ericco írta:Vagyis magában azzal nincs gond, hogy valaki ilyen-olyan oknál fogva, de megveszi a drágábbat.
Akkor bocs, csak pont azután írtad amire reagáltam.
ericco írta:Pl. herótot kapok attól az érvtől az iPhone mellett, hogy "...mert az iPhone az iPhone." Ebben a fél mondatban minden benne van.
Na ez az. Azt sem tudják, hogy eszik vagy isszák, hogy mik az előnyei, mik a hátrányaik, de jó lőni vele a csücsörítős képeket, mert az embléma tovább dobja a kép minőségét.
Realista24 írta:Dehogy komolyabb, csak már nem emlékszel ár.
Mármint úgy komolyabb, hogy sokkal elterjedtebb. Régen is ugyanígy megvolt ez a "nekem van, neked nincs" kivételezés, de nem volt ennyire elterjedt. Mondjuk alapból nem volt ennyi termék, nem volt internetnet, nem jöhetett ki annyira.
Realista24 írta:És egyébként nincs ezzel semmi gond szerintem, sőt, számomra pozitív, hogy létezik, mert szépen be lehet sorolni pár embert egy olyan kategóriába, akit le se szarok.
Mondjuk ez egy jó felfogás, nekem is így kéne a témához álljak.
Ha rajtam "csattanna" akkor lehet én is leszarnám, de így kívülálló ként rossz nézni, hogy ilyen apróságok miatt valaki felsőbbrendűnek érzi magát. Hál' Istennek vannak kivételek bőven, inkább olyan ismerőseim vannak akik magáért a telefonért választják, csak sajnos nem ez a jellemző.
rashidm írta:Persze, hogy bicskanyitogató. De most mit tudsz ezzel csinálni? Odamész mindegyik gyerekhez aki "ilyen" és szájbabaszod? Itt a szülői nevelésen van nagy hangsúly szerintem. Én pl biztos nem vennék a gyerekemnek 100-200k-s telefont (10-15 éves kora között mondjuk...de később se az új iphone-t). Vennék neki egy nyomkodósat vagy valami nagyon alapot.
Annyira azért nem zavar, hogy bárkit is szájba verjek miatta.
De ahogy írtad a példát is... Unokahúgom 9 (!!!) éves és több osztálytársának is van iphone-ja és ipad-je is. 9 évesen... Persze tele vannak a szülők, akár 10 párral is vehetnének a kölyöknek, de baszki...
ericco írta:Aztán miután hazajönne kisírt szemmel, hogy a többiek kicsúfolták, megsajnálnád és megvennéd neiki, ha telne rá. Lehet nem az első alkalom után, de idővel igen. És ezt a cégek is tudják, erre nagyon rámentek. Mármint a gyerekekre.
Ide is jó példa unokahúgom. Igaz nem kisírt szemmel, de a célját elérte és legalább egy tabletet kapott.
Mondjuk nem ipad meg nem iphone, de helyes is, hogy a minimumot kapta, mert nővéremet tényleg kénytelen lettem volna felpofozni.
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero