OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
cart

Re: OFF

HozzászólásSzerző: cart » 2016. július 7., csütörtök 19:23

Arról volt szó, hogyha valakit ártalmatlanítani kell, nem állig felfegyverzett terroristákról... Gondolom van valami alkalmassági vizsgálat, mielőtt valaki rendőr lesz. Aki nem tudja az ilyen helyzeteket megfelelően kezelni menjen zöldségesnek inkább.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2016. július 7., csütörtök 17:59

cart írta:Szerintem ha kétszer térden lőnek valakit az aligha fog tovább randalírozni...
Komolyabb esetekhez meg úgy is egyből a kommandósokat hívják.
Kár, hogy ez csak a filmekben működik. :kivagyhe: Alapjáraton a végtagokat kell célozni, de nem lehet leszimulálni egyetlen egy esetet sem élethűen, így hiába tudod, hogy mit kell tenni papíron, az a stresszhelyzet, amit a fegyverhasználat ad, főleg, ha rád is lőnek, annyira beszűkít, hogy gondolkodni sem tudsz.

Nyilván van ember, rendőr, katona, aki képes lenne tisztán látni adott helyzetben, de ez annyira elenyésző mennyiség, hogy felesleges is róluk beszélni.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2016. július 7., csütörtök 17:51

donor írta:
h3x0r írta:8 eves elektromos funyiromat le szeretnem cserelni egy benzinesre. Aki esetleg jartas a temaban, az tudna segiteni, hogy milyen markakat erdemes nezegetni vagy messzirol elkerulni, mikre kell odafigyelni? Meg arban hol kezdodnek azok a darabok, amik 1 ev utan nem mennek tonkre. (amit mindenkepp szeretnek, hogy onjaros, hatsokerek meghajtasu legyen)
Nagyon nem értek hozzá, de azt szokták mondani, hogy a Briggs motorosak jók. Szüleimnek egy ALKO van jópár éve, az Obiban vették, semmi baja azóta sem. Nekem egy MTD trakim van. Az is jó és önjáró, és hátsó kerekes és még sörtartó is van rajta :lol:
Koszi. A traki jol hangzik, csak a gyumolcsfak kozott kicsit korulmenyes lenne hasznalni, meg azert arban is eleg huzos. Keresztapumat kisegitettuk es elvittuk a permetezojet szervizbe, ahol pont egy funyirot szereltek. Megragadtam az alkalmat es rakerdeztem milyen markak kozul erdemes valasztani. Az egyik szerelo mutatott is par ALKO funyirot. Szombaton eldol, hogy pontosan melyiket vesszuk meg.

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2016. július 7., csütörtök 17:35

Szerintem ha kétszer térden lőnek valakit az aligha fog tovább randalírozni...
Martin Riggs biztos ezt is tenné, csak szakértők szerint egy átlag kiképzett rendőr nem fog térdre célouzgatni, mert stresszhelyzetben (ahol használni kell a fegyvert, az ugye eléggé az) nem nagyon találnák el biztosan a térdet, kezet, akármit. Ezért a legnagyobb felületre kell célozni, elég sokszor azt se találják el.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2016. július 7., csütörtök 17:34

Zsombor írta:Mondjuk az a videó ami tegnapelőtt este kijött. Földön feküdt a faszi, két rendőr térdelt rajta aztán lelőtték mint egy állatot.
Belinkelnetek ezt a videot?

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2016. július 7., csütörtök 17:24

Szerintem ha kétszer térden lőnek valakit az aligha fog tovább randalírozni...
Komolyabb esetekhez meg úgy is egyből a kommandósokat hívják.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2016. július 7., csütörtök 16:23

Pár dolog, csak hogy tisztább legyen a kép:

Sajnos nagyon sok problémát okozott és okoz a mai napig az, hogy alul méretezték a rendőrségnél rendszeresített kézi lőfegyvereket szinte mindenhol a világon, így az USA-ban is. A 9mm-es mindenre jó, csak arra nem, hogy megfékezzen egy bedrogozott egyént. Rengeteg panasz érkezett, hogy egy komplett tár kilövése után sem adta fel a támadást a tudatmódosító hatása alatt álló ellenfél, mint ha mi sem történt volna. El lehet képzelni, hogy mit tesz egy ilyen egyénnel az az elektromos izé, meg a gázspay. Ezért, és mert hogy olcsóbb, és gyorsabban kivitelezhető, a kiképzés során elkezdték azt tanítani, hogy lövöd, még mozog. A katonaságnál már rég lecserélték őket 45-ösökre.
A videóhoz: nem láttam (privátban szívesen fogadok linket), de azért a részleteket tudni kellene: milyen állapotban volt a gyanúsított, mondott, tett e esetleg dolgokat, fent állt e esetlegesen nagyobb veszély, stb.
Az, hogy a rendőröket szabadságra küldik az USA-ban, az teljesen természetes dolog. Minden fegyverhasználatot kivizsgálnak, és amíg ki nem derül valami, addig természetesen ártatlanoknak tekintik őket. Ott azért jóval jobb képzést kap még egy járőr is, mint kis hazánkban és a fegyverhasználatot sem veszik félvállról.

Félreértés ne essék, nem védek én senkit, csak nem biztos, hogy a rasszizmust kell mindenért felhozni, még ha az a legegyszerűbb is, lásd "magyarisztán".
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2016. július 7., csütörtök 14:24

egyrészt pont azért tüntetnek általában, mert a rendőröket nem vonják felelősségre szinte soha.
most is szabadságra küldték őket.
Az persze jogos is. Én csak azzal nem értek egyet, hogy ez általános rendőri viselkedésként van kezelve.

hehe
Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.

HozzászólásSzerző: hehe » 2016. július 7., csütörtök 14:21

CS0ki írta:
De itt nem arról van szó. Akik rabolnak, ölnek meg hasonló bűntényeket követnek el és nem engedelmeskednek miközben fegyver náluk, azt jó, hogy lelövik. De pl a tegnapelőttinél ketten térdelnek az emberen. Erre 5-öt belelőnek. És nem ez az első hasonló eset.
Nyilván nem az első, de nem is az ötezredik. Ezek a kivtelek, itt gyilkosság miatt le kell csukni a rendőröket és kész. De van pár száűz vagy inkább millió rendőr az USA-ban, akiknak szerintem elég jelentős része nem szokott megbilincselt embereket halomra lőni.
egyrészt pont azért tüntetnek általában, mert a rendőröket nem vonják felelősségre szinte soha.
most is szabadságra küldték őket.
Kép
Kép
Kép

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2016. július 7., csütörtök 14:04

De itt nem arról van szó. Akik rabolnak, ölnek meg hasonló bűntényeket követnek el és nem engedelmeskednek miközben fegyver náluk, azt jó, hogy lelövik. De pl a tegnapelőttinél ketten térdelnek az emberen. Erre 5-öt belelőnek. És nem ez az első hasonló eset.
Nyilván nem az első, de nem is az ötezredik. Ezek a kivtelek, itt gyilkosság miatt le kell csukni a rendőröket és kész. De van pár száűz vagy inkább millió rendőr az USA-ban, akiknak szerintem elég jelentős része nem szokott megbilincselt embereket halomra lőni.

Zsombor

HozzászólásSzerző: Zsombor » 2016. július 7., csütörtök 13:51

BBeno

HozzászólásSzerző: BBeno » 2016. július 7., csütörtök 13:45

en pl azt nem ertem miert kell fossa loni oket? elvileg kepzettek. lojon labra. karra. de ne fossa. idiotasag. es igen a tasert is hasznalhatbak gxakrabnan.
GARETH:coffee:

RONCI A LEGENDA

Grande Pipita Higuaín

Ronaldo: Özil zseni

VAR<3

18/19: Perez nagy éve .lol. P3/L16/SF

Götze Gareth ReusRashford KdB Hazard Sterling Lukaku Mario Pogba Sané James Jesús

P. Krisz

HozzászólásSzerző: P. Krisz » 2016. július 7., csütörtök 13:42

De minek bevetni halálos fegyvert amikor van náluk taser ?
Hogy híjják?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?

BBeno

HozzászólásSzerző: BBeno » 2016. július 7., csütörtök 13:37

mondtam hogy nem vedeni akarom oket. de rengeteg olyan video van ahol en magam is lottem volna a helyeben. es messze alljon tolem a rasszizmus. egyszeruen lehetett erteni amit a rendor ker es nem sikerult a kereset teljesiteni. aztan jott a loves.

RONCI A LEGENDA

Grande Pipita Higuaín

VAR<3

Götze Gareth ReusRashford KdB Hazard Sterling Lukaku Mario Pogba Sané James Jesús

ikarus93

HozzászólásSzerző: ikarus93 » 2016. július 7., csütörtök 13:30

BBeno írta:rengeteg fekete nem teszi azt amit ker a rendor es megtevedlszto mozdulatokat csinalnak. nem vedem a rendoroket de egyszeru tomondatokban utasitanak. teljesiteni kene.
Naív vagy ha azt hiszed minden rendőr úgy viselkedik ahogy azt előírják.
"Régen szegények fociztak és a gazdagok nézték
Most a gazdagok fociznak és a szegények nézik"
Puskás Ferenc

Zsombor

HozzászólásSzerző: Zsombor » 2016. július 7., csütörtök 13:30

BBeno írta:rengeteg fekete nem teszi azt amit ker a rendor es megtevedlszto mozdulatokat csinalnak. nem vedem a rendoroket de egyszeru tomondatokban utasitanak. teljesiteni kene.
Igen. És te láttad amúgy az ilyen videókat, amik ezeket az emlegetett rendőri brutalitásokat mutatják be?

BBeno

HozzászólásSzerző: BBeno » 2016. július 7., csütörtök 13:25

rengeteg fekete nem teszi azt amit ker a rendor es megtevedlszto mozdulatokat csinalnak. nem vedem a rendoroket de egyszeru tomondatokban utasitanak. teljesiteni kene.

RONCI A LEGENDA

Grande Pipita Higuaín

VAR<3

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2016. július 7., csütörtök 13:24

Anthony írta:Na megint cirkusz van amerikában. Az tuti, hogy a sünök ott is utaznak a feketékre valamilyen szinten, és hogy eltussolnak amit lehet, de mondjuk abban is biztos vagyok, hogy inkább lőnél minthogy téged lőjenek le.

Kód:

Az Egyesült Államokban az utóbbi időben fegyvertelen feketék megölése miatt elég kiélezett társadalmi-politikai vita indult a feketék elleni rendőri erőszakról. [b]Csak tavaly 1152 embert öltek meg a rendőrök intézkedés során az országban, az áldozatok 30 százaléka fekete volt, miközben a lakosságon belüli részarányuk csupán 13 százalék.[/b]
Ez a stat rohadt érdekes, de nekem pont azt mutatja, hogy fel van fújva a dolog, igen a 30% az jó 2-szer annyi, mint a 13, de attól még semmi meglepőt nem látok a dologban..
Hát ja. Kíváncsi lennék még arra, hogy mennyi ember támadt rendőrökre, illetve azoknak hány %-a volt színes bőrű.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

ikarus93

HozzászólásSzerző: ikarus93 » 2016. július 7., csütörtök 12:59

Megnéztem a videót, bár ne tettem volna...

Szerencsétlent lelőtték mint valami veszett állatot.
Ennek lesz még visszhangja az USA-ba, meg a világon is.
"Régen szegények fociztak és a gazdagok nézték
Most a gazdagok fociznak és a szegények nézik"
Puskás Ferenc

Anthony
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: Anthony » 2016. július 7., csütörtök 12:31

Zsombor írta:Mondjuk az a videó ami tegnapelőtt este kijött. Földön feküdt a faszi, két rendőr térdelt rajta aztán lelőtték mint egy állatot.
Nagyon durva, és nem az egyetlen eset. Ha fekete lennék és megállítanának a rendőrök az USÁ-ban, akkor tuti ilyen lassított felvételben mozognék, nehogy gyanúsan vegyek levegőt.
Sok az állat rendőr, de az is biztos, hogy sokat vannak provokálva, de az már nem mindig derül ki a híradóból.

Vissza: