OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Chris
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Zidane
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Chris » 2016. november 15., kedd 16:56

Amiket én ismerek és kezdésnek nem rosszak:
codecademy Ezt gondolom mindenki ismeri. Nekem pl a Phython tetszik itt, azt próbáltam (végig még nem csináltam, most sajnos nincs rá időm)

Illetve egy srác aki pogramozásból lett írtó gazdag (mobilra fejleszt) összeszedett rengeteg oldalt, ezt nagyon ajánlom:
ALLEN WONG'S BLOG
(bazze most látom a linkek eltűntek, de azért meg lehet találni őket)
Köszi szépen a tippeket, ez a blog jónak tűnik. Codeacademyvel az a baj, hogy a basics után fizetős. A sololearn ugyanez, meg van jó pár ilyen. Még fizetnék is, de nem igazán hiszem, hogy egy ilyen tanfolyam elég lenne. Pláne, hogy egy könyv meg tizedárú. Egyébként én kedvelem az ilyen interaktív felületeket, élőbb, mint a könyv, viszont sokszor keveset magyaráz, tehát ez önmagában szerintem kevés. Én Khan academyvel kezdtem, az tök ingyenes, de az is elég alap tudást ad aztán vége.
Van egy magyar oldal a codeberry, 10e/hó és korlátlan hozzáférés. Csábító a magyar nyelv, mert hiába nem okoz problémát az angol, az összetettebb feladatoknál a gyorsabb értéssel sok időt nyerhetnék. Ilyen öntanulós cuccokért egyelőre nem akarok egy rakás pénzt fizetni.

Nekem eddig a legjobb tapasztalatom a Freecodecamppel van, az nagyon profi és van magyar csoport is, ahol segítenek, vannak összejövetelek. Ennek a végbizonytványa állítólag már olyan tudást ad, ami a munkaerőpiacon is elfogadott sok helyen. Mondjuk komoly pl. frontend részen 500 órás a kurzus és rendesen halad is nem szórakozik. De ezt így ingyenesen (közben lehet civil szervezeteknek adakozni, programozni projektekben) semmi nem biztosítja.

A szelektálás iszonyú nehéz valóban. Ezért is keresek ismerettségi körben is belső embereket, mert így leakad az ember egy idő után, hogy merre tovább.

sentry

HozzászólásSzerző: sentry » 2016. november 15., kedd 14:57

Chris írta: Először azt kell valahogy kitalálnod, hogy melyik terület érdekel és akkor arra ráfeküdni (ha ezt megtaláltad a pythonban akkor ok).

Az tényleg problémás, hogy mindenki össze-vissza írogat neten mindent. Magyar fórumokon jellemzően lebeszélnek, hogy 10 év amíg eljutsz arra a szintre, amivel pénzt keresel, külföldi, amerikai helyeken, meg megy a "just do it" szemlélet, úgyis sikerül szóval vicces :).

Bárkinek van ehhez hozzáfűznivalója, én hálásan hallgatnám!
Hahaha :lol: Ugyan ezeket tapasztaltam én is. Szerintem is az a kulcs, hogy először el kell dönteni mi érdekel jobban, aztán ha megvan akkor abba beleásni magát az embernek.

Kiegészítve a saját tapasztalataimmal:
Nekem voltak osztálytársaim akik prog.matra jártak, és van aki rohadt jól él ebből. Ügyes is, és elszánt is. Nekem azt mondta, hogy ha valami érdekel, akkor álljak nyugodtan neki, csak döntsem el mi érdekel jobban. Szerintem meg lehet tanulni otthon is nagyon jól, mert rengeteg segédanyag van hosszá (könyvek, videót, oktatóanyagok, persze főleg angolul de rengeteg van magyarul is).

Amiket én ismerek és kezdésnek nem rosszak:
codecademy Ezt gondolom mindenki ismeri. Nekem pl a Phython tetszik itt, azt próbáltam (végig még nem csináltam, most sajnos nincs rá időm)

Illetve egy srác aki pogramozásból lett írtó gazdag (mobilra fejleszt) összeszedett rengeteg oldalt, ezt nagyon ajánlom:
ALLEN WONG'S BLOG
(bazze most látom a linkek eltűntek, de azért meg lehet találni őket)

Még egy gondolat amit egy hihetetlen tehetséges magyar mérnöktől hallottam, hogy a mai világban már a legnehezebb feladat az, hogy kiszűrd az információk közül, mi az amire szükséged van. :) Szóval ezért javaslom én is, hogy tájékozódj aztán döntsd el mi érdekel jobban.

Remélem tudtam segíteni. :)

k!ll3rcsöcs
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, CR, Zlatan
Kedvenc csapatod: RMCF

HozzászólásSzerző: k!ll3rcsöcs » 2016. november 15., kedd 14:27

Chris írta:
Nekem onnan indult az egész, hogy különböző vagyonvédelmi rendszerek adatait kinyerve vezérléseket kell végrehajtani. Továbbgondolva, ez akár okosotthon is lehet. Szóval ha jól értem, ez is Front-end kategória. De ahhoz, hogy egyértelműen el tudjam dönteni mivel is akarok programozáson belül foglalkozni, ahhoz jobban bele kellene ásnom magam, idő kell... Számomra talán a C programozás lenne a célravezető, nagyon mélyre amúgy sem akarok menni, mert az tényleg nagyságrendekkel több tanulást igényelne.

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2016. november 15., kedd 14:08

En szeptemberben kezdtem el egy 2 eves kepzest (felsofoku szakkepesitest) Kecskemeten, a Pallasz Athene Egyetemen, programozast tanulok. Allamilag tamogatott, szoval egy forintomba nem kerul a kepzes, viszont budapesti lakoskent a lejutas elegge koltseges, havonta majdnem 20 ezer, szoval hiaba ingyenes kepzes, igazabol megsem az. Viszont felhaboritonak tartom, hogy a fovarosban a Gabor Denes Foiskolan kivul egyik muszaki egyetemen sincsen ilyen kepzes.

Chris
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Zidane

HozzászólásSzerző: Chris » 2016. november 15., kedd 13:51

Az utóbbi időben felkeltette az én érdeklődésemet is a programozás. Otthon elkezdtem foglalkozni vele, de az internet alapján ahány ember annyiféle javaslat van arról, hogy hogyan érdemes elindulni. Végül a python-nal kezdtem. Tudsz valamit javasolni, hogyan érdemes ebbe belevetni magát az embernek? Gondolkodtam ezekről a "gyorstalpalós" sulikról is, de félek tőle, hogy csak pénzlehúzás, és nem sokra jutnék vele. Erről van tapasztalatod?
Én is hasonló cipőben járok, májusban kezdtem el magamtól tanulgatni. Először azt kell valahogy kitalálnod, hogy melyik terület érdekel és akkor arra ráfeküdni (ha ezt megtaláltad a pythonban akkor ok). Nekem a legkézzelfoghatóbbnak, leglátványosabbnak így az elején a frontend tűnt így abba vágtam bele.
Az tényleg problémás, hogy mindenki össze-vissza írogat neten mindent. Magyar fórumokon jellemzően lebeszélnek, hogy 10 év amíg eljutsz arra a szintre, amivel pénzt keresel, külföldi, amerikai helyeken, meg megy a "just do it" szemlélet, úgyis sikerül szóval vicces :).

Én személy szerint udemys, lyndás videókkal kezdtem, aztán inkább a könyvre tértem át és mindig próbálom alkalmazni amit tanultam. Freecodecamp nagyon jó, de ott azt hiszem náluk csak webprogramozás van.
Már egy nulláról felépített saját honlapot csináltam is. Ez azért motiváló.
Az még kérdés még mindig számomra, hogy mi az a tudás ami elég a váltáshoz, akik benne vannak mint minden szakmában sokszor szeretik eljátszani, hogy elérhetetlen a tudásuk, szóval nagyon szívesen meghallgatnék egy őszinte szakmabélit :).

A kurzusok színvonala az engem is elgondolkoztat. Vannak a nagyon drágák (green fox academy), ezek állítólag adják azt amit ígérnek, csak baromi drágák és még így is nehéz bekerülni hozzájuk. Az olcsóbbak nagyon kecsegtetőek (2-4 ezer ftosak), de ott általában kevés a gyakorlati "offline" tanítási óra, ami eleve nem tetszik.

Bárkinek van ehhez hozzáfűznivalója, én hálásan hallgatnám!

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2016. november 15., kedd 12:55

ericco írta:Szegény ziro csalijára soha senki sem akar láharapni, pedig már párszor belógatta... :mrgreen:
Azokat privátban ügyezzük... :lol: :lol:
Nem illik.

ericco
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Philadelphia Flyers
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: ericco » 2016. november 15., kedd 12:24

Szegény ziro csalijára soha senki sem akar láharapni, pedig már párszor belógatta... :mrgreen:
Merci Zizou!

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2016. november 15., kedd 12:06

Na takarodsz vissza dolgozni :lol: :lol: :lol:
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2016. november 15., kedd 11:36

Attól függ a franciával hogy állsz. :lol: :lol: :|
Nem illik.

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2016. november 15., kedd 11:25

ziro4vr írta:A német nyelvvel is így vagyok.
Már már túl sok ez a sok közös vonás, kezd félelmetes lenni... dupla accon vagyunk mi is?! :mrgreen:
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2016. november 15., kedd 11:18

nmate írta: Csak a morfium hianyzik :(
Egyébként anno én is kacérkodtam ezzel a területtel, már nem a morfiummal, hanem a programozással. :lol: Csak egyrészt se érzékem nincs hozzá, se türelmem. Meg anno amit programoztunk gimiben, a tanár miatt is, egy életre elment a kedvem. A német nyelvvel is így vagyok.
Nem illik.

k!ll3rcsöcs
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, CR, Zlatan
Kedvenc csapatod: RMCF

HozzászólásSzerző: k!ll3rcsöcs » 2016. november 15., kedd 8:39

fiore írta:Érdekelne a véleményetek......
Annyival szállnék be, hogy én is közlekedésmérnökin indultam, onnan váltottam biztonságtechnikára. Ebben 4 éve dolgozom, de egyre többet érzem, hogy nem akarom ezt csinálni egész életemben. Persze jöhet egyszer egy olyan munkahely ebben a szakmában, ami teljesen magával ragad, de erre kevés esélyt látok. A lényeg, hogy szerintem próbáld meg, és ha úgy sem jön be, ne félj váltani. Nyilván nem egy sétagalopp amikor az ember munka mellett valami újat kezd el tanulni, főleg ha diplomában gondolkodsz ami így már költségtérítést is magával vonhat. Viszont biztosan megéri, csak nagyon jól meg kell gondolni, hogy mire váltasz, nehogy ott is szembesülj azzal, hogy nem tetszik.
nmate írta:
fiore írta:Esetleg van közöttetek olyan, aki korábban tanult egy adott dolgot, majd később teljesen másba kezdett bele?
Jelen.

BSc kozlekedesmernok diplomam van, nem igazan ajanlottak olyan munkat, amihez lett volna kedvem. Majd belevagtam a programozasba. Es kurva jo.
Terjednek el ezek a "nem-akkreditalt" programozo sulik, ha van affinitasod a programozashoz, tetszik maga a programozo kozosseg, es hajlando vagy arra, hogy a szabadidodet is ennek szenteld (kezdetekben leginkabb, kesobb inkabb csak egy reszet), akkor ajanlom. En alszok vagy 4-5 orat naponta most, de nem ugy kelek fel, hogy faszom megint valami fos vizsgara kell keszulni, hagyjatok mar a gecibe...szoval kiraly

ja es nem utolso sorban: $$$ :mrgreen: :mrgreen:
Az utóbbi időben felkeltette az én érdeklődésemet is a programozás. Otthon elkezdtem foglalkozni vele, de az internet alapján ahány ember annyiféle javaslat van arról, hogy hogyan érdemes elindulni. Végül a python-nal kezdtem. Tudsz valamit javasolni, hogyan érdemes ebbe belevetni magát az embernek? Gondolkodtam ezekről a "gyorstalpalós" sulikról is, de félek tőle, hogy csak pénzlehúzás, és nem sokra jutnék vele. Erről van tapasztalatod?

sentry

HozzászólásSzerző: sentry » 2016. november 14., hétfő 23:51

Környezetemben nekem is van olyan aki váltott, mert azt érezte helyesnek és szerintem mind csak jól jött ki belőle. Persze biztos lesznek mindenkinek kezdeti nehézségei, de ez ne tántorítson el.

Meg főleg az ne, hogy ki mit gondol, kinek mi a véleménye erről. :) (Mármint aki ellenzi, azt szard le. )
Szerintem annál szarabb, hogy napi 8-10 órában azt csinálod amit utálsz, annál szarabb nem lehet, illetve annál jobb se, ha jó környezetben vagy és azt csinálod ( vagy csak többnyire) amit igazán szeretsz. G*ci nagy közhelyek ezek, de lehet annál igazabbak.

Én is beállok a sorba és azt javaslom amit a többiek. Ha teheted, akkor azt csináld amit szeretnél! :) Illetve R24-nek is igaza van abban, hogy át lehet képezni magad ideiglenes, átmeneti munkában is, ha csak az az opció, vagy az a biztonságosabb.

Kitartást és sok sikert! :)

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2016. november 14., hétfő 23:06

ziro4vr írta:Még jó hogy a mr robotra kattantál rá és nem a hannibálra mondjuk. :mrgreen: :lol:
Csak a morfium hianyzik :(

Veidt
Kedvenc játékosaid: guti, de rossi, arbeloa
Kedvenc csapatod: real madrid

HozzászólásSzerző: Veidt » 2016. november 14., hétfő 23:03

Ismerősöm bsc-n mérnökinfót végzett, de a végére eléggé megutálta a programozást meg úgy összességében az infós részét, pedig azelőtt nagyon szerette. Utána mscn nem akart a mérnöki szakmán belül maradni, így átment gazdászra (szakra már nem emlékszem, de nem is lényeges). Korábbi közös tantárgyak és a plusz felkészítő tárgyak miatt lehetséges volt átjelentkeznie. mondanom sem kell eléggé más tudományterület a kettő. Most a Boschnál dolgozik projektvezetőként, hivatalos beosztása talán logisztikai mérnök. A lényeg hogy ő most eléggé más dolgokkal foglalkozik mint amit az egyetem alatt tanult, pontosabban keveset hasznosít az ott megszerzett tudásból. Infóval ennél jóval komolyabban kereshetne, de kb. ő is ugyanazon a véleményen volt/van mint te. neki bejött ez a váltás (mégha tulajdonképpen szakmán belül is maradt), mert szivesen csinálja.
JUANITO MARAVILLA

LM19 - TK8 :sziv:

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2016. november 14., hétfő 23:01

Még jó hogy a mr robotra kattantál rá és nem a hannibálra mondjuk. :mrgreen: :lol:
Nem illik.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2016. november 14., hétfő 22:26

Külön allatfaj. :mrgreen:
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2016. november 14., hétfő 22:08

fiore írta:Esetleg van közöttetek olyan, aki korábban tanult egy adott dolgot, majd később teljesen másba kezdett bele?
Jelen.

BSc kozlekedesmernok diplomam van, nem igazan ajanlottak olyan munkat, amihez lett volna kedvem. Majd belevagtam a programozasba. Es kurva jo.
Terjednek el ezek a "nem-akkreditalt" programozo sulik, ha van affinitasod a programozashoz, tetszik maga a programozo kozosseg, es hajlando vagy arra, hogy a szabadidodet is ennek szenteld (kezdetekben leginkabb, kesobb inkabb csak egy reszet), akkor ajanlom. En alszok vagy 4-5 orat naponta most, de nem ugy kelek fel, hogy faszom megint valami fos vizsgara kell keszulni, hagyjatok mar a gecibe...szoval kiraly

ja es nem utolso sorban: $$$ :mrgreen: :mrgreen:

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2016. november 14., hétfő 21:57

Én is éreztem ezt az egyetem vége felé, de teljesen más bekerulni melózni. Azzal, hogy tényleg dolgozol és közben már olyat tanulsz, amit használsz is az sokkal jobb, mint egy 5-ös vizsgán. Szerintem mindenképpen kóstolj bele a munka részébe, aztán add csak fel, ha továbbra is ennyire nem érdekel. Amúgy szerintem nem létezik olyan, hogy ne unj meg valamit hosszabb idő után.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2016. november 14., hétfő 21:28

. Engem szimplán elkeserít, ha belegondolok abba, hogy azzal foglalkozzak életem végéig, amit nem szeretek.
Huszonpár éves vagy, ha mondjuk tíz évet lehúzol a szakmádban, jó fizetésért, mellette még másik két diplomád/szakmád/tudásod is meglehet abból, ami közelebb áll hozzád, vagy legalábbis úgy érzed.
Van egy jó szakmád, lesz egy biztos megélhetésed és mellette azt tanulhatsz, amit csak szeretnél. Én így tekintenék erre. Bőven van időd az önmegvalósításra, ezért nem értem, hogy miért írod azt, hogy életed végéig azzal fogsz foglalatoskodni, amit nem szeretsz. :)
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Vissza: