Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: soadroli » 2013. július 30., kedd 13:41

A nyomozó
Sokkal rosszabbra számítottam, kellemes meglepetés volt. Pont előtte néztem az Argot, és az is bejött :lol:
Nem szeretem a magyar filmeket, ezért is volt meglepetés. Lekötött végig, színészek is jók voltak, nagyjából egyet értek az előttem szólókkal. Már mindent leírtatok, újat nem tudok mondani. 7,5/10 Csak tudunk mi jó filmet is csinálni.

Margaret
Ruffalo miatt már rég meg akartam nézni. Benne most se csalódtam, de a film elég gyenge volt. Anna Paquin is jó volt, illett rá a szerep. Maga a film szerintem nagyon unalmas volt, egyáltalán nem tudott lekötni, elég nagy szenvedés volt. 5/10
Kép

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2013. július 30., kedd 12:46

Jövőhét csütörtökig van időd, haladék kérése nélkül.
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

Victor
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Norwich City

HozzászólásSzerző: Victor » 2013. július 30., kedd 10:45

The Place Beyond the Pines (2012)
nem tudom meddig lehet még vele várni, de csütörtök-péntek előtt nem tudom megnézni. remélem addig még ráér, eddig úgyis mindig ott voltam az elsők között :mrgreen:

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2013. július 29., hétfő 18:28

Margaret

f.a.f. kedves rendező.

Remek alapötlete van a filmnek. Egy görbe tükröt állíthatott volna a mai fiatalságnak, ehelyett néhol elment valami teljesen más irányba. A főszereplő tök normális, hogy idegesítő, ez alapjába véve nem lenne baj, csak az, hogy egy ripacs és néhol erőltetett. Összecsapott, gyenge mű, pedig nagy ziccer volt ez is.
A sztárokkal együtt. Ők is tök átlagosat nyújtanak, mindegyik csak gyenge árnyéka önmagának és mintha fájna szerepelni ebben a filmben. Ez is része annak, hogy az egész rendezetlennek hat.
Ezek mellé túl hosszú, 3 részletben néztem meg.
Viszont ajánlásnak jó, pacsi.

4/10

off: gyakran mondják, hogy már egyre kevesebb jó ötlet van a filmek világában. Ez nem igaz, egyre kevesebb a kidolgozott, precíz mű. Mindenből egyből pénz kell, kapkodás megy, nagyon kevés olyan rendező van aki konstans teljesít minőségi szinten...

The Place Beyond the Pines

Fúú. Ez nem volt rossz, de bőven lehetett volna jobb is. Érezni ezen is. Az első harmada nagyon erős, Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!kövezzetek meg, de Gosling miatt. Viszi az egészet. Remekül látszik rajta a karakterfejlődés, ami végig, amíg a képernyőn van, egyenletes. Hiába fapofa, érezni, ahogyan elveszti az irányítást. Bár kicsit talán könnyedén fogadta, hogy van gyereke, akiről nem tud...
A többi átlagos sajnos. Cooper még aki megjelenésével javít valamicskét, a szerepe viszont kurva erőltetett, elég nagy klisé. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Nyílvánosan bemocskolja magát, hogy lebuktassa azokat akik bemocskolták magukat...
De jól szórakoztam, bár az eleje szvsz túl magasra rakta a lécet. :/ Sima 9-es film is lehetett volna.

7.5/10-et pedig tartom, szintén jó ajánlás, csak így tovább :mrgreen:

mocsok

HozzászólásSzerző: mocsok » 2013. július 29., hétfő 18:14

megnéztem a margaretet, elolvastam miket írtatok róla.
és pipita véleménye nagyon tetszett. nem tudnék mást írni róla.

4/10

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2013. július 29., hétfő 15:31

Fausttal cseréltünk, csütörtökön hozom a filmemet. :)

Még a turnus elején kinéztem magamnak, mint ajánlásra esélyes film, de idő közben nem volt kedvem más filmek után kutatni, amelyeket pedig megnéztem, azok nem nagyon ütötték meg a szintet. Feliratosan elérhető film lesz, remélem nem láttátok sokan korábban, európai alkotás. B-)
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

RealRaúl77
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2013. július 29., hétfő 1:16

A nyomozó

Talán a legszínvonalasabb magyar film volt, amit eddig láttam. Olyan hangulatot tudtak adni a filmnek, hogy beszarás. Már rögtön az elejétől, nagyon más nem is igazán érdekelt a filmben eleinte, csak a hangulata, és a betegség, amit árasztott. A főhős karaktere valami zseniális volt. Normál esetben elég sokat írnék róla, de most valahogy nem vagyok abban a hangulatban. Gyakorlatilag nem igazán láttam százas embert a filmben. Nem tudom, valahogy magával ragadott az egész. Azok a képzelgős jelenetek nekem kicsit az elején ( a jelentkezős rész ) még túl sok, és elborult volt. De aztán az is jó irányba ment el, a végére már az is király volt. Aztán a történet is kezdett felzárkózni, és egy jó krimi lett belőle, mindennel, ami kell. És az s fura volt, és nagy teljesítmény, hogy főhőssel szimpatizáltam, pedig alapból nem túlzottan érdemelné ki. Nem tudom még mit írjak, elég összecsapott lett most ez az egész, de tényleg nem igazán vagyok mostanában abban a hangulatban.

8.5/10
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

2024/25: Ide azt a hét kupát.

mocsok

HozzászólásSzerző: mocsok » 2013. július 28., vasárnap 18:37

lordgabi írta:A Zeneklubnak van blogja jelenleg, a Filmklub oldala.

köszkösz. :salute:

realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2013. július 28., vasárnap 18:09

A nyomozó

Először is elnézést a késésért, nyaralni vagyok meg a hotelben csak hébe-hóba van net. Tegnapelőtt néztem meg időhiány miatt, de mivel láttam mit írt ki Faust, nem kértem haladékot.

A filmről: Engem kifejezetten megfogott. Nagyon jók voltak a beképzelt jelenetek, a filmnek az eldugott, groteszk humora. A szereplők közül nálam kiemelkedett a kínai meg a küklopsz, de a többivel sem volt gond. A zenék szintén jók voltak.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Ha nagyon szőrszálhasogató akarok lenni, akkor az első gyilkosság után szerintem picit lelaposodott a film, de szinte végig fennmaradt az érdeklődésem.

Kicsit fura, kicsit beteg, de nagyon korrekt film, nekem nagyon bejött a hangulata.

8/10

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2013. július 28., vasárnap 16:22

lordgabi a svindlernél írta:Santi véleményével értek egyet a legjobban
lordgabi a nyomozónál írta:Egy az egyben adom Santi véleményét, még a pontszámom is ugyanaz
A Margaretet sztem már meg se nézd, csak várd meg az értékelésemet. :mrgreen:

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2013. július 28., vasárnap 16:19

Margaret

Ijjj ez a film.... Hát ez kurva irritáló volt. :D Már az elején banális volt a "baleset", minden bizonnyal ez így történt volna a való életben is. Én ezzel a filmmel most úgy vagyok, mint ti sokan a Vérző olajjal: több, mint 2 órát elvett az életemből. A történet teljesen érdektelen, lapos, össze-vissza történik minden, felszínes az egész, nincs célja, és minden második jelenet teljesen felesleges, oda nem illő. A végén már fogtam a fejem ezektől. Semmi erős karakter a filmben, senkiről nem tudunk meg semmit, a főszereplő picsa eddig számomra a világ legirritálóbb színésze, már az X-Men-ben is herótot kaptam tőle. Nem sok pozitívumot tudok elmondani a filmről, ritkán szokott ennyire irritálni egy film, ez most telibetalált ilyen szempontból. Pedig szeretem az ilyen jellegű filmdrámákat, csak nem az ilyen elcsépelteket. És mindez mellett kibaszott hosszú, de minden bizonnyal a rengeteg tök fölösleges jelenet miatt van ez, amik nélkül jó, ha másfél órás lett volna a film. A "mélyenszántó" dialógusoktól is agyfaszt kaptam, nem tudom mit akartak ezzekkel kifejezni. Az üde színfolt Jean Reno volt a filmben, kár hogy ilyen keveset szerepelt, azt meg végképp nem értem Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!minek kellett kinyírni a film végén. :roll: A fényképezés meg a zene tetszett, meg Jean Reno, kb ennyi. Azt gondolom, hogy egy komoly gondolatokat tartalmazó, "sokkoló" drámával akartak előállni, de ez nagyon mellément szvsz, pont a fent említett dolgok miatt. Jó indulattal is csak

5/10

lordgabi

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2013. július 28., vasárnap 15:59

A nyomozó (The Investigator, 2008)

Nagyon nem erre számítottam, mielőtt rákattintottam a Lejátszás gombra. Először is köszönöm az ajánlást Pipita, az életben nem hallottam még róla korábban, abszolút pozitív meglepetés. Egyből lekötött, érdekelni kezdett az egész cselekmény/történet. Nem nagyon ismerem a magyar filmeket, színészeket, de ez a gárda jól össze lett válogatva szerintem, főleg a főszereplő játéka tetszett nagyon, a kínaié. :D
Egy az egyben adom Santi véleményét, még a pontszámom is ugyanaz:

7,5/10.
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2013. július 28., vasárnap 15:54

Fú emberek! Nem tudom mennyi a lemaradásom, de én most inkább kiszállok. Sorry!
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

lordgabi

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2013. július 28., vasárnap 15:21

A Zeneklubnak van blogja jelenleg, a Filmklub oldala.
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

mocsok

HozzászólásSzerző: mocsok » 2013. július 28., vasárnap 15:15

izé. ne haragudjatok, lusta vagyok visszakeresni.
úgy emlékszem volt ennek a filmklubnak egy blogja. az megvan még? be tudjátok nekem linkelni? :)

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2013. július 28., vasárnap 13:42

Na visszatértem a nagyvilágba, beírogattam a pontokat, remélem nem hagytam ki senkit.

The place beyond the pines-t láttam már, 7-7.5 körülire raknám, ajánlásnak nagyon jó, szóval itt megkapja majd a hétfelet. Később írok róla majd.

Margarettel meg felénél vagyok, hát nem a kedvenc filmem lesz az tuti :mrgreen:

Eszterke
Kedvenc játékosaid: Mesut Özil, Luis Figo, Sheva, Kaká, Torres, Navas, Reus

HozzászólásSzerző: Eszterke » 2013. július 27., szombat 0:34

A nyomozó

Meglepően jó film volt. Bár ezúttal is megállapítottam, hogy még mindig a régi magyar filmekért rajongok, jobban tetszett, mint skandináv társa. Valahogy kevésbé éreztem nyomasztónak, talán a színei miatt. De tetszettek a közbeiktatott jelenetek, mint például a rák visszafelé halad alapítványnál, vagy a végén, mikor "rendet tett a fejében". Néhány helyen azonban hosszúra nyúltak a csendek, és ettől kissé unalmassá vált: hosszú, beszéd nélküli és sötét jelenetek, amelyek nyilván a feszültségkeltést szolgálták, de minél hosszabbra nyúltak, annál jobban ellaposodtak, nekem ez volt vele a legnagyobb problémám, néhány helyen kifejezetten vontatottá tette számomra.

Ki kell emelnem a főszereplőt, zseniális volt, a tikkeléssel együtt, és a vége is tetszett.

Ahogy mondtam, jobban tetszett, mint az Insomnia, és ennek megfelelően egy kicsit magasabb pontot is adok rá, úgyhogy legyen mondjuk 7.5.

Köszönöm az ajánlást, örültem neki nagyon, hogy hazai.
Real Madrid means triumph in victory and triumph in loss. Real Madrid was yesterday, it is today and it will be tomorrow. Real Madrid are words that I still do not know how to express.

Anyaka
Kedvenc játékosaid: Raul
Kedvenc csapatod: Hungary

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2013. július 26., péntek 20:33

The Place Beyond the Pines

6.5|10

Jó film volt, de szerintem egy ponton ellaposodott, amikor átvezették a két korszakot, de utána újra lendületet vett. Nincs semmi baj Gosling-al, de ha lesz egy vadászpilótás filmje is, vagy motorcsónakos, akkor igazi polihisztor lesz közlekedés terén. :D
Maga a mondanivaló nem feltétlen mindig helytálló. Avery karakterére gondolok. Mert 90%-ban nem érdekli az embereket, hogy miként jutnak feljebb. Ezt szerintem sokan tapasztalhatjátok meg akár egy munkahelyen belül is. Ő mégis lelkiismeretes volt, és bánta, hogy nem az igazat mondta el. Ez egyedül a fényképből derül ki, viszont a sors megbüntette őt egy hülye kölyökkel, boldogtalan élettel. Vannak erre jó, bölcs, és kevésbé bölcs mondások, de most nem fűzném hozzá a mondandómhoz. Ennek ellenére néha keményre kapcsolt, hogy előrébb juthasson.
Meg kicsit meseszerű is volt ez a találkozás, "barátkozás" AJ-nél és Jason-nál. Ez kicsit rontott az összképen, bár várható volt egy ponttól.
Végül Jason több lett emberileg, mint mindenki más a filmben. De a mókuskerékből nem tört ki, és követi az apja nyomdokát. My father, is my hero eset.
A képi világ, a kameraman munkája valóban jól volt kivitelezve. A színészekkel sem volt probléma.
Viszont összkép alapján nem lett több 6.5-nél. Ez már egy átlagosnál jobb film, de még nem tartozik a legjobbakhoz. Az már pozitív, hogy talán elmozdultunk felfele minőségben a klubban. Illetve az ajánlás is jó volt, mert nem láttam, és nem is némafilm volt. Eddig a Hustler-rel van holtversenyben, de reméljük lesz jobb. Ha nem, akkor a kör végén valamelyiknél emelek pontszámot.

A Margaret-nél pedig most változtatnék a pontomon 5-re, ha van rá mód. Sok lett az a hatos, hogy így újra megnéztem.

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2013. július 26., péntek 20:12

Margaret

A film nézése alatt végig arra gondoltam, hogy ez biztosan egy regény adaptáció lesz, mert annyi rengeteg minden bele van sűrítve, és mégis minden annyira kidolgozatlan, félbehagyott, félig megejtett dolog, amik csak úgy eltűnnek, hogy ez hihetetlen. De végül is nem regényadaptáció, ahogy nézem. Szóval így, ilyen munkával körítve ez a két és fél óra iszonyúan rengeteg volt, viszont ha a film csak a felét elhagyta volna, és a maradékra koncentrált volna, és azokat jobban dolgozta volna ki, akkor iszonyú nagyot üthetett volna az egész. A színészekkel semmi gond nem volt, Anna Paquin meg egészen kiemelkedő, szvsz ő az egyetlen érv amiért végig tudtam nézni a filmet. Szóval

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Kezdeném azzal, hogy a srác, aki elvette a szüzességét, most akkor az ki volt, miért ő, stb. Aztán volt az a legjobb barátja, aki totál bele volt zúgva. Ő is csak úgy eltűnt egyik pillanatról a másikra. Miért? Mi lett vele? Aztán megtörténik a tragédia, ami elvonja az amúgy nagyon okos lány figyelmét az iskoláról, és nem tud hozzászólni semmihez. Bumm. Aztán jön az irodalomtanár, na az mondjuk tetszett :lol: Újra középiskolai irodalom órán ültem a film nézése közben. :lol: Már eleve az egész, hogy mindenki jelentkezik, csak Lisa nem, hát kit szólítsunk fel? Persze, hogy Lisát. Oké, nem tudja, következő srác, mondjad, mit akarsz - Ó, elmondod hogy mire gondolt Shakespeare a te értelmezésedben, tökéletesen levezeted, érvelsz mellette, ráadásul logikusan felépítve? Hát sajnálom de hülye vagy, olvasd fel a könyvből legközelebb és akkor majd igazat adok neked, és most kussolj! :lol: Hát igen, ilyenek ezek a művészlelkű tanárok, legalábbis én ismerek néhány ilyet..
Na mindegy, utána átmegy a film egy jogi előadásba. Miért? Kit érdekel? Gondolom társadalomkritika akart lenni, hogy a pereskedésnél az erkölcs, meg a "gyilkosság(?)" nem számít, csak a pénz. Fuhh. Igaz. De akkor miért nem építették eköré a filmet? Vagy komolyan gondolták, hogy egy ilyen morális tanulságot majd ők felépítenek és megoldanak 1 óra alatt? Komolyan? Na ne már.

Aztán még jobb. Anna P. kapcsolata Matt Damonnal. A tanárral. Miről szól ez a kapcsolat? Kétszer egymásra néznek, meg kölcsönkéri tőle a biciklijét. A következő kép róluk meg az hogy épp lesz..... hát igen, tanárnak lenni jó, de ezen kívül mi volt az egész lényege? :lol: Hát az, hogy a végén a semmiből előhozzuk az abortusz kártyát! Hát nekem itt volt végem. Ez mi? Egy ilyen főként mentális szenvedésre játszó drámában, hogy gondolhatták komolyan azt, hogy az abortuszt ennyivel oldják meg, hogy a semmiből bedobják és fél perc alatt lerendezik. "Volt egy abortuszom. De inkább bocs, hagyjuk, ne mondd el senkinek, mert az abortusz rossz. bocs hogy felhoztam. Sziasztok."
Atyaég...

Azt hiszem leírtam mindent, ami zavart, illetve még valami, a vágás, hát az valami borzasztó idegesítő volt.

Szóval, összességében azt gondolom, hogy a rendező Beethovennek képzelte magát, pedig maximum Justin Bieber szintjét üti meg. Túl sokat akart összehozni, túl sok mindent dobált rá, de igazából az égvilágon semmit, semmit de tényleg semmit nem dolgozott ki. Ebből az egy darab két és fél órás filmből össze lehetne dobni legalább 5-6 egyedülálló, egyenként két - két órás filmet, és akkor talán kapnánk is valami értelmeset. De így, mondanivaló semmi, tanulság sem,i, drámaiság nagyon kevés. Nekem ez most iszonyatosan mellément sajnos.

imdb-n az értékelés előtt rá is nyomtam az 5-ösre, és 4,5-et akartam adni neki, de így visszagondolva, meg átolvasva a saját értékelésemet, ennyi idegesítő dolog mellett nem lehet így elmenni, nem érdemel 4,5-öt.

3,5 / 10

Óriási csalódás, pedig sok van/volt/lehetett volna benne.

L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2013. július 26., péntek 15:58

A nyomozó /Pipita/

Nos, késtem, elnézést. Remélem nincs harag. Kevés időm van, egyre kevesebb, de igyekszem beosztani a szabadidőt, hogy mindenre kellő képen jusson. tegnap meccsen voltam, így nem tudtam még az utolsó pillanatban sem jönni, így az utolsó utániban jövök, gyorsan, szélvészen, mert megyek is tovább.

Nos. Magyar film, amiket nagyon szeretek. Bár sokan úgy vannak vele, hogy pföj már megint hazai gyártmány, én viszont nem. Kicsit félelemmel ültem le nézni, mert tartottam attól, hogy csalódást fog okozni. ÁM láss csodát, nem. És nagyon bejött. Jó, és egyedi történet, jó szereplők, amik leginkább jellemzik a filmet. Végig lekötött, és nagyon érdekes volt. Ajánlásnak tízes, viszont filmnek legyen 7. Nagyon örültem, hogy megismerhettem ezt a magyar alkotást is. Tudjuk, hogy nem a legjobb, de én beérem ezzel is, mégis csak a miénk. Anger Zsolt meg kimagaslóan teljesített - visszakanyarodva a színészi teljesítményekhez-, nagyot alkotott.

Tehát legyen 7!

Vissza: