dzsi91 írta:Zidane-on és guardiolán kivűl van edző aki pálxafutását bl győzelemmel indította?
Del Bosquét 1999 novemberében nevezték ki, 2000-ben meg is nyerte a BL-t, bár ő volt 2-szer is ideiglenesen kinevezett edző a Realnál, 94-ben és 96-ban. Miguel Muñoz 1960-ban nyert, úgy hogy az elődöntők előtte vette át a csapatot, de elvileg ő is volt korábban megbízott edző a Realnál. És José Villalongát az 1954-55-ös szezon közben nevezték ki, következő évben megnyerte az első BEK-et. Ők ugye mind a Real Madriddal nyertek.
De van nem Real edző is, 1982-ben az Aston Villával nyerő Tony Bartont a negyeddöntők előtt nevezték ki. Guus Hiddink is az első teljes szezonjában lett BEK győztes 1988-ban, de az előző szezon márciusában vette át a csapatot, hasonlóan Villalongához. Joe Fagan pedig 62 évesen lett a Liverpool edzője, előtte kisebb posztokat töltött be, és mindjárt első évében meg is nyerte a BEK-et, 1984-ben.
Azt hiszem ennyi volt.
Realista24 írta:Szerintem úgy értette, hogy első felnőtt csapatnál.
Én így is vettem a kérdést, és a fentiekre is ez igaz.
Egyébként érdemes hallgatni a Teljes terjedelem podcastet, ott beszéltek erről a legutóbbi adásban. Zidane lett a harmadik a legkevesebb felnőtt edzői pályafutással rendelkezők között, aki BEK/BL-t nyert, Munoz az első, Barton a második.