MesQueUnClub írta:Most aki azt hiszi Brazília Európában van az szimplán hülye, ha meg kérdezed, számomra az a művelt aki átfogó ismeretekkel rendelkezik számos dologról, vagy épp egy szakirányban de ott nagyon mélyen benne van, például te se várod el egy történésztől szerintem, hogy mondjon 3 mozart művet vagy idézze fel neked a 2 Lottit mégis egy művelt ember ettől függetlenül.
De, ha művelt elvárom. Ha csak a történelemmel van képbe, de tényleg profi szinten, akkor hatalmas koponya a szakmáján belül. De aki művelt, az szerintem ne csak egy irányba összepontosítson. Ennyi erővel itt szinte mindenki művelt, mert gondolom legtöbbet az átlagnál jobban képbe vagyunk a focival, sporttal. Még ha ez nem is egy foglalkozás.
Én nem várok el semmit, de ha valaki művelt, akár humán, akár reál beállítottságú, legyen képbe a másik oldallal is valamelyest. Nem kell tudnia a 12 pontot, de tudja, hogy mihez köthető, meg pár nevet. Nem kell tudnia, hogy hány négyzetkilométert csatoltak el tőlünk 1920-ban, de tudja, hogy ez volt Trianon.
Míg a másik oldalon is nem kell tudni, hogy hogyan számolok nyomatékot, de tudjam, hogy mi is az a nyomaték, vagy egyáltalán, hogy melyik szakmán belül használom.
Ha valaki csak a saját szakmájával van tisztában, az szerintem szimplán okos, esetleg jó szakember.