Nos,egy NSO-s értékelést adnék.
Győzelmet vártam,bár szerintem a forma miatt benne volt a vereségünk is a levegőben,de bíztam a csapatban. Nem jött be.
Sebaj....a foci ilyen,a végén kell megszámolni ki mit csinált. Ott meg a BVB még nézőként sem lesz ott. Mi meg szerintem igen.
A BVB nagyon labdabiztos csapat,gyorsan fejlődnek fel,akár középen akár a széleket kijátszva nehezen lefogható csapat.A széleket jól zártuk le,inkább középen tudtak minket átjátszani.
Zidane-ra írtam korábban ,hogy nem látok taktikát,na ma végre láttam,és nem is rosszat.
Ez pedig James feladata volt.
Alap 4-3-3 a felállásunk,de James alig zárt vissza,inkább Bale volt aki hozta a 3as védekezési vonalat,és James fenn maradt afféle 4-2-1-3 ben vagy 4-3-3 ban akár ha az ellenfélnél volt a labda.Ezt valószínűleg Zidane arra célzottan alkalmazhatta,hogy a dortmund gyorsan próbálja meg átjátszani a kpánkat és nem lesz ott tusakodás,mivel a mi kp-ánk eléggé játékügyes,ezt fogja a BVB áthidalni a gyors felfejlődéssel...ezt láttuk is,ez a tuchel sem egy hülyegyerek úgy látom. Na ezt zizu be is fogta ma. James fenn maradt az ellenfél birtoklásánál 10ből 8x biztosan,és 10ből 4-5 alkalommal meg is tudtuk egy labdaszerzés után játszani..ebből james nem tudott olyan jól építkezni ahogy várható lett volna,de hozott egy nem rossz meccset.......több jó területi bemozgással....
Navas, az első gól az övé volt,előtte 2x is öklözött és talán elhitte hogy ez megoldás lehet,de ez nagy hiba volt. Na de ezt fel is írhatjuk a neve mellé,mert kb az első komoly hibája 2 év alatt,emellett sok jó megmozdulása is volt. Összességében a körülmények figyelembevételével nem hozott szar meccset....de a hiba az hiba.
Carvaj és Danilo többet mozgott fel mint szoktak idén....ez tetszett. Mindkettőnek volt egy-egy jó megoldása,danilonak meg több rossz is sajnos....de magához képest nem volt hűde gyenge.
Ramos több jó megoldást is csinált,ma nem volt annyira ratyi mint az idei meccsein....indul a forma gyerekek.
Varane idei legjobb meccse....ideje is volt már.
Modric számtalan jó megoldás ,előre is több emberelőny kialakitás,labdakihozatal önállóan,több labdszerzés stb....MOM
Kroos,ma észrevétlen volt.....de lehet hogy csak a számomra.
James külön taktikai elemeket kaphatott,ezeket viszonylag jól lejátszotta.....a feladat az lehetett hogy egy labdaszerzés után egyből őt keresték(nem is zárt vissza csak nagy néha mélységbe) és ő indítja a futókat...ez lehetett a mai alap támadó taktika.
Bale,rosszban van ronaldoval.
Ronaldo,rosszban van bale-el.
Benzema ma kevés volt,egy rossz és egy jó megoldása akadt ami feltűnt nekem.A gólunk az ő ütemérzékéből alakult ki.
A BVB labdabiztos,jól lépnek fel a támadásokhoz,mindenki katonaként tudja a feladatkörét. Gyorsan megjátsszák a széleket ha van tér,ha nincsen megy a mélységi....korszerű játék,kulturált focit adnak le,több taktikai faultot kellett ellenük alkalmaznunk hogy ne tudjanak felgyorsulni és érkezni.
A kapott góljaink a semmiből jövő limonádék voltak.....
Ez a Dembelé nem egy kókler az biztos baxxxátok meg.
Egyébként annyin is múlhat egy meccs,hogy modric 3:1 ben lépett ki,sima lejátszhaó kapu elé érkezéssel,100% as ziccerrel...de lefaultolták....sárga....ja,de ott esélyes hogy eldőlt volna a meccs. Aztán 2:2 mert a lúdtalpas schürrle olyan gólt szerez amit soha többé még a krankenhausnak sem a bundesliga5ben sem.
Ronaldo gólöröme nem a szokásos volt,ennek lehetne alapot adni egy NSO,n ,sport tv-.n,vagy barca oldalakon,pl hogy a férfi barátja otthagyta mert megcsalta egy zsiráffal pl stb....mindegy hogy a cikkek 85%a róla hazugság...lényegtelen.
Az hogy alig cserélünk normális időben nekem kissé bizonytalanságot/bizalmatlanságot mutat zidane-nál.
A BVB edzője abban a gyapotfelsőben egy Puskás Peti alteregó.....de nem rossz a szeme a focihoz.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.