Mozi, filmek

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
cart

Re: Mozi, filmek

HozzászólásSzerző: cart » 2013. július 24., szerda 23:39

Remy írta:A kolónia
Ez nagyon rossz film szerintem. Történet, megvalósítás, látvány, minden borzalmas benne, igazi zs kategóriás gagyi. Ennél rosszabb az idei filmek közül csak az RIPD volt.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2013. július 24., szerda 22:22

Hollywood tele van eredetiséggel. Jön a Creed címen futó Rocky spin-off :mrgreen: Apollo unokájáról fog szólni.

47 Ronin előzetes Keanu Reeves új filmje elég jó lehet majd. Engem megvett a trailer. Decemberben meglátjuk mi sül ki belőle.

A kolónia

Bill Paxton a 80-as, 90-es években élte az aranykorát, majd eltűnt a rivaldafényből, és most visszatért, hogy megformáljon egy sablonos, öntörvényű szemétládát. Mindezt az óriási hótömeg kellős közepén, hólapát helyett puskával karöltve.

Az éghajlat rossz viszonyai miatt 2045-re a Föld még életben lévő lakosai kolóniákba szerveződtek, hogy együttes erővel túléljenek. A lakók feladata, hogy fenntartsák az életet a bolygón, és a betegségeket elkerüljék. A Hetes számú kolónia segélykérő üzenetet fog, majd Briggs néhány embere segítségével útnak indul, hogy az Ötös számú telepesek után kutassanak, ám amit ott találnak az óriási fenyegetést jelent számukra…

Én személy szerint odavagyok az efféle poszt-apokaliptikus filmekért, mert rengeteg fantázia van bennük, amit ki lehetne aknázni, de sajnos nem mindig jön össze a minőségi tálalás. A kolónia is sajnos az „örök reménység” címet tudhatja magáénak, hiszen az alapötlet, miszerint bekövetkezik az új jégkorszak, az emberek kolóniákba szerveződnek, és a túlélésért küzdenek, mind-mind jó ötlet, és ezeket összegyúrva egy frankó kis filmet lehetett volna létrehozni, ám sajnos Jeff Renfroenak ez nem sikerült, pedig néhány nevesebb színész is a segítségére voltak. (Bill Paxton, Laurence Fishburne, Kevin Zegers)

Az egészet ott rontották el, hogy a játékidő nem lett több, mint másfél óra, ami miatt sok érdekességet csal felületesen érintettek. Renfroe nem vágyott sikerre, és elégedett volt a sablon ötletekkel, amivel végül teletűzdelte a filmet. Ezek a megszokott lépések a karakterekre is kiterjedtek, mert az összes általában ellőtt személyiség típust láthatjuk a játékidő folyamán.

A film egészen addig jól muzsikál, amíg a „felfedezés” rész történik, ám amikor ennek vége, akkor a következő lépcsőfok helyett inkább visszalépést mutatott a film, ami miatt unalmas, és néhol már kínossá is vált. Ehhez sajnos asszisztált a CGI is, mely nem a legrosszabb, de éppen azt a határt súrolja, hogy egy HD felületen már bántó lehet a szemnek a mű környezet.

A kolónia összességében viszont az egyszer nézhető kategóriába tartozik, mert bár sok a hibája, de még így sem olyan rossz választás a kikapcsolódásra. Többet, sokkal többet is ki lehetett volna hozni belőle, de Renfroenak csak ennyire futotta. Majd legközelebb… 5/10
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

GT37
Kedvenc csapatod: Barça, Spurs

HozzászólásSzerző: GT37 » 2013. július 24., szerda 21:30

kupak17 írta:Nagyfiúk 2-őt valaki már látta?
érdemes elmenni megnézni akár lánnyal is? :D
Rotten Tomatoes-on 7%-on áll. :mrgreen:
Mondjuk én még nem láttam, de szerintem nem is fogom. :D

L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2013. július 24., szerda 20:16

Női szervek...

Nem kezdeném túlságosan is elemezni a filmet, mert nem tudnám. Én, mint olyan ember, akinek csak az a fontos, hogy jót szórakozzak egy filmen, vagy megérintsen, vagy megértsem, vagy megfogjon és megkötözzön, nem tudnék komolyabb kritikákat, értékeléseket megfogalmazni. Persze, már a youtubon meghallgattam egy "nagy filmkritikus" véleményét a filmmel kapcsolatban, de nem értek egyet. Miért is kellene? Nekem tetszett, bejött, végig nevettem, nem unatkoztam, nem vettem észre fatális bakikat, így azt mondom, hogy nagyon jó film. Tetszett, de nagyon. Nem gondoltam volna, hogy ilyet fog ütni. Mondjuk a megnézése előtt, nem is tudtam, hogy vígjáték, bár sejtettem. Csak azért néztem meg a moziban, mert az angol tanár azt ajánlotta. Hát, ha már Debrecenben jártam, pont, és volt időm, hát üsse kő, mentem az unokatesómmal és beültünk. Hátha jó lesz. És tényleg, megérte a pénz, és az idő meg minden. Nekem nem egyszer nézős a film, mihelyt a piacra dobják, megveszem DvD-n még véletlenül se töltöm le, hisz az ugyebár illegális dolog. :mrgreen:

No de szumma szummarum, nekem cakkon pakkon bejött a film, így oda merem dobni azt a 10-est, bár lehet, hogy nem kéne... de eddig (pedig szombaton néztem) felejthetetlenül megmaradt bennem.

Tehát 10/10!

Wertz

HozzászólásSzerző: Wertz » 2013. július 24., szerda 19:00

Nagyfiúk? Tűzgyűrű?

Nincs köztük semmi minőségi különbség köztük. Egyszer megnézhető, sablonos filmek. Az agyatlan látványfilmek meg szerintem semmivel sem különbek a Sandler filmektől

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2013. július 24., szerda 18:12

pheco írta: ahol egy nagy szörny harcol egy nagy géppel. Kb egy szint a kettő.
Az lehet, hogy a Tűzgyűrű sem tanít meg semmire, de nem is azért ül be rá az ember. Annál legalább kapsz egy zseniális látványt, amit csak a nagy vásznon tudsz igazán értékelni.

Egy nagyfiúnál mit kapsz? Ezerszer lerágott csontot, körítve egy adag szarral.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2013. július 24., szerda 18:05

cart írta:Most ez nagyképűen fog hangozni, de Sandler meg az ilyen szarós böfögős filmek csak egy bizonyos értelmi szint alatt értékelhető. Aki ennek a célcsoportnak a tagja, annak viszont tökéletes "szórakozás". Ez van, ilyen emberek is járnak moziba, van akinek ezek poénos dolgok, el kell fogadni.
Egyetértek. Múltkor is már írtam, nekem az a véleményem, hogy 12-13 évesen még elmegy az edemszendler, mi is azt néztük akkoriban. De azóta párunknak mégis valamennyire benőtt a fejünk lágya és próbálunk inkább minőséget nézni.

Ilyenekre ne adjatok pénzt, inkább vegyetek sört a mozijegy árából és nézzetek körül imdb-n, szerintem sokkal jobban jártok.

pheco
Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos

HozzászólásSzerző: pheco » 2013. július 24., szerda 18:04

cart írta:Most ez nagyképűen fog hangozni, de Sandler meg az ilyen szarós böfögős filmek csak egy bizonyos értelmi szint alatt értékelhető. Aki ennek a célcsoportnak a tagja, annak viszont tökéletes "szórakozás". Ez van, ilyen emberek is járnak moziba, van akinek ezek poénos dolgok, el kell fogadni.
Valaki meg beül egy teljesen értelmetlen filmre, ahol egy nagy szörny harcol egy nagy géppel. Kb egy szint a kettő. Nem értem miért kell lenézni ezeket a vígjátékokat. :roll: Puzsérnak is van valami műsora youtubeon és pont ezeket cikizi. Elég irritáló dolgo a sznobság :roll:

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2013. július 24., szerda 17:45

Most ez nagyképűen fog hangozni, de Sandler meg az ilyen szarós böfögős filmek csak egy bizonyos értelmi szint alatt értékelhető. Aki ennek a célcsoportnak a tagja, annak viszont tökéletes "szórakozás". Ez van, ilyen emberek is járnak moziba, van akinek ezek poénos dolgok, el kell fogadni.

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2013. július 24., szerda 17:07

András93 írta:Szerinted a többi film, amit Remy felsorolt, mi? :hmmm:
Én sehol nem írtam, hogy a többi nem az. :)
Annyit írtam, hogy aki ilyen filmre ül be, az az fogja kapni, amit fizetett. Sablon történet vicces elemekkel vegyítve. Nem fogja nagy meglepetés érni. Viszont jelen esetben a Tűzgyűrűre, ha beülnék akkor lehet, hogy ocsmány gagyinak találnám, de lehet, hogy teljesen bejönne.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

András93

HozzászólásSzerző: András93 » 2013. július 24., szerda 16:58

Dupla D írta:De ha haverokkal megy el megnézni valamit, akkor had üljön már be egy vígjátékra. Én se ülnék be haverokkal egy animációs filmre. Velük a vígjáték a legjobb.
Viszont, ha vígjáték, akkor Adam Sandler a legrosszabb választás.
Engem csak ez a túlzott sznobság zavar. Nagyon sokan itt a fórumon is leértékelik a vígjátékokat, mert az kommersz, és nincs benne semmi mondanivaló. Közben meg, akik megnézik őket azok nagyon jól tudják, hogy mit várjanak egy ilyen filmtől. Átlag amerikai popcornfilm, ami egyszer, haverokkal tökéletes kikapcsolódást tud nyújtani.
Szerinted a többi film, amit Remy felsorolt, mi? :hmmm:

Realfan1
Kedvenc játékosaid: CR, Modric, Diego Milito , Benzema

HozzászólásSzerző: Realfan1 » 2013. július 24., szerda 15:10

Mostani mozik közül a Tűzgyűrű-re érdemes legjobban bemenni..
tegnapelőtt voltam moziban.. és nagyon tetszett! Olvastam olyat róla, hogy sokan Transformers koppintásnak tartják, szerintem nem az.. Sokkal jobb film attól!
Nem lesz a kedvenc filmem, de az biztos h még megfogom nézni DVD-n is..
Az értékelésem 7.5/10

Dupla D

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2013. július 24., szerda 14:51

Remy írta:
Dupla D írta: De ha haverokkal megy el megnézni valamit, akkor had üljön már be egy vígjátékra. Én se ülnék be haverokkal egy animációs filmre. Velük a vígjáték a legjobb.
Csak ötleteket adtam. :) amúgy én is haverokkal szoktam moziba menni, de nincs az a pénz, hogy egy Nagyfiúk féle ürülékre befizessek.

Véleményt kért, én adtam. A döntés az ő kezébe van. :)
Engem csak ez a túlzott sznobság zavar. Nagyon sokan itt a fórumon is leértékelik a vígjátékokat, mert az kommersz, és nincs benne semmi mondanivaló. Közben meg, akik megnézik őket azok nagyon jól tudják, hogy mit várjanak egy ilyen filmtől. Átlag amerikai popcornfilm, ami egyszer, haverokkal tökéletes kikapcsolódást tud nyújtani.

kupak17

HozzászólásSzerző: kupak17 » 2013. július 24., szerda 14:48

Köszi.. :D
hát úgy érzem akkor spontán döntés lesz.. végülis mindig az a legjobb nem? :D
hala madrid!
Javi Garcia, Isco válogatott csapattársa: “A képességei, és a csapat ahol szerepel mint nagyon sokat segítenek neki. Egy hozzá hasonló játékos ott játszik és azt csinál, ahol és amit csak akar.

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2013. július 24., szerda 14:43

Dupla D írta: De ha haverokkal megy el megnézni valamit, akkor had üljön már be egy vígjátékra. Én se ülnék be haverokkal egy animációs filmre. Velük a vígjáték a legjobb.
Csak ötleteket adtam. :) amúgy én is haverokkal szoktam moziba menni, de nincs az a pénz, hogy egy Nagyfiúk féle ürülékre befizessek.

Véleményt kért, én adtam. A döntés az ő kezébe van. :)
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

Dupla D

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2013. július 24., szerda 14:36

Remy írta:
Ilyenre szerintem ne adj ki pénzt, aztán persze te döntöd el... :D

Gru 2, Szörny Egyetem, Tűzgyűrű, Női szervek, holnaptól Farkas... szerintem mind jobban megéri a pénzt. :)
De ha haverokkal megy el megnézni valamit, akkor had üljön már be egy vígjátékra. Én se ülnék be haverokkal egy animációs filmre. Velük a vígjáték a legjobb.

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2013. július 24., szerda 14:31

Ilyenre szerintem ne adj ki pénzt, aztán persze te döntöd el... :D

Gru 2, Szörny Egyetem, Tűzgyűrű, Női szervek, holnaptól Farkas... szerintem mind jobban megéri a pénzt. :)
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

kupak17

HozzászólásSzerző: kupak17 » 2013. július 24., szerda 14:21

Nagyfiúk 2-őt valaki már látta?
hala madrid!
Javi Garcia, Isco válogatott csapattársa: “A képességei, és a csapat ahol szerepel mint nagyon sokat segítenek neki. Egy hozzá hasonló játékos ott játszik és azt csinál, ahol és amit csak akar.

GT37
Kedvenc csapatod: Barça, Spurs

HozzászólásSzerző: GT37 » 2013. július 24., szerda 12:45

Kiskakukk

1944. szeptembere. A finn orvlövész, Veiko zseniális húzással - SS-egyenruhában - megszökik a németek fogságából, majd egy lapp parasztasszony, Anni házában talál menedéket. De a négy éve magányosan élő asszony már egy másik férfit is befogadott magához, a súlyosan sérült orosz katonát. A két férfi ellenségesen áll egymással szemben. Nemcsak Veiko SS-egyenruhája, de az asszony is közéjük áll. A mese varázslatos fordulatot vesz...
A nő csak lappul beszél, az orosz csak oroszul, a finn pedig csak finnül, így elég érdekesen alakulnak a dolgok.

Borzasztóan érdekes és zseniális, mégis viszonylag ismeretlen film, ajánlom mindenkinek.

BBeno

HozzászólásSzerző: BBeno » 2013. július 24., szerda 12:20

nem sokat szoktam ide írogatni de most néztem meg a Transz c. filmet. tudom ajánlani azoknak akik szeretik a csavarokat a filmekben.
GARETH:coffee:

RONCI A LEGENDA

Grande Pipita Higuaín

Ronaldo: Özil zseni

VAR<3

18/19: Perez nagy éve .lol. P3/L16/SF

Götze Gareth ReusRashford KdB Hazard Sterling Lukaku Mario Pogba Sané James Jesús

Vissza: