Ronaldo sem nyerheti meg szerintem.TheodoriK írta:Sajnos jelenleg nincs reális esélye senkinek aranylabdát nyernie Messin illetve Rolandon kívül. Én pl. veszettül csodálkoznék ha idén Bayernes nyerné pedig hát tripláztak mindent megnyertek. Még sem játékos egy aki Messihez ill. Ronaldhoz fogható. Ez továbbra is egyéni elismerés nem csapat...
És tegyük hozzá, hogy már(!) nem számít a csapatteljesítmény az elismeréshez (amúgy én is az egyéni elismeréshez írtam). Mikor még nem vonták össze a France Football Balon d'Or-ját a FIFA Év játékosa díjjal, akkor a felkért újságíróknak ki volt adva (még tavaly előtt is, ha jól tudom) egy értékelési szempontlista, hogy mi a fontosabb. Ezért kellett volna Sneijdernek nyernie, amikor az Interrel triplázott. (És ha nincs a FIFA, nyert is volna.)
Igazad van abban, hogy Figo azon a télen kapta az aranylabdát, amikor leigazoltuk. De tudtommal Figonak is komoly marketingbevételei voltak. Pont a különböző cégekkel kötött szerződések lévén.TheodoriK írta:Viszont Figo nem volt aranylabdás mikor érkezett és nem is érzem, hogy kirivóan nagy reklámpiaccal rendelkezett. Legalábbis nem Beckham szintűvel. Voltak azért szerződései cégekkel ... de nem volt akkora reklámarc.
Beckhamhez meg marketing tekintetében senkit, ismétlem senkit nem lehet abban az időben egy lapon említeni. Ma már lehet(ett) Kakát vagy Ronaldot, Messit említeni, de akkor tudtommal senki nem volt ilyen "mértékű" reklámarc.
Persze, hogy plusz bevétel lesz (remélhetőleg nem is kevés, és a hotelből származó bevétel jóváírható az UEFA FFP-ben is), de először még a rá szánt költségeknek is meg kell térülni (hitel + komoly kamatok), ezekkel a beruházásokkal még jobban megnőnek a kiadásaink is (létesítmény fenntartás, bérek). Időbe telik, amíg ez rendesen megtérül és szó szerint pluszt jelent.TheodoriK írta:Persze nőttek a költségek. De nyilván nem azért hozta létre a Real parkot sem a stadionbővitést/ujjáépitést mert költeni akar. Gondolom ezekből hamarosan plusz bevételt akarnak generálni.. persze idő amig beérik (ha beérik)
Azért nem hiszem, hogy a ManU bánta volna, ha Beckham marad náluk. Mégha el is adták. Azt nem tudom, hogy mennyi volt hátra a szerződéséből. Meg azt se felejtsük el, hogy Róla neveztek el egy spanyol adószabályt is, ami azóta talán meg is szűnt, vagy lett rá felső határ. Ezt Morientes jobban tudja.TheodoriK írta:Szerintem annó Beckhamet sem akarta a MU mégis 35-ért elhoztuk (számomra azóta is érthetetlen módon olcsón)
Ugyan ezt nem nekem írtad, de ez így nem igaz.TheodoriK írta:Viszont szerintem nem hülyeség ide keverni Neymar igazolását. Le van tojcsizva, hogy hány felé ment az a 60 milla. Annyi volt és pont 1 évvel az előtt, hogy ingyen megszerezhető lett volna.
Neymar játékjogát két részre kell bontani. Az egyik része (fele?) volt egy konzorcium (bankok és/vagy vállalatok) és a Santos kezében. Velük szűnt volna meg 1 év múlva a szerződés. Ők kaptak valami 17-25 millió között, nem emlékszem most.
A játékjogának másik része viszont a Neymar família (apuci) kezében volt. Ha a Barca meg akarja venni Neymart 1 év múlva, akkor apucinak akkor is fizetni kellett volna. Ezért kenték meg 10 millióval, hogy egy év múlva legalább a Santosnak ne kelljen fizetni, addig Neymar senkivel semmit nem ír alá. Ebbe köpött bele Pérez, ezért kellett végül a Santosnak is fizetniük. A maradék +30-40 millió meg apuci zsebébe ment. Ez 1 év múlva is annyi lett volna, mivel az előszerződésben ennyit írtak bele a korábbi 10 mellé.