Premier League

Foci a Real Madridon túl...

Ki lesz a bajnok?

A szavazás 2024. szeptember 1., vasárnap 13:05-kor befejeződött.

Arsenal
29
30%
Chelsea
3
3%
Liverpool
8
8%
Manchester City
51
53%
Manchester United
3
3%
Tottenham
3
3%
Más, megírom kommentben
0
0 szavazat

Szavazatok száma: 97

palesz77
Kedvenc játékosaid: Xavi, Iniesta, Verratti, Dahoud
Kedvenc csapatod: Barcelona

Re: Premier League

HozzászólásSzerző: palesz77 » 2016. szeptember 26., hétfő 21:57

sucre írta: ... Es ez palesznek is szol. Nincs valtozatossag? A hull defendere nyilatkozta eppen tegnap, hogy sokkal nehezebb a pool ellen jatszani. Mindig vannak bemozgok, valaki mindig szabad a rettentoen fluid tamado 4ss miatt, es jol uraljuk a half space-t. ...
Nem, nincs, mert én nem erről beszéltem amiről te. Hanem arról, hogy amikor játszik Stu/Origi és Mané, akkor egyénileg változatosabb a támadónégyes, mint amikor nem. Ha ott van egy kilences, akkor van aki ösztönből támadja a kaput, mindig a gólt keresi, úgy helyezkedik ösztönből, ahogy egyik másik támadó sem, stb. Ha ott van Mané, akkor van egy olyan szélső, aki megfut mindenkit, nagyon jó 1v1-ben, és olyan sebességet ad a támadógépezetnek, ami nélküle nincs meg. És ezek jól jönnek, amikor a kezdőben van 2 brazil, akik stílusra nagyon hasonlítanak egymásra és nagyon hasonló dolgokat nyújtanak támadásban a csapatnak. Rajtuk kívül meg még Lallana és Wijnaldum az, akinek érkeznie kéne, és belépni a támadásokba. Akik egynek jók, de egyszerre ketten én még nem láttam őket jól játszani - most a legutóbbit nem láttam, lehet most először mindketten remekeltek -, és alapból elég sótlan a játékuk. Vannak remek meccseik, amikor akár el is döntik a találkozót - bár eddig csak Lallanától lehetett ilyet látni a Poolban -, meg van elég sok olyan is, amikor rengeteg hibával játszanak, és nem adnak igazából semmi pluszt a támadásoknak - sőt, helyzet is keletkezik a hibájukból.

Te is írtad, hogy a működő gépezetnek hála ki lehet cserélni az embereket, és ugyanúgy mennek a támadások. Nézd meg a Chelsea elleni helyzeteiteket pl. Nem egy nagyobb "helyzet" abból adódott, hogy Stu megcsinálta magának, akár távolról, akár egy csel után, még ha nem is ő lőtte rá, de az ő megmozdulásai után lett valami. Leicester szintén. Ha ő nincs, ezek nem lettek volna, nem lett volna ennyi helyzet, mert a Wijnaldum-Lallana kettős nem csinálja meg ezeket, és Coutinho és Firmino is máshogy oldja meg. Cou pl sokszor megunja és eszetlenül ráveri csak, bárhol van - bár hál istennek idén már javult ebben. Én erről beszélek, mondhatod, hogy mennyire jó a támadógépezet, de szerintem te se gondolod komolyan, hogy ez nem működhetne jobban.. És most lehet, hogy az alapjáték jól működött, de leginkább azért, mert a Cou-Firmino kettősnek ment a játék, viszont sokszor van, hogy egyiküknek nem megy, akkor meg méginkább egyéni villanásokra épül a támadójáték, ami akkor jobb, ha változatosabb az első 4-es, de ezt leírtam már elég hosszan szerintem.

Galacticos

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2016. szeptember 26., hétfő 21:30

ericco írta:Klopp előtt az emberek sajnos már csak legyintettek a Poolra, még amikor versenybel voltak a PL-ért a végéig, még akkor is sokan. Klopp miatt pedig már felkapják a fejüket. Ha más okból nem, akkor kíváncsiságból.
En most is csak legyintek rajuk. A szezon vegere megint eljutnak a tuz kozelebe, de ott ahogy mindig megint elhasalnak. ( a szo legszorosabb ertelmeben :lol: :lol: :lol: )

sucre
Kedvenc játékosaid: Gerrard, Coutinho, Sturridge, Agger
Kedvenc csapatod: Liverpool F. C.

HozzászólásSzerző: sucre » 2016. szeptember 26., hétfő 21:00

Elvakult pool drukker vagyok, nem pedig firmino/lallana/wijnaldum drukker. Lattam azt is, hogy szep golt lott a masodosztalyu derby ellen a belga, meg azt is, hogy mekkora potencial van benne. De sajnos lattam kedden azt is, hogy pl labdavezetes kozben, 3v2ben magamogott hagyta a labdat, senkitol sem zavartatva. Kepzetlen meg technikailag.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2016. szeptember 26., hétfő 19:13

ziro4vr írta:
sucre írta:Egyebkent ziro te ezt komolyan gondoltad, hogy a Pool lett az aktualis divat? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
De gondolom nem, csak eppen ha valakivel nem egyezik a velemenyed, akkor maris az adott csapattal szimpatizal, pedig lehet, csak realisabban latja a helyzetet :agree: :agree:
Klopp érkezése óta? Mindenképp.

Az meg hogy ki mit lát reálisan...elvakult pool fanként nem biztos hogy te tudod megállapítani.
Honnét veszed, hogy te nem vagy elvakult Origi és Can felé? Mert szerintem az elvakult Poolosnak nagyon mindegy, hogy Lallana vagy Can miatt suhan a szekér.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

ericco
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Philadelphia Flyers
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: ericco » 2016. szeptember 26., hétfő 19:11

Klopp előtt az emberek sajnos már csak legyintettek a Poolra, még amikor versenybel voltak a PL-ért a végéig, még akkor is sokan. Klopp miatt pedig már felkapják a fejüket. Ha más okból nem, akkor kíváncsiságból.
Merci Zizou!

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2016. szeptember 26., hétfő 17:28

sucre írta:Egyebkent ziro te ezt komolyan gondoltad, hogy a Pool lett az aktualis divat? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
De gondolom nem, csak eppen ha valakivel nem egyezik a velemenyed, akkor maris az adott csapattal szimpatizal, pedig lehet, csak realisabban latja a helyzetet :agree: :agree:
Klopp érkezése óta? Mindenképp.

Az meg hogy ki mit lát reálisan...elvakult pool fanként nem biztos hogy te tudod megállapítani.
Nem illik.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2016. szeptember 26., hétfő 17:06

Én meg gondolom, nem akarsz személyeskedni. :agree: :agree:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

sucre

HozzászólásSzerző: sucre » 2016. szeptember 26., hétfő 16:48

Egyebkent ziro te ezt komolyan gondoltad, hogy a Pool lett az aktualis divat? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2016. szeptember 26., hétfő 14:42

ziro4vr írta:
Realista24 írta:Itt is olvasom, meg máshol is, hogy igazi mérföldkőként tekintenek a Leicester legyőzésére a top5 csapatok. Most ez komoly?
Itt is a Poolos kolléga..."simán vertük őket". hát pasztmek. Fordítva lenne a szégyen.
Cssssss, most a pool az aktuális divat, akinek ellenvetése van, az fikaáradatot tol rájuk. :mrgreen:

Mint mikor a MU volt a futball csúcsa. :lol:

Azért annyit megjegyzek, mert a többit tényleg leírta palesz, hogy a Chelsea-Poolon nem uralt senki semmit, gyakorlatilag egy végtelenített adok-kapok és rohangálás ment, amiből a Pool jött ki jobban.
Csak folyamatosan tolod az arcunkba a kis kedvenceidet, amikor a pályán meg érvényesülnek Klopp döntései. Amúgy Origit megértem, Can-t már annyira nem. Nekem hajaz az ember Khedirára.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

sucre

HozzászólásSzerző: sucre » 2016. szeptember 26., hétfő 12:32

Abban volt merfoldko a leszter elleni meccs, hogy az utobbi 2 evben cou nelkul nem ment a jatek. Most kikerult a csapatbol, es meggyozoen, akar 8at is rugva vertunk meg egy kozepcsapatot. Ez is mutatja, hogy egy rendszer van, amiben egy kicsi atalakitassal (firmino kimegy cou helyere, sturridge pedig csatarba) is siman megy a jatek. Es ez palesznek is szol. Nincs valtozatossag? A hull defendere nyilatkozta eppen tegnap, hogy sokkal nehezebb a pool ellen jatszani, mint az arsenal ellen. Mindig vannak bemozgok, valaki mindig szabad a rettentoen fluid tamado 4ss miatt, es jol uraljuk a half space-t. Majd eljon origi ideje is, de az igazi foneger az meg mindig sturridge, jobb is mint a belga.

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2016. szeptember 26., hétfő 8:27

Realista24 írta:Itt is olvasom, meg máshol is, hogy igazi mérföldkőként tekintenek a Leicester legyőzésére a top5 csapatok. Most ez komoly?
Itt is a Poolos kolléga..."simán vertük őket". hát pasztmek. Fordítva lenne a szégyen.
Cssssss, most a pool az aktuális divat, akinek ellenvetése van, az fikaáradatot tol rájuk. :mrgreen:

Mint mikor a MU volt a futball csúcsa. :lol:

Azért annyit megjegyzek, mert a többit tényleg leírta palesz, hogy a Chelsea-Poolon nem uralt senki semmit, gyakorlatilag egy végtelenített adok-kapok és rohangálás ment, amiből a Pool jött ki jobban.
Nem illik.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2016. szeptember 26., hétfő 7:30

Itt is olvasom, meg máshol is, hogy igazi mérföldkőként tekintenek a Leicester legyőzésére a top5 csapatok. Most ez komoly?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

MesQueUnClub
Kedvenc játékosaid: Ronaldinho, Ronaldo, Zizou, Kaká, Messi, Eto'o, CR, Deco
Kedvenc csapatod: Barca

HozzászólásSzerző: MesQueUnClub » 2016. szeptember 26., hétfő 0:14

igazabol szerintem előre a legerősebb 4es jelenleg a Sturridge/Origi - Firmino, Coutinho, Mané. De mogejuk kell 2 iszonyat stabil ember.
♠Ronaldo♣Ronaldinho♥Zidane♦

palesz77

HozzászólásSzerző: palesz77 » 2016. szeptember 26., hétfő 0:08

MesQueUnClub írta:Palesz, Sané a Cityben jatszik, akire gondolsz az Mané
ziro4vr írta:Kivéve a sane-mane keverést.
Hát ööö.. :ike: :fpalm: Jó hogy csak 4-szer írtam le, és nem tűnt fel.. :lol:
MesQueUnClub írta:de egyébként szerintem Firmino es Origi nem egymás helyett kene h a pályán legyenek, hanem egyszerre.
Persze, én se őt raknám ki a kezdőből, arra lenne más jelentkező, több is. De attól még játszania kéne szerintem a belgának. Mondjuk az se biztos, hogy kell a 2 brazil egyszerre a Poolnak, de ez megint más dolog - meg igazából formafüggő, ha jók mindketten, akkor igen, ha egyikük gyenge, akkor viszont nagyon nem..

MesQueUnClub

HozzászólásSzerző: MesQueUnClub » 2016. szeptember 25., vasárnap 23:54

Palesz, Sané a Cityben jatszik, akire gondolsz az Mané, de egyébként szerintem Firmino es Origi nem egymás helyett kene h a pályán legyenek, hanem egyszerre.

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2016. szeptember 25., vasárnap 23:45

Palesz lett a magyar hangom, köszii nagy pluszegy.

Kivéve a sane-mane keverést.
Nem illik.

palesz77

HozzászólásSzerző: palesz77 » 2016. szeptember 25., vasárnap 23:35

Origit én se értem, tavaly év végén is, és most az előszezonban is lőtte a gólokat - Milan ellen parádésat veretett, ellenünk is betalált -, aztán alig játszik. Úgy meg tényleg nehéz, 2 meccsen volt kezdő eddig a szezonban, mindkettőn gólt szerzett. Pedig tavaly év végén nagyon elkapta a fonalat, talán 1 meccsen nem talált be 1 hónapon keresztül, csak lesérült ugye, most meg alig játszik.. Nagyon érdekes nekem, főleg azért, mert az előző meccset leszámítva mindig jobb volt a Pool, amikor ott volt Origi vagy Sturridge is a csapatban.

Can amúgy sérült volt most elég sokat, azért se játszott semmit, bár az előtt se kezdett egy meccsen se.. Ez is rejtély nekem, tavaly a legjobb középpályásuk volt a szezon felétől kb, most meg totál jegelés. Nyilván Klopp látja edzésen mi van, de meccsek alapján a hollandust én például nem értem miért kezdő folyton.

Mondjuk év vége felé úgyis játszani fognak többet, mert ezt a Klopp féle tempót nem lehet végignyomni, vagy jönnek a sérülések, vagy a formahanyatlás a fáradtság miatt. De azért nekem meglepő, hogy olyan emberek mellett, akik a kezdőben vannak, ilyen játékosok maradnak padon - nyilván az eredmények Kloppot igazolják, de a játékuk bőven fejlődhetne még.
sucre írta:És mi alakítottuk ki a legtöbb helyzetet eddig ebben a szezonban, európa top5 bajnokságát figyelembe véve.
Azt a statot mondjuk úgy mérik, hogy minden lövés előtt, ahol Pool játékos passzolt a lövő embernek, az helyzet. Tökmindegy, hogy az egy 25-ről megeresztett bomba, vagy egy tiszta ziccer - amúgy a Real vezet. A Pool meg elég sokat próbálkozik távolról, európai szinten is bőven az élmezőnyben vannak.. Most direkt megnéztem, egyedül a Southamptonnak van több lövése átlagosan egy meccsen a 16-oson kívülről mint a Poolnak - Európa top5 bajnokságában. És ezeket ugyanúgy helyzetnek írják be, szóval ez azért kicsit árnyalja a képet szerintem.
sucre írta:a chelseat firmino hiányában (igen is biztos vertük őket, végig uralva a meccset, a gólon kívül volt egy costa lövés egész meccsen nekik, és ennyi)
Minden rosszindulat nélkül, de a Poolnak hány ziccere volt? 2 db ha jól számoltam. Lovren gólja, és Origi fejese - nyilván ha ezeket befejelné, lehet többet kezdene. Amúgy az összes helyzet abból jött, hogy valaki meigndult és lőtt, tényleg fölényben volt a Pool a meccs javában, de volt egy jó 10-15 perc, amikor nagyon érett a Chelsea egyenlítés a végén. Még a cserék előtt, aztán Moses is kicsit kavargatott, de összességében visszább estek, de nem volt az olyan tükörsima Pool fölény, helyzetek kialakításában főleg nem.
MesQueUnClub írta:Origi miben jobb mint Firmino?
Abba, hogy ő tényleg csatár, ami a Poolnak a mostani meccs előtt mindig hiányzott a játékából. Pontosabban Sané+csatár ami hiányzott - Burnley ellen Sané nem volt, akkor is rosszak voltak -, ha ők nincsenek meg, általában túl egysíkú a támadóharmad felhozatala. De igazából az is "baja" a Poolnak, hogy ha Coutinho és/vagy Firmino nem játszanak jól - főleg ha nincs mellettük Sané és egy Sturridge/Origi -, akkor szinte meghal a támadójátékuk. Pedig Coutinho baromi hullámzó, és ha a nagy 4-es fog játszani sokszor, szerintem lesznek még bőven váratlan ponthullások emiatt, hogy a támadóharmadban nincs meg a változatosság. Ezen segíthetne Origi, és Sané ezért is volt jó igazolás szerintem, mindegyikük mást tud adni a csapatnak, a két brazil meg nagyjából ugyanazt, a Lallana-Wijnaldum duó meg szintén, sok futást kevés eredménnyel.

MesQueUnClub

HozzászólásSzerző: MesQueUnClub » 2016. szeptember 25., vasárnap 23:12

Origi miben jobb mint Firmino? Azon kívül, hogy nem is egy poszt. Ráadásul képes a varatlanra es igazi brazil stílusra ami nagyon ritka manapság, egyike az utolsó mohikánoknak.

sucre

HozzászólásSzerző: sucre » 2016. szeptember 25., vasárnap 22:33

.@Roberto_Firmino has a combined 61 goals/assists in his last 90 league starts. #lfc
+ Kloppnál elég fontos a letámadás. Na ebben Firmino az egyik legjobb Lallana után. Na ezért (is) játszanak ők. Az a közepes holland is, például. De pl. kuba se volt sose egy top játékos, mégis alap volt a dortmundban. itt, és a dortmundban se az volt a lényeg, hogy milyen nevek játszanak, hanem az, hogy rendszer-kompatibilisek legyen azok, akik játszanak. legyen itt szó presszingről, támadásépítésről. és most éppen ezt látom. Nem az van, ami pl. a BR féle ezüstös szezonban, hogy nagyban függtünk Suareztől és Sturridgetól, majd az utóbbi 2 évben Coutinhotól. Simán vertük a lesztert cou hiányában, a chelseat firmino hiányában (igen is biztos vertük őket, végig uralva a meccset, a gólon kívül volt egy costa lövés egész meccsen nekik, és ennyi). ha már sturridge kezd, az nagyobb meglepetés, ha nem (pedig eddig egész szezonban elérhető).

3 of LFC's top 18 PL performances for shots on target (11 of more) since Aug 2008 (so 310 matches) have been in last 18 games. Two of them have been in the last three games!
Liverpool have now scored 70 league goals under Klopp, the most in the PL in this period.
És mi alakítottuk ki a legtöbb helyzetet eddig ebben a szezonban, európa top5 bajnokságát figyelembe véve.

Veidt
Kedvenc játékosaid: guti, de rossi, arbeloa
Kedvenc csapatod: real madrid

HozzászólásSzerző: Veidt » 2016. szeptember 25., vasárnap 22:21

Általában Firmino az aki minden meccsen képes húzni valami váratlant, 1v1-et bármikor bevállal, kombinatív játékban nagyon erős és mellé a Klopp-féle gegenpressing feladatkört is nagyon jól ellátja. Coutinho pl szintén nagyon jó, de messze nem képes arra a konzisztenciára mint Firmino. Ugyanakkor elég jól kiegészítik egymást, mert Firmino taktikai szempontból is sokoldalú játékos, egy lazább rendszerben képes hamiskilencest és tizest is játszani, általában itt is nyomatja őt Klopp. És eléggé gólerős is a posztján szereplőkhöz képest. Én nagyon kedvelem a játékát.
JUANITO MARAVILLA

LM19 - TK8 :sziv:

Vissza: