Már csak azt kéne belátni, hogy ha a "csúcs-csapatvédekezés"-hez is kellett egy Busquets típusú játékos, akkor ide is kelleni fog.
Egyrészt Casemiro nem Busquets típusú játékos szerintem, max. a pályán elfoglalt helyét tekintve, de alapvetően (a csapatok stílusbeli különbségei miatt is), Casemiro mélyebbről indul, támadás esetén hasonló a helyzetük.
Másrészt Busquets pont nem jó példa ilyen szempontból, mert Ő a játékintelligenciájával, nagyszerű helyezkedésével emelkedik ki, nem az ütközéseiről és kiemelkedő védőmunkájáról híres. Ráadásul a Barca rendszerében is azért fontos, mert nagyon labdabiztos és jól passzol.
Aki ilyesmi szerepkör, az Mascherano lenne, de Barcás kollégák "bevallása" alapján is kevésbé gördülékeny a játék vele a középpályán, mint Busquets-cel. Nem is véletlen, hogy szinte kizárólag belső védőt játszott.
Szóval amennyiben dominálni akarunk, kell egy előrefelé is hatékonyabb 3. ember, amennyiben pedig védekezésre kényszerülünk, akkor a területet szűkítjük, amihez taktikai fegyelem a fontosabb, nem feltétlen az egyéni védekező kvalitások.
De én továbbra sem küldeném el Casemirot, vagy tenném egyértelműen padra, de 4 kezdő szintű ember 3 posztra nem vállalhatatlan. És persze nálam James mindenképpen menne és Jesé is. Isco így egy sorral feljebb szállna be, Vazquez megkapná ugyanúgy a perceit, és eddig sem morgott, szerintem ez után sem fog. Kovacic a kérdéses, de 5. emberként a középpályára Ő is bőven tudna játszani, mert lesz rengeteg meccsünk jövőre, ráadásul nyáron EB és Copa is van.