Én is a kettőt külön venném. Például Sir Alex általában 4-4-2 -es felállásban küldte ki a csapatát mégis érezhető volt hogy mást játszik a csapat elég sok meccsen. Rooney is sokszor visszalépett labdaért és próbálta felvenni az "árnyékék" pozíciót és ha tudott akkor akkor a kapu elé is odaért.morientes írta:Ja szép mikor így számolgatunk,de ez nem taktika,hanem felállás vagy rendszer...én nem erre gondoltam.Sztm a taktika az más egy kicsit.De erről RMCF vagy más biztos többet tudna mondani...Én eddig szerencsére mindet láttam, és nagyon úgy tűnik, hogy vagy 4-3-3 vagy 4-4-2 lesz ebből, mert Modric-Isco-Özil kezdővel nyitott az első meccsen is, és most a PSG ellen is ahol szerintem nyerni akart volt klubja ellen :roll: ... Nekem a PSG elleni meccs nagyon is tetszett. A probléma még az erőnléttel van meg, hogy mindenki visszarázódjon, de ahhoz képest, hogy 15 nappal előttünk volt a PSG edzésileg, nagyon is jól fociztunk, és rengeteg helyzetet alakítottunk ki.
Sztm a taktika,hogy adott rendszerben,felállàsban,egyes csapatrészeknek,vagy 1-1 játékosnak mi a feladata....mert ez ugye azonos felállásban is lehet eltérő...na és ebből nekem a lyoni meccs alapján nem sok jött le(még)
A három védős rendszer meg szerintem teljesen felesleges. Azzal a középpályáról elvennénk egy kreatív labdarúgót és beraknánk helyette egy középső védőt.
Ha nálunk lenne 3 védős rendszer:
--------Ramos-----Varane-----Pepe--------
Carvajal--------------------------------Marcelo
---------------------Xabi Alonso
-----------Khedira----------------Modric
--------------------------------------------------------
----------------Benzema--------C.Ronaldo
Ezzel még C.Ronaldonak sem tudnánk biztosítani a megfelelő teret a mozgásához.
Ez az olaszoknál most nagyon működik főleg a Juve-nal de csak addig amíg nem találkoznak egy komolyabb csapattal akinek van egy gyors szélső középpályása és vele le tudják kontrázni esetleg az üres területre amit a védők hagynak maguk után belőni a labdát (nem kontrára gondolok itt) mert a Juve-nal is sokszor nem is a kontráknál volt a baj hanem azért mert a két szélső hátvéd előrébb helyezkedett és így könnyű volt őket átjátszani.