OFF
- RealVazquez
- Kedvenc játékosaid: CR
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: OFF
Egyebkent sokatmondo, mi a velemenye Brusszelnek:
"Ha ervenyes lett volna a nepszavazas, tudomasul vettuk volna, igy, hogy nem lett ervenyes, tudomasul vesszuk."
"Ha ervenyes lett volna a nepszavazas, tudomasul vettuk volna, igy, hogy nem lett ervenyes, tudomasul vesszuk."
- Pipita
- Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
- Kedvenc csapatod: Real, Leeds
Egy érvénytelen népszavazás egészen biztosan nem, de még az érvényes sem lett volna az.És erre mi a garancia?
A többi kérdésre nem tudom a választ.
Nem szeretnék belefolyni a vitákba, mert én nem látom annak sem értelmét, mert egyszerűen szinte lehetetlen ebben a kérdésben valakit "felvilágosítani" esetleg meggyőzni. De Pipitának riszpekt. Én vele és ericco-val értek egyet, ők elég jól és velősen leírták a lényeget.
Persze az egész irományom egy erős szerintem szalvétába van csomagolva, mielőtt valakinek megfeküdné a gyomrát az, amit írtam.
Rohadt sokat lehetne erről az egészről beszélni, maga a téma viszont eszméletlen összetett, és szerintem nagyon rosszul teszi az aki tájékozódás nélkül nagyon határozott, radikális véleményt fogalmaz meg. Ráadásul egy átlagembernek ebbe nincs beleszólás (elnézve hány embert lehet meghülyíteni, talán jobb is), hiába a népszavazás.
Ami a legszomorúbb hogy 2018-as választásig folytatódik a gyűlöletkampány, sajnos. Nem túl okos dolog xenofóbbá tenni egy társadalmat. Gyűlölet a történelemben még jó dolgot nem szűlt sohasem.
Persze az egész irományom egy erős szerintem szalvétába van csomagolva, mielőtt valakinek megfeküdné a gyomrát az, amit írtam.
Rohadt sokat lehetne erről az egészről beszélni, maga a téma viszont eszméletlen összetett, és szerintem nagyon rosszul teszi az aki tájékozódás nélkül nagyon határozott, radikális véleményt fogalmaz meg. Ráadásul egy átlagembernek ebbe nincs beleszólás (elnézve hány embert lehet meghülyíteni, talán jobb is), hiába a népszavazás.
Ami a legszomorúbb hogy 2018-as választásig folytatódik a gyűlöletkampány, sajnos. Nem túl okos dolog xenofóbbá tenni egy társadalmat. Gyűlölet a történelemben még jó dolgot nem szűlt sohasem.
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
És erre mi a garancia?De pl a ma Törökországban állomásozó milliókat nem fogja befogadni és szétosztani az EU jó eséllyel
A török-EU egyezség finoman szólva is akadozik a gyakorlatban, meg a törökök sem kapják meg olyan nagyon a hőn áhitott vízumot. Nem túl bizalomgerjesztő a helyzet, azt pedig láttuk ha elindulnak akkor az EU nem mondja azt hogy állj. Plusz az egyezség után nemsokkal jött a török puccs, nagyjából ennyire stabil az a környék, nem mondom hogy puskaporos hordó, de mondhatnám.
Egyrészt, másrészt mi újság azokkal akik afrikából jönnek? Róluk milyen egyezség rendelkezik? A kvótánál világosan le volt írva hogy nincs felső határ. Lehet hogy tavaly októberben 1300 migránsról volt szó de azóta eltelt egy év, és idén is jöttek szép számmal a török egyezség ellenére más irányból, jövőre is fognak ha minden ilyen jól halad. Márpedig mi indokolná azt hogy ne erre készüljünk fel, hanem arra hogy ennyi és tényleg nem lesz több, 1300 a vége.
Ja, plusz eddig szó sem volt azokról, akiket a skandináv államok küldenének vissza hozzánk, mert hogy itt lettek először regisztrálva (Görögo.?) Az smafu? Merthogy eljárást kezdeményeztek Mo. ellen most szept. végén, asszem a svédek kezdeményezték. Nagy egyetértésben a dánokkal, finnekkel, norvégokkal.
-
- Kedvenc játékosaid: Sergio
- Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.
Nekem személy szerint nem kő migráns....ha rendesek ha nem rendesek tök mindegy.
Ha majd kőll...szólni fogok.
Ha majd kőll...szólni fogok.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.
- Pipita
Annyira nem bonyolult, de így egymás mellett tényleg viccesnek hat. Akik a megállapodásig (tavalyig?) már bejöttek Európába, velük ez lesz, erről megegyeztek nagy egyetértésben a magyar kormánnyal is többek között. De pl a ma Törökországban állomásozó milliókat nem fogja befogadni és szétosztani az EU jó eséllyel.füst írta:Pipita írta:1294 és azon tényleg ne lepődjön meg senki: a hős hazafi Orbán Viktor már réges rég aláírta hogy őket szívesen fogadjuk, jövő októberig kell betelepíteni őket. Mind a "szegednyi illegális" 1294 regisztrált menekültet.Jaj most akkor melyik?Pipita írta:Az EU-féle kvótáról meg hónapok óta szó sem esett az EU-ban és többen is kijelentették hogy elvetették már a halva született ötletet.
Lehet azt olvastad, hogy kell e vkp egy modern kozeppalyara.R.M.C.F írta:Én személy szerint nem láttam át a szitán,elmentem és húztam egy NEM-et. Tőlem ennyire tellett.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K
- ericco
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Philadelphia Flyers
- Kapcsolat:
ikarus93 írta:Azért ne lepődjetek meg ha mégis megkapjuk azt az 1000 migránst.
EU azt mondja el kell fogadni őket akkor le fogja nyelni ezt a békát az ország függetlenül attól hogy akarjuk őket vagy sem.
Ha egy 10 milliós nemzet nem tud 1000 leellenőrzött (azt, hogy mennyire, hogyan, nem tudom) menekültet befogadni, az szerintem valahol szomorú. Pl. a népszavazásra elköltött pénzből elég jó kis rendszert fel lehetett volna már építeni, ha lett volna akarat.R.M.C.F írta:Én személy szerint nem láttam át a szitán,elmentem és húztam egy NEM-et. Tőlem ennyire tellett.
Na mindegy. Megértem azokat is, akik nemmel szavaztak, mert tényleg rejteget magában veszélyeket befogadni ezeket az embereket. Ami magában is para, ezért csak azt nem értem, miért kell a politkának még rá tennie egy lapáttal.
Merci Zizou!
- RealVazquez
- Kedvenc játékosaid: CR
Leirom en is a velemenyemet, es mivel en dobtam be a kerdest, ezert elnezest kerek az adminoktol ha tuzet szitottam es tulsagosan elment ez a topic a politizalas fele.
Szerintem a kormanynak alapjaraton nem lett volna joga ilyen kerdesben nepszavazast kezdemenyeznie, a kurianak el kellett volna meszelnie ezt. Aztan nem lett volna joga ilyen kerdesben ilyen szinten kampanyolni. Ez azert eleg durva volt, es ha jol ertesult vagyok, 15-20 milliard Forint ment el erre. Feleslegesen.
De hagyjuk ezt, vizsgaljuk ezt egy egyszeru polgar szemevel. Adott volt egy kerdes.
En elmentem szavazni. Tobbszor is atgondoltam a dolgot, harom opcio volt: igen, nem, tartozkodom (azaz nem megyek el szavazni).
Aki igennel szavazott, azt hagyjuk.
Aki nemmel szavazott, jo dontest hozott.
Aki nem ment el szavazni, azokat is meg tudom erteni. Tulajdonkeppen en oket ugy jellemeznem, hogy nem ertenek egyet a betelepitessel (fuggetlenul attol hogy napirenden van e Brusszelben vagy sem), de azzal sem ertenek egyet amit Orban muvel nem csak idehaza, hanem az EU-ban is, es nem akartak olyan fegyvert a kezebe adni, amivel ki tudja mit csinalt volna. Vegtelenul kepmutato, es hatalomehes ember, minden szituaciot arra hasznal ki, hogy a sajat belpolitikai helyzetet erositse es barmire kepes, ha az elnoki szekerol van szo. Kepes bolondot csinalni magabol kulfoldon csak azert, hogy itthon folytathassa azt amit eddig.
Szoval osszefoglalva, ez a nepszavazas nem arrol szolt, amirol kellett volna, eleve nem is kellett volna megkerdezni a nepet, a sajat belpolitikai statuszat kivanta felmerni es megerositeni. Barhogy alakult volna a nepszavazas, ha ervenyes ha nem, ok mar reg tudtak elore mit hogyan fognak csinalni, tartom, hogy minden el van mar dontve, csak megtoltik a szinpadot hogy lekossek az embereket. Sajnalom nagyon ami most zajlik Magyarorszagon.
Szerintem a kormanynak alapjaraton nem lett volna joga ilyen kerdesben nepszavazast kezdemenyeznie, a kurianak el kellett volna meszelnie ezt. Aztan nem lett volna joga ilyen kerdesben ilyen szinten kampanyolni. Ez azert eleg durva volt, es ha jol ertesult vagyok, 15-20 milliard Forint ment el erre. Feleslegesen.
De hagyjuk ezt, vizsgaljuk ezt egy egyszeru polgar szemevel. Adott volt egy kerdes.
En elmentem szavazni. Tobbszor is atgondoltam a dolgot, harom opcio volt: igen, nem, tartozkodom (azaz nem megyek el szavazni).
Aki igennel szavazott, azt hagyjuk.
Aki nemmel szavazott, jo dontest hozott.
Aki nem ment el szavazni, azokat is meg tudom erteni. Tulajdonkeppen en oket ugy jellemeznem, hogy nem ertenek egyet a betelepitessel (fuggetlenul attol hogy napirenden van e Brusszelben vagy sem), de azzal sem ertenek egyet amit Orban muvel nem csak idehaza, hanem az EU-ban is, es nem akartak olyan fegyvert a kezebe adni, amivel ki tudja mit csinalt volna. Vegtelenul kepmutato, es hatalomehes ember, minden szituaciot arra hasznal ki, hogy a sajat belpolitikai helyzetet erositse es barmire kepes, ha az elnoki szekerol van szo. Kepes bolondot csinalni magabol kulfoldon csak azert, hogy itthon folytathassa azt amit eddig.
Szoval osszefoglalva, ez a nepszavazas nem arrol szolt, amirol kellett volna, eleve nem is kellett volna megkerdezni a nepet, a sajat belpolitikai statuszat kivanta felmerni es megerositeni. Barhogy alakult volna a nepszavazas, ha ervenyes ha nem, ok mar reg tudtak elore mit hogyan fognak csinalni, tartom, hogy minden el van mar dontve, csak megtoltik a szinpadot hogy lekossek az embereket. Sajnalom nagyon ami most zajlik Magyarorszagon.
- füst
Pipita írta:1294 és azon tényleg ne lepődjön meg senki: a hős hazafi Orbán Viktor már réges rég aláírta hogy őket szívesen fogadjuk, jövő októberig kell betelepíteni őket. Mind a "szegednyi illegális" 1294 regisztrált menekültet.
Jaj most akkor melyik?Pipita írta:Az EU-féle kvótáról meg hónapok óta szó sem esett az EU-ban és többen is kijelentették hogy elvetették már a halva született ötletet.
- Pipita
1294 és azon tényleg ne lepődjön meg senki: a hős hazafi Orbán Viktor már réges rég aláírta hogy őket szívesen fogadjuk, jövő októberig kell betelepíteni őket. Mind a "szegednyi illegális" 1294 regisztrált menekültet.
- ikarus93
Azért ne lepődjetek meg ha mégis megkapjuk azt az 1000 migránst.
EU azt mondja el kell fogadni őket akkor le fogja nyelni ezt a békát az ország függetlenül attól hogy akarjuk őket vagy sem.
"Régen szegények fociztak és a gazdagok nézték
Most a gazdagok fociznak és a szegények nézik"
Puskás Ferenc
Most a gazdagok fociznak és a szegények nézik"
Puskás Ferenc
-
- Kedvenc játékosaid: Sergio
- Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.
Én személy szerint nem láttam át a szitán,elmentem és húztam egy NEM-et. Tőlem ennyire tellett.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.
- ericco
- Kapcsolat:
Szerintem egyértelmű, hogy csak a véleményemet írom le. Mást nem nagyon lehet egy fórumonfüst írta:Szíved joga azt hinni hogy mögöttes EU ellenes célokat szolgált ez a népszavazás, de megjegyzem hogy ez max vélemény, nem több.
Ez a gond, hogy egy referendum pont arra való az esetek többségében, hogy pl. egy túl egyszínű kormány döntéseit ellensúlyozza, ha a nép nem ért azokkal egyet. Álláspont megerősítésére, üzengetésre nem nagyon szokták használni.füst írta:Ne érts félre, de nem az ellenzék dolga lett volna kampányolni a kormány ellen?
Azért azt se vegyük normálisnak, hogy a kormány azt sugallja, hogy aki nem ért vele egyet, azt a társadalom egyik fele hazaárulónak tartsa. De ki szelet vet...
Merci Zizou!
- füst
Szíved joga azt hinni hogy mögöttes EU ellenes célokat szolgált ez a népszavazás, de megjegyzem hogy ez max vélemény, nem több. Ezért én tiszteletben tartom, de nem kezelem tényként, ne haragudj. Én a tegnapi népszavazást annak tekintem, aminek tűnik, népszavazás a betelepülők elhelyezésének döntésjogáról, főleg mivel egyébként a kormány nem folytat EU ellenes politikát. Van egy pont ami megütköztek a tagállamok, ami nem csoda a földrajzi és gazdasági különbségek miatt de a tagságunk mellett elég szilárd állást foglal a kormány.És aki átlátott a szitán? Aki tudta, hogy mire megy ki a játék?
Ne érts félre, de nem az ellenzék dolga lett volna kampányolni a kormány ellen? Egyszerre nehéz kiállni 2 ellentétes irány mellett egyszemélyben úgy hogy ne tűnjön hülyének az emberJó példa a brexit. Ott mindkét fél eléggé mutatta magát. És a kormány mindkét választási lehetőséget támogatta. Előbb a brexitet, majd a maradást (persze nem muszájból). Nem fifty-fifty volt az arány, de Magyarországon még viccnek is rosz volt, ami folyt. De legalább lett volna egyenes.
A brexit érdekes példa de jónak nem nevezném, ott koalíciós kormány van.
Ott előfordulhat hogy máshogy látják a felek a dolgot, de ha a Fidesz egyedül látná kétféleképpen az elég debil lenne. -> az ellenzék dolga kampányolni a kormány ellen.
Mint írtam, pénz beszél. Régen is így volt, eztán is így lesz.Ami pedig a szabad sajtót illeti, az utópia lesz mindig. Viszont a Fidesz nem áll meg ott, hogy van egy tv-je, újságja és mondjuk egy portálja. Sorban "vásárolja" fel a számára kínos médiumokat (Origo, vs.hu). Ha ez nem megy, akkor máshogy szopatja meg (RTL).
- ericco
- Kapcsolat:
Jó példa a brexit. Ott mindkét fél eléggé mutatta magát. És a kormány mindkét választási lehetőséget támogatta. Előbb a brexitet, majd a maradást (persze nem muszájból). Nem fifty-fifty volt az arány, de Magyarországon még viccnek is rosz volt, ami folyt. De legalább lett volna egyenes. De nem, migránskérdésbe bújtatott euszkeptikus felmérés volt. Annak jó drága.füst írta:Ezt írd le nekem légyszives pontosan hogy miként működik, sehol se találkoztam még azzal hogy egyformán kell kampányolni minden "választási lehetőség"-ért. Hogyan szól pontosan ez a megkötés/szabály és mióta él? Eddig kik tartották be?
És aki átlátott a szitán? Aki tudta, hogy mire megy ki a játék? Annak tényleg nem volt más lehetősége, mint szándékosan otthon maradni, hogy még véletlenül se legyen érvényes a szavazás.Volt egy eldöntendő kérdés, a kormány kampányolt a nem válaszért. Aki nem értett vele egyet, akinek nem tetszett a kormány által támogatott válasz egy egyszerű kérdésben, annak ott volt az igen, ami pontosan az ellentéte a kormány irányvonalának.
Ami pedig a szabad sajtót illeti, az utópia lesz mindig. Viszont a Fidesz nem áll meg ott, hogy van egy tv-je, újságja és mondjuk egy portálja. Sorban "vásárolja" fel a számára kínos médiumokat (Origo, vs.hu). Ha ez nem megy, akkor máshogy szopatja meg (RTL).
Merci Zizou!
- füst
rashidm írta:
Ez így van. Csak aztán nem kell többet bemenned dolgozni.
Igen, meg a fekete pobjeda ott áll a ház előtt, meg Recsk is újra kinyitott.
Abba már bele se megyek inkább hogy amit te írsz az inkábbb a szólásszabadságot érinti, nem a sajtószabadságot, mindegy is.
-
- Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
Ez így van. Csak aztán nem kell többet bemenned dolgozni.füst írta:Gyakorlatilag bárki írhat, mondhat, megjeleníthet bármit. Vagy miben nem érvényesül a szabad sajtó?
- füst
Miért, nincs szabad sajtó? A rendszerváltás után jobb volt a napkelte az mtv-n? Vagy aztán az ATV?A szabad sajtó és a szabad információáramlás ugye továbbra is az egyik alapelvünk elvileg, ezek meg az mtv párttitkársággá alakításával, hát, hogy fogalmazzam ezt meg...lehet, hogy sérülnek.
Pénz beszél, és most más adja a pénzt a köztévének, ennyi a történet. Vannak alternativ fórumok, amikkel élhet az ellenzék. Ez volt már fordított felállással, és lesz is, nincs most nagyobb elnyomás mint eddig bármikor. Gyakorlatilag bárki írhat, mondhat, megjeleníthet bármit. Vagy miben nem érvényesül a szabad sajtó?
Én mondjuk tudnék mondani példát az egyik előző kormánypártra de Isten látja lelkem én nem akarom itt pocskondiázni egyiket se.