakarítja. Összetett nagyon.

De egy a lényeg én is elismerem a BL a legrangosabb ezt kár is tagadni. De mivel a két csapat ugyanott indul mindig így a bajnokság és a kupa szerepe se sokkal kisebb mint a fent említett sorozaté.
És teljesen megérdemelten került mindhárom sorozat a győztesekhez. A Realnak sikerült azt megoldania ami előtte a Bayernek meg a Barcanak nem, legyőzni az az Atletit.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2016. május 30., hétfő 13:55

Ilyen faszságokon vitatkozni...jövőre már nagyon örülnék egy bajnoki címnek, mert régen volt már olyan.
De mint minden BL győzelem után a címvédés a cél első sorban. Bár én adok rá úgy 1% esélyt, mivel ehhez a csillagok együttállása is szükséges. Formaidőzítés, szerencse, koncentráció, sérülések elkerülése, jó sorsolás...minden. Egy bajnoki címnél viszont több korrigálási lehetőség is van. Fontos, hogy ki tudja behúzni úgy az őszt, hogy nem veszít kötelező meccseket és közben nem lövi el az összes puskaport a szezonra.

rashidm

HozzászólásSzerző: rashidm » 2016. május 30., hétfő 13:51

Lopo1 írta:És igen a Bajnokság az a sorozat ahol minden évben mindig találkozik a két csapat a Blről pl ez nem mondható el a sorsolás szeszéélye miatt vagy formaingadozás stb...végtelen
Pont emiatt nehezebb megnyerni a Bl-t. Van ott 13 meccs, ott kell ügyesnek lenned. A bajnokság ebből a szempontból egyszerűbb, mert ott elég csak kiegyensúlyozottnak lenned a kicsik és a nagyok ellen. Láthattad most is, tavaly is: ha van 10 pont előnyöd még elbukhatod a bajnokságot (mi tavaly el is buktuk, ti éppenhogy nem).

András93

HozzászólásSzerző: András93 » 2016. május 30., hétfő 13:50

Lopo1 írta:akkor inkább ugy helyesebb hogy arra azt mondani hogy európa legjobbja nehezen lehet az aki még a hazája bajnokságát se tudja megnyerni :) Így érthető?
Azért ez még a BEK-ben is többször előfordult, hogy aki megnyerte a sorozatot, abban az évben nem volt hazája bajnoka.

De egyébként adom amit írsz, az, hogy az elmúlt 8 évben nyertünk 1 bajnokságot, arra nem kell nagyon büszkének lenni. Nagyon szép, hogy összejött ez idő alatt 2 BL is, de erős dominanciáról nehezen lehet beszélni.

Az meg, hogy majd mi is triplázunk egyszer... Valamiért csak nem sikerült eddig, de a két kupa is nagyon ritkán jön össze (legutóbb Ancelottival), bajnokság + BL pedig már lassan 60 éve.

Lopo1

HozzászólásSzerző: Lopo1 » 2016. május 30., hétfő 13:48

Gondolom ha a Barca nyerte volna a Bl-t, a Real meg a bajnokságot, akkor meg az lenne amit mondtam: "aki a bl-t nyeri az az "abszolút bajnok". :D :D

Mivel a bajnokok ligája nyertese európa legjobbja ezért jogos a felvetés hogy abban az évben ő volt a legjobb. Senki sem degradálja le a bajnokság szerepét. Ti emelitek fel olyan pozícióba, mintha valami hihetetlen dolog lenne, egy csoda megnyerni.[/quote]

Ne általánosits mert a hasonlatomba is azt írtam, hogy a BL az olyan mint a teniszbe a Wimbledon tehát a legnagyobb presztisű torna, de ha valaki nyer egy Roland Garrost és egy US Opent akkor nem hiszem hogy a Wimbledon győztes lesz a No.1 mindenképp abban az évben. Én is amellet vagyok hogy igen a BL nek van a legnagyobb visszhangja és a legrangosabb kupa sorozat de ahogy már másodjára leírtam fent eltudod olvasni én mivel hasonlítom össze ezeket a szitukat :) És igen a Bajnokság az a sorozat ahol minden évben mindig találkozik a két csapat a Blről pl ez nem mondható el a sorsolás szeszéélye miatt vagy formaingadozás stb...végtelen

rashidm

HozzászólásSzerző: rashidm » 2016. május 30., hétfő 13:42

Lopo1 írta:Itt most nem ez volt a legfőbb lényeg hanem valamivel szemléltetni akartam (tenisz) akkor rosszul foglamaztam akkor inkább ugy helyesebb hogy arra azt mondani hogy európa legjobbja nehezen lehet az aki még a hazája bajnokságát se tudja megnyerni :) Így érthető? :) De amit példának leírtam gondolom jól szemléltette :) ahogy egy két Barcás ledegradálja a BL-t feleslegesen úgy Egy két Realos is a bajnokság szerepét... ennyi erővel minek van bajnokság meg kupa? Mindenki csak a Bl-re koncentráljon és pihenjen mivel legtöbb embernél csak az számit :D
Gondolom ha a Barca nyerte volna a Bl-t, a Real meg a bajnokságot, akkor meg az lenne amit mondtam: "aki a bl-t nyeri az az "abszolút bajnok". :D :D

Mivel a bajnokok ligája nyertese európa legjobbja ezért jogos a felvetés hogy abban az évben ő volt a legjobb. Senki sem degradálja le a bajnokság szerepét. Ti emelitek fel olyan pozícióba, mintha valami hihetetlen dolog lenne, egy csoda megnyerni.

rashidm

HozzászólásSzerző: rashidm » 2016. május 30., hétfő 13:37

hehe írta:hogy pucolhatja retyókat fogkefével :mrgreen:
Miért vagy ilyen rendes? A nyelvével. :mrgreen:

Lopo1

HozzászólásSzerző: Lopo1 » 2016. május 30., hétfő 13:36

dzsi91 írta::lol: abszolút bajnokok :lol: ez valami újabb barszás agymenés mint a gólpontok ? :lol:

Itt most nem ez volt a legfőbb lényeg hanem valamivel szemléltetni akartam (tenisz) akkor rosszul foglamaztam akkor inkább ugy helyesebb hogy arra azt mondani hogy európa legjobbja nehezen lehet az aki még a hazája bajnokságát se tudja megnyerni :) Így érthető? :) De amit példának leírtam gondolom jól szemléltette :) ahogy egy két Barcás ledegradálja a BL-t feleslegesen úgy Egy két Realos is a bajnokság szerepét... ennyi erővel minek van bajnokság meg kupa? Mindenki csak a Bl-re koncentráljon és pihenjen mivel legtöbb embernél csak az számit :D

dzsi91

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2016. május 30., hétfő 13:32

:lol: abszolút bajnokok :lol: ez valami újabb barszás agymenés mint a gólpontok ? :lol:

rashidm

HozzászólásSzerző: rashidm » 2016. május 30., hétfő 13:30

Lopo1 írta:Régóta figyelem az oldalt de kiemelten mindig is ezt a fórumot és mindig elgondolkodok azon hogy ki mi alapján tudja megmagyarázni illetve megindokolni az egyik vagy másik csapat eredményességét leegyszerűsítve hogy melyik a jobb e pillanatban vagy bármikor mikor ez a téma feljön :D
És ez ennél a Real Bl győzelemnél vagy még a döntő előtt hangsúlyossá vált a fórumon.
Én nekem az a véleményem és látásmódom hogy legképletesebben a teniszhez lehet ezt hasonlitani mármint az eredményességet e két klub között ahol mindig a közel múltat nézik (ha jó tudom egy év, de ebben nem vagyok biztos).
Na tehát legjobban ezt az évet ugy lehetne példázni hogy a Real Madrid megnyerte a legnagyobb presztizsű tornát Wimbledont a Barcelona pedig a Roland Garrost és US Opent( ezt az összehasonlitást azért hoztam mert mindegyik fronton ugyanabba a kiirásba szerepel a csapat...pl egy real bayern összefüggésbe ezt nem lehetne). Ezek alapján senki se tudná megmondani hogy ki pillanatnyilag a jobb talán annyit hogy a Barcelona több "versenyt" nyert mint a Real.
Tehát azt akartam mondani hogy azzal se értek egyet hogy egy Bl-trófea többet ér mint egy duplázás de azzal se ha valaki azt mondja hogy a Bl csak is a szerencsén múlik a torna lébonyolítása miatt (sorsolás, forma stb stb...kár is ragozni felesleges.) ezért ledegradálja.
Úgy gondolom mindhárom fronton igazságos eredmény született mindegyik sorozatnak megvannak a tulajdonságai, hátrányai és szépségei és aki ezekkel a legjobban él és kihasználja az lesz a bajnok. És az egymás felé dobálózásnak sincs semmi értelme mert valamiben a Real jobb ( Bl győzelem, Bajnokságok száma, legsikeresebb klub a történelem során) valamiben a Barca ( 2x sikerült triplázniuk ami a Realnak még 1x se sikerült, duplázni is a Barcának mostanában többször sikerült mint a Realnak,tehát abszolút bajnokok voltak azokban az években Realnak talán 50 éve nem volt ilyen, és az utóbbi időkben ami ezt a generációt illeti sikeresebbek ) Na egy a lényeg rengeteg oldalról lehet ezt nézni és biztos sok meg is állja a helyét vagy a Real mellet vagy a Barca mellett :D
Bocsi hogy hosszú voltam :|
Szerintem meg nagyon egyszerűen meg lehet magyarázni hogy ki az adott évben a jobb: aki a bl-t megnyeri. Előző évben a Barca volt a legjobb, most meg mi.

hehe
Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.

HozzászólásSzerző: hehe » 2016. május 30., hétfő 13:28

lestat írta:
dzsi91 írta:Messi: I don't read contracts, I don't know what I'm signing

:lol:
gyors dobjunk elé egy Real szerződést. :lol: :lol:

:mrgreen:
hogy pucolhatja retyókat fogkefével :mrgreen:
Kép