HozzászólásSzerző: Ursus » 2016. június 6., hétfő 11:56
Egy kis Zizou értékelés tőlem:
Az biztos,hogy vegyes érzelmeim voltak mikor kinevezték egyrészt mivel elégedetlen voltam hogy megint ott tartottunk hogy edzőt kell váltani, ráadásul szezon közben ami hosszú évek óta nem fordult elő. Félre értés ne essék, nem akartam hogy Benitez maradjon, de az újabb elhibázott sportszakmai döntés kis híján megint egy trófea nélküli szezonhoz vezetett. Értelmes alternatíva nem volt és bár Zizou kinevezése marketing szempontból is jó stratégia volt így ő lehetett az egyetlen megoldás. Kicsit Benítezről utolsó szó jogán bár már lerágott csont: alapvetően nem tartom rossz szakembernek, sokat melózik és igazi madridista, de ezeknek a régi vonalas kemény kezű, taktikus edzőknek lejárt az idejük. Zidane, mint edző kvalitásait még most sem tudjuk szerintem igazán reálisan értékelni, amikor kinevezték csak az szólhatott mellette hogy a csapat magják ismerte az Ancelotti érából, napi kapcsolatban volt velük és ismerte azt a miliőt amit Ancelotti csinált a csapat körül így tudta hogy mi kell ezeknek a játékosoknak, igazából egy haver aki hagyja őket szabadon játszani és egy tekintély aki játékosként sikereket ért el. Ami nekem szembetűnő volt viszont hogy nagyon óvatos volt, persze ez betudható annak is hogy kevés ideje volt, azonnal eredmények kellettek és nem igazán tudott semmivel sem kísérletezni de talán nem is akart. Megtalálta azt a 4-3-3-mas felállást, a gálakezdőt amivel a csapat stabil tudott maradni, igaz a játék korántsem sziporkázott. Itt leginkább a Wolfsburg elleni idegenbeli blama után lehetett ezt érzékelni. Másrészt a játékosok használatán is, Jesé és Lucas volt akikhez bátran mert nyúlni, velük megmaradt az egyensúly bármikor tette is be őket, viszont Isco és James nem bírták ezt lehozni, ezért nekik jóval kevesebb szerep jutott. Kovacic beépítése is teljesen háttérbe szorult, talán ő a legjobb példa arra hogy nem volt idő kísérletezgetni, pedig a képességei rendben vannak ezt Zidane is tudja.(Talán jövőre ez megvalósul). Túl sok hibát nem tudok igazából felsorolni tőle, de azt sem merem egyértelműen kijelenteni hogy géniusz hiszen látszott hogy nem mert sok kockázatot vállalni, félre értés ne essék ez nem kritika a részére, hiszen tényleg kevés ideje volt a csapattal és a BL győzelemmel a maximumot hozta ki így is, viszont nem sok kellett akár az elődöntőben, akár a döntőben hogy eltaktikázzuk. A következő szezonban játék képe alapján várom az előrelépést, 1-2 erősítés ehhez elengedhetetlen lesz, és az hogy ezeket Zidane a saját elképzeléseihez tudja majd végrehajtani.