Premier League

Foci a Real Madridon túl...

Ki lesz a bajnok?

A szavazás 2024. szeptember 1., vasárnap 13:05-kor befejeződött.

Arsenal
29
30%
Chelsea
3
3%
Liverpool
8
8%
Manchester City
51
53%
Manchester United
3
3%
Tottenham
3
3%
Más, megírom kommentben
0
0 szavazat

Szavazatok száma: 97

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

Re: Premier League

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2013. augusztus 1., csütörtök 13:07

Anis írta:GT37:
Mi lesz a Tottenham-el?
Gallas elment, Khumalo újra kölcsönbe ment, most épp Caulkert adták el az újonc Cardiffnak.
Maradt Dawson, Vertonghen és a sérülékeny Kaboul. Három belső védővel nekivágni?
Vagy felvetődött valaki erre a posztra? ha jól tudom csak egy román védő, Vlad Chiriches.
Szerintem tuti megveszik. Amúgy nem értem, hogy Caulkert miért engedték el, mert elég sokat játszott és nem volt rossz.

Most meg hivatalosan is bejelentették, hogy megvették Soldadot 30 millió euróért. Így azért elég kemény a spurs és talán megcsíphetnék a 4. helyet.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Anis
Kedvenc játékosaid: Drogba, Essien, CR, Di Maria
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Chelsea, Inter

HozzászólásSzerző: Anis » 2013. július 31., szerda 23:17

GT37:
Mi lesz a Tottenham-el?
Gallas elment, Khumalo újra kölcsönbe ment, most épp Caulkert adták el az újonc Cardiffnak.
Maradt Dawson, Vertonghen és a sérülékeny Kaboul. Három belső védővel nekivágni?
Vagy felvetődött valaki erre a posztra? ha jól tudom csak egy román védő, Vlad Chiriches.
FERRARI - MSchumi - Alonso - Kimi - Federer - Kobe - LeBron

London is BLUE
GO BLUES, HALA MOU!

h3x0r
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2013. július 29., hétfő 17:09

Erdekes ez az egesz orosz-arab futtball modell.
Origo cikk, ami leirja mikor kik erkeztek, edzok, nagyobb jatekosok

Itt pedig le van irva evrol evre a pontos penzugyi jelentes

Tehat mirol is van pontosan szo?
Jott egy orosz milliardos, megvett egy angol kozepcsapatot, 10 ev alatt kozel 1 milliard euronnyi veszteseget hozott ossze, viszont a Chelsea Europa top klubbjai koze kerult. A fenti link alapjan is latszik, hogy a bevetel evrol evre no
2003- 109 millio font, 2004-153M, 05-149 ,06-152M ,07-165M ,08-206M , 09-213 M , 2010-209M, 2011-225 M, 2012-257 millio font. A bevetel evrol evre no, viszont meg igy is boven veszteseges a klubb (jo, volt egy ev, amikor profitot termelt). A Chelsea szurkolok nyilvan orulnek a megnyert es a megnyerheto trofeaknak foleg, hogy egy fiatal csapatrol van szo. A klubb is egyre csalogatobb a fiatal jatekosok szamara is a megnyerheto kupak (mert jelenlegi helyzet szerint a Chelsea egy top klubb), az edzo (Mourinho) es a hatalmas fizetesek miatt is( mert azert a Chelsea-be joval nagyobb fizetesek vannak, mint a Real, Barca, Bayern, Juventus csapatok barmelyikebe).

Azt viszont ne felejtsuk el, hogy JELEN helyzet szerint mig a Bayern, Real, Barca harmas sajat magat fenn tudja tartani, addig a Chelsea (vagy akar a City, PSG, Monaco) erre keptelen.
Ez az egesz vegyunk meg egy kozepcsapatot es nyerjunk vele BL-t reg nem egy befektetesrol szol, ami idovel nyereseges lesz. Ezeknek az embereknek egyszeruen annyi penzuk van, hogy nem tudjak mire kolteni. Evrol evre vesznek nagyobb jachtokat, csak azert, hogy elmondhassak, az ovek a legnagyobb. Ha a milliardos tulaj azt mondja, hogy o bizony nem fog tobb penzt invesztalni a csapatba, akkor megneznem mi tortenne.

LEHET, hogy 5 de inkabb 10 even belul mar a Chelsea is fenn tudja tartani magat, vagyis evi 40-50 millios profitot termel, amibol lehet jatekosokat vasarolni, VISZONT szinte biztos vagyok benne, hogy azt a befektetett egy (vagy akar addigra mar masfel) milliard euronnyi veszteseget nem fogja visszahozni.

Galacticos

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2013. július 29., hétfő 12:33

Zsombor írta:
kb 2e millárdot ölt bele ez a hobbista
Chelsea: 762 670 000 euró mínusz
Megint ezek a hasból jövő számok. De hát miről beszélek, te már régóta tudod mi megy itt a háttérben. :)
Mellesleg ha a 2e milliárd eurónál az e betű az ezret jelöli, akkor az már 2 trillió. :)
de amit misztik írt abban bele vannak számolva az eladások is nem?
nyilván nem lesz 2 milliárd euro, de 1 milliárd euro szerintem lehet úgy kijön.
plusz a fizetések..

a citynél meg itt egy oldallal hátrébb három évekről beszéltetek.
a city 3 év (?) alatt megnyert egy bajnokságot.
ezt nem tudom ki írta. de ez nagyon nem három év.
robinhot 5éve vették 42millióért, és akkor már ott voltak az arabok, sőt talán ha jól emlékszem robinho az elsők között ment oda.(nyilván az új 'projektre' értem)

azzal viszont sucréval értek egyet hogy ezek az arabok, meg abra nem adná el akkor sem ha nem lenne jövedelmező, mert nem az. ezeknek az olajsejkeknek annyi pénzük van, és annyi bevételi forrásuk hogy "megengedhetik maguknak" euro 100 milliók elköltését új játékosokra. nyilván ez egy hosszútávú projekt de vegyük a cityt-t:
nem tudom mennyit költöttek az elmúlt években, nem is érdekel. ehhez képest eddig van egy bajnokságuk ez most mindegy is mert nyilván nem 2-3 évre vesz csapatot az aki euro százmilliók költ el nyaranta új játékosokra, szóval szerintem ez hosszútávon sem térül meg neki mert mire eljut oda hogy mondjuk bajnokok ligáját nyer(chelseanél ez közel 10(!) év volt) addigra még egy tucat új játékost fog venni, még egy tucat új játékosnak kell a fizetését emelni, plusz edzőkeringők, plusz stadionfelújítási/edzőközpont tervek stbstb. nyilván sok a bevételei is, tv-s jogok, reklámszerződések, ázsiai túrák de ez szerintem akkor is mínusz. de mindegy neki mert megteheti, mert annyira tele van.
és a realt ne keverjük ide az teljesen más. a laligában a tv-s közvetítések közel sem úgy vannak szétosztva mint mondjuk a premier leagueben, plusz a realnak több bevétele van mint egy manchester citynek..

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2013. július 29., hétfő 12:03

így ez nem tűnt fel.
Meg sok más se.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

Zsombor

HozzászólásSzerző: Zsombor » 2013. július 29., hétfő 11:32

El Sie7e írta:
Megint ezek a hasból jövő számok. De hát miről beszélek, te már régóta tudod mi megy itt a háttérben. :)
Mellesleg ha a 2e milliárd eurónál az e betű az ezret jelöli, akkor az már 2 trillió. :)
és szted csak az átigazolási ktg-ek merültek fel az elmúlt 10 évben? :)
Igazad van, csak R.M.C.F össze-vissza dobálózott a számokkal, így ez nem tűnt fel. :)
De akkor az alátámasztás kedvéért itt lehet keresni azt a 2e milliárdot. :)

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2013. július 29., hétfő 11:18

és szted csak az átigazolási ktg-ek merültek fel az elmúlt 10 évben? :)
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

Zsombor

HozzászólásSzerző: Zsombor » 2013. július 29., hétfő 11:14

kb 2e millárdot ölt bele ez a hobbista
Chelsea: 762 670 000 euró mínusz

R.M.C.F
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2013. július 29., hétfő 10:52

na, tehát akkor a chelsea veszteséges,és az elért sikerihez képest nem lehet éppen jónak mondani ezt a modellt.

Mondjuk én a chelsea vs bm nél 2x annyi chelsea költekezés tippeltem.....hát ez sem jött be,nem annyi.
:lol:

MyStiQ

HozzászólásSzerző: MyStiQ » 2013. július 29., hétfő 10:27

Lehet valahol elszámoltam, de a transfermarkt adatai szerint:

A 03/04-es szezontól, azaz ahogy Abra átvette a Chelseat:

Chelsea: 762 670 000 euró mínusz.
Bayern München: 334 674 600 euró mínusz.
Real Madrid: 584 750 000 euró mínusz.
Barcelona: 402 510 000 euró mínusz.
Borussia Dortmund: 6 500 000 euró mínusz.

R.M.C.F

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2013. július 29., hétfő 10:04

Persze a sablon :lol: Mi mást is mondhatnál?
Sablonokat szoktam írni? Te összekeversz valakivel. Bernabeuról tudni lehet,hogy hogy hogyan "csinálta" meg a régi nagy madridot, milyen szellemiséget követelt meg, milyen alázatot stb......persze hogy nem ingyen jöttek ide a játékosok,ezt senki sem mondja,de ha valaki annyi pénzt költ mint a chelsea és mellette mindössze csak ennyi sikere van,azt azért ugye szabad sikertelennek nevezni?

Ha ennyire oda van a Real csodálatos múltjáért, akkor miért akar ilyen nehezen hosszabbítani, feltéve ha akar egyáltalán?

Talán mert ha a példa kedvéért a fizetése maradna a régi(ami elképzelhetetlen) akkor kb a felét kapná kézhez az új szabályok szerint.
Ti tényleg azt gondoljátok hogy mindenkit CSAK és KIZÁRÓLAG a pénz érdekel? :ozil: :ozil: Más nem? Ezt had ne higgyem el.
Ha nem számolgatsz honnan tudod, hogy a Chelsea jóval többet költött, mint például a Bayern?
Mert nem nehéz kb összemérni őket exhasra sem, az elmúlt 10 év vásárlásaiban.....csak tippelem de kb 2x annyiért vehetett a chelsea.

chosenone46

HozzászólásSzerző: chosenone46 » 2013. július 29., hétfő 9:44

Wertz írta:és még a CR témához

Ha ennyire oda van a Real csodálatos múltjáért, akkor miért akar ilyen nehezen hosszabbítani, feltéve ha akar egyáltalán? :hmmm:
mert kiábrándult abból amit jelennek hívunk? a múltból nem lehet megélni.
"...csak a kedvesség, az öröm,
a pardon, meg a köszönöm,
a gyöngédség, a figyelem,
csak az az igaz idelenn..."

Wertz

HozzászólásSzerző: Wertz » 2013. július 29., hétfő 9:18

és még a CR témához

Ha ennyire oda van a Real csodálatos múltjáért, akkor miért akar ilyen nehezen hosszabbítani, feltéve ha akar egyáltalán? :hmmm:

Wertz

HozzászólásSzerző: Wertz » 2013. július 29., hétfő 9:09

R.M.C.F írta:Nem matekórát akarok indítani,hanem jelezni az aránytalanságot,amivel a chelsea többet költött hasonló eredményekért,vagyis a modellje nem a legjobb.
Ha nem számolgatsz honnan tudod, hogy a Chelsea jóval többet költött, mint például a Bayern?
R.M.C.F írta:Igen. pl Cronaldo is ezért.
Egyszerű szimpátiáról van szó. Ha ennyire a múltra menne akkor maradhatott volna a helyén is. A legtöbb embernek vannak kedvencei. Lehet az a Real is, de akár a Chelsea vagy a City
R.M.C.F írta:Bernabeu....és amit tudni lehet róla.
Persze a sablon :lol: Mi mást is mondhatnál?

R.M.C.F

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2013. július 29., hétfő 8:42

Persze azért jöttek ide, mert lenyűgözték őket a régi eredmények
Igen. pl Cronaldo is ezért.

Ezt nem gondolhatod komolyan.
Nem matekórát akarok indítani,hanem jelezni az aránytalanságot,amivel a chelsea többet költött hasonló eredményekért,vagyis a modellje nem a legjobb.
Szerinted az a hatalmas múlt nem pénznek volt köszönhető a Realnál és más kluboknál?
Bernabeu....és amit tudni lehet róla.

Casso

HozzászólásSzerző: Casso » 2013. július 29., hétfő 8:36

Dupla D írta:Soha szenteltem nagy figyelmet a Chelsea ügyeinek, de nekem is olyasmi rémlik, hogy Abramovic már ott készült hagyni a Chealseat 2011 körül, mert nem jöttek az eredmények, nem volt BL győzelem, és hatalmas pénznyelő volt a klub. Aztán csodák csodájára nyertek egyet, és ezután gondolta meg magát, és nem adta el a klubot.
Ha el is akarta adni a klubot az nem 2011 hanem 2008-2009 körül lehetett. Ekkor több újságnál felmerült ez az elmélet és pletykáltak valami arab fickóról aki megvette volna a Chelseat. Végül nem adta el tehát ezt be tudom annak, hogy egy szó sem volt igaz ebből a meséből. A pénz jelentősen visszaesett Abránál aminek első számú oka a gazdasági világválság volt. Ekkor gondolom kapva kaptak az alkalmon és kikalkulálták, hogy elakarja adni. Ettől viszont 2003-ban megvehette a klubot önmaga szórakoztatására. Ennek semmi köze ahhoz.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2013. július 29., hétfő 8:33

Ha jól emlékszem ,akkor Cr-t pl Calderon hozta. Vagyis ő kötött vele előszerződést. De szerintem , hogy nem igazán jöttek sztárok ,az inkább Calderon hülye felfogás miatt volt. Még Schuster nyilatkozta valamikor ,hogy kiket kért , és akkor ilyen Fauberteket hoztak :roll: És például nem hiszem , hogy Villa nem akart volna jönni , egyszerűen nyomorék volt az a vezetőség , és más elképzelései voltak. Illetve , fiatal "tehetségekre" vadásztak , mint pl Gago , Higuaín,Marcelo.
Nem erre akartam célozni. :)
Calderónnak nem más elképzelései voltak, hanem ahhoz nyúlt, ami maradt, mert hiába voltunk mi a Real Madrid, hiába kínáltunk csillagászati fizetéseket és átigazolási díjat, ha az aktuális sztárok nem látták a csapat jövőjét, 9 BL ide vagy oda.
Schuster szavai meg... :shutup:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Wertz

HozzászólásSzerző: Wertz » 2013. július 29., hétfő 8:04

R.M.C.F írta:Az elmúlt években a porto,a pool,a milan,a barca,a bm és a chelsea nyert bl.t....ezek közül a chelsea kis túlzással egymaga költött annyit amint a többi ezen idő alatt.
Ezt nem gondolhatod komolyan. Megint azt tudom mondani, hogy számold ki a BL győztes csapatok kerete mennyibe került.
oroszisti írta:Igazából , ahogy ezt írom , rájöttem ,hogy ha sok játékosnak nem is fontos a múlt , a minőségi edzőknek annál inkább. Nem csoda , hogy Mancinik , Ranierik ülnek az araboknál .
Ez a dolgok kiforgatása. Miért csak a rosszabbakat említed egyáltalán? Rossz edzők minden nagyobb csapatnál voltak már
R.M.C.F írta:Egy zsoldos egy realba mint pl ronaldo nem csak a pénzért megy,vagy ruud sem azért jött,mert a BM jobb anyagi lehetőségéket ajánlott neki,de voltak így sokan,hanem mert a madrid több a múltja miatt mint pl egy chelsea vagy city,hiába adnának több lét a tagnak.
Persze azért jöttek ide, mert lenyűgözték őket a régi eredmények. Hagyjuk már ezt. Egyszerűen szimpátia alapján jöttek ide, ami nem a múlt miatt van
Ez a múltas dolog csak egy jó indok a legtöbb szurkolónak, hogy a saját csapataikat mások felé emeljék

De ha már ennyire a pénz ellen vagy és élvezkedel a lényegtelen múltra, amihez a mostani Realnak már semmi köze, ezért lenne egy kérdésem. Szerinted az a hatalmas múlt nem pénznek volt köszönhető a Realnál és más kluboknál?
oroszisti írta:ha valami sztár megy oda akkor az meg egy zsoldos és szarik bele , csak a pénz miatt megy.
Komolytalan, nevetséges. Bayernnél, Realnál, Barcelonánál, ingyen vagy kevesebb pénzért játszanak?

R.M.C.F

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2013. július 29., hétfő 7:38

Azért örülök,hogy van aki egyetért velem,mert a sok hülyeség mellett amit írok,meg vakság mellett néha lehet véletlen beletalálok,és jót írok.

:ozil: :ozil: :ozil: :ozil: :ozil:
z inkább Calderon hülye felfogás miatt volt.

Meg mija is sokat tett a klub ellen.

Na,akkor van aki szerint egy új arab/orosz klub értékre,presztízsre,ismertségre egál egy madriddal,milannal vagy bm-el.........van aki szerint ezek a klubok különböznek. Szerintem különböznek.

Abra játszhat a házipénztárávál...még az is lehet ahogy írták alább hogy plusszos volt egy év erejéig(bár ezeket én fenntartásokkal kezelem), ki tudja hogyan trükközi össze,mint a vagyonát :lol: , de egy madrid,vagy bm nálam más kategória.

Az elég érdekes madrid szurkolói gondolkodás egyébként hogy egy chelseat vagy egy cityt a mi szintünkön tart.......(csak ne kezdjük el hogy az elmúlt 4 évben ki nyert több bl-t,mert rosszul leszek.....)
Mondjuk sokan nem is értették a kérdést,mert jöttek nekem és csaholás volt,hogy szembe köpöm magam,meg a szokásos hülyeségeket beszélek.De ez már mindennapos. :D :D :D én is beláttam. :kivagyhe: sokan úgy várnak arra mikor lehet belémkötni és köpködni mint afrikában az esőre.

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2013. július 29., hétfő 2:50

Casso írta:Nem akarok belebonyolódni a témába, de ebben igaza van legendaryank. Abramovicsnak gyakorlatilag kis túlzással mindene megvan/megvolt. Emellett nagy futball rajongó és imádja ezt a sportot. Én úgy gondolom, hogy nagyobb részt a saját szórakoztatása miatt vette meg anno a Chelseat nem pedig befektetésképp pusztán nyereségvágy miatt döntött így. Ajánlom figyelmedbe az önéletrajzi könyvét.
Soha szenteltem nagy figyelmet a Chelsea ügyeinek, de nekem is olyasmi rémlik, hogy Abramovic már ott készült hagyni a Chealseat 2011 körül, mert nem jöttek az eredmények, nem volt BL győzelem, és hatalmas pénznyelő volt a klub. Aztán csodák csodájára nyertek egyet, és ezután gondolta meg magát, és nem adta el a klubot.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

Vissza: