OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2016. július 26., kedd 16:01

De ha nyitott es muvelt embernek tartja magat akkor meghallgatja legalabb egyszer csak h tudja ki is mi is ez.
Ha művelt, idősebb és nem hallgatja meg, mert nem érdekli, akkor elveszíti a művelt státuszát?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

MesQueUnClub
Kedvenc játékosaid: Ronaldinho, Ronaldo, Zizou, Kaká, Messi, Eto'o, CR, Deco
Kedvenc csapatod: Barca

HozzászólásSzerző: MesQueUnClub » 2016. július 26., kedd 16:00

ziro4vr írta:
Realista24 írta:Úgy látom én egy műveletlen paraszt vagyok :lol: :lol:
+1, bár anno ének-zene órán figyeltem a mozartos részeknél, akkor mégse? Illetve ha a mozart golyót szeretem, az számít esetleg? :hmmm:
Csak ha közbe a Für Elise-t fütyülöd és elmondod ki volt tupac és megmutatod a térképen, hogy hol született. :D
♠Ronaldo♣Ronaldinho♥Zidane♦

lestat
Kedvenc játékosaid: Beckham, Zidane, C.Ronaldo, Ramos

HozzászólásSzerző: lestat » 2016. július 26., kedd 15:57

Ferencváros írta:
lestat írta:
Essemm meg.....nem arrol volt szo hogy Magyar intelligens emberek hanem hogy emberek. Marpedig ha szóba kerul a Rap vagy pl Egy Dj akkor az illető tudja mar Tupac vagy Guetta nevèt. SZERINTEM.
Na de akkor egy 50-60 éves ember nem lehet művelt? Mert pl. apám biztos nem hallott még Guettáról, de nála műveltebb embert nem ismerek. :mrgreen: Kétlem, hogy az idősebb korosztály ismeri ezeket a neveket.

Nem...szimplán nem koveti a mai zenét. De ha nyitott es muvelt embernek tartja magat akkor meghallgatja legalabb egyszer csak h tudja ki is mi is ez.

Na es a festmenyek?? Muveszet?
Nem nagyon talalkoztam olyan emberrel aki tudott volna errol beszelni...en sem...szerintem ez az ág ki halóban van. :lol:
Cristiano Ronaldo :goat:
2014-2024 Champions League Dynasty.
Danke Toni 🎱
Zinedine Zidane

92:48 :sziv:

Ferencváros
Kedvenc csapatod: Ferencváros, Nashville, Magyar válogatott

HozzászólásSzerző: Ferencváros » 2016. július 26., kedd 15:53

lestat írta:
Essemm meg.....nem arrol volt szo hogy Magyar intelligens emberek hanem hogy emberek. Marpedig ha szóba kerul a Rap vagy pl Egy Dj akkor az illető tudja mar Tupac vagy Guetta nevèt. SZERINTEM.
Na de akkor egy 50-60 éves ember nem lehet művelt? Mert pl. apám biztos nem hallott még Guettáról, de nála műveltebb embert nem ismerek. :mrgreen: Kétlem, hogy az idősebb korosztály ismeri ezeket a neveket.

lestat
Kedvenc játékosaid: Beckham, Zidane, C.Ronaldo, Ramos

HozzászólásSzerző: lestat » 2016. július 26., kedd 15:52

Ezért relatív hogy ki művelt stb...mindenkinek más a fontos....a Föcit lehagytam....pl volt az EB kdeje alatt hogy meghallottam egy beszelgetset hogy a kiscsaj azt kerdezte hogyna brazilok bent vannak-e meg? Mondom gyerek az nem is europa....es teljesen felhaborodva visszakerdezett hogy az h lehet?? Mondom az del amerika...na meg bambabban nezett.. :lol:

Cristiano Ronaldo :goat:
2014-2024 Champions League Dynasty.
Danke Toni 🎱
Zinedine Zidane

92:48 :sziv:

eReMA
Kedvenc játékosaid: 4

HozzászólásSzerző: eReMA » 2016. július 26., kedd 15:43

Realista24 írta:Erőszakkal, szigorral... :lol: Látom a 90% segghülyében te is benne vagy a felfogásod alapján :lol:
Így is lehet mondani. Neked könnyebb fogalmaznod, zöld vagy. :D
Vicc bazzeg...
Földrajz szakinak kell lennie valakinek, különben egy segghülye az ember és mêg nem is barátkoznak vele.... :lol:
Biztos tele van barátokkal. Elképzelem, ahogy beindít egy ilyennel: Macedónia fővárosa?! 3..2...1.. Letelt. :lol:

(Szkopje)
“Játssz nyugodtan!” - Puskás

The time on the clock is etched on our memories, 92:48.

El Real Madrid es el equipo más importante del mundo y lo será hasta que yo lo diga

doncsontos
Kedvenc játékosaid: Luis Figo, Ronaldo, Zidane, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: doncsontos » 2016. július 26., kedd 15:41

ferni írta:
palesz77 írta:Ahogy nézem, a hsz-ek alapján elmondható, hogy mindenki szerint az számít művelt embernek, aki azokban a területekben van otthon, amikben ő is nagyjából tájékozott.. :D
Vicc bazzeg...
Földrajz szakinak kell lennie valakinek, különben egy segghülye az ember és mêg nem is barátkoznak vele.... :lol:

na hát ez a 21. század, mi lenne ha egy 15-16 évest kérdeznél erről? ha nem pokémonozol akkor már nem vagy a barátom :argue: :angry: :lol:
Luis Figo 10
Ronaldo Nazárió 9
Zinedine Zidane 5

Ferencváros

HozzászólásSzerző: Ferencváros » 2016. július 26., kedd 15:40

palesz77 írta:Ahogy nézem, a hsz-ek alapján elmondható, hogy mindenki szerint az számít művelt embernek, aki azokban a területekben van otthon, amikben ő is nagyjából tájékozott.. :D
Amúgy érdekes, hogy a közéletben a műveltség inkább a humán dolgokhoz köthetők, töri, magyar, és azokat tartják annak, aki tud verseket, meg történelmi évszámokat, eseményeket, és gyakran szóba se jön a kémia, földrajz, matek, fizika, biológia. :hmmm:

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2016. július 26., kedd 15:36

Vicc bazzeg...

palesz77
Kedvenc játékosaid: Xavi, Iniesta, Verratti, Dahoud
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: palesz77 » 2016. július 26., kedd 15:33

Ahogy nézem, a hsz-ek alapján elmondható, hogy mindenki szerint az számít művelt embernek, aki azokban a területekben van otthon, amikben ő is nagyjából tájékozott.. :D

pheco
Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: pheco » 2016. július 26., kedd 15:29

ziro4vr írta:Egyszer haverommal küldök neked egy házit a külkerre, bár a vezetéseteket ismerve ellopnák azt is. :mrgreen:
Most ősszel az eddigieknél is ritkábban leszek bent a suliban :mrgreen: max szakdoga miatt konzultálni meg ilyen finomságok. Szóval inkább ne küldj :-(

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2016. július 26., kedd 15:25

PL Csabi írta:
eReMA írta: Mindamellett, hogy (bízom benne) a közeli barátoknak menne, de ezt a tesztet én még sosem futtattam végig rajtuk.
Na majd pótlom, aztán aki fenn akad a rostán, az megy a levesbe... :shifty: Bukarestet Bangladeshel! Még mit nem?!
:lol:
Lehet röhögcsélni ezen, de szerintem egyáltalán nem vicces, hogy az emberek 90% segghülye, és ilyen alapvető dolgokkal nincs tisztában. Ált. Isk.-ben kéne beleverni a fejükbe ezeket az alap dolgokat, ha máshogy nem megy, akkor erőszakkal és szigorral. Illetve érettségit se adnék azoknak, akik pl. nem tudják, hol van Albánia vagy Portugália.
Erőszakkal, szigorral... :lol: Látom a 90% segghülyében te is benne vagy a felfogásod alapján :lol:
Na de mivel paraszt vagyok, max. nem leszünk barátok. :kivagyhe:
velem még lehetsz, de én bunkó is vagyok
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2016. július 26., kedd 15:23

Lehet mondjuk az oktatásnak is haladni kéne a korral, nem a 100 éves módszereket kéne erőltetni, amik nyilvánvalóan a fiatalabb generációk esetén már egyáltalán nem működnek. Csekket hol töltenek ki a 21. században? Sehol.

Ferencváros

HozzászólásSzerző: Ferencváros » 2016. július 26., kedd 15:21

cart írta:Tuti ezen múlik ki a sötét hogy be tudja-e jelölni az országokat vaktérképen :kivagyhe:
Ezek miatt utálja meg a legtöbb gyerek az iskolát, mert ilyen felesleges dolgokkal szívatják őket. Mellette meg a természettudományos ismeretek és informatika oktatása kb 0 szinten van.
Nem, azért utálják meg, mert nem a gép előtt játszanak, és a telefont nyomkodják, hanem megpróbálnak valami értelmeset is a fejükbe tolni. Vagy ha adózást tanítanának, meg hogy hogyan kell kitölteni egy csekket, akkor izgalmasabb lenne, és élveznék?

eReMA
Kedvenc játékosaid: 4

HozzászólásSzerző: eReMA » 2016. július 26., kedd 15:19

PL Csabi írta:
Ferencváros írta: Pedig se általánosba, se gimibe nem tanítják, hogy hol vannak, vagy pl. mit Észtország vagy Norvégia fővárosa. Emlékszem nekem 12-13 évesen apukám összeírta egy lapra Európa országainak fővárosait, és azt megtanultam. Azóta is oda-vissza megy Máltától Cipruson át Svájcig, Luxemburgig. De iskolába a nagyobb országokat leszámítva egy szót nem hallottam. Arról már nem is beszélek, hogy Dél-Amerika, vagy Ázsia, bár ezek nyilván nem annyira fontosak nekünk, európaiaknak, de nem árt, ha egy Iránt, Irakot, Perut vagy Uruguayt tudsz.
Nekünk szerencsére gimnáziumban belevésték a fejünkbe az alapvető földrajzi dolgokat. Az összes európai országot be kellett jelölni vaktérképen a fővárossal együtt, sőt minden országból +2 fontosabb várost. Aki 1-nél többet hibázott, kapta is a karót. Nagyon helyesen. Magyarországgal is ugyanez volt, csak megyékkel, megyeszékhelyekkel, és minden megyéből 5-6 várossal. Valamint tudnunk kellett Ázsia,Afrika,Dél-Amerika összes országát, fővárossal együtt, plusz USA összes államát fontosabb városokkal. És akkor a folyokról, hegységekről, tájakról nem is beszéltem. Azokat is tudni kellett természetesen. Így kéne ezt csinálni minden iskolában, és akkor nem járkálni ennyi sötét ember az utcákon.

Ja, és érdekes mód az osztályunkból a mai napig mindenki köszönetet mond a földrajz tanárunknak.
Nagyon jó. Csak nem a tudás -esetleges- hiányára reflektáltam, hanem, hogy tesztelsz és földrajz eredménytől függően szelektálod a "barátaidat". Életszerű. :hmmm:
Na de mivel paraszt vagyok, max. nem leszünk barátok. :kivagyhe:
“Játssz nyugodtan!” - Puskás

The time on the clock is etched on our memories, 92:48.

El Real Madrid es el equipo más importante del mundo y lo será hasta que yo lo diga

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2016. július 26., kedd 15:18

Tuti ezen múlik ki a sötét hogy be tudja-e jelölni az országokat vaktérképen :kivagyhe:
Ezek miatt utálja meg a legtöbb gyerek az iskolát, mert ilyen felesleges dolgokkal szívatják őket. Mellette meg a természettudományos ismeretek és informatika oktatása kb 0 szinten van.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára cart 2016. július 26., kedd 15:19-kor.

PL Csabi
Kedvenc játékosaid: Rooney
Kedvenc csapatod: United

HozzászólásSzerző: PL Csabi » 2016. július 26., kedd 15:07

Ferencváros írta: Pedig se általánosba, se gimibe nem tanítják, hogy hol vannak, vagy pl. mit Észtország vagy Norvégia fővárosa. Emlékszem nekem 12-13 évesen apukám összeírta egy lapra Európa országainak fővárosait, és azt megtanultam. Azóta is oda-vissza megy Máltától Cipruson át Svájcig, Luxemburgig. De iskolába a nagyobb országokat leszámítva egy szót nem hallottam. Arról már nem is beszélek, hogy Dél-Amerika, vagy Ázsia, bár ezek nyilván nem annyira fontosak nekünk, európaiaknak, de nem árt, ha egy Iránt, Irakot, Perut vagy Uruguayt tudsz.
Nekünk szerencsére gimnáziumban belevésték a fejünkbe az alapvető földrajzi dolgokat. Az összes európai országot be kellett jelölni vaktérképen a fővárossal együtt, sőt minden országból +2 fontosabb várost. Aki 1-nél többet hibázott, kapta is a karót. Nagyon helyesen. Magyarországgal is ugyanez volt, csak megyékkel, megyeszékhelyekkel, és minden megyéből 5-6 várossal. Valamint tudnunk kellett Ázsia,Afrika,Dél-Amerika összes országát, fővárossal együtt, plusz USA összes államát fontosabb városokkal. És akkor a folyokról, hegységekről, tájakról nem is beszéltem. Azokat is tudni kellett természetesen. Így kéne ezt csinálni minden iskolában, és akkor nem járkálni ennyi sötét ember az utcákon.

Ja, és érdekes mód az osztályunkból a mai napig mindenki köszönetet mond a földrajz tanárunknak.

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem

HozzászólásSzerző: rashidm » 2016. július 26., kedd 15:02

ziro4vr írta:Nekünk anno volt vaktérkép gimiben, 7/5öt (ország, főváros, ismertebb folyó- Európában) tudni kellett, különben nem is felelhettél az anyagból és kapásból egyes. :mrgreen:

Azóta meg is ragadt bennem kb minden, de fura mód nem tartom alsóbbrendűnek, aki nem bök rá Tiranára a vaktérképen.
De az annyival jobb lehetett, hogyha nem akartál tanulni akkor csak 1-est kaptál, nem kellett megszakadni. :mrgreen: Meg hát igen, nem mindegy hogy ki mennyire tolerálja azt hogy pl, amit te mondtál. Én mondjuk nem vágom az észt, litván, lett, stb. országok fővárosait.

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2016. július 26., kedd 14:57

Nekünk anno volt vaktérkép gimiben, 7/5öt (ország, főváros, ismertebb folyó- Európában) tudni kellett, különben nem is felelhettél az anyagból és kapásból egyes. :mrgreen:

Azóta meg is ragadt bennem kb minden, de fura mód nem tartom alsóbbrendűnek, aki nem bök rá Tiranára a vaktérképen.
Nem illik.

Ferencváros

HozzászólásSzerző: Ferencváros » 2016. július 26., kedd 14:54

PL Csabi írta:
eReMA írta: Mindamellett, hogy (bízom benne) a közeli barátoknak menne, de ezt a tesztet én még sosem futtattam végig rajtuk.
Na majd pótlom, aztán aki fenn akad a rostán, az megy a levesbe... :shifty: Bukarestet Bangladeshel! Még mit nem?!
:lol:
Lehet röhögcsélni ezen, de szerintem egyáltalán nem vicces, hogy az emberek 90% segghülye, és ilyen alapvető dolgokkal nincs tisztában. Ált. Isk.-ben kéne beleverni a fejükbe ezeket az alap dolgokat, ha máshogy nem megy, akkot erőszakkal és szigorral. Illetve érettségit se adnék azoknak, akik pl. nem tudják, hol van Albánia vagy Portugália.
Pedig se általánosba, se gimibe nem tanítják, hogy hol vannak, vagy pl. mit Észtország vagy Norvégia fővárosa. Emlékszem nekem 12-13 évesen apukám összeírta egy lapra Európa országainak fővárosait, és azt megtanultam. Azóta is oda-vissza megy Máltától Cipruson át Svájcig, Luxemburgig. De iskolába a nagyobb országokat leszámítva egy szót nem hallottam. Arról már nem is beszélek, hogy Dél-Amerika, vagy Ázsia, bár ezek nyilván nem annyira fontosak nekünk, európaiaknak, de nem árt, ha egy Iránt, Irakot, Perut vagy Uruguayt tudsz.

Vissza: